Bu sefer bardak taştı !

Benzer seyleri bende yasadim zamaninda...Annemin ve babamin dedikleri yaptiklari hala aklima geldikce sinirlenirim .Onlar bizim için en iyisini istiyorlar ama bazen bencilce olsada...Onlara kizma...Bende cok agladim kapandim icime kazaninca senden kiymetlisi olmuyor...Annemle uniden sonra cok iyi olduk iki dost gibiyiz zamana birak kendini yipratma onlar ailen intikam diye birsey yok ...Kimse annen ve baban gibi arkanda durmaz.Onlari uzme . Anne baba olmak kolay degil olunca anlarsin

Aslinda büyükler anne baban sonuçta kötülügün için konuşmazlar onlar yasin kac bilmiyorum ama böylenyapmalari seni kamçılamış ve hirslandirmiş bak.doğru oldugunu söylemiyorum senin onlara karşı genel durumun nasil onuda bilmek lazim biraz ama senin anlatmanla degil tabiki belki dozunu biraz kacırmış olabilirler ama iyiligin için bence.ama tabiki kendi isteklerindende vazgeçme

Kiyamam sana

Daha sakinim.nasil degisebilirim diye dusunuyorum.neler yapabilirim kendimde diye

Eger beni kazanacagim bolume, yapacagim siraya gore seveceklerse hic sevmesinler hocam. Oyle sevgi mi olur neyse simdi daha sakinim ama yinede bazi seyleri degistirmek icin yogun dusunceler icindeyim

Benim zaten idealimde bir meslek yoktu.benim her konuda geri planda kaldigimi hicbirseyi basaramadigimi soyluyorlar.aslinda haklilar.ben de pasif biri olmak istemiyorum

farkında değilsiniz ama sizide kendilerine benzetmişler...
konudan ve okuduğum birkaç yorumunuzdan bunu anladım açıkcası.

Universite sinavinda ilk yil benden beklenen ust duzey performansi sergileyeyim diye kasil kasil yuzum mayin tarlasina dondu. Ailem dunya tatlisidir hep arkamdadir ama dedim ki benim duzeyim, seviyem bu, elimden bu geliyor. Ailem kazanana kadar arkandayiz istersen 5. defa gir dedi 2. sansimda tereyagindan kil ceker gibi yerlestim. Rahat olmalisin

Bence once ne yapmak istedigine karar ver, bir hedef belirle. Daha sonra her gun yataktan kalktiginda o hedef icin neler yapabilirsin onlari dusunup pesinden kos.

Kitap okumayi seviyorsan kitap oku, film izlemeyi seviyorsan film izle arkadaslarinla sinemaya git mesela?

Yemek yapmayi seviyorsan evde annene mutfakta yardim et ya da kendin degisik tarifler dene.

Az cok hobilerini biliyorsundur onlara yonelt kendini kucuk seylerle mutlu olmaya calis. Aksamlari kucuk bir yuruyus bile inan cok iyi gelir insana stres attirir. Hem sosyallesmis olursun.

Ek olarak inan bana universite dusunuyorsan bu is hedefsiz olmaz kendine muhakkak bir hedef belirle..

Umarim sana yardimci olur :) basarilar diliyorum.

Eger beni kazanacagim bolume, yapacagim siraya gore seveceklerse hic sevmesinler hocam. Oyle sevgi mi olur neyse simdi daha sakinim ama yinede bazi seyleri degistirmek icin yogun dusunceler icindeyim

Bunu yasayan sen degilsin .Ailen senin iyiligin icin garanti bir meslek istiyor. Degistirmek istiyorsan ya kazanir gidersin ya da oturur calisirsin .Sahsi fikrim 89bin ne kotu ne iyi .

Daha sakinim.nasil degisebilirim diye dusunuyorum.neler yapabilirim kendimde diye
Herkesi mutlu etmeye çalışırsan sen mutsuz olursun ama. Seni sevecekler diye kendinden ödün vermemelisin. İntikam almak da seni daha güçlü yapmaz. Kendini düşün ve kendi yolunu mutlu olabileceğin bi şekilde çiz.

Benim erkek kardeşimde derslerini hiç sallamazdı lisedeyken.
2yıl boyunca dersaneye gönderdik hep güzelce konuştuk aşağılamadık asla.
Ama asla ve asla ders çalışmadı bilgisayarın başından kalkmadı bile bizim söylediklerimizi hep yok saydı.
Sonra ben de kardeşime kariyer yapacağı bir iş buldum orada 2sene kadar çalıştı ve müdür de oldu.
Ancak sonra kimseye danışmadan işten çıktı ve 3ay evde bilgisayar oyunu oynadı.
Şimdi iş arıyor ve bulacağı işte asgari ücret ancak alır şartlar da ona göre.

Şimdi bunları neden anlattım hani diyorsun ya beni kazandığım puana göre sevmesinler.
Tamam sevmesinler de sen kendi hayatın için çabalamazsan insanlar da sana saygı duymazlar.
Bak Türkiye de yaşıyoruz Norveç te falan değil.Adam akıllı bi bölüm kazanıp hayatını kazanman gerek yoksa asgari ücretle çalışırsın sadece çevren de ona göre şekillenir.
Aileler evlatları için en iyisini istemekte çok haklı.Hala hangi bölümü istediğini bilmiyorsun mesela tamam olabilir ama bir an önce karar ver yatkın olduğun alanları ölç tart biç.
Ailen hatalı demiyorum elbette tutumları yanlış ancak sen kendin için çabalamasın öncelikle .

Aynisini ailene yap baskalarini seni yermek icin kullaniyolarsa sende aynisi yap sunun annesi boyle sunun babasi boyle de sende onlari yer

Tesekkur ederim canim benim

Canim benim cook tesekkur ederim yazin icin.ayirdigin vakit icin.yuregine saglik dikkate alicam

Olmaliyim evet cok tesekkur ederim tatlim.ne okuyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…