Bu şekilde davranması normal mi?

Burada çok ince bir çizgi var bence... asla geçilmemeli gerekir. Benimde eniştemin benşm hoşuma gitmeyen davranışları var, bende ona göre değilim Eminim ve bazen laf çakıyor asla ciddi değil şaka olarak yapıyor aslında ama bu bile zoruma gidiyor ve içten içe ablamın beni savunmasını bekliyorum. Birincisi benim eşim olsa ve bu şekilde ablam ile konuşsa enişteminde hoşuna gitmez. İkincisi ben izin vermem..
Geçen de yine bir olay oldu eniştem bana bir şey söyledi çok kötü değil ama bence gereksizdi, ablam küstüğüöü anladı ve gönülünü alana kadar eve gitmeyeceğiz dedi eşine, oda gerçekten gönlümü almaya çalıştı biliyorum çünkğ kötü bir amacı yok. Ama senin nişanlında cidden bide olumsuz bir alt yapı varmış. Asla izin verme buna, kardeş candır.
 
Evet farkındayım ancak kardeşimide bazı konularda uyarmama rağmen oda dikkat etmiyor mesela onun evimdeyiz odana dikkat et ben her zaman topayamayabilirim VS. Diyorum güzelce anlatıyorum ama oda dikkat etmiyor bazı şeylere nişanlımında haklı yanları olduğu için sustum sanırım bu zamana kadar ama bu şekilde konuşma ve davranışları beni çok üzüyor ve ona karşı soğuyorum


Ya kardeşinin odasından size ne? Sizin alanınız değil ki. Nasıl isterse öyle kullanır. Siz temizlemeyin.
 
Kardeşinize baskı yapın, dikkat etmesini söyleyin omda biraz vurdumduymaz sanırım, senin sorumsuzluğun benim ilişkimi etkiliyor kendi evinde istediğin gibi davranabilsin ama burada benşm hatırım için dikkat et deyin.bunu nışanlınızın yanında da söyleyin, uyarın.
Nişanlıya gelince,kardeşinizi ezdirmeyin,sen kardeşim defolsun gitsin diyemezsin üslubuna dikkat et o benim Canım deyin, bir derdin varsa bana söyle güzelce ben sorunu çözerim ama unutma kardeşimi senin için kırmam, sen zararlı çıkarsın böyle konuşmaya devam edersen deyin. İkisini muhattap etmeden siz çözün konuları, ben de bu kadar olmasa da bazı sorunlar yaşamıştım ikisini karşı karşıya getirmeden , hiçbirini diğerine ezdirmeden 1 sene yaşamıştık, şimdi hala kankalar, ben de ikisiyle de mutlu mesut devam ediyorum ilişkime.
 
Ben mi çok iyi düşünüyorum bilmiyorum ama eşimin kardeşi benim de kardeşim gibi düşünürüm hep.Belki de karşıma iyi bir görümce çıktığı için böyle düşünüyorumdur.Benim de ablalarım var eniştem benim için böyle bişey söylese ve ablam da sussa açıkçası çok üzülürdüm.Kardeşiniz maddi olarak ayrı yerde kalabilecek durumda mı? Eğer kardeşinizin maddi gücü yoksa ve nişanlınız buna rağmen böyle diyorsa nişanlınızla ciddi bir konuşma yapma vakti gelmiş bence.Kardeşiniz için gerçekten üzüldüm yediği lokmaya karışan bir insanla evlenicek ablası.Bir insan iyiyse iyidir kötüyse kötüdür diye bakarım hep.Nişanlınız bugün kardeşinize böyle , yarın da başka bir olayda sizi üzücek bişey yapar mı onu da düşünün derim.
 
Merhaba,

Geçici olarak nişanlımla aynı eve taşındım ve kardeşimde öncesinde benimle kalıyordu kendiside benimle gelmek zorunda kaldı dolayısıyla. Nişanlıma kardeşimin tüm davranışları batıyor. Haklı olduğu yanları var.Ancak sürekli istemediğini bir an önce gitmesini istediğini VS. Söylüyor. Ben onun ailesine karşı davranışlarım çok dikkat ederim asla kırmamaya çalışırım. Bazen agrasifliğini kardeşimde yansıtıyor. Defolsun gitsin istemiyorum tarzında benimle konusuncada içim çok tuhaf oluyor Nişanlıma karşı. Sizin düşünceleriniz neler? Kardeşim hakkında böyle konuştuğu için mi kırılıyorum. Daha farklı davranmasını beklerdim.
Allah' in sevdigi kuluymussunuz ki nisanliniz evlenmeden gercek kisiligini saklamadan gozler onune sermis. Neyi bekliyorsunuz kacarak uzaklasmak icin?
 
Kardeşim 20 yaşında benim bulunduğum şehirde üni de okuyor bu sebeple yanımda. Evlenince evi kapatmak zorunda kalacağımız için kardeşimle yaşadığım evi kapattım şimdiden ve biz evlenince zaten kardeşim farklı bir yerde kalacak. Mesela kardeşimi bir yere yolladığında gitmemesi ona batıyor. Evle alakalı yapılacak bişey yapmayınca kızıyor. Odasını toplamadığında kızıyor. Kısacası bir çok davranışı batıyor ona. Hatta bir defa yediği şeylere bile laf etti. Bilmiyorum kafam çok karışık gerçekten. Çok üzülüyorum.
Kardeşinizin lokmasını sayan bi adamla cidden evlenmeyi düşünüyor musunuz
 
Merhaba,

Geçici olarak nişanlımla aynı eve taşındım ve kardeşimde öncesinde benimle kalıyordu kendiside benimle gelmek zorunda kaldı dolayısıyla. Nişanlıma kardeşimin tüm davranışları batıyor. Haklı olduğu yanları var.Ancak sürekli istemediğini bir an önce gitmesini istediğini VS. Söylüyor. Ben onun ailesine karşı davranışlarım çok dikkat ederim asla kırmamaya çalışırım. Bazen agrasifliğini kardeşimde yansıtıyor. Defolsun gitsin istemiyorum tarzında benimle konusuncada içim çok tuhaf oluyor Nişanlıma karşı. Sizin düşünceleriniz neler? Kardeşim hakkında böyle konuştuğu için mi kırılıyorum. Daha farklı davranmasını beklerdim.
Kardesinizin hareketlerinin ona batmasini, iyilikle yaklasamamasini, saygisizca konusmasini gectim. Insan icinden dusunur ister istemez de soyleyemez. 'Cok uzulur nisanlim susayim en iyisi' der. En en son care soyleyecekse de 'Canim kardesinle konusabilir misin acaba daha dikkatli olabilir mi?' der. Evleneceginiz insan sizi bu kadar kolay kirabiliyorsa, sizin icin en onemli seye bu derece rahatca hakaret edebiliyorsa zaten omur boyu hicbir seyinize saygi duymayacak demektir. Kardesinizi asagilayan eminim bir gun sizin yaptiginiz isi de, soylediginiz sozu de asagilar. Eninde sonunda bir gun size de defol git diyecektir.
 
Merhaba,

Geçici olarak nişanlımla aynı eve taşındım ve kardeşimde öncesinde benimle kalıyordu kendiside benimle gelmek zorunda kaldı dolayısıyla. Nişanlıma kardeşimin tüm davranışları batıyor. Haklı olduğu yanları var.Ancak sürekli istemediğini bir an önce gitmesini istediğini VS. Söylüyor. Ben onun ailesine karşı davranışlarım çok dikkat ederim asla kırmamaya çalışırım. Bazen agrasifliğini kardeşimde yansıtıyor. Defolsun gitsin istemiyorum tarzında benimle konusuncada içim çok tuhaf oluyor Nişanlıma karşı. Sizin düşünceleriniz neler? Kardeşim hakkında böyle konuştuğu için mi kırılıyorum. Daha farklı davranmasını beklerdim.
Yazip yazip duruyorum hizimi alamadim kusura bakmayin. Ayrica belirtmek istedim. Benim ablam buraya boyle bir konu acsaydi, yani benim icin boyle laflar eden adamla ilgili konu acip napsam acaba diye hala tereddut halinde oldugunu gorseydim inanin uzuntuden kahrolurdum. Belki de benim ablama verdigim degerdendir. Her zaman kardesler birbirine cok duskun olmuyor.
 
Kaynim bizimle kalsin istemezdim. Sure uzadiysa iyice canı sıkılmış olabilir. Kardesiniz ne zanan gidecek? Ayrica suan kardeşim bizimle kaliyor degilde kaynim bizimle kaliyor deseniz kiyamet kopardi burada. Kiz tarafinin kardeşi olunca herkes "kardeşe laf ettirmem" moduna girmiş. :KK70:
Nişanlım kardeşimin de bizle aynı evde kalmasını istemiyor rahat edemiyormuş deseydi konu sahibi; kardeşinize bir an önce ev ayarlayın nişanlınız da haklı sizle başbaşa kalmak istiyor filan derdik. Ama konu sahibinin nişanlısı insan değil; evi olmayan genç bi kadına defolsun gitsin demek ne demek, lokmasını saymak ne yani. Mesele beraber yaşama değil zaten saygısızlığı
 
Kardeşiniz adina ben bile incindim burda,nişanlınız sizi incitmekten hiç mi cekinmiyor.Ne söylediginden cok nasıl söylediğin önemlidir derler ya hakkaten doğruymuş.O yüzden ben nişanlinizin haklı mı haksiz mı oluşuna değil de konusma tarzına ,size yaklaşimına takıldım.Bence nişanlılik kişilerin birbirlerini tanımasi icinse sizin , onun bu yaptigini iliskinizin devami acisindan iyice degerlendirmeniz gerekiyor.Iyi düşünün doğru karar verin.
 
Ne kadar zamandır aynı evi paylaşıyorsunuz baştan konuşmadınız mı peki ne kadar daha kardeşinizi misafir edeceğinizi
 
Olay tam olarak öyle değil. Biz evde yokken atıştırmalık olan şeyleri yemiş kendisine yemek yapmamış. Neden yapmıyor, kendisi konusunda bile umursamaz davranıyor en basiti makarna yapıp yiyebilirdi neden kolaya kaçıyor VS diyor. Yoksa yediği ürünü dert etmiyor ama bunu bildiğim halde bile rahatsız oluyorum.
Yapmayabilir.. onları yemek istemiştir onları yemiştir..
Nisanlinizla olan uygunlugunuzu gözden geçirin derim..
Hiç hoş değil bu tavırlar
Kardeşiniz için çok üzüldüm
 
Normal değil bu şekilde kardeşiniz üzerinde gereksiz hegomanya kurmaya çalışması. En iyisi siz oturup bir tekrar düşünün nişanlınızı, geleceğinizi.
 
Adam başlamış şimdiden.
Nişanlandığınızda bilmiyor muydu ducivar kovuğundan çıkmadığınızı.
Çok ayıp ediyor.
 
Kardesim yok....Amaaaaaa
Degil kardes arkadasima dahi DEFOLSUN diyen,benim misafirime benim icin tahammul edemeyen bir adama bende tahammul edemezdim sanirim....
 
Back
X