- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Ben de çocuklarıma bazen "ayy cırcırcır beynimi yediniz az şu sesinizi kısın" diyorum ihihi ohoho hahaha kahkaha atıyorlar, arada bir alınsalar da sussalar keşke :)bana da diyordu. hatta ana sınıfında benim lakabım çençendi çok konuştuğum için
üzülmedim ben ya herhalde ehehhe örrtmeniimmm diye gülmüşümdür. çocuk da takmadıysa sorun olmazdı ama üzüldüyse bir daha demezler herhalde.
bir de çok hassas olmamayı öğretmek lazım bence çocuklara.
Allah Allah şikayet edilecek kadar büyük bir durum göremiyorum ben burda.Her olumsuz durum için,çocukla ve öğretmenle konuşup düzeltmek yerine şikayet edilirse.Çocuğun olumsuz davranışı pekiştirilmiş olur.İleride daha büyük sorunlar çıkabilir.Valla bize anasınıfında tek ayak üstünde durma cezası verirlerdi.Şimdi olsa yeni nesil Veli'ler yıkar ortalığı herhaldeKesinlikle değiştir ana okulunu; ve şikayet et . Bu şekilde rencide edemez. Pedagojik eğitim alıyor eğitmenler. Ve böyle bir durumda kesinlikle tavrinizi koyun . Yetkiliye şikayet edin. Birincisi ; şımarık şeklinde cocugun karakterine hakaret var. Çocuğun karakterine hakaret edemez!!!. Sadece davranışı eleştirebilir . Oda ben diliyle . Ben senin bu şekilde davranmandan dolayı çok uzgunüm . Ben senin daha hareketli ve daha çabuk; herşeyi kavradığını skldiginin farkındayım. Bunu bir şekilde çözmemiz lazım gibi. Yada çözüm sunması lazım. Bu şekilde azarlayamaz. Ve bunun diğer arkadaşlarının onunde de yapamaz. Ya bir eğitimci değildir. Ya da anaokulu gidilecek bir anaokulu değildir. Ben de pedagojik eğitim aldım. Anliyorum küçük çocuklarla ugrasio ve zor bir iş . Ama kendine mukayyet olmak zorunda. Fazla hareketli ise daha çok sorumluluk vermeye ve Montessori eğitimi üzerinde daha etkili olan kurumlara bakın . Daha yararlı olurlar.
Çocuklarda ödül ceza davranışın hemen ardından gerceklesir. Davranış kotuyse hemen ceza demeyelimde anında ya dikkati değişmeli ya da görmezden gelinmeli. Yaş durumuna göre konuşularak ödüle itilmeli. Ancak bahsedilen durumda davranış yapıldığı sırada çocuk zaten öğretmen tarafından davranışindan dolayı değil hareketten dolayı cezalanmis. Doğal olarak davranışin pekiştirecek bir pekiştireç burda yok. Ancak öğretmenin yaptığı davranış eğer duzeltilmezse işte pekiştirec burda var demektir. Ogretmenin yaptığının doğru oldugunu odullendirmis olursunuz cezalandirmis degil. sanırım dışarıdan bir öğretmen . Anaokulu öğretmeni değil. Aslında büyük ihtimal eğitimci de değil. Anaokulu özelse durum bildirilmelidir. Çünkü hareket yaklaşım baştan sona yanlış! Değilse direk hiç uğraşmayın MEB veya okul müdüru ile görüşün.Allah Allah şikayet edilecek kadar büyük bir durum göremiyorum ben burda.Her olumsuz durum için,çocukla ve öğretmenle konuşup düzeltmek yerine şikayet edilirse.Çocuğun olumsuz davranışı pekiştirilmiş olur.İleride daha büyük sorunlar çıkabilir.
Anlaşamadığımız konu bu işte ben bu sözü hakaret olarak görmüyorum.Görmezden gelmede ilk durumlar için kullanılıyor.Sürekli sınıfın dikkatini bozan davranışlar ceza gerektiriyor."Öğretmenin yaptığı davranış düzeltilmese"lafınıza çok güldüm.Burda ödül-ceza-pekiştireç öğrenciler için var.Adı üstünde öğrenci-öğrenen birey.Bu kadar narin,Prenses çocuk yetiştirilirse ilerde iş ve evlilik hayatında yediği darbelerden yıkılır.Eloğlu Prenses gibi davranmaz.Çocuklarda ödül ceza davranışın hemen ardından gerceklesir. Davranış kotuyse hemen ceza demeyelimde anında ya dikkati değişmeli ya da görmezden gelinmeli. Yaş durumuna göre konuşularak ödüle itilmeli. Ancak bahsedilen durumda davranış yapıldığı sırada çocuk zaten öğretmen tarafından davranışindan dolayı değil hareketten dolayı cezalanmis. Doğal olarak davranışin pekiştirecek bir pekiştireç burda yok. Ancak öğretmenin yaptığı davranış eğer duzeltilmezse işte pekiştirec burda var demektir. Öğretmen sanırım dışarıdan bir öğretmen . Anaokulu öğretmeni değil. Aslında büyük ihtimal eğitimci de değil. Anaokulu özelse durum bildirilmelidir. Çünkü hareket yaklaşım baştan sona yanlış!
Pedagojik formasyon farklı olduğu için bu şekilde görmen normal. Biz o kadar alışmışız ki öğretmen haklı öğrenci haksiz nesline; bende oradan geldim. Ama doğrular bu değil. Öğretmen çocuğun sadece davranisi uzerinden ben dili kullanarak değiştirebilir. Hareketli bir cocuktan bahsediyorsak da eğer; düzeni sağlayamıyor ise burda çocuğun inanın ki suçu yoktur. Çünkü bunu sağlaması gereken öğretmendir. Ben çalıştığım dönemde daha zor çocuklarla uğraştım . Ve inanki benim yanımda melek gibi davrandiklarini aileleri itiraf ederdi. Çünkü bunun yönetimi ve pedogijik bilgi sadece öğretmende mevcuttur . Ama ülkemizde eğitim sistemi hala yerden ayağa kalkamadigi için, bu durumlar hep mevcut. Bizde maalesef öğretmenin işine son verme durumu yoktur . Cinsel istismar olur ona bile ya kınama ya yer değiştirilir . Bu bir gerçek. Evet en ufak bile şeyleri buyutmeyip, böyle sineye çekersek toplum olarak dediginiz şeyleri; yasamamiz için her zaman neden olur. Anlayamadığım şey çocuğun bu kişilik veya sağlıksal bir durumu olabilir. Çocuk hiperaktif de olabilir. Öğretmenin bunun üzerinden yargılaması ve etiketlemesi öğretmenlik kuralinin en büyük yanlışidir. Ve bunu sınıf önünde yapamaz. Bu çocuğa aynı zamanda şunu öğretir. Sınıfa bir gün engelli kolu veya bacağı olmayan bir arkadaşı veya zihinsel bir problemi olan kaynaştırma öğrencisine dalga geçebilme, sınıf önünde rencide edebilme davranışını kazandırır çocuğa. Ve bunu normal birşey olduğunu da hem kendisi hemharkadaslari düşünecektir. Peki bu engellenebilir mı ? Şuanda . Çünkü artık bilinç altı bunu kaydetti. Anlatmak istedigim bunlar .Aynı zamanda hak aramak yanlış birşey değildir.Anlaşamadığımız konu bu işte ben bu sözü hakaret olarak görmüyorum.Görmezden gelmede ilk durumlar için kullanılıyor.Sürekli sınıfın dikkatini bozan davranışlar ceza gerektiriyor."Öğretmenin yaptığı davranış düzeltilmese"lafınıza çok güldüm.Bu kadar narin,Prenses çocuk yetiştirilirse ilerde iş ve evlilik hayatında yediği darbelerden yıkılır.Eloğlu Prenses gibi davranmaz.
Valla anlattıklarınızı gülerek okudum.Hele o kaynaştırma öğrenciyle dalga geçme kısmı tam bir ajitasyon örneği olmuş.Doğru diyorsunuz çocukların suçu yok.Suç onları sen aslansın,paşasın,prensessin vs.diye yetiştiren.Şımarıklıklarına hareketli,hiperaktif diye doktor gibi teşhis koyan velilerde.Bu yüksek zekası yüzünden "hareketli"?olan yavrularımız yüzünden ders dinleyemeyen,düzeni bozulan normal çocuklarımızın Hakkını kim savunacak ? İlerde iş yerinde amirden,müdürden zılgıtı yiyen paşalar bunalıma giriyor.Müdürü şikayet edemeyen analar ne yapacağını şaşırıyor.Herkes Şokta.Gayet eğitimciyim bu arada,pedagojiden haberi olan ilk kişi değilsiniz :)Pedagojik formasyon farklı olduğu için bu şekilde görmen normal. Biz o kadar alışmışız ki öğretmen haklı öğrenci haksiz nesline; bende oradan geldim. Ama doğrular bu değil. Öğretmen çocuğun sadece davranisi uzerinden ben dili kullanarak değiştirebilir. Hareketli bir cocuktan bahsediyorsak da eğer; düzeni sağlayamıyor ise burda çocuğun inanın ki suçu yoktur. Çünkü bunu sağlaması gereken öğretmendir. Ben çalıştığım dönemde daha zor çocuklarla uğraştım . Ve inanki benim yanımda melek gibi davrandiklarini aileleri itiraf ederdi. Çünkü bunun yönetimi ve pedogijik bilgi sadece öğretmende mevcuttur . Ama ülkemizde eğitim sistemi hala yerden ayağa kalkamadigi için, bu durumlar hep mevcut. Bizde maalesef öğretmenin işine son verme durumu yoktur . Cinsel istismar olur ona bile ya kınama ya yer değiştirilir . Bu bir gerçek. Evet en ufak bile şeyleri buyutmeyip, böyle sineye çekersek toplum olarak dediginiz şeyleri; yasamamiz için her zaman neden olur. Anlayamadığım şey çocuğun bu kişilik veya sağlıksal bir durumu olabilir. Çocuk hiperaktif de olabilir. Öğretmenin bunun üzerinden yargılaması ve etiketlemesi öğretmenlik kuralinin en büyük yanlışidir. Ve bunu sınıf önünde yapamaz. Bu çocuğa aynı zamanda şunu öğretir. Sınıfa bir gün engelli kolu veya bacağı olmayan bir arkadaşı veya zihinsel bir problemi olan kaynaştırma öğrencisine dalga geçebilme, sınıf önünde rencide edebilme davranışını kazandırır çocuğa. Ve bunu normal birşey olduğunu da hem kendisi hemharkadaslari düşünecektir. Peki bu engellenebilir mı ? Şuanda . Çünkü artık bilinç altı bunu kaydetti. Anlatmak istedigim bunlar .Aynı zamanda hak aramak yanlış birşey değildir.
Sevmiyorsan yapma lütfen bu işi. Arkanda bekleyen mesleğine aşık insanlar var. Sen şimdiden vazgeçmişsin. Ve işin daha basindasin?? Durum aynı zamanda karşılıklı tartışmaya girdi. Bence gerek yok çünkü amaç konu sahibine yardım . Senin düşüncen birşey diyemem buda benim dusuncem. Konuşmayı burda sonlandırıyorum kendi adıma.Valla anlattıklarınızı gülerek okudum.Hele o kaynaştırma öğrenciyle dalga geçme kısmı tam bir ajitasyon örneği olmuş.Doğru diyorsunuz çocukların suçu yok.Suç onları sen aslansın,paşasın,prensessin vs.diye yetiştiren.Şımarıklıklarına hareketli,hiperaktif diye doktor gibi teşhis koyan velilerde.Bu yüksek zekası yüzünden "hareketli"?olan yavrularımız yüzünden ders dinleyemeyen,düzeni bozulan normal çocuklarımızın Hakkını kim savunacak ? İlerde iş yerinde amirden,müdürden zılgıtı yiyen paşalar bunalıma giriyor.Müdürü şikayet edemeyen analar ne yapacağını şaşırıyor.Herkes Şokta.Gayet eğitimciyim bu arada,pedagojiden haberi olan ilk kişi değilsiniz :)
Daha fazla sorumluluk verin, ev işlerine dahil edin. Ondan birşeyler isteyin. Şımarık tavırlarıyla söylediklerinizi duymazdan gelicektir siz yinede istemeye devam edin. Sorumluluk arttıkça şımarık karekter dengeleniyor.Selam.
Kızım 4 yaşında bağımsız bir anaokulunun, 4 yaş grubuna başladı bu sene..
Kızım genel olarak herşeyi sünger gibi çeken, açıklama yapmakta zorlandığım bir cocuk.
Uslu, söz dinleyen ve onu seven birisine kalbini sonuna kadar açan bir cocuk.
Bir-kac kez öğretmenimiz eleştiride bulunmuştu, dikkati dağınık,aceleci gibi .
Iylestirmek adına, çok defa kapısını çaldım ve sorular sordum. Elestireler kesilmedi tabi.
23 nisan için dışarıdan foklor öğretmeni tutuldu. Dünde dersleri vardı. Kızıma bu sınıfın en simarigi sensin diye adıyla seslenmiş ve kızım üzülmüş.cogu zaman irdelemek istemedim kimsenin huzuru kaçmasın diye, ama bugün kat sayım yükseldi ve sayın öğretmenimiz kızım üzgün sanırım böyle böyle bir olay yaşanmış sıkıntı nedir dedim.
Hanımlar ben ne yapayım kızım seviyor, Seneye de gitmek istiyorm kimseyi kırmak istemiyorum.
Daha fazla sorumluluk verin, ev işlerine dahil edin. Ondan birşeyler isteyin. Şımarık tavırlarıyla söylediklerinizi duymazdan gelicektir siz yinede istemeye devam edin. Sorumluluk arttıkça şımarık karekter dengeleniyor.
Eğitmenin sınıf ortasında bu şekilde konuşması hoş olmamış. Çocuklar ne yazıkkı böyle yaftalamaları kendi içlerinde büyütebiliyorlar. Her çocuk aynı olucak diye birşey yok. Bu halleri düzeni bozuyorsada, kendince teknikler geliştirip aralarına çekebilmeli. Bunun için eğitiliyorlar zaten, yoksa bir mimardan farklı kılan ne?
Hiperaktivite diye bir gercek var bunu simariklikla bagdastirmaniz cok uzucu bir durum.o cocugun elinde olmuyor yani cocuk simarik oldugu icin degil ozel bir durumu oldugu icin bu hareketleri yapabiliyor.siz de bir egitimci olarak buna simariklik diyorsunuz bravo...Valla anlattıklarınızı gülerek okudum.Hele o kaynaştırma öğrenciyle dalga geçme kısmı tam bir ajitasyon örneği olmuş.Doğru diyorsunuz çocukların suçu yok.Suç onları sen aslansın,paşasın,prensessin vs.diye yetiştiren.Şımarıklıklarına hareketli,hiperaktif diye doktor gibi teşhis koyan velilerde.Bu yüksek zekası yüzünden "hareketli"?olan yavrularımız yüzünden ders dinleyemeyen,düzeni bozulan normal çocuklarımızın Hakkını kim savunacak ? İlerde iş yerinde amirden,müdürden zılgıtı yiyen paşalar bunalıma giriyor.Müdürü şikayet edemeyen analar ne yapacağını şaşırıyor.Herkes Şokta.Gayet eğitimciyim bu arada,pedagojiden haberi olan ilk kişi değilsiniz :)
Ben anaokulu ogretmeniyim evet zor! Ama bu lafi edemez! Sizinde ufak bu cocugun uzulmesine hak vermeniz sok edici!Çocuklarla uğrasmak zor Allah sabır versin neden sadece sizin kızınıza diyor onu da düşünmek lazım bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?