Bu sınıfın en yaramazı diyen ögretmen

Yaşı çok küçük etkilenmesi bana normal geldi ama bir taraftan da toplum icerisinde nasıl davranması gerektigini de öğrenmesi gerekiyor.Sınıf arkadasları kendi yasıtı olduğu icin demek ki öğretmen de davranışlarını abartılı bulmus ve uyarma ihtiyacı duymuş.Bana göre bu noktada evladiniza nasil davranmasi gerektigiyle ilgili bir seyler düşünmeniz daha mantikli olacak gibi geliyor.Yani olayi hakaret gibi algilamak yerine bir davranis kazandirma firsati olarak görmek sanki daha iyi olur.Bu arada birileri de kalkmis ilceye sikayet et demiş ne kadar komiksiniz ya.ikcede sizi bekliyordu baska dertleri yok sanki.Ne abartili sevgiler var bazilarinda.

Demek ki çocuğunuz şımarıklık yapıyor sınıfta. Yoksa durduk yere böyle bir uyarı almazdı sanırım.
Yukarıdaki arkadaşın önerisine katılıyorum, toplum içindeki davranışların sınırlarını öğretmeniz için iyi bir fırsat. Çocukları öğretmenlerden bu kadar koruyup kollayacaksak hiç okula göndermeyelim, evde verelim eğitimini.

Ben de çocuklarıma bazen "ayy cırcırcır beynimi yediniz az şu sesinizi kısın" diyorum ihihi ohoho hahaha kahkaha atıyorlar, arada bir alınsalar da sussalar keşke :)

Sakın ihmal etme çocupunu iyi takip et. Benimkide anasınıfında hiçbir etkinliğe katılmak istemezdi ben önemsemedim büyüyünce geçer dedim şimdi 7 yaşında uğraşıyorum. 2 sene önce yapmam gerekenleri şimdi yapıyorum. Kurallar koy tek çözüm bu.

Alınmayın ama sizin kızınız olduğu için size uslu,söz dinleyen gibi geliyor olabilir.Öğretmen tarafsız bir gözle gerçekleri görüyor olabilir.Bazen istenmedik davranışları düzeltmek için eleştirmek şart olabiliyor.

Allah Allah şikayet edilecek kadar büyük bir durum göremiyorum ben burda.Her olumsuz durum için,çocukla ve öğretmenle konuşup düzeltmek yerine şikayet edilirse.Çocuğun olumsuz davranışı pekiştirilmiş olur.İleride daha büyük sorunlar çıkabilir.Valla bize anasınıfında tek ayak üstünde durma cezası verirlerdi.Şimdi olsa yeni nesil Veli'ler yıkar ortalığı herhalde

Çocuklarda ödül ceza davranışın hemen ardından gerceklesir. Davranış kotuyse hemen ceza demeyelimde anında ya dikkati değişmeli ya da görmezden gelinmeli. Yaş durumuna göre konuşularak ödüle itilmeli. Ancak bahsedilen durumda davranış yapıldığı sırada çocuk zaten öğretmen tarafından davranışindan dolayı değil hareketten dolayı cezalanmis. Doğal olarak davranışin pekiştirecek bir pekiştireç burda yok. Ancak öğretmenin yaptığı davranış eğer duzeltilmezse işte pekiştirec burda var demektir. Ogretmenin yaptığının doğru oldugunu odullendirmis olursunuz cezalandirmis degil. sanırım dışarıdan bir öğretmen . Anaokulu öğretmeni değil. Aslında büyük ihtimal eğitimci de değil. Anaokulu özelse durum bildirilmelidir. Çünkü hareket yaklaşım baştan sona yanlış! Değilse direk hiç uğraşmayın MEB veya okul müdüru ile görüşün.

Anlaşamadığımız konu bu işte ben bu sözü hakaret olarak görmüyorum.Görmezden gelmede ilk durumlar için kullanılıyor.Sürekli sınıfın dikkatini bozan davranışlar ceza gerektiriyor."Öğretmenin yaptığı davranış düzeltilmese"lafınıza çok güldüm.Burda ödül-ceza-pekiştireç öğrenciler için var.Adı üstünde öğrenci-öğrenen birey.Bu kadar narin,Prenses çocuk yetiştirilirse ilerde iş ve evlilik hayatında yediği darbelerden yıkılır.Eloğlu Prenses gibi davranmaz.
Not:MEB'in böyle durumlarla meşgul edilmesini saçma buluyorum.

Pedagojik formasyon farklı olduğu için bu şekilde görmen normal. Biz o kadar alışmışız ki öğretmen haklı öğrenci haksiz nesline; bende oradan geldim. Ama doğrular bu değil. Öğretmen çocuğun sadece davranisi uzerinden ben dili kullanarak değiştirebilir. Hareketli bir cocuktan bahsediyorsak da eğer; düzeni sağlayamıyor ise burda çocuğun inanın ki suçu yoktur. Çünkü bunu sağlaması gereken öğretmendir. Ben çalıştığım dönemde daha zor çocuklarla uğraştım . Ve inanki benim yanımda melek gibi davrandiklarini aileleri itiraf ederdi. Çünkü bunun yönetimi ve pedogijik bilgi sadece öğretmende mevcuttur . Ama ülkemizde eğitim sistemi hala yerden ayağa kalkamadigi için, bu durumlar hep mevcut. Bizde maalesef öğretmenin işine son verme durumu yoktur . Cinsel istismar olur ona bile ya kınama ya yer değiştirilir . Bu bir gerçek. Evet en ufak bile şeyleri buyutmeyip, böyle sineye çekersek toplum olarak dediginiz şeyleri; yasamamiz için her zaman neden olur. Anlayamadığım şey çocuğun bu kişilik veya sağlıksal bir durumu olabilir. Çocuk hiperaktif de olabilir. Öğretmenin bunun üzerinden yargılaması ve etiketlemesi öğretmenlik kuralinin en büyük yanlışidir. Ve bunu sınıf önünde yapamaz. Bu çocuğa aynı zamanda şunu öğretir. Sınıfa bir gün engelli kolu veya bacağı olmayan bir arkadaşı veya zihinsel bir problemi olan kaynaştırma öğrencisine dalga geçebilme, sınıf önünde rencide edebilme davranışını kazandırır çocuğa. Ve bunu normal birşey olduğunu da hem kendisi hemharkadaslari düşünecektir. Peki bu engellenebilir mı ? Şuanda . Çünkü artık bilinç altı bunu kaydetti. Anlatmak istedigim bunlar .Aynı zamanda hak aramak yanlış birşey değildir.

Çocuklar aynı tornadan cikmamistir hepsi birbirinden farklidir.Kimi cocugu ne kadar zorlarsan zorla annesinin yanina yapisir yerinden kalkmaz.Oteki tarafta anne ne kadar ugrasirsa ugrassin çocugu iki dakika bir yere oturtamaz.Burada anne baba kural koymak düzgün yetistirmek sanir insanlar hep.Karekter huy mizaç denen bir sey vardir.Hiperaktivite olabilir dürtüsellik olabilir o çocuğa ne yaparsaniz yapin gelin sizi dövmeye götürüyoruz da deseniz sıranın en önüne geçmeye çalışır.Ögretmenlerin işi zor olabilir ama 4 yaşındaki çocuğu toplumda rencide ederek duygusal yönden zedelemekde doğru degil bunun farklı yolları olmalı.Sonra sonra okuldan soğuyorlar

Valla anlattıklarınızı gülerek okudum.Hele o kaynaştırma öğrenciyle dalga geçme kısmı tam bir ajitasyon örneği olmuş.Doğru diyorsunuz çocukların suçu yok.Suç onları sen aslansın,paşasın,prensessin vs.diye yetiştiren.Şımarıklıklarına hareketli,hiperaktif diye doktor gibi teşhis koyan velilerde.Bu yüksek zekası yüzünden "hareketli"?olan yavrularımız yüzünden ders dinleyemeyen,düzeni bozulan normal çocuklarımızın Hakkını kim savunacak ? İlerde iş yerinde amirden,müdürden zılgıtı yiyen paşalar bunalıma giriyor.Müdürü şikayet edemeyen analar ne yapacağını şaşırıyor.Herkes Şokta.Gayet eğitimciyim bu arada,pedagojiden haberi olan ilk kişi değilsiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hicbir ögretmen öğrencisini etiketleyip arkadaslarinin yaninda onu rencide etmemeli.bir sorun varsa benimle konusun cocugumu etiketlemeyin diyebilirsin.

Bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım ama ufak tefek oğlumun şikayetletinde önce sorarım sen ne yaptın diye. Öğretmenlerin de kötüsü var evet ama böyle çocuğa zırh olup her şeyde öğretmenin üstüne yürüyen veliler yüzünden mesleğin itibarı kalmadı. Öğrencilerde öğretmene saygı yok. Dayak şiddet gerçek bir hakaret taciz vb. Durumlar olmadığı sürece ağzımı açmam ve oğluma öğretmenlerine saygı duymasını öğretmeye çalışıyorum. Bu sınıfın en yaramazı sensin lafında ben hakaret göremedim. Çok kıymetliyse çocuğunuz evde otursun. Bana oğlum dese niye dedi sen ne yaptın neden dinlemedin kurallara uyumadın derim. Gidip şikayet etmeye kalkmam.

Sevmiyorsan yapma lütfen bu işi. Arkanda bekleyen mesleğine aşık insanlar var. Sen şimdiden vazgeçmişsin. Ve işin daha basindasin?? Durum aynı zamanda karşılıklı tartışmaya girdi. Bence gerek yok çünkü amaç konu sahibine yardım . Senin düşüncen birşey diyemem buda benim dusuncem. Konuşmayı burda sonlandırıyorum kendi adıma.

Son düzenleme:
Daha fazla sorumluluk verin, ev işlerine dahil edin. Ondan birşeyler isteyin. Şımarık tavırlarıyla söylediklerinizi duymazdan gelicektir siz yinede istemeye devam edin. Sorumluluk arttıkça şımarık karekter dengeleniyor.
Eğitmenin sınıf ortasında bu şekilde konuşması hoş olmamış. Çocuklar ne yazıkkı böyle yaftalamaları kendi içlerinde büyütebiliyorlar. Her çocuk aynı olucak diye birşey yok. Bu halleri düzeni bozuyorsada, kendince teknikler geliştirip aralarına çekebilmeli. Bunun için eğitiliyorlar zaten, yoksa bir mimardan farklı kılan ne?

Hiperaktivite diye bir gercek var bunu simariklikla bagdastirmaniz cok uzucu bir durum.o cocugun elinde olmuyor yani cocuk simarik oldugu icin degil ozel bir durumu oldugu icin bu hareketleri yapabiliyor.siz de bir egitimci olarak buna simariklik diyorsunuz bravo...

Ben anaokul ogretmeniyim nolursa olsun bu sekilde cagiramazdi herkesin icinde. 4 yasindaki ogrencilerim aklima geldi.. ben bunu lafi edemezdim.. cok kirilgan oluyolar.. ama cocugunuz gercektede simariksa bu konuyu cozmeniz lazim

Çocuklarla uğrasmak zor Allah sabır versin neden sadece sizin kızınıza diyor onu da düşünmek lazım bence
Ben anaokulu ogretmeniyim evet zor! Ama bu lafi edemez! Sizinde ufak bu cocugun uzulmesine hak vermeniz sok edici!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…