bu sizce feministlik midir?

elıne cam bezı aldı dıye yumuşuyorsa o erkek onun ıcınde var..
Temızlık işcısı olan erkeklerın vay halıne o zaman..

Umarım oğlunuz yoktur...

"yardım" kelimesi çok saçma sanki bizim asil görevimiz ev işleriymiş gibi sana yardım ederim diyolar ben yardım istemiyorum herkes üzerine düşeni yapmalı

Katılıyorum turuncu kelebek haklısın ama dediğim gibi yetiştiren yine bayanlar senin oğlun olunca hadi oğlum gel beraber bulaşıkları yıkayalım yada şunları bir katlayıver şu bulaşıkları makinaya koyuver diyeceksin ki evlenince o da bazı şeyleri yapması gerektiğini anlasın zorla yaptırılacak şey değil ki bir dersin 2 dersin yapmaz yine sen yaparsın

valla ben kadın işidir erkek işidir ayrımı yapmam hiçbir zaman ama benim anne babam da öyleydi şimdi eşim de öyle

benim babam cam da siler yer de çamaşır da asar bulaşık da yıkar sadece yemek yapmaz daha doğrusu yapmazdı ama bir dönem annem göğüs kanseri geçirdi babacım annem iş yapacak halde olmadığından annemden tarif ala ala tüm yemekleri yaptı şimdi herşeyi gayet iyi yapar bir dönem annem kontrolleri için bana gelip en az iki hafta kalıyordu babam bunları beceremese sefil olacaktı

eşim pek anlamaz iş yapmaktan annesi daha ataerkil onun ama eşim ilk günden beri benimle iş yapmaya çok hevesli eşim sadece yemek yapmak konusunda yardım eder onun dışındaki işleri yapar zaten temziliğin büyüğünü yardımcı kadın yapıyor ama arada süpürüp silmek gerekirse benim belim sakat olduğundan eşim süpürür siler ben toz alırım mesela

valla erkeklere gereksiz rütbe vermemek lazım bence biz şımartıyoruz bu adamları başta ben de eşime iş yaptırmasam o da yapmazdı fazla ağam paşam yapmamak lazım bence

geçen bir kitapta okudum iki asker konuşuyor kadın erkek ilişkisi hakkında binbaşı olan yüzbaşıya unutma kadınların her zaman bir yıldızı fazladır diyor eşiniz paşa da olsa sizin bir yıldızınız fazla yani ona göre davranın :))

Eğer bir kariyer hedefi yoksa veya kariyerli biri değilse en kötü ihtimalle maddi durumu müsaitse bir bayanın çalışmasından da taraf değilim ayrıca. Çalışan bayanlar için konudaki görüşe kısmen katılabilirim. Lakin günümüzde bütün işleri elektirikli aletlerin yaptığını düşünecek olursak bu şımarıklığa giriyor. O zaman bende derim ki yıllar önce annelerimiz, ninelerimiz hem tarlada çalışırlardı ki bu beden gücü gerektiren bir şey, hem çocuk bakarlardı hem de kocalarına hizmet ederlerdi. Onlar kadın değil miydi??? Onların ki can değil miydi? Modern çağda kadın olunca kadınlar daha mı bir hassaslaşıyo, verilmesi gereken değer fazlalaşıyo? Bu arada benim sülalemde ki hemen hemen bütün erkekler eşlerine yardımcı oluyo, babamda dahil bir çoğu mutfağa giriyo. Ama ben bu durumdan hoşlanmıyorum. Ayrıca konu burda bireysel tartışılmıyo ortak bir yaşamdan bahsediliyo. Elbetteki erkek tek başına yaşıyosa işini de kendi görecek. Ama bir evlilik söz konusuysa kadın da erkekte yerini bilmeli.

Anladığım kadarıyla 28 yaşındasınız, çalışmıyorsunuz peki ailenizle mi yaşıyorsunuz ve yakında evlenme gibi bir durumunuz var mı?

Son düzenleme:

Evet 28 yaşındayım, 3 haftadır çalışmıyorum, ailemle yaşıyorum, evlilik gibi bir durumum şu an için resmi olarak yok..

Kadınların çalışmasını kariyer yapma dışında gereksiz bulduğunuz için mi çıktınız yoksa çıkarıldınız mı? Çok yüksek yerelere gelemedikten sonra bayanın çalışmasını gereksiz buluyorsanız siz neden çalıştınız? Yani babasının maddi durumu iyi diye 30una gelmiş birisinin rahat rahat baba parasını yemesine de ben hoş gözle bakmıyorum, ha sürekli bir işi varsa bile sırf "kociş" işin aptal gibi o işi bırakmasına hak veremiycem.

Dünyanın bin türlü hali var, kocan ölünce seni aldatınca ondna gelen nafakayı veya mirası mı yemeyi düşünüyorsun?

Cariye ruhlu bir arkadaşımızsın. Ama ben yine de bir bayanın kadın çalışmasın, erkeğe kul köle olsun babında şeyler yazabileceğine inanmıyorum. Ev işi yapan erkeklere de homofobik yaklaşımda bulunmak yine bir bayanda görebileceğim birşey değil.

Yada kocaam şöyle taş fırını olsun, vurdu mu ses getirsin, bana ayaklarını yıkatsın, bana höt desin diyen fetişist bir hatunsun :)

Son düzenleme:
İlk olarak size bir tavsiyede bulunacağım o da "SAYGI"... Ben nasıl ki uslubuma dikkat ediyosam siz de dikkat edin... Burda herkes kendi fikirlerini beyan ediyor öyle değil mi? Öyleyse sizden farklı düşünen kişilere belden aşağı vurup, hakaret ederek, hatta büyük bir hadsizlik örneği sergileyip özel yaşantımla ilgili konuşarak olayı seviyesizleştirmeyin lütfen. Tek tip insan yoktur, dolayısıyla tek tip düşünce de... Konuyu tartışmak dururken, kişiselleştirmeye hiç gerek yok..

İlk olarak size bir tavsiyede bulunacağım o da "SAYGI"... Ben nasıl ki uslubuma dikkat ediyosam siz de dikkat edin... Burda herkes kendi fikirlerini beyan ediyor öyle değil mi? Öyleyse sizden farklı düşünen kişilere belden aşağı vurup, hakaret ederek, hatta büyük bir hadsizlik örneği sergileyip özel yaşantımla ilgili konuşarak olayı seviyesizleştirmeyin lütfen. Tek tip insan yoktur, dolayısıyla tek tip düşünce de... Konuyu tartışmak dururken, kişiselleştirmeye hiç gerek yok..

Buyrun siz eşinize cariyelik yapın ve eşinin yardım etmesini isteyen insanlara da rahatlıkla şımarıklıktır demeye devam edin.

Bir toplulupa söylemekte bir sakınca yok belli ki..

Son düzenleme:
Buyrun siz eşinize cariyelik yapın ve eşinin yardım etmesini isteyen insanlara da rahatlıkla şımarıklıktır demeye devam edin.

Bir toplulupa söylemekte bir sakınca yok belli ki..

Şımarık kelimesi ile kendi kullandığınız sıfat ve benzetmeleri eş değerde tutacak kadar zekisiniz(!) :):):) Özür dilerim benim seviyem sizin uslubunuzla konuşmaya pek elverişli değil o yüzden sizi bu yolda yalnız bırakacağım için üzgünüm. Esenlik diliyorum....

Hayır zeki değilim, hiç öyle bir iddiam olmadı. Yüksek seviyelerdeki arkadaşım ses gider mi bilemem ama ben de esenlikler diliyorum :) Kadının erkeğine hizmet etmesi gerektiği, zorunda olduğunu savunan hemcinslerimi, üstelik bir iki yardım edecek erkeğin yumuşayacağını düşünen hemcinslerime aferin ne güzel düşünüyorsun diyemiyorum. Çünkü yarın birgün siz de sizin gibi düşünen bir erkek evlat yetiştireceksiniz, ben kişiyiyle beraber yetiştirdiği veya yetiştireceği evlatlar üzerinden bakıyorum olaya..

Son düzenleme:

Siz memnunsanız hayatınıdan sorun yok erkeğin arkasını toplamak hoşunuza gidiyorsa dicek bişey bulamıyorum.Sonra kadına değer verilmiyor erkekler yüz verince astarını istiyor rahata alışıyorlar derler.

çalışmıyorsam eşime iş yaptırmam. çalışıyorsam yardım kelimesini bile kabul etmiyorum, ben ne yaparsam o da yapmak zorunda. biraz erkeğine bağlı. tutarlı olmalı. işine gelen olaylarda hayat müşterektir (kadının maaşına el koymak gibi), işine gelen olaylarda ben erkeğim evin işini sen yap derse kapının önünde bulur kendini.

Erkeğinin, hayat arkadaşının, can yoldaşının arkasını toplamak kadını değersiz mi kılıyo? Neden herşeyi birbirine karıştırıyosunuz ki? Gurur duyulacak bir meziyet tam tersine. Dışarıda bir erkek gibi çalışıp evin nafakasına katkıda bulunmak, evini düzenlemek, temizlemek, yemeğini pişirmek, eşine karşı vazifelerini yerine getirmek ve varsa çocuklarıyla ilgilenmek her kadın bunu başaramaz. Yetebilmek buna denir işte sadece çalışıp kendi ayakları üzerinde durmayı beceren ve bununla böbürlenen ama başka hiçbir şeyden anlamayan kadına değil.. Sadece burda en önemli detay nedir biliyo musunuz erkeğin tüm bunlara saygı göstermesi ve eşini bu yönde her zaman her yerde her şartta takdir ederek motive etmesi gerisi boş.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…