bu sizce feministlik midir?

Erkek yapmalı,yardımcı olmalı yeri gelir eşine yeri gelir annesine..
benim eşim haftasonu evde olduğumuz zaman ben temizliğe girişirim o da kahvaltıyı hazırlar,bulaşıkları dizer bazen,ütüsünü yapar kalabalık misafir geldiğinde elektrik süpürgesini kendisi açar
bende bu konuda şanslı hissediyorum kendimi
ama çalışmasaydım yapar mıydı yapardı diye düşünüyorum
kayınvalidem de şaka yapar güya"aaah ah el kızı değil mi nasıl çalıştırıyo oğlumu"diye bazen
kısacası bir erkeğin eşine yardımcı olması şart
hele ki çalışıyorsa o kadın....

ben bekarken hep bundan şikayetçi olurdum...
benim kocam ev işi yapacak, yardım etmeyecek, benimle eşit olarak paylaşacak derdim...
biraz zor bulursun öylesini derlerdi ama eşim her işi yapar hatta benden güzel yapar temizliği filan...
evleneli 2 sene olucak toplasan 3 kez bişeyini ütülemşimdir ki hergün takım elbise giydiği halde kendisi ütüler...
bilmiyorum en başındna beri de alıştırmadım ben pek, belki ondan belki kendi karakterinden...
annesi de dediğiniz gibi öyle paşam paşam diye pohpohlar hatta ablaları da... ama yine de evde görevlerini biliyor...

öncelikle her erkek bir değildir.

herkesin büyüme ve yetişme tarzı ve yapısı farklıdır.

örneğin benim eşim evde yemek olsa da olur olmasa da.

kendi yemeğini kendisi hazırlayan tipte.

bana da yardım eder.

mesela dün gece kendisine süt ısıtmış bana da getirdi ki ben yatmaya gitmiştim.

sonra kansızlığımdan dolayı sen pekmezini yemedin deyip pekmezde yedirdi.

rahatsız olayım ya da olmayayım yemek hazırlar,sofranın kurulmasında ve kaldırılmasında yardımcı olur...

hamileyken sahurda kalkamadığım dönemlerde yatağıma sahurluğumu hazırlayıpta getiren bir şahıstır kendisi.

hamileyken bebek gibi davrandı bana.iş yaptırmadı.sen rahat et ben yaparım dedi.

kürtaj oldum iş yapma ben yaparım dedi.

vs.............

anlatmak istediğim her erkek ya da her bayan bir değildir.

kadınsın evlisin ve görevlerini bileceksin.yapmak zorunda olduğun için değil sevdiğin için yapacaksın.

belim çok ağrıyor bu sıralar.ütü yapamamıştım.eşimde kıyafetini değiştirdi.

ütüsüz dedim olsun giyerim dedi.ütüleyeyim dedim hayır olmaz dedi.

ama zorla da olsa aldım ütüledim.

sonuçta herkesin yapısı farklı...

Haklısın sonuna kadar da ama şimdi bazı bayanlarda da şey var aman temizlik yapayım yemek yapayım ona koşturayım buna yetişeyim zevk alıyorlar gayet. Örnek olarak annem mesela. 70 ine de gelse elinde bez dolaşır. Çok keyif alıyormuş. Nasıl oluyorsa artık.

canım düşüncelerini çok beğendim ama bu türkiyede zor belki bizler daha farklı yetiştirirsek

Dua ederken
Allahım banada KK daki mutlu bayanların eşlerinden nasip et diye dipnot eklesem iyi olacak

feminist demek erkek düşmanlığı demek değil ki bu kavramdan niye acaba böylemiyim ki diye bahsediyorsunuz kadınım,çalışıyorum,evliyim kadın erkek eşitliğine inanıyorum feministim. Öcü gibi görmeyin bu kavramı kadın erkek eşitliğinden yana olan demek.

ben küçüklüğümden beri hep feminist damgası yemiş biri olarak yazıyorum kendi babamdan gördüğüm baskıdan dolayı, kız-erkek arkadaşlığına aklım ermedi hiç... hep kadınları daha üstün gördüm ve bi dönem bunu üstümden atmayı başardım, kendime öyle yüklenmişim ki evlenmeyi dahi düşnmüyordum sırf erkekler beni ezecek diye,,,bence herşey kişinin kendini eğitmesiyle alakalı nenelerimiz annelerimizde böyle gelmiş böyle geçer mantığıyla yaşamasalardı,, kızlarımız daha açık görüşlü ve ideallerine sahip çıkabilirlerdi...bence herşey kafada bitiyor.... siz kendinizi ezdirmezseniz kimse size zorla ütüdür carttur curttur yaptıramaz ,,,, lütfen bu konuda çevremizdeki baskı gören bayanlara yardımcı olalım.....

öncelikle başlık bile beni üzdü. feminizm kötü bir şey değildir bayanlar. konu içeriğinde anlatılanlar da feministlerin taleplerinden bir kısmıdır zaten. bunun dışında oy hakkı, yönetim kademesindeki bazı görevler vs. sadece erkeklere has kabul edilirken eşitlk istemektir. ne var feminist olursanız.

zamanında çalıştım ama artık çalışmıyorum çalıştığım dönemde de şimdi de eşim çok yardımcı olur bana
olmaması diye birşey düşünemiyorum bile kadın dediğin köle değildir,hizmetçi değildir herkes kendi üzerine düşeni yapmak zorundadır
feminizmse de bu düşüncem evet feministim nolmuş?

bir erkek,sırf erkek olduğu için bir kadından üstün değildir! evet bedenen güçlüdür ma akıl ya da haklar açısından erkek asla üstün değildir erkek olduğu için!

anneler oğullarını,sahip olmak istedikleri eşte aradıkları özelliklere göre yetiştirmedikten sonra kadınlar bu ülkede ezilmeye mahkumdurlar suçlu oğullarını böyle yetiştiren anneleridir!

valla bedenen de daha güçlü olup olmadıklarını merak ediyorum ben kadın hem evde hem dışarıda çalışıyor gık demiyor bir erkek iki günde ölür yorgunluktan muhtemelen hele de hamileyken gene aynı üstüne adet sancısı çekiyoruz kiminin ki ne kadar şiddetlidir malum buna rağmen belli etmemeye çalışır çalışırız ev işi yaparız doğum sancısına biz katlanırız ağda bile ne kadar dayanıklılık isteyen birşey

belki erkek benden daha ağır şeyleri kaldırabilir ama muhtemelen ben bir kadın olarak acıya daha dayanıklıyım :))

ben,acıya dayanıklılık konusunda dememiştim kas kuvveti olarak demiştim:)
yoksa mesela ben gribi iki günde ayakta atlatıyorsam eşim yataklara düşer doğum sancısını çekmek zorunda kalsalardı bilmiyorum nasıl dayanırlardı :)

konu sahibesi benden sana olumlu yanıt var :)
her pazar karşı apartmandaki komşumuzun beyi evi temizler camları bile itinayla siler ağzım açık izlerim ben de
bu sabah da diğer komşumuzun kocası halıları yıkadı :)
oldu mu böylesi olmalı!
valla ben temizlik yapmaya gelmedim bu dünyaya ya temizlik için kadın tutar ya kendi yapar. pislik içinde de yaşayamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…