-bu son diyet-

sevgili özge,
günlüğün hayırlı olsun
kusura bakma direkt dalıp yorum yaptım
burası gerçekten cok süper bir ortamı olan bir site
cok güzel arkadaşlıklar edindim, kilo da veriyorum
gerçi mehter gibiyim 2 ileri 1 geri ama olsun, az olsun kalıcı olsun:)))
arada gelir menülerine yorum yaparım
dikkatimi çeken bişey var ki o da kilona göre az beslendiğin, buna dikkat et bence, öğünlerdeki porsiyon miktarlarını çoğaltmanı öneririm, sporuna bayıldım
bol şans...

tesekkür ederim yorumların iiçin.
Aslında ogünlerdeki miktarları arttırmam gerektiginin farkındayım, her ogün ekmek yemem lazım ama sabah haric genelde agzıma sürmüyorum.Sanırım biraz takıntı yaptım sanki yersem kilolar direk yapısacak gibi gelio.Mesela az önce simit almak icin kantine gittim ama yoktu mecbur pogaca aldım ama onun da anca yarısını yiyebildim aslında canım nasıl istiyor bir bilsen...sonrasında vicdan yaparım diye korkuyorum.Ben de yarısını cekmeceye kaldırdım saat 10 gibi yiycem :((

özgecim lillyin dediklerine katılıyorum bende bana da biraz listen az gibi geldi.Diyetisyene gitmişmiydin gerekli kalori miktarını belirlemende yardımcı olabilir.benim korkum az yiyerek bıkkınlık oluşması azmin kaybolması ve vüccudunun açlığa direnç kazanması.bunlar da istenen şeyler değil.sporda bisiklek süper bir tercih.
bugünlerd benim kilo durdu.yılbaşı gecesi sapıttım biraz ondan olabilir.birkaç günde toparlanırım.ben artık maalesef haftada 0,5 kg falan verebiliyorum.diyetisyen ziyaretimi geciktirdim.birde sanırım kaçaklarım arttı

özgecim lillyin dediklerine katılıyorum bende bana da biraz listen az gibi geldi.Diyetisyene gitmişmiydin gerekli kalori miktarını belirlemende yardımcı olabilir.benim korkum az yiyerek bıkkınlık oluşması azmin kaybolması ve vüccudunun açlığa direnç kazanması.bunlar da istenen şeyler değil.sporda bisiklek süper bir tercih.
bugünlerd benim kilo durdu.yılbaşı gecesi sapıttım biraz ondan olabilir.birkaç günde toparlanırım.ben artık maalesef haftada 0,5 kg falan verebiliyorum.diyetisyen ziyaretimi geciktirdim.birde sanırım kaçaklarım arttı

yok canım bu diyetimde gitmedim diyetisyene ama bu zamana kadar bir cok diyetisyene gittim.gerci bana doktor yolu gorünüyor en kısa sürede gitmem gerektiginin farkındayım. Aslında miktar olarak az gorünüyo gibi ama bıkkınlık olusturacak kadar da az yemiyorum, yetiyor bazen yemek bile istemiyorum cünkü ben herseyi asırı tuzlu tüketen biriydim tuzu oldukca azalttım ve bu da beni yemeklerden sogutuyo lezzetli bulmadıgım icin istesemde yiyemiyorum iştahımı kapatıyo :)

03.01.2012

08:00 da uyandım ancak okula yetisebildim dolayısıyla spor yapamadım :(
9:30 gibi yarım pogaca yedim bir ayran ictim
11:00 altı yedi badem ve fındık
12:30 bir kase corba,bir tane tavuk sis, dort kasık kuskus, lahana salatası ve ayran
16:00 bir ayran ( bu gün cok ayran icesim vardı sanırım tansiyonum düstü biraz)
18:00 haslanmıs sebze(brokoli,kereviz), bir bardak yogurt, iki ceviz ve incir
20:00 bir saat bisiklet

herşeyden az ve öz yemek kilo vermek için ideall bir örnek ben pis bogazım ama ben artık kararlıyım

lily ye su konuda katiliyorum aksam yemeginde 2 dilim de ekmek olmaliydi. Bir de 1 meyve daha ekleyebilirsin 2 az olmus.

Bu arada somonda hep omega3 omega6 falan var, cok faydali hic yagli diye uzulme.

Sporun guzel ama bence salona baslayinca gunde 2 defaya devam edersen overtraining e girebilirsin. Yani kaslarin kendini imha etmeye baslar.

Ben anladim ki kilo verme isinde en onemli sey devamlilik. Kendini cok yorup 2 hafta sonra vazgecersen daha kotu oluyor. O yuzden sporu coook abartmamak, yemegi de cok az yememek lazim.

özgecim:3:
ekmeği sabahla sınırlamayı ben de arada yapıyorum ama o zaman da kendimi kısıtlanmış hissediyorum ki kısıtlamayı seven biri değilimdir yapı olarak, patlarım
ondan cnm istiyorsa ölçülü şekilde yiyorum
tuzsuz yemeye gelince, inan ben 13 yıldır tuzsuz yiyorum eski lezzetleri bulabiliyor muyum? hayır ama tuzlu da yiyemiyorum tuzlu olunca çıkartıyorum ağzımdaki lokmayı yutamıyorum damak alışıyor kısa sürede inan biraz bunu severek dene, sevmeyince olmuyor
zamanla alışırsın ama kendini kasma
ztn tuzu kısınca vücut fazla suyu da atıyor böbrekleri yormamış oluyorsun
bu şekilde devam ama cok kasma, dengeli olarak her besinden al nasibini tabii sağlıklı olmak koşuluyla...:1:
sevgiler...
:16:

Özge öncelikle kolaylıklar dilerim, tuzu azaltığına iyi etmişsin. Kortizon tedavisi gördüğüm için ben de iyice azalttım. Eskiden tuzlu çorbanın bile üstüne tuz atardım. Şimdi evde bir çimdik derler ya o kadar atıyorum yemeklere. Tadına da alışılıyor.

Hangi tip diyet uygularsan uygula 1000 kalorinin altına düşmemek gerek. Sen zaten dikkat ediyorsundur ama hatırlatayım dedim.

ben de yemeklere hic tuz atmiyorum baska yiyen de olmadigi icin sorun olmuyor. Kendim de alistim zaten az koyardim simdi hic koymuyorum hala lezzzetlive tuzlu gibi geliyor bana yemekler.
Sebzeler neyse de beni ozellikle etler sasirtiyor sanirim kendinden de tuz var iclerinde.
Bunun mukafatini suradan aliyorum sanirim onca kiloma ragmen tansiyonum yuksek degil.
Ozgecim yava s yavas azaltip kendini alistirabilirsin.

ben de yemeklere hic tuz atmiyorum baska yiyen de olmadigi icin sorun olmuyor. Kendim de alistim zaten az koyardim simdi hic koymuyorum hala lezzzetlive tuzlu gibi geliyor bana yemekler.
Sebzeler neyse de beni ozellikle etler sasirtiyor sanirim kendinden de tuz var iclerinde.
Bunun mukafatini suradan aliyorum sanirim onca kiloma ragmen tansiyonum yuksek degil.
Ozgecim yava s yavas azaltip kendini alistirabilirsin.

ben de alısacamı umud ediyorum, simdilik biraz biraz kullanyorum ama dedigim gibi kesinlikle tatmin etmiyo, yemek yiyesim gelmio.Sunu fark ettim, ben yemeklerin tadını degil tuzun tadını alıyormusum bunca zamandır o yüzden yemeklerin yeni tadına alısmak biraz zor geliyo ama bunu da baasarıcamı biliyorum...
Senin tuzsuz da tad alabilmen cok güzel gercekten, oldukca sanslısın...

Özge öncelikle kolaylıklar dilerim, tuzu azaltığına iyi etmişsin. Kortizon tedavisi gördüğüm için ben de iyice azalttım. Eskiden tuzlu çorbanın bile üstüne tuz atardım. Şimdi evde bir çimdik derler ya o kadar atıyorum yemeklere. Tadına da alışılıyor.

Hangi tip diyet uygularsan uygula 1000 kalorinin altına düşmemek gerek. Sen zaten dikkat ediyorsundur ama hatırlatayım dedim.

evet canım elimden geldigince dikkat etmeye calısıyorum.
Tuzun başa bela oldugunun farkındayım.Simdilik bir sıkıntı yok ama tansiyon derdim olmasını istemiyorum ayrıca zaten zayıflamak ve ince gorünmek icin ugrasıyorum suanda tuzun yaratıca sunni sislik en son istedigim sey...

Ç:
evet ya annem hep derdi az ye öz ye diye işte zamanında bilemedik anlamını :(

dimi ya bu şekilde sağlıklı beslenerek de gayet güzel yaşanıyormuş
hatta çok daha rahat...
zamanında böyle bilinçli olsaydık şimdi kilo derdiyle uğraşmazdık:(((

bu gün inanılmaz tatlı krizi gecirdim ama neyse ki incirle bastırdım...
07:00 bir saat bisiklet sürdüm
08:30 pırasalı, biberli 2 yurtayla yapılmıs omlet, kk peynir
10:30 portakal
13:00 bir kase yogurt, 5 yk pırasa yemegi, bir dilim kepek ekmegi
15:30 bir bardak ayran
18:40 3 kepce mercimek corbası, 2 kibritkutusu peynir, maydonoz, dereotu,2 ceviz, 2 dili kepek ekmegi
20:30 bir portakal

Sanırım spor yapmak istemiyorum...

dimi ya bu şekilde sağlıklı beslenerek de gayet güzel yaşanıyormuş
hatta çok daha rahat...
zamanında böyle bilinçli olsaydık şimdi kilo derdiyle uğraşmazdık:(((

Simdiler de saglıklı beslenmeye o kadar alıstım ki yedigim kızartmaları mayonezleri düsününce midem bulanıyo, nasıl yedim o kadar seyi diyorum. Az yedigim zaman migdem daha secici oluyo eskiden hosuma giden kızartma ya da agır yemek kokuları migdemi bulandırıo.Artık portakal, kereviz gibi kokuları duydugumda karnım acıkıo :))

Simdiler de saglıklı beslenmeye o kadar alıstım ki yedigim kızartmaları mayonezleri düsününce midem bulanıyo, nasıl yedim o kadar seyi diyorum. Az yedigim zaman migdem daha secici oluyo eskiden hosuma giden kızartma ya da agır yemek kokuları migdemi bulandırıo.Artık portakal, kereviz gibi kokuları duydugumda karnım acıkıo :))

sen de burda sanslisin benim butun yemek kokularina zaafim var. Ispanaga off yemek diye yanasiyorum ama patates kizartmasina yaklasimim da ayni oluyor.

sen de burda sanslisin benim butun yemek kokularina zaafim var. Ispanaga off yemek diye yanasiyorum ama patates kizartmasina yaklasimim da ayni oluyor.

:))) Ama artık ikimizde şanslıyız cünkü her yemekten NE KADAR yememiz gerektigini biliyoruz :))) diyerek polyanacı kişiliğimi şuracıkda da gözler önüne serivereim :P

Dün girip yazamadım, o kadar basım agrıodu ki okuldan erken cıktım eve gidip uyudum :(((
07:00 bir saat bisiklet
08:45 yarım simit ve bir ayran
10:30 tekrar ayran
12:30 6 kasık kıymalı patates yemegi, 6 kasık bulgur pilavı, bir kepce vitamin corbası
16:30 bir avuc ceviz badem fıstık karısımı
Sonra bes saat kadar uyuyp kaldım 22:30 da hic ac olmadıgım halde 4-5 kasık mercimek corbası, 3 kasık muhallebi, bir tane de portakal yedim
Aksamın cok az oldugunun farkındayım ama bas agrısından kendimi bile gormedim, canım birsey istemedi saatte gec oldu diye katı beslenmek istemedim.. 23,30 da tekrar uyudum :((

Back
X