• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorun beni hasta edecek. ..???

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
5 yıldır evliyim evliliyim ilk yılları çocuk istemedik. . hatta bikeresinde adetim gecikti ya hamileysem diye sabaha kadar aglamistim. ..
ve sonra... :)
2 buçuk yıldır gitmedigimiz doktor kalmadı hamile kalamiyorum. .
Eşim tam bir çocuk manyağı çok seviyor elalemin çocukları nı bile o kadar içim acıyor ki. . Yıllardır bi çözüm bulamadık en son bu hafta bidaha kontrollerimiz yapıldı doktor güldü imkansız gibi bişey dedi ikimizde normalin üstündesiniz nasıl hamilelik gerçekleşmez aklım almıyor dedi. .
yakında aşılama yaptiracagiz oda olmazsa yazın tüp bebek. ..
dün sosyal medyada bi bayanın videosunu izledim sabaha kadar uyuyamadim. . Kadının 8 yıl çocuğu olmamış o kadar yıpranmış ki psikolojik olarak şuan ikizleri var ve onlara bakmıyor psikolojisi aşırı bozulmuş ve hastanede yatıyor.. sonunda çocuğu olmuş ama psikoloji gitmiş. .
o kadın gibi olmaktan korkuyorum bu derdin beni yiyip bitirmesinden korkuyorum beynimde ağrılar hissediyorum çok kafama takıyorum elimde değil çok çok istiyorum...
kimseyi görmek kimseyle konuşmak istemiyorum kadınların çocuklarini anlatması muhabbeti hiç bitmiyor kimse bana saygı duyup da susmuyor anca herkes laf sokuyor. . kaç yasindasin 32 oooooo benim senin yaşında 3 çocuğum vardı sen çok geç kalmissin. ..
her ağızdan bi laf çıkıyor ortama girmek beni çok yoruyor. ..
insanlar çok anlayissiz. .
çoğunun hayatında tek yaptığı şey çocuk ve beni kucumsuyor o kadar zoruma gidiyor ki. .. ben bu yaşıma kadar neler başardım onun tek yaptığı çocuk gelmiş beni eleştiriyor kafayı yiyeceğim ben artık hiç iyi değilim. . tek anlatabildigim yer burası. .. kimse derdimi anlamıyor canım yanıyor içim paramparça. ..
Bugün bi arkadaşım araba almış eşime diyorumki 100 binlik araba alsan bana gözümde yok kendimi yarım çaresiz cikmazda hissediyorum. .. benim halim sonum nolacak hiç bilmiyorum. .. Yorumlarınıza anlayışınıza ihtiyacım var. :(

kendinizi çok yıpratıyorsunuz ama anlabiliyorum sizi çok zor bir durum ama
bu kadar stres sıknıtı yaparsanız olacağı varsada olmaz biliyorsunuz değil mi bu gibi durumlarda psikoloji çok önemli..
siz boşverin başkalarını Allaha sıgının bol bol dua edin içiniz ferahlar belki
kendiniz söylemişsiniz kadının 8 sene sonra ikizleri olmuş lakin kadın bakabilecek durumda bile değilmiş buda örnek olsun size.. eşinizle iyiyseniz huzurunuz yerinizdeyse lütfen cevrenn lafını takmayın içinzden he he deyin geçin
inşallah en kısa zamanda evlat sahibi olursunuz. :dua::dua:

Ahh canım, allah hayırlısını versin. Ben 12 yullık evliyim ve çocuğum yok. Olmadı rabbim nasip etmedi. 4 tane kalp atımı durması sonucu 8 haftalık kürtajım var. İkisi normal gebelik, ikisi tüp bebek. O kadar iyi anlıyorum ki seni.
Ama çok kafana takmamaya çalış, insanlar hep konuşuyor. Kimi haklı kimi haksız. Ve bu hamilelik kafana taktıkça olmuyor. Rahat olmak lazım.
Madem hiç sorununuz yok maddi olarakta imkanınız varsa tüp bebek deneyin. Olur neden olmasın inşallah.

İstanbuldaysanız tüp bebekten önce gitmeniz için bir doktor tavsiyesinde bulunabilirim.

İnşallah en yakın zamanda Allahım size ve isteyen herkese hayırlı,sağlıklı bebek nasip eder.
Yaşınızı bilmiyorum da ben olsam geç kalmadan tedaviye başlardım.

Öncelikle çevrenizde boş ve düşüncesiz konuşanlara aldırmayın.. Öyle tipler emin olun çocuğunuz olsaydı eleştirecek, olumsuz yorum yapacak, moral bozacak başka şey mutlaka bulurlardı. Çünkü kendi komplekslerini, mutsuzluklarını, eksikliklerini başkalarında eksiklik sandıkları şeyleri bularak kapatmaya çalışırlar. Ben de 32 yaşımda çocuk sahibi oldum, geç evlendiğim için.. Çocuk sahibi olmak için yaş sınırı yok, siz çocuğa yetebildiğiniz, kendinizi anne olmaya hazır hissettiğiniz ve hormonlarınız izin verdiği sürece.. Ben hiçbir sorunu olmadığı halde 5 sene, 7 sene sonra çocuk sahibi olan insanlar tanıyorum.. Sizinki de öyle bir durum sanırım. Bence çözüm aramaya ve ümidinizi kesmemeye devam edin. Dediğiniz gibi kendinizi bu kadar üzerseniz, çocuğunuz olduğunda ona verimli olamayabilirsiniz. Moralinizi bozacak konuları izlemeyin. Herkesin psikolojisi, sorunları yaşama şekli, maneviyatı farklıdır. Kendinizi bu yönden kimseyle kıyaslamayın. Olmasını istediğiniz çocuğu mutsuz, bunalıma girmiş bir anne olarak karşılamayın..
İnşallah özleminiz bir an önce sona erer..

5 yıldır evliyim evliliyim ilk yılları çocuk istemedik. . hatta bikeresinde adetim gecikti ya hamileysem diye sabaha kadar aglamistim. ..
Eşim tam bir çocuk manyağı çok seviyor elalemin çocukları nı bile o kadar içim acıyor ki. . Yıllardır bi çözüm bulamadık en son bu hafta bidaha kontrollerimiz yapıldı doktor güldü imkansız gibi bişey dedi ikimizde normalin üstündesiniz nasıl hamilelik gerçekleşmez aklım almıyor dedi. .
dün sosyal medyada bi bayanın videosunu izledim sabaha kadar uyuyamadim. . Kadının 8 yıl çocuğu olmamış o kadar yıpranmış ki psikolojik olarak şuan ikizleri var ve onlara bakmıyor psikolojisi aşırı bozulmuş ve hastanede yatıyor.. sonunda çocuğu olmuş ama psikoloji gitmiş. .
o kadın gibi olmaktan korkuyorum bu derdin beni yiyip bitirmesinden korkuyorum beynimde ağrılar hissediyorum çok kafama takıyorum elimde değil çok çok istiyorum...
kimseyi görmek kimseyle konuşmak istemiyorum kadınların çocuklarini anlatması muhabbeti hiç bitmiyor kimse bana saygı duyup da susmuyor anca herkes laf sokuyor. . kaç yasindasin 32 oooooo benim senin yaşında 3 çocuğum vardı sen çok geç kalmissin. ..
çoğunun hayatında tek yaptığı şey çocuk ve beni kucumsuyor o kadar zoruma gidiyor ki. .. ben bu yaşıma kadar neler başardım onun tek yaptığı çocuk gelmiş beni eleştiriyor kafayı yiyeceğim ben artık hiç iyi değilim. . tek anlatabildigim yer burası. .. kimse derdimi anlamıyor canım yanıyor içim paramparça. ..
Bugün bi arkadaşım araba almış eşime diyorumki 100 binlik araba alsan bana gözümde yok kendimi yarım çaresiz cikmazda hissediyorum. .. benim halim sonum nolacak hiç bilmiyorum. .. Yorumlarınıza anlayışınıza ihtiyacım var. :KK43:
Bir sorun yoksa sabret bu kadar düşünme. Ben de çok kafama taktım hesap kitap yaptım 2 yıl olmadı hiçbir sorun yokken... En sonunda dedim ki kendime olmuyorsa vardır bir hayır hiç değilse hayatı zehir etmeyeyim rabbim bana da geç verecek demekki dedim hatta kilo vermek için spor salonu arayışındaydım. O ay hamile kaldım gerçekten çok duymuşsundur ama kafana taktıkça olmuyor. İlişki bile mekanikleşiyor çocuk için oluyor. Anın tadını çıkar hiçbir sorun yoksa elbet bir gün gelecek yavrun. Doktorların imkansız dediği insanların bile hamile kaldığı oluyor o yüzden tevekkül et hayırlısını iste...

Bugün bi arkadaşım araba almış eşime diyorumki 100 binlik araba alsan bana gözümde yok kendimi yarım çaresiz cikmazda hissediyorum. .. benim halim sonum nolacak hiç bilmiyorum. .. Yorumlarınıza anlayışınıza ihtiyacım var. :KK43:
Kadinlarin hayattaki varolma nedeni cocuk dogurmak degildir...bunu millete anlatamazsin o yuzden ne kadar umursamazsan o kadar cabuk gebe kalirsin bilimsel sorun yok demis doktor. Rahatlamaya calis

Canım seni çok iyi anladım. Ben de seninle aynı şeyleri yaşamıştım. Benim eşimde varikosel vardı. Ameliyat oldu. Ameliyat sonrası sperm sayısı hala çok iyi değildi. Dr normal yolla imkansız dedi. Tabi Allah bilir dedi. Biz de aşılama yaptırdık tutmadı. Sonra tüp bebek yaptırcaktık. Ben de kursa gidiyorum o zaman kendimi derse veremiyorum diye kurs bitsin öyle yaptıralım dedim.Sonra iki ay geçti kendiliğinden hamile kaldım. İnanamadım. Şimdi iki çocuğum var hatta ikincisi çocuk düşünmüyorum süpriz oldu. Yani Allahtan umut kesilmez evet zor ama duyma kimseyi.Bol bol dua et. Benim profilindeki bebek resmini çocuğum olmadan önce koymuştum. Bilgisayar ekran resmi yaptım. Bi kızım oldu tıpkı resimdeki gibi aynı.Annem bile o çocugu kızım zannetti.Sorun yokmuş sizde. Biraz rahatlat kendini. Stres kaynaklıdır. Düşünme ilişki esnasında. Eşinle çocuk olsun diye birlikte olma. Ben rahatladım an hamile kaldım. İnsanları boşver.Hem belki sen alıngan olduğun için sana öyle geliyor.

gebe kalmanın önündeki en önemli engel ne biliyor musun? STRES.

çok çok stresli olduğun yazım diline bile sinmiş sanki.

çünkü ben de kv iş borç derken tam 8 sene bekledim ve ilk çocuğumu 35 yaşımda kucağıma aldım. çünkü o sene kendime başka meşgaleler buldum, gezdim, tozdum, ünv sınavına girdim keyfi, kazandım ve okula devam ederken hamile kaldım hiç ummadığım bir anda.

senin tek engelin stres bence. onu halletmek için çabala önce.

32 yaşında 3 çocuk yapması oo değil benim için de yazıktır,vahdır,tühdür,gençliğini ziyan etmiştir.Bana geleydi çok güzel sohbet olurdu o arkadaşla aramızda,hayattan soğuturdum saniyede yeminle :KK53:
Bakış açısı işte.
36 ya girdim,hala düşünmüyorum,ama atıyorum bir kere korunmayalım anında olacak gibime geliyor,o yüzden feci tırsıyorum.
Allah verirse sağlıklısını versin deyip geçiyorum.
Bu tarz can acıtıcı yorumlarda kibar olmak afedersin salaklıktır,kibar olmayın,çünkü onların tek derdi sizi gram düşünmeden canınızı acıtmak.
Kendi ezik dünyalarının acısını sizden çıkartmak.

Keske benimki de 30 dan sonra olsaydi diyorum bazen...20 li yaşlar cocuk icin cok erken...insan gezmeli tozmali keyfine bakmali zira omrun zaten cocuguna veya cocuklarina harcaniyor dogduktan sonra
Kadinlar bunu anlamiyor
Anlasalar bi zaten ne kendilerini ne baskalrini strese sokmazlar

Herşeyin hayırlısını isteyeceksin bu hayattan sabret ve pskoljini bozmamaya çalş. Kadın sadece ev işi ,yemek ,çamaşır, bulaşık ve çocuktan ibaret değildir. Korkma korktugun başına gelir ve korkularını yenersen emin ol herşey daha güzel olur..

28 yasindayim 2yillik evliyim ve 8 aylik bir bebegim var. Anne olmak bi cocugunun olmasi essiz tarifi anlatilamaz bi duygu ama bazen keske biraz daha bekleseydim diyorum. Cunku cocuk olduktan sonra benim nezdimde cocugun hayatini yasamaya basliyosun oncesinde yaptigin bir cok seyi yapamiyosun. Hayatin cocuktan once ve cocuktan sonra olarak ayriliyor.
Sana tavsiyem bebek olayina odaklanma takinti haline getirirsen hayattan hicbir sekilde zevk alamazsin, hicbir sey seni mutlu etmez.Soyle dusun eger bebegin olacaksa sen istesende istemesende er ya da gec olacak akisina birak. Eşinle bu tarz konusmalara girme onu da uzmekten baska bir sey gecmez eline,daha cok yipranirsiniz ve bi zamandan sonra evliliginizi etkiler bu durum.
Guzel dusun, iyi dusun pozitif ol. Seni uzen bilerek moralini bozmaya calisan insanlardan da uzak dur. Ya da hadlerini bildir. Dunya sadece anne ya da baba olmaktan gecmiyor bu cok onemli bi maharet degil kaldi ki bu onlarin da basarisi degil Rabbim istedigi icin oldular.
Insallah en kisa zamanda saglikli bi bebegin olur Rabbim gonlune gore versin.

ALLAH dilediği kulunu nimetlendirir, dilediğini de bazı güzelliklerden mahrum bırakır. Bu mahrumiyette bizim bilmediğimiz, anlamadığımız, anlayamayacağımız birçok sebep ve hikmetler söz konusudur. Neden verdin deme hakkımız nasıl yoksa, neden vermedin deme hakkımız da yoktur.
Sabret ve kendini şartlama artık ,hayat yeterince zor daha fazla zorlaştırma.:KK52:

çok yakın bir arkadaşımın yaşadıklarını burda senin gibi derdini açan en az 6-7 kadına yazdım sana da yazıyorum. aynı şekilde 25 sene boyunca hiçbir sorunu olmamasına rağmen(rahim filmi çekildi, aşılama yaptırdı 2 kere) çocuk sahibi olamadı arkadaş. öyle ki cinselliği bile sadece çocuk için yaşar olmuşlar saatli vakitli..
ikna ettik psikoloğa gönderdik. daha ilk terapide psikolog demiş ki sen tüp bebek yaptırmaya kalksan vücudun onu da tutmaz senin vücudun bebek yapmaya o kadar kilitlenmiş ki yaşamayı bırakmış. 6 ay terapi gördü akabinde çocuk yapmayı hayatının merkezinden çıkardı. 1 aya kalmadı hamile kaldı. (hatta terapilerden sonra dedi ki sevişmek aslında ne kadar keyifli bir şeymiş)
diyeceğim o ki bir psikoloğa gidin karı koca. çocuk yapmayı hayatınızın merkezinden çıkarın. böyle devam ettikçe çocuk olmama olasılığı daha fazla çünkü.

Anladığım kadarıyla (sebebsiz infertilite) sizinki ,bende aynı durumdayım. benim 5yil sonra spontam oldu.Allah 'a binlerce şükürler olsun.darisi size,bizde gitmedigimiz doktor kalmadı.Ve Rabbim nasip etti.kizim şimdi 6 yaşına girecek.geçen yıl tup denedik malesef durum çok ciddi. evet dışardan herşey mukkemlin üzerinde ama, bu sebebsizlerin yarısı içerde dollenme olmuyormuş. biz bunu anladık .direk tup yapmanızı öneririm.hatta kizim olmasını mucizeye bağlıyorlar...

Back
X