Bu sorunlardan usandım.

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
289
303
Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...

Koca üniversitede birini bulamadın da ilkokul mezunu biriyle birliktesin.. hayat bu tabii ne çıkacağı belli olmaz ama bu gidişle mutlu olamayacağın açık.

benim erkek arkadaşım da üniversite mezunu. fakat onun ailesi ilk okul mezunu. soruyu daha ayrıntılı okuyun lütfen.

Konudan alakasız olacak ama o kadının tarladan getirdiği sebze paketle satılan mundar glikoz şuruplu tatlılardan çok daha sağlıklı kıymetini bilin.

Konuya gelirsek kadın yoksul olabilir ama kendince bir şeyler yapmak istemiş tarlasından kendi elemeğini getirmiş. Keşke annen de böyle düşünseydi , okurken o kadına üzüldüm açıkçası.

Sonuca geleyim sosyoekonomik durumları hiç mi hiç benzemeyen insanlar nasıl bir araya geliyor anlamıyorum. Misal sen daha lüks yere gitmek istersin, sevgilin daha uygun fiyatlı bir yere ... Eninde sonunda o farklılıklar ortaya çıkıyor. Sen hiç bu farklılıkları hissetmiyor musun?

ablacim şu anda sana herşey toz pembe geliyor ama bu kadar farklılığı aşmak çok zor .evlendiginizde ailen o aileyi çok sık görmeyebilir ama sen göreceksin.daha realist bakarsan eğer zorlukları anlayacaksin

Bilmiyorum ya benim hoşuma gitti insanlar düşünmüş kışlık yiyecek falan getirmiş.
Bizim burda da böyledir mesela köyden gelenler mutlaka o tarz biseyler getirirler.
Kadının tepkisinden de anormal birşey görmedim ben. Tanışmaya gelen insanlar tabiki nişan falan düşünür yani ne bileyim pek kültür farkı olmamış bu

evet açıkçası bu durum sevgilimle benim aramda da problem oldu. benim daha lüks yerlerde takılmak isteyip onun takılmak istememesi örneğin. zaman geçtikçe birbirimize uyum sağladık. evlendiğimizde de buna devam edebileceğimize inanıyor sevgilim.

aslında ben de çok sık görmeyeceğim onları. çünkü ayrı şehirlerde olacağız.

6 yıllık ilişkiyse keşke annenlere önceden bahsetseydin veya tanıştırsaydın.
Kadın köyde yaşıyorsa o gibi şeyleri tüllere saracak hali yok tabiki poşete koyacak yani.
Ama ilerde bu çatışmalar artar diye düşünüyorum.
Arayı bulabileceksen devam et sonuçta çocukla bir sorun yaşamıyorsun.

haklısınız tanışmaya gelen insanlar nişan, düğün vs sözü eder biz de zaten sevgilimle nişanlanmak istiyoruz ama maddi bir şeyler görmek istediler ne bileyim erkek arkadaşımın ailesinin kendilerine güven vermelerini istediler ama bunu göremediler

Ben zannetmiyorum. 1.yıl aşk hatırına eyvallah dersin ama zaman gelip evliliğin monotonluğuna kapılınca kendi çevremden kendi muhitimden biri olsaydı keşke yanımda olan daha az yorulurdum dersin.

Bu iş olmaz, yani empati yaparsam ben yapamazdım böyle bir aileyle.. ileride birbirinizi dinleyip saygı içinde tartışamayacaksınız.. o "benim annem" diyecek, sen ise benim kurallarım diyeceksin, demen de normal zaten.. yürümez bu iş konu sahibi üzülerek söylüyorum..

Bu davranışların ilkokul mezunu olmakla alakası yok ki.Klasik anadolu insanı ışte.Yemek yedik karnımız tok ne zahmet ettiniz demek yerine kim yiyecek bunları demiş,kötülükten değil yani.Köy ekmeği de dolapta bozulmaz korkmayın zehir getirmedi insanlar.Fasulyenin poşetinin tozu da insanı öldürmez.Özensiz midir bilemiyorum herkes kendi gördüğünden mesul o kadına öylesi özenli gelmiştir eminim.

Ben tavrınızı fazla kraliyet ailesivari buldum açıkçası.Evlilik de bunlar elbette mühim her seferinde onun tozu diye burun kıvaracaksan evlenmeyeceksin sevgilinle.

sevgilinin ailesi bana gayet normal geldi. ama siz bu aileyle yapamazsınız her şeyi kültür farklılığına ilkokul mezunu olmalarına bağlayıp gereksiz alınacaksınız gibi duruyor. evlenince eşinizle ailesiyle bu noktada sorunlar yaşarsınız sizin aileniz de sorunlarınıza müdahale eder. eee eşinizin de ağrına gider tabi. yani ben pek iyi bir gelecek görmedim.hakkınızda hayırlısı olsun.

Canım ben anladım demek istediğini
Küçümseme değil ama şimdiden gözünüze bu kadar farklı geldiyse sonrası hiç olmaz.

Ben kendimden örnek vereyim
4 yıllık evliyim
Az çok senn gibi bir durumun içindeyim.
Eşim ailesinden çok farklı
Eşimin ailesinin böyle olacağı hiç aklıma gelmedi.
Sizin gibi tanışma faslında hiç beğenmedim.
Ama bilmiyorum esimi sevdiğim için gözüme takılmadı o zamn

Ama şuan aramızdaki tek sorun bu farklılıklar ve bu yüzden beni suçladı eşim.

Ben evlerinde rahat edemiyorum yaz tatillerinde falan gidiyoruz.20 gün falan sabredemiyorum.
Çok özensiz umursamaz bir kv.var.
Bize kp. Ile birlikte gelip aylarca kalmak istiyorlar
Onlara göre normal bize göre anormal
Keyfi çünkü
Kültür farklılığı çok sıkıntı
Bence tekrar düşün
Ben esimi çok severim ı o da beni ama sırf bu nedenlerden birbirimize girdik bir ara

bu konular ilk gündeme geldiğinde böyle bir tartışmaya giriştik zaten. ve hatta ben kendi ailemin bazı yanlışlarını görebildiğim halde, o annesinin yanlışlarını göremedi. sonra ben biraz kendimi geri çekip, ayrılık lafları vs edince birbirimizi anlarız ilerde, işte ayrılmayalım gibi laflar etti. o şekilde devam ediyoruz. ancak şu da var evlendiğimizde zaten onun ailesi uzakta olacak, ben aileme yakın olacağım. ama mesela bayramda seyranda ailesiyle görüştüğümüzde o bizim evliliğimize nasıl yansıyacak orası muamma işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…