Bu sorunlardan usandım.

Düşünüp değer verip getirmeleri bence çok güzel bir davranis. Ben sevgilinizin annesinin anormal bir hareketini göremedim. Genelde kizlar karşı tarafin nisan vs konusunu hic acmamasindan rahatsiz olur siz de ters etki yaratmis. Siz hoşgörülu ve anlayisli onlar da hoşgörülu ve anlayisli olursa mesafe de konulursa asılır durum. Kuzenimde de ayni durum vardi ama hic konu olmadi, 2 yildir evli bir sorun da olmadi su ana kadar.

Koyde ekmek yaparlar buzluga konur. Istediginde cikarir yersin. Bunu size ev yapimi hoslarina gider diye düşünerek getirmislerdir. Alalade posete koymuslardir cunki evlerinde hediye paketi poseti yoktur. Bu tarz şeyleri dusunmezler cunki onlar icin neyin icinde geldigi degil hangi duygularla geldi onemlidir

Beklentilerinde evet haklisin ama bunlari dusunecek kisi sevgilindi annesi babasi degil.

Sevgilinle aranda sorun yok ve o kendini gelistirmis ise anlasiyorsan ailesiyle kültür farki cok buyuk sorun degil.

Anlayis mesafe saygi olduktan sonra

Ne kulturluler huysuz cazgir oluyor

insanları küçük görüyorsunuz bence.

ben köylü değilim ama köy işi yemeklere bayılırım. gözümde tütüyor mesela bir mısır ekmeği ya da fasulye turşusu. bazen babam uzak akrabalarından getirirdi senelerdir yiyemedim içimde kaldı.

sevgilimin bir akrabası köy ekmeği getirmiş resmen istedim bana verdi eve getirdim ve hepimiz ekmeğe saldırdık çok güzeldi.

sizin anneniz sorun olur bence bu ilişkide. kültür farkı değil. insanın kalbi temiz olsun yeter.

+1

+1

ekmek getirmesine laf demedi annem ben orayı eksik yazmışım. fakat ekmek bekleyip, kokmuştu. annem daha önce erkek arkadaşımın getirdiği, onun annesinin ekmeğini yemişti. beğenmişti onu. ama bu seferkinde "bu ekmek çok beklemiş, kokmuş" dedi. hakkaten de öyleydi. bu nedenle anneme özensiz davranmış gibi gözüktü kadın.

Ben çok farklı açıdan yaklaşayım; ev sahibimiz doğulu ve ilkokul mezunu. Şimdi bu iki kelimeyi yazınca ne canlandıysa gözünde hemen sil at. Kadın klozet musluğu tamir edip kara deliklerden bahseden bir kadın. Siyasi konuşmalarına girmiyorum bile ama bak dışarıdan normal yurdum teyzesi. Çocuğun ailesini ve çocuğu iyi tanı. Çaktırmadan ağzını ara. Kendi fikirlerini gizleme. Yatılı misafir istemiyor musun? Bunu söyle ama ailesini katarak değil.

biz 2 miz anlaşıyoruz evet kişisel olarak bir problemimiz yok erkek arkadaşımla. maddi olarak biraz sıkıntısı var, o da tek başına yaşıyor bir maaşla hem kira hem su vs ödüyor para biriktiremedi kaç senedir. bu sorunu da askerden geldiğinde aşabileceğimize inanıyor birlikte. maddi manevi daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyor. ben de öyle inanıyorum açıkçası. tek korkum böyle sebepler yüzünden kavga etmek.

E ne olmuş yani bu memelekette ne kadar üni. mezunu var ki ailelerde olacak çok görüşmessiniz olur biter bizim aileler 3 5 kese belki görüşmüştür kültür farkıda yok hemşeriyiz bir de
Hoş sen böyle düşünüyorsan zaten kendine bir sor gerçekten bu adamı seviyormuyum diye annenin demesiyle kafan karışmış bile

Her lafa "Bizim de durumumuz belli" diye girdiklerine göre düğününüzde hiçbir faydaları olmayacak demektir. Ayrıca anneniz haklı, bu tarz bir tanışma akşamına tatlı alıp gelmeleri beklenirken daha dakika bir gol bir, yok yaprak, yok fasulye. Ne alaka? Anneniz çok bozulmuş belli. Oğlunu, kızını evlendiren anne babalar bu işlerden de biraz çakmalı. Sonra böyle oluyor işte. Siz nişan yapmak istemiyor musunuz ki nişan da nişan diye tutturdu diyorsunuz?

tabii ki benim ailemde nişan yapmak istiyor. fakat her lafa "bizim durumumuz belli" vs diye girip, maddi olarak da çok bir şey konulmayınca ortaya ailemin güveni yok oldu sevgilimin ailesine karşı.

sevgilimi gerçekten seviyorum. onun dediği şey de "olayı senin annen benim annem kavgasına çevirmemek bizim elimizde,hoş görülü olursak her şeyi aşarız." ama bu lafları ben ilk başlarda kendimi geri çekip, ayrılık lafları ettiğim zaman demişti. çünkü ben kendi ailemin hatasını gördüğüm halde, o annesinin bazı yanlışlarını görememişti. ilerde bu dediğinin tam tersini yapmasından tırsıyorum biraz açıkçası.

kuzeninizin eşinin ailesiyle kendi ailesi arasında kültür farklılıkları mı vardı yani?

Reactions: Rkb
Vay efendim ben ailesiyle evlenmiyorum ,kapımi kapatınca dışarda kalırlar ,ben çok seviyorum falan filan deme. Esin de o ailenin kültüründe, gorgusunde yetişti. Cicim ayı geçince kültür farkı aranıza dağ gibi gelip oturacak. Hiç de öyle uzak oturacagiz hayallerine kapılmayın. O eşinizin ailesi her daim nefesleri evin içinde olacak. Tecrübeyle sabit. Ha bunları bana çok diyen oldu fakat ben ne yaptım yaşayarak öğrendim. Anne sözü dinleyin.

tabii ki benim ailemde nişan yapmak istiyor. fakat her lafa "bizim durumumuz belli" vs diye girip, maddi olarak da çok bir şey konulmayınca ortaya ailemin güveni yok oldu sevgilimin ailesine karşı.

Valla nişanı kız tarafı yapar ama takıyı da erkek tarafı takar, bunu da biliyor mu kendisi? Bizden örnek verdim size, nişan için mekan tuttuk, harcadık şu bu ama takı töreninde benim ailem yerinden bile kalkmadı çünkü bizde nişanda sadece erkek tarafı takı takar. Veya düğünü erkek tarafı yapar biliyorsunuz, yapacaklar mıymış peki? Öyle durumumuz belli deyip kenara çekilmek var mı? Bedava gelin alınıyor muymuş öyle? Ha şu yönden evliliğinize şans veriyorum, o aileyle aynı şehirde yaşamayacakmışsınız galiba, bu bir nebze kurtarır sizi. Tabii bir iki yıl sonra sevgiliniz fikir değiştirip memleketine taşınmak istemezse.

Canim sana okumakla adam olunmuyor once insan olmasi onemli demek isterdim ama oyle olmuyor malesef...

Adam olmaktan ziyade ayni yone bakmak onemli... Kimisi bakar ama sadece gunesi gorur ona orada bulut oldugunu da anlatmak icin kirk takla atman lazim ki buda sizi yoracaktir

Bakis acisi cok onemli bu yuzden ne insanligi nede univ mezunu olmasi onemli degil ayni yone bakiyor musunuz iste bu onemli...

Ben ileride sorun olacak diye dusunuyorum ve ailen uzulurse sende uzuleceksin

Erkek arkadaşım üstüne düşeni yapacaklar diyor, size geldiğinde kendini yanlış ifade etti diyor. Yanlış ifade etse bile 1 kere konuşması yetti zaten ailemin olumsuz bakmasına. Şimdi ben anneme ellerinden geleni yapacaklarmış, kendilerini size yanlış ifade ettiler desem de dinlemiyor tabii ki. Bir daha eve gelmelerini bile istemiyorlar ailem.

Ben de bilmeyerek evlendim. Tabiri caizse köylü olduklarini... memleketlerinden 40 yil olmus geleli ama hala oradan kopamamislar. Simdi bendeki eksiklileri dinle...

Evin ihtiyaci icin pazardan alisveris yapmani marketin pahali oldugunu ima edebilirler. Kendin icin veya cocuklarin icim aldigin herhangi bir seyi luksmus gibi gorurler. Cocugun esyalarini pazardan almani tvsiye edebilirler.Eski usul sen gelinsin hizmet edeceksin baskasini bilmezler. Doğru duzgun bir yer gormek veya kaliteli vakit gecirmek istesen olmaz. Gereksizdir sadece kendi tarafindan birinin düğunlerinde kaliteli düğun gorursun. Koy dugunlerinden gına gelir. ( onceden severdim ama insan azicik daha kulturlu insanlarla birlikte olmak istiyor) evine yaptirdigi kucuk bir seyi bile yillarca konusabilrler. Bunu gormedigi icin onun icin fzlaca lukstur.

Ayrılmalı mıyım bu durumda sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…