• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Sorun olabilir ama anlattığınız şeylerden yola çıkarak değil. Anlattığınız şeylerde o kadar bir şey yok ki. O kada abartı ki. Poğaça ile ilgili olan kısımda ne var Allah aşkına? Ya da biz kalmasaydık yemeğe demesinde. Yani siz de cidden sorun aramışsınız bence. Kendinizi eğitim farkında dolayı bir şeylere hazırlasaydınız şunlar gözünüze hiç batmazdı. Aksine kendi kendiniz doldurmuşsunuz.

yemek konusunda "yemeğe kalmasaydık" demesi annemin gözüne battı çünkü kendince günlerdir hazırlık yapmıştı. bilmiyorum belki de kendisini yanlış ifade etti ama gerçekten annemin siniri bozulmuştu.

Ben de bilmeyerek evlendim. Tabiri caizse köylü olduklarini... memleketlerinden 40 yil olmus geleli ama hala oradan kopamamislar. Simdi bendeki eksiklileri dinle...

Evin ihtiyaci icin pazardan alisveris yapmani marketin pahali oldugunu ima edebilirler. Kendin icin veya cocuklarin icim aldigin herhangi bir seyi luksmus gibi gorurler. Cocugun esyalarini pazardan almani tvsiye edebilirler.Eski usul sen gelinsin hizmet edeceksin baskasini bilmezler. Doğru duzgun bir yer gormek veya kaliteli vakit gecirmek istesen olmaz. Gereksizdir sadece kendi tarafindan birinin düğunlerinde kaliteli düğun gorursun. Koy dugunlerinden gına gelir. ( onceden severdim ama insan azicik daha kulturlu insanlarla birlikte olmak istiyor) evine yaptirdigi kucuk bir seyi bile yillarca konusabilrler. Bunu gormedigi icin onun icin fzlaca lukstur.

Kaliteli düğün yok diye sevdiği
Ada'mı mı bıraksın

Yani Kv ne derse desin dinlemeyin

pazardan alışveriş yap Market pahalı demesinde ne var burada herkes sürekli benzer şeyler yazıyor mesela

Size uyanı alır uymayana ya he der geçer ya da net bir şekilde hayır dersiniz

Önemli olan ilişkiyi yönetmeyi bilmektir karşıdakini değiştirmek mümkün değil zira

Bence de sen simdiden ayril da sevgilinin annesi senin gibi bir geline annen gibi bir dunure maruz kalmasin. Koyden organik urun getirmesi ya da cayin yaninda pogacayi kim yiyecek demesi kultur farki degil ince dusuncedir. Asagilamadim demissin ama konuya "benim ailem universite mezunu sevgilimin ailesi ilkokul mezunu" diyerek gayet asagilayici bir cumleyle baslamissin. Cık cık olmaz bu iş :KK12:

Utanmasanız ailesi ilkokul mezunu diye araya mesafe koysun senede bir görüşelim diyeceksiniz, bakın bazen insanlar ister ama imkan yoktur okuyamaz, herkesin doğduğu ortam farklı, kimisi de okur ama takoz kalır, dert üniversite ise millet cayır cayır acikogretimden de mezun oluyo soru ezberleyip

Diğer aile bildiğin doğal anadolu insani ancak ben bu hikayede en çok senin anneni ayıpladım ve garipsedim.

Bir de okumuş bir kadın ancak onun ayıp olarak nitelendirdiği şeylere bu yakıştırmayı yapması asıl ayıp olan.

ya evet annem de sizin dediklerinizi dedi biliyor musunuz, hadi annesi düşünmedi o neden düşünmedi diye... erkek arkadaşım bize her gelişinde tatlısını, pastasını ihmal etmez her zaman getirir mutlaka. bu sefer neden böyle oldu diye sordum hatta, tatlı almayı düşündük ama bir sürü şey getirince vazgeçtik dedi hadi dedim neyse diyip geçtim... zaten ilk başta benim annem senin annen kavgasına döndü olay ben kendi annemin yanlışlarını gördüğüm halde o annesinin yanlışını göremedi. ben kendimi geri çekip, ayrılık noktasına gelince "ilerde aşarız biz bunları, birbirimizi anlayıp dinlersek senin annen benim annem kavgasına dönmez olay, ben de seni daha çok anlayacağım" tarzı laflar edince ilişkiye devam etme kararı aldım. zaten evlendiğimizde ailesiyle aynı şehirlerde olmayacağız. ama annesini arada bir görsem bile sinirim tepeme çıkar gibime geliyor. ilişkiye devam etmek, sevgilimle hayatımı birleştirmek istiyorum ama bir yandan da gelecek kaygısından kurtulamıyorum...
İşte bizde de böyle olmuştu o annesinin ailesinin yanlışlarını görmüyordu hep bizimkileri söylüyordu ben annemin yanlışlarını gördüğüm halde o görmüyordu kendi annesinin yanlışlarını ve sizde olan gibi bizde sevgiliyken bir çözüm yolu buluyorduk sonra ne mi oldu hiç bir şey umduğum gibi gitmedi çünkü aynı evin içine girdik . Sizin ilişkinin sonunu ben görebiliyorum tıpkı bizimkine benziyor . Benim bi dezavantajım daha var maalesef ki kv bizimle yaşıyor
ya evet annem de sizin dediklerinizi dedi biliyor musunuz, hadi annesi düşünmedi o neden düşünmedi diye... erkek arkadaşım bize her gelişinde tatlısını, pastasını ihmal etmez her zaman getirir mutlaka. bu sefer neden böyle oldu diye sordum hatta, tatlı almayı düşündük ama bir sürü şey getirince vazgeçtik dedi hadi dedim neyse diyip geçtim... zaten ilk başta benim annem senin annen kavgasına döndü olay ben kendi annemin yanlışlarını gördüğüm halde o annesinin yanlışını göremedi. ben kendimi geri çekip, ayrılık noktasına gelince "ilerde aşarız biz bunları, birbirimizi anlayıp dinlersek senin annen benim annem kavgasına dönmez olay, ben de seni daha çok anlayacağım" tarzı laflar edince ilişkiye devam etme kararı aldım. zaten evlendiğimizde ailesiyle aynı şehirlerde olmayacağız. ama annesini arada bir görsem bile sinirim tepeme çıkar gibime geliyor. ilişkiye devam etmek, sevgilimle hayatımı birleştirmek istiyorum ama bir yandan da gelecek kaygısından kurtulamıyorum...
İşte bizde de böyle olmuştu o annesinin ailesinin yanlışlarını görmüyordu hep bizimkileri söylüyordu ben annemin yanlışlarını gördüğüm halde o görmüyordu kendi annesinin yanlışlarını ve sizde olan gibi bizde sevgiliyken bir çözüm yolu buluyorduk sonra ne mi oldu hiç bir şey umduğum gibi gitmedi çünkü aynı evin içine girdik . Sizin ilişkinin sonunu ben görebiliyorum tıpkı bizimkine benziyor . Benim bi dezavantajım daha var maalesef ki kv bizimle yaşıyor. Ama üstte de dediğim gibi her şey eşinizin tutumuna bağlı

yemek konusunda "yemeğe kalmasaydık" demesi annemin gözüne battı çünkü kendince günlerdir hazırlık yapmıştı. bilmiyorum belki de kendisini yanlış ifade etti ama gerçekten annemin siniri bozulmuştu.

Bakın cidden kendi kendinize dert aramışsınız. Cidden hiç bir şey yok. Bazı kültürel farklılıklardan bir takım şeylere hazırlıklı olup şunu dedi bunu dedi takılmamaya kendinizi hazırlamalıydınız. İnanın siz olmazsınız ama sadece onlardan kaynaklı değil.Nişan çikolatasından bile sorun çıkar sizin aileleriniz arasında.

Ya cidden sinirim bozuldu. Bakın ben iyi bir yerde oturuyorum, iyi bir eğitim aldım vs. Ama ben o köy sebzeleri için varya canımı veririm, samimi insan benim canımı yesin, doğal ya. Çevrende doğal insan var mı? Benim doğru düzgün yok eşimin ablaları hariç, hepsi sizin gibi sonradan görme olmuş. Hasret kalmışım İnan kı. Görende diyecek küfür etmişler sövmüşler. Ya hu size ekmeklerini aşlarını getirmişler ayıp be. Ayrıca yemekten önce ben de poğaça yemem poğaça yemektir ya, ya yemek ver ya da poğaça.
Gidersiniz en birinci lüks KÖY adı altında restoranlara o tiksindiğiniz şeyleri yer sonra da öve öve anlatırsınız ama köyden geleni beğenmezsiniz. Yazık. Ne koca bir ikilem, kişilik karmaşasası.
Neyse ya sinirlerim çok bozuldu.

poğaçayı yemekten 3-4 saat önce yemişlerdi. annem ekmek getirmesine laf etmedi ancak buzlukta bekleyip, kokan ekmeği getirince haliyle gözüne özensiz gözüktü ve gerçekten kokmuştu ekmek. evet, belki annemde de hatalar vardı olabilir. ama ben de daha özenli davranmalarını bekledim açıkçası. bu ilişkinin sırf aileler böyle hata yaptı, şöyle oldu diye bitmesini hiç istemiyorum. ama sürekli ikilemde kalmaktanda yoruldum.

İyi de zahmet vermeseydik demiş işte

Eşimin yengesini istemeye şehir dışından gitmişler ne yemek ne bir ikram aç kalmışlar

Beni istemeye gelirken yine aç kalmayalım diye terminalde yemek yemişler biz de sofra kurduk bizde de yediler ayıp olmasın diye

Annen Nasıl bir ortam bekliyordu acaba kadın belki de yüz ifadesinden rahatsız olmuştur da kalkmak istemiştir

Hayır ama o kadar nişan, düğün sözü edilince bir garanti görmek istedi ailem. Bu belki de tek çocuk olduğumdan kaynaklanıyordur, bilemiyorum. Ben kimse ayaklarıma yat kat sersin demedim, demem de. Ama bir takım şeyler görmek ailemin hakkıydı diye düşünüyorum açıkçası. Sırf bunlar yüzünden ayrılmak da istemiyorum. Aşırı derecede ikilemde kaldım.

Garanti nedir ?
Kime göre garanti ?
Bir ailenin damadına güvenmesi için ne gerekir ?
Yanlış bir düşüncedesiniz bana göre
Bir evlilikte güven maddi şeylerle ya da sizin görgü tabir ettiğiniz şeylerle olmuyor
Bence güven düzgün ahlaklı, aile olabilmiş insanlarla söz konusu
Kadın gayet içten davranmış, bu beğenmediğiniz kültürün insanları oldukça şeffaftır, içi dışı birdir. Biz kızımıza şunu yaparız bunu yaparız deyip sonradan kıvırsalardı daha mı iyi olurdu.

Utanmasanız ailesi ilkokul mezunu diye araya mesafe koysun senede bir görüşelim diyeceksiniz, bakın bazen insanlar ister ama imkan yoktur okuyamaz, herkesin doğduğu ortam farklı, kimisi de okur ama takoz kalır, dert üniversite ise millet cayır cayır acikogretimden de mezun oluyo soru ezberleyip
Okumak cehaleti alır, eseklik baki kalır.

kuzeninizin eşinin ailesiyle kendi ailesi arasında kültür farklılıkları mı vardı yani?
Evet. Her yönden çok farklilar. Size bir kaç ornek vereyim ona gore düşünün siz de madem. Mesela kuzenimin Kv si onların evine geldiğinde mutfaktaki halinin üzerine eski bir kilim sermis. Hali kirlenmesin diye. Kuzenim de o an ses cikarmamis ama onlar gittikten sonra kaldirmis kilimi. Onun kv sine gore erkek evlat çok kiymetli , onun evini de kendi evi gibi görüyor. Ve erkek torun istiyor kesinlikle. Onun yani sira kvde de kuzenimin bir çok hatasini hosgordu mesela. Yengemin ve amcamin da ayni şekilde. Onlar da onu. Birbirlerine ses cikarmadilar. Ama herkes yapamaz. Bir taraftan onlarin geleneği yüzünden evlerinin hemen yaninda cok engebeli toprakli bir alanda oldu düğünleri. Plan programsiz kimin nerde ne yaptigi belirsiz , oynamayi birakin zor yüründüğü , onlarin kontrolünde geçen bi düğündü. Kuzenimin esi maddi olarak tüm herşeyi üstlendi birikim yapmis calisirken. Yani hic bir şekilde yüz göz olmadilar su ana kadar. Hic bir tartisma gecmedi.Biraz daginik yazdim kusura bakmayın. Aslında düşünülmesi çözülmesi gereken çok konu oluyor isin acigi ama yürüten yürütüyor.

Nasil nasil, neden tatli getirmediniz diye de mi hesap sordunuz?

Simdi siz misafirin getirdigini sorgulayinca kulturlu oluyosunuz ,kayinvalide adayi emegiyle yaptigi ekmegi getirince kultursuz oluyo yani oyle mi ,nerenin kulturu bu pardon?

poğaçayı yemekten 3-4 saat önce yemişlerdi. annem ekmek getirmesine laf etmedi ancak buzlukta bekleyip, kokan ekmeği getirince haliyle gözüne özensiz gözüktü ve gerçekten kokmuştu ekmek. evet, belki annemde de hatalar vardı olabilir. ama ben de daha özenli davranmalarını bekledim açıkçası. bu ilişkinin sırf aileler böyle hata yaptı, şöyle oldu diye bitmesini hiç istemiyorum. ama sürekli ikilemde kalmaktanda yoruldum.

Benim annem de köyden ekmek getirtir bi sene dondurucuda kalır kokmaz hiçbir şey de olmaz. Böyle kaldırmasın kendini.
İlişkiniz olur mu olmaz mı bilmem ama anneniz ve sizler biraz kendiniz için bir şeyler öğrenin.

6 koca yılda insan anlar, ölçer tartar yapabilirim ya da yapamam der, illa ki bir muhasebe yapılmıştır bu görüşme gerçekleşene kadar, olmayacak gibi geldiyse sana 6 yıl ne diye uzattın ki

Benim kv tezgahtarlık yapmış 16 yaşından emekli olana kadar, babası bunları bırakıp gidince evin en büyüğü olarak çalışmaya başlamış 3 kız kardeşini de okutmuş iş sahibi yapmış hepsi memur, şimdi ben bu kadına ayyyy üniversite mezunu değil mi diyeyim, hayat bu, ters gelen şeyleri var mı var ama doğruya da doğru yani

ama ben de daha özenli davranmalarını bekledim açıkçası.

bakın ailelerden özen beklemeyin. Görüp geçirdikleri kadar olur. Bu insanlar için belki balayı bile anlamsız olacak ama siz bunu takmamayı öğrenmelisiniz. Onlar ne gerek var dese bile gülüp geçecek nişanlınızla bildiğinizi yapacaksınız.Nişanlınızın özenmesi yeterli. İkiniz birlikte karşılayarak yapacaksanız bu düğünü öyle yola çıkın. İkiniz olunca her şeyiniz de sizin kararınızla özenli olur. Onların bazı şeyleri anlamaması size özensiz gelmesin. Belki kocaman kocaman nişan çiçekleri ya da süslü nişan çikolataları akıllarına gelmeyecek. Nişanlınızla konuşa konuşa anlaşacaksınız. Ama inanın ailenizin ve sizin şu andaki duruşunuzla siz olmazsınız.

anladım ablacım... zaten daha askerlik var önümüzde. aynen benim ailemle onun ailesinin arasında da hiçbir ortak nokta yok. ailesiyle ayrı şehirlerde yaşayacak olsak da annem sen onları arada bir görmeye gittiğinde bile dayanamazsın, için sıkılır pişman olursun diyor... kaldı ki kendime itiraf etmekten korksam da erkek arkadaşımın annesinin sevmiyorum ve bunu ona açık açık söyledim çünkü o da benim annemden çok hoşlanmaz. birbirimizi her ne kadar sevsek de bunlar ilerde bizi bitirir mi? soruları çok fazla dönüyor kafamda.
Sen kendi kendini yer bitirirsin ama simdiden soyliyim surekli olarak yaptiklari hersey ama hersey gözüne batar ornegin ailesiyle yemekmyedigimde bile yemek yeme sekilleri bile bana batiyor hem bu arada sadece esinle evlenmiyosun ailesi ile de evleniyosun zannetme ki iki kisilik bi dunya kuracaksin ama neyazikki oyle bi dunya yok tatli simdi soylediklerim sana uzucu gelebilir ama ben yasadigim seyleri ve dusunceleri seninle paylasiyorum

Back
X