• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Biz eşimle aynı memleketteniz ama ben başka şehir de büyüdüm eşim başka şehirde ailesi de annesi hiç okula gitmemiş babası ilkokul mezunu. Aynı kültürden olmamıza rağmen çok sıkıntı oldu bazı şeyler .

6 sene boyunca ailesinden habersiz miydiniz eğer haberiniz vardı ise size göre sorun yok demektir ki sorun etmemelisiniz ancak bu farkları yeni yeni görüyorsanız ki o da enteresan bir durum, size ve ailenize ilk görüşmeden olumsuzluk yansımış ki öyle de olur anlayabiliyorum herkesin yaşam biçimi, yetiştiriliş tarzı mutlaka farklı ve yansıyor hal-hareketlere, bana göre ileride sorunlar olabilir, size batabilir hareketleri bu da böyle mi yapılırmış canım, bu ne düşüncesizlik tarzında ama onlara göre doğru ve abes olmayan odur, tozlu fasulye poşetlerinde olduğu gibi şayet bunları sorun etmem, biz sevgilimle anlaşırız diyorsanız bir şey diyemem ama onu da yetiştiren o ailedir.

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.

iyi de bu en ince ayrıntısına kadar yazdığın şeyler öğrenim farklılıyla alakalı değil ki, kaynananda üni mezunu olabilirdi ama daha özensiz kötü niyetli biri olabilirdi, belkide annen yanlış değerlendiriyor belkide kadının kötü bi niyeti yok, valla ben kaynananda kötü bi niyet görmedim, annen biraz gösterişçi olabilir, onlar daha sade olabilir bunun öğrenim farkıyla alakası yok, bana biraz analı kızlı kaprislisiniz gibi geldi kusura bakmada, yani bu yazdıkların lafı edilcek şeyler değil.
keşke bana da yaprak getiren olsa da sarsam valla

Canım hatan burada konuya ilkokul mezunu diye girince alınanlar olmuş. Konu ilkokul ortaokul değil. Konu aileler arası kültür farkı.

Benim bir erkek arkadaşım vardı eskiden. Aile olduğu gibi tesettürlü, içki içmezler, kadın erkek oturmazlar, gelin derli toplu giyinsin ister vs vs. E benim babam da damadı ile oturup içip sohbet etmek ister. Hiç uzatmadım, bu iş yürümez dedim. Senin hatan 6 yıl sürdürmek olmuş ilişkini. Keşke uzatmasaydın.

Bir de şu saç baş yolma mevzusu nedir? Müstakbel kv mi söyledi sana ve niye söyledi?

Benim annem de köyden ekmek getirtir bi sene dondurucuda kalır kokmaz hiçbir şey de olmaz. Böyle kaldırmasın kendini.
İlişkiniz olur mu olmaz mı bilmem ama anneniz ve sizler biraz kendiniz için bir şeyler öğrenin.

Olur mu annesi acayip hazırlanmış kimbilir ne kanepeler ne portakallı ördekler... konu sahibi annem de annem demekten baska bir sey demiyor. Şunubir erkek yapsa "anneci, ana kuzusu, anası bu kadar kıynetliyse evlenmeseymis" falan denirdi.

Acayip bir sey ya.. niye tozlu posette getirdi neden soyle neden böyle.. ya insan sevgilisine neden tatlı almadınız der mi vallahi pes.

Kate sizin kadar kasılmamıştır ya. Hani şu kraliyet ailesinin gelini.

Ve asıl cahillik de karşıdakini bu kadar haksız elestirmek neden sunu getirmediniz neden su posete koymadiniz anneni sevmiyorum demek. Ailenizin de size aynı düşünceleri empoze etmesi cahilliktir. Hatta taş kalpliliktir.

Siz sevmiyorsunuz, sevseydiniz boyle kıla tüye takılmazdınız. Gidin kendinize hayal ettiginiz gibi bir vitrin bulun. Sizin icin kalite o demek çünkü, etiketler etiketler..

bakın ailelerden özen beklemeyin. Görüp geçirdikleri kadar olur. Bu insanlar için belki balayı bile anlamsız olacak ama siz bunu takmamayı öğrenmelisiniz. Onlar ne gerek var dese bile gülüp geçecek nişanlınızla bildiğinizi yapacaksınız.Nişanlınızın özenmesi yeterli. İkiniz birlikte karşılayarak yapacaksanız bu düğünü öyle yola çıkın. İkiniz olunca her şeyiniz de sizin kararınızla özenli olur. Onların bazı şeyleri anlamaması size özensiz gelmesin. Belki kocaman kocaman nişan çiçekleri ya da süslü nişan çikolataları akıllarına gelmeyecek. Nişanlınızla konuşa konuşa anlaşacaksınız. Ama inanın ailenizin ve sizin şu andaki duruşunuzla siz olmazsınız.

erkek arkadaşım da sizin dediğinizi diyor. ilerde bunlar sorun olsa bile birbirimize sarılıp gülüp geçeceğiz diyor. umarım dediklerini yapabiliriz. o yapabileceğimize inanıyor çünkü.

Sen ve ailen kibirlisiniz canim.
Ne kadar kucumsemeyiz diye dusunsende
Belki istemeden bir sekilde tepeden
Bakiyorsunuz.
Tipik anadolu kadini egitim falan degil mesele.
Dayimlar egitimli olduklari halde
Koyden geldikleri zaman bir suru sey getirirler ve evet paketleri tozlu olur.
Neden biliyomusun uzun yola ciktiklari icin cok fazla sarip sarmaliyorlar
Otobuste yada arabanin bagajinda o paketler ister isteemz kirleniyor.
Hemen cikarip uygun kaplara koyarsin olur biter.
Koy ekmekleri de evet buzlukta saklanir.

Neredeyse erkek arkadasimin ailesi ile arasina mesafe koymasi lazim anca o sekilde annem mutlu hissedebilire getireceksin mevzuyu.

Sizin bakis acinizdan dolayi uyumlu oldugunuzu dusunmuyorum.

Kaliteli düğün yok diye sevdiği
Ada'mı mı bıraksın

Yani Kv ne derse desin dinlemeyin

pazardan alışveriş yap Market pahalı demesinde ne var burada herkes sürekli benzer şeyler yazıyor mesela

Size uyanı alır uymayana ya he der geçer ya da net bir şekilde hayır dersiniz

Önemli olan ilişkiyi yönetmeyi bilmektir karşıdakini değiştirmek mümkün değil zira

Evli misiniz bilmiyorum. Evliysenizde bize denk gelen size gelmems. Bunlari karsi tarafin gorusunu anlatmak icin soyledim ki sen duymak istemesende 7 yil boyunca her gun bunu duysn sinirden gider marketten alisvwris edersin ki bende pazar dn taze oldugu icin alma taraftariyim ama senin az birz farkli oldugun icin aman paralari carcur etmesin diye hergunde bu konu soylenmezki.. hem esim hem kayinvalidem delirttiler beni birde koy meselesi var ki sen gitmek istemiyorum dedikce 40 derece atesli cocukla uzun yola cikrsin. Cunki sesini duyan olmaz lafin degwri yok. Ne zaman resti cekersin tamm bitti dersin sesini duyan olur ama o zmanda sende giden gitmistir. Yasamadan oyle boyle demek kolay oluyor sizin icin.

erkek arkadaşım da sizin dediğinizi diyor. ilerde bunlar sorun olsa bile birbirimize sarılıp gülüp geçeceğiz diyor. umarım dediklerini yapabiliriz. o yapabileceğimize inanıyor çünkü.

Ben pek inanamadım ama. Siz kendiniz için ne düşünüyorsunuz?
Yani nişanlınız özenecek bence ama ailesinin cümlelerine takılacaksınız siz.

Valla kadının verdiği cevaplarda, getirdiği hediyelerde ne gariplik var diye düşünüp duruyorum birşey bulamıyorum benim kv de köyden çuval çuval sebze getiriyor o kadar mutlu oluyorum ki.

Aynen, dün mantımı köftemi sarmalarımı böreklerimi getirmiş atmış buzluğa sağolsun, turşumu yapar,işten eve gelince ne pisircem telaşı başlayınca paketi falan umrunda olmuyo insanin

Olur mu annesi acayip hazırlanmış kimbilir ne kanepeler ne portakallı ördekler... konu sahibi annem de annem demekten baska bir sey demiyor. Şunubir erkek yapsa "anneci, ana kuzusu, anası bu kadar kıynetliyse evlenmeseymis" falan denirdi.

Acayip bir sey ya.. niye tozlu posette getirdi neden soyle neden böyle.. ya insan sevgilisine neden tatlı almadınız der mi vallahi pes.

Kate sizin kadar kasılmamıştır ya. Hani şu kraliyet ailesinin gelini.

bakın benim annemde küçükken köyde yetişmiş, köy hayatının nasıl bir şey olduğunu biliyor yani. ben burda annem de annem diye tutturmadım nitekim onunda bu konuda var olan bazı yanlışlarını, hatalarını görüyorum. görüyorum ki haken bu ilişkiye devam ediyorum. ailemin zoruna giden şey, yemekler hazırken annem günlerce hazırlık yapmazken "yemeğe kalmasak" gibi ettiği laflardı. bunun kraliyet ailesinden olup olmamakla alakası yok. tamam o kadın kendince iyi niyetle davranmış olabilir. ama yanlış anlaşılan çok şey oldu.

Evli misiniz bilmiyorum. Evliysenizde bize denk gelen size gelmems. Bunlari karsi tarafin gorusunu anlatmak icin soyledim ki sen duymak istemesende 7 yil boyunca her gun bunu duysn sinirden gider marketten alisvwris edersin ki bende pazar dn taze oldugu icin alma taraftariyim ama senin az birz farkli oldugun icin aman paralari carcur etmesin diye hergunde bu konu soylenmezki.. hem esim hem kayinvalidem delirttiler beni birde koy meselesi var ki sen gitmek istemiyorum dedikce 40 derece atesli cocukla uzun yola cikrsin. Cunki sesini duyan olmaz lafin degwri yok. Ne zaman resti cekersin tamm bitti dersin sesini duyan olur ama o zmanda sende giden gitmistir. Yasamadan oyle boyle demek kolay oluyor sizin icin.

Sesini duymayan esin ama, eşin hayır gelemeyiz dediği için gitmişsiniz, bunun karşı tarafın eğitimi ile alakası yok, öğretmen kv si olan arkadaşım var sürekli çağırıyor mesela ota çöpe ordalar, gitmesen ayılıp bayılıyo ben üniversite mezunuyum demiyo

10 yılı aşkın süredir okuması yazması dahi olmayan bir kadının oğlu ile evliyim

Irkımız mezhebimiz dilimiz dahi farklı

Ama ben eşim ile evliyim

Derdimi onunla çözerim Kv kim ola ki

Eşim asla hasta çocukla beni bir yere götürmez o götürmeye kalksa da gitmem acil bir şeyse o gitsin ama ben gitmem

Kv konuşabilir he derim yetmezse sen karışamazsın bu benim hayatım derin

En fazla cadı gelin olurum deli deliyi görünce değneğini saklar

Benim Kv dem de benim binlerce lira harcayıp tatile gitmemi anlayamaz ama bana tek kelime edemez zira sana ne çalışıp kazanıyorum gidiyorum cevabını vereceğimi bilir

Bu cevabı verince de hem eşim hem de görümcem vs de beni destekler zira doğru olan benim dediğimdir

Son düzenleme:
Ne zaman kültür farkı gibi bir başlık görsem nedense hep konuyu açan kız tarafı daha okumuş, daha elit, daha görgülü oluyor, garibim erkek tarafı da köylü, ilkokul mezunu, görgüsüz oluyor.

Benim fikrim;
Köylü milletin efendisidir, o köyden gelen ürünleri hiç bir hazır pastane tatlısına değişmem.

Ben pek inanamadım ama. Siz kendiniz için ne düşünüyorsunuz?
Yani nişanlınız özenecek bence ama ailesinin cümlelerine takılacaksınız siz.

ben de aynısını yapmak istiyorum. gerçekten içimden geçen şey bu ilişkiyi devam ettirmek. umarım başarabiliriz.

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" ibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
sorun ünide olması degil aieller denk dehil kimi ilk okul olur ama aktif bi kadındır annesi icin diyorum daha modern olur gezmeyi eglenmeyi sever suan sevgilin iki tarafta uyarsa vs demis te ilerde ne dicek napıyım annem babam degistiremem ya eee onlarda senin yanınd abildigine devam edicek bence yol yakınken ayrıll aynı camdan bakmak cok önemli aileler hele dahada önemli yani mesela sizinkiler bayramda bi otelde giderler sizle kaynanalar aaaa olmaz arifeden gelcen gelen giden olcak hizmet etcen der meselaa tipik o tarz cünkü kaynanan belli bence ayrıl gitsin

bakın benim annemde küçükken köyde yetişmiş, köy hayatının nasıl bir şey olduğunu biliyor yani. ben burda annem de annem diye tutturmadım nitekim onunda bu konuda var olan bazı yanlışlarını, hatalarını görüyorum. görüyorum ki haken bu ilişkiye devam ediyorum. ailemin zoruna giden şey, yemekler hazırken annem günlerce hazırlık yapmazken "yemeğe kalmasak" gibi ettiği laflardı. bunun kraliyet ailesinden olup olmamakla alakası yok. tamam o kadın kendince iyi niyetle davranmış olabilir. ama yanlış anlaşılan çok şey oldu.

Annen günlerce yemek hazırlamasaydı o Zaman

Kadın rahatsız olup kalmasaydık yemeğe demiş

Belki onlarda tanışmada akşama yemeğe kalınmaz neden tek doğru annenizinki olsun ki

Ayrıca Cidden kaç saat oturdular

Yani geldiler çay poğaça verildi 3-4 saat sonra sofra kuruldu vs ilk geldikleri evde 6 saat uzun değil mi

Ama bizim toplumda vardır yemeğe nazlanma,sofra kurulur ay yok biz tokuz yedik geldik ne zahmet ettiniz falan denir, sen ısrar edersin ay olur mu lütfen buyrun falan dersin, böyledir bu ülkede

ama yanlış anlaşılan çok şey oldu.

Hah şunu anlamanız çok önemli. Yanlış anlaşılan şeyler. İki aile eğitim olarak benzer bile olsa yanlış anlamaya müsait bir şey varsa iyisini anlamaya çalışmak, iyiye yormaktır esas olan. İnanın bu şekilde düşünürseniz kiminle olursa olsun sorun yaşarsınız.
Benim için üzücü olan ne biliyor musunuz: Atıyorum mimar, şık giyimli bir anne "ay biz yemeğe kalmayalım" deseydi anneniz bunu nezaketen söyledi şeklinde yoracaktı.

Back
X