Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Benim annem de köyden ekmek getirtir bi sene dondurucuda kalır kokmaz hiçbir şey de olmaz. Böyle kaldırmasın kendini.
İlişkiniz olur mu olmaz mı bilmem ama anneniz ve sizler biraz kendiniz için bir şeyler öğrenin.
bakın ailelerden özen beklemeyin. Görüp geçirdikleri kadar olur. Bu insanlar için belki balayı bile anlamsız olacak ama siz bunu takmamayı öğrenmelisiniz. Onlar ne gerek var dese bile gülüp geçecek nişanlınızla bildiğinizi yapacaksınız.Nişanlınızın özenmesi yeterli. İkiniz birlikte karşılayarak yapacaksanız bu düğünü öyle yola çıkın. İkiniz olunca her şeyiniz de sizin kararınızla özenli olur. Onların bazı şeyleri anlamaması size özensiz gelmesin. Belki kocaman kocaman nişan çiçekleri ya da süslü nişan çikolataları akıllarına gelmeyecek. Nişanlınızla konuşa konuşa anlaşacaksınız. Ama inanın ailenizin ve sizin şu andaki duruşunuzla siz olmazsınız.
Kaliteli düğün yok diye sevdiği
Ada'mı mı bıraksın
Yani Kv ne derse desin dinlemeyin
pazardan alışveriş yap Market pahalı demesinde ne var burada herkes sürekli benzer şeyler yazıyor mesela
Size uyanı alır uymayana ya he der geçer ya da net bir şekilde hayır dersiniz
Önemli olan ilişkiyi yönetmeyi bilmektir karşıdakini değiştirmek mümkün değil zira
erkek arkadaşım da sizin dediğinizi diyor. ilerde bunlar sorun olsa bile birbirimize sarılıp gülüp geçeceğiz diyor. umarım dediklerini yapabiliriz. o yapabileceğimize inanıyor çünkü.
Valla kadının verdiği cevaplarda, getirdiği hediyelerde ne gariplik var diye düşünüp duruyorum birşey bulamıyorum benim kv de köyden çuval çuval sebze getiriyor o kadar mutlu oluyorum ki.
Olur mu annesi acayip hazırlanmış kimbilir ne kanepeler ne portakallı ördekler... konu sahibi annem de annem demekten baska bir sey demiyor. Şunubir erkek yapsa "anneci, ana kuzusu, anası bu kadar kıynetliyse evlenmeseymis" falan denirdi.
Acayip bir sey ya.. niye tozlu posette getirdi neden soyle neden böyle.. ya insan sevgilisine neden tatlı almadınız der mi vallahi pes.
Kate sizin kadar kasılmamıştır ya. Hani şu kraliyet ailesinin gelini.
Evli misiniz bilmiyorum. Evliysenizde bize denk gelen size gelmems. Bunlari karsi tarafin gorusunu anlatmak icin soyledim ki sen duymak istemesende 7 yil boyunca her gun bunu duysn sinirden gider marketten alisvwris edersin ki bende pazar dn taze oldugu icin alma taraftariyim ama senin az birz farkli oldugun icin aman paralari carcur etmesin diye hergunde bu konu soylenmezki.. hem esim hem kayinvalidem delirttiler beni birde koy meselesi var ki sen gitmek istemiyorum dedikce 40 derece atesli cocukla uzun yola cikrsin. Cunki sesini duyan olmaz lafin degwri yok. Ne zaman resti cekersin tamm bitti dersin sesini duyan olur ama o zmanda sende giden gitmistir. Yasamadan oyle boyle demek kolay oluyor sizin icin.
Evli misiniz bilmiyorum. Evliysenizde bize denk gelen size gelmems. Bunlari karsi tarafin gorusunu anlatmak icin soyledim ki sen duymak istemesende 7 yil boyunca her gun bunu duysn sinirden gider marketten alisvwris edersin ki bende pazar dn taze oldugu icin alma taraftariyim ama senin az birz farkli oldugun icin aman paralari carcur etmesin diye hergunde bu konu soylenmezki.. hem esim hem kayinvalidem delirttiler beni birde koy meselesi var ki sen gitmek istemiyorum dedikce 40 derece atesli cocukla uzun yola cikrsin. Cunki sesini duyan olmaz lafin degwri yok. Ne zaman resti cekersin tamm bitti dersin sesini duyan olur ama o zmanda sende giden gitmistir. Yasamadan oyle boyle demek kolay oluyor sizin icin.
Ben pek inanamadım ama. Siz kendiniz için ne düşünüyorsunuz?
Yani nişanlınız özenecek bence ama ailesinin cümlelerine takılacaksınız siz.
sorun ünide olması degil aieller denk dehil kimi ilk okul olur ama aktif bi kadındır annesi icin diyorum daha modern olur gezmeyi eglenmeyi sever suan sevgilin iki tarafta uyarsa vs demis te ilerde ne dicek napıyım annem babam degistiremem ya eee onlarda senin yanınd abildigine devam edicek bence yol yakınken ayrıll aynı camdan bakmak cok önemli aileler hele dahada önemli yani mesela sizinkiler bayramda bi otelde giderler sizle kaynanalar aaaa olmaz arifeden gelcen gelen giden olcak hizmet etcen der meselaa tipik o tarz cünkü kaynanan belli bence ayrıl gitsinBenim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" ibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
bakın benim annemde küçükken köyde yetişmiş, köy hayatının nasıl bir şey olduğunu biliyor yani. ben burda annem de annem diye tutturmadım nitekim onunda bu konuda var olan bazı yanlışlarını, hatalarını görüyorum. görüyorum ki haken bu ilişkiye devam ediyorum. ailemin zoruna giden şey, yemekler hazırken annem günlerce hazırlık yapmazken "yemeğe kalmasak" gibi ettiği laflardı. bunun kraliyet ailesinden olup olmamakla alakası yok. tamam o kadın kendince iyi niyetle davranmış olabilir. ama yanlış anlaşılan çok şey oldu.
bakın benim annemde küçükken köyde yetişmiş, köy hayatının nasıl bir şey olduğunu biliyor yani. ben burda annem de annem diye tutturmadım nitekim onunda bu konuda var olan bazı yanlışlarını, hatalarını görüyorum. görüyorum ki haken bu ilişkiye devam ediyorum. ailemin zoruna giden şey, yemekler hazırken annem günlerce hazırlık yapmazken "yemeğe kalmasak" gibi ettiği laflardı. bunun kraliyet ailesinden olup olmamakla alakası yok. tamam o kadın kendince iyi niyetle davranmış olabilir. ama yanlış anlaşılan çok şey oldu.
ama yanlış anlaşılan çok şey oldu.