• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Ben de romantik bakamayanlardanım, ilk tanışmada öyle şeyler götürülmez götürülse bile özenli paketlenir. Bir de kv fevri, toplumda nasıl davranıldığını bilmiyor gibi

Kültür farkı dediğin diplomayla o kadar da ilgili değil ağacın köküne bakacaksın yetişilen kültür alınan görgü çok önemli. Eski eşimin ailesi iyi bir semtte otururdu, ex kayınpeder iki dil bilirdi kayınvalide avrupa görmesiyle görümce müteahhit kocasıyla övünürdü ama içlerine girince o şark kurnazı, kadına az kıymet veren kültürü yoğun yaşadıklarını üzülerek görmüştüm.

Benim ailemse köyde yaşar, babam üni annem ilkokul mezunu ama görgü olarak ex kayın ailemin birkaç gömlek üstündelerdi, bunu kendi ailem olduğu için demiyorum gerçekten böyleydi ama tabi karşıda onu anlayacak insanlar malesef yoktu.

Kültür farkı diye tandır ekmeği salça vs yanlış şeylere bakıyorsun, etikete değil zihniyetlerine bakmalısın. Ben yukarıda anlattığım (senin kriterlerine göre kültürlü sayılan) ailenin ve oğullarının boşanırken ne yüzlerini gördüm bilsen. Gerçi siz de gerçekten görgülü olsanız salt etiketle değerlendirmezsiniz insanları aksine onları kötü hissettirmemeye çalışırdınız. Asalet etikette değil ruhtadır, davranışlardadır bunu unutma lütfen.

Farklı dünyalara aitsiniz, umarım duygu yoğunluğu ile yanlış kararlar vermezsiniz ve yıpranmazsınız

Ayının paralısı hiç çekilmiyor bu arada.

Dünyanın her yerinde müteahit=şark kurnazı. Onlarla yoklukta evlenip sonradan para gören kadınlar da erkeklerinden beter. Kolda 1 kg bilezik, 2 laftan biri maddi durumumuz iyi çok şükür, adam tabi o sırada metresle kapamayla börrrrrk:kusmuk:iğrençlik yani.

Yabancısını da görüyorsunuz Trump abi. Kafada peruk , 3 -5 tane eski eş 35lerine gelince terk edilmiş, ağzından köpükler saça saça kadınlara ,göçmenlere,Müslümanlara yane Beyaz Amerikalı Erkek olmayan herkese hakaret ediyor. Şark kurnazının başkan versiyonu???!?

Son düzenleme:
maddi olarak durumları çok iyi değil. lafa direk "eh bizim de durumumuz belli" vs tarzında girince yanlış anlaşıldı ailem tarafından. hiçbir şey yapmaya hevesli değillermiş gibi anlaşıldı. çünkü herkes bilir ki düğünü vs erkek tarafı yapar.
Hmmm.. Herkes öyle bir şey bilmez. Ben ne kadar da kültürlü ve eğitimli bir aile olduğunuzu bastıra bastıra söyleyince böyle şeyleri aşmış insanlar olduğunuzu düşünmüştüm. Biz düğünü eşimle ikimiz yaptık. Her şeyi kendimiz ödedik. Çok da memnunduk bu durumdan. Kayınvalidem sağolsun bilezik alsın diye para göndermiş ben öyle bir istekte bulunmadığım halde. Onunla eşimle gidip işçiliği olmayan bilezik aldık. Düğün sonrası hemen bankaya yatırdık zaten. Benim ailemin de gönülleri olsun diye onların da aynı miktarda olacak şekilde masraf yapmasına izin verdik. Beyaz eşya almayı seçtiler onu aldılar. Çok huzurlu geçti düğünümüz.
Kendinizi öyle bir anlattınız ki, eşinizin annesinin hep gezdiğinden kendini geliştirmediğinden öyle bir bahsettiniz ki ben bambaşka sandım sizi.
Konunuza gelirsek eğer böyle beklentileriniz varsa, anlayışınız buysa evet düğünden sonrasında mutlu olabilecek olsanız bile düğünü kavgasız gürültüsüz zor atlatırsınız. Düğünde çok sorun yaşayacağınız için de bu evliliğinize yansır. Eşinizin ailesi hiçbir şeyi sizin istediğiniz gibi yapmayacak, çünkü yapamayacaklar.
Evlendikten sonra eşimin ailesinin köyde yaşamasıyla ilgili ben sorun yaşamadım pek. Onlar benim evime pek gelmezler, çünkü pek eşimin annesi zaten birilerinin evinde kalmayı seven bir insan değil. Ben de bayramda giderim. Gelin iş yapar hizmet eder gibi bir inanışları varsa da bilemeyeceğim. Ben misafirliğe gidip 4-5 gün kalıyorum. Eşimin ablaları da çok beceriklidir zaten ben mutfağa gidip yardım edeyim mi dediğimde bile ayak altında olmayayım diye yok yok derler. Ben orada şehirli gelinim. İşten anlamam. İmajım bu. Beni böyle kabullendiler. Kendimi değiştirmeye çalışmıyorum. Yapmacık bir sevimlilik içine girip onlardan biri gibi davranmaya da çalışmıyorum. Böyle hepimiz mutluyuz. Farklı şehirlerde olunca bu kültür farkının çok etkilemeyebileceğini düşünüyorum. Ama gelip senin evinde kalmak isteyen kişilerse, senin gidip onlarda uzun süre kalman falan söz konusu olacaksa evet çok sorun çıkar.

bence tozlu tozsuz farketmez, tanışmaya fasulyeyle bezelyeyle gidilmez.
benim ailem de yadırgar bunu, ben de yadırgarım, ne alaka kızımın/oğlumun sevgilisinin ailesi tanışmaya elinde erzak torbalarıyla gelecek o_O tanışılır kaynaşılır, sonra çaya, yemeğe gelirken içinden ne geliyorsa o getirilir, ama merhaba ben pelin, bu da fasulye şeklinde bir tanışma biçmi bana uygun gelmiyor.

Benim arkadaşım sevgilisinin ailesiyle dışarıda tanışmıştı, ailecek tanışma değildi (anne kız gitmişlerdi erkek tarafının teyzesi annesi babası kardeşleri vardı) ama köylerinden patlıcan, domates falan fıstık erzak getirmişlerdi hediye diye. O arkadaşım hem sevinmiş hem mahcup olmuştu mesela ama tabi bu daha resmi bir durum. :)

Doğru ya da değil, bu ailenin yapısı böyle demek ki. Konu sahibinin erkek arkadaşının da ileride bambaşka bir yapıda olmasını beklemiyorum mutlaka ona da yansıyacak, belki ailesine evlenince daha bağlı olacaktır. Bu kadar farklılık varken dönmek en mantıklısı gibi.

Hmmm.. Herkes öyle bir şey bilmez. Ben ne kadar da kültürlü ve eğitimli bir aile olduğunuzu bastıra bastıra söyleyince böyle şeyleri aşmış insanlar olduğunuzu düşünmüştüm. Biz düğünü eşimle ikimiz yaptık. Her şeyi kendimiz ödedik. Çok da memnunduk bu durumdan. Kayınvalidem sağolsun bilezik alsın diye para göndermiş ben öyle bir istekte bulunmadığım halde. Onunla eşimle gidip işçiliği olmayan bilezik aldık. Düğün sonrası hemen bankaya yatırdık zaten. Benim ailemin de gönülleri olsun diye onların da aynı miktarda olacak şekilde masraf yapmasına izin verdik. Beyaz eşya almayı seçtiler onu aldılar. Çok huzurlu geçti düğünümüz.
Kendinizi öyle bir anlattınız ki, eşinizin annesinin hep gezdiğinden kendini geliştirmediğinden öyle bir bahsettiniz ki ben bambaşka sandım sizi.
Konunuza gelirsek eğer böyle beklentileriniz varsa, anlayışınız buysa evet düğünden sonrasında mutlu olabilecek olsanız bile düğünü kavgasız gürültüsüz zor atlatırsınız. Düğünde çok sorun yaşayacağınız için de bu evliliğinize yansır. Eşinizin ailesi hiçbir şeyi sizin istediğiniz gibi yapmayacak, çünkü yapamayacaklar.
Evlendikten sonra eşimin ailesinin köyde yaşamasıyla ilgili ben sorun yaşamadım pek. Onlar benim evime pek gelmezler, çünkü pek eşimin annesi zaten birilerinin evinde kalmayı seven bir insan değil. Ben de bayramda giderim. Gelin iş yapar hizmet eder gibi bir inanışları varsa da bilemeyeceğim. Ben misafirliğe gidip 4-5 gün kalıyorum. Eşimin ablaları da çok beceriklidir zaten ben mutfağa gidip yardım edeyim mi dediğimde bile ayak altında olmayayım diye yok yok derler. Ben orada şehirli gelinim. İşten anlamam. İmajım bu. Beni böyle kabullendiler. Kendimi değiştirmeye çalışmıyorum. Yapmacık bir sevimlilik içine girip onlardan biri gibi davranmaya da çalışmıyorum. Böyle hepimiz mutluyuz. Farklı şehirlerde olunca bu kültür farkının çok etkilemeyebileceğini düşünüyorum. Ama gelip senin evinde kalmak isteyen kişilerse, senin gidip onlarda uzun süre kalman falan söz konusu olacaksa evet çok sorun çıkar.

birbirimizde uzun süreli kalmalar olmayacak evlensek bile, ayrı şehirlerde olacağız

birbirimizde uzun süreli kalmalar olmayacak evlensek bile, ayrı şehirlerde olacağız
O zaman karşılıklı anlayışla anlaşabilme ihtimaliniz var. Ama düğün için falan maddi şeyler beklememeniz lazım. Hem insanlar fakirse yazık yani.

Aileler tabiki onemli, ama ben onemli olanin ciftlerin anlasmasi oldugunu dusunuyorum. Soyle dusunun, kultur olarak ozen olarak sizinkilerle ayni seviyede hatta bir tik ustunde olan ama size yeterli degeri ve ozeni gostermeyen, fikirlerinize saygi duymayan, sizi onemsemeyen bir adam cikabilir karsiniza, ve siz sadece bayramlarda seyranlarda katlanacakken tum omrunuzu bu adamla gecirmek zorunda kalabilirsiniz.

Eger erkek arkadasiniza guveniyor, size verdigi deger ozen sevgiden tatmin oluyorsaniz bunlari es gecmelisiniz.

Benim esimin ailesi de bizimkiler de istanbulda yasiyor, bizimkiler corbaya ayri kase yemege ayri kase ozene bezene sofra hazirlar oturur sofraya, kayinvalidemler hala 10 kisi tek tabaktan yemek yerler. Bu da onlarin kulturu, hic dayanamiyorum hazmedemiyorum ama esimle cok iyiyim, eminim bana yeryuzundeki hicbir erkek daha cok deger vermezdi, bunlarin hepsini hos goruyorum o yuzden az gorusuyoruz, gorustugumuzde hicbirsey yiyip icmiyorum orda, kus degiliz ama kopuk bir iliskimiz var. Gorusup bir araya geldigimizde de cok iyi konusuruz. Kayinvalidem akillara zarar pis bir kadindir, biz ise tam tersi duzen temizlik herseyden onemlidir. Onlara gittigimde koltukta oturacak yer bile bulamam, nesini anlatayim ki tarifi yok hatta, koltugun uzerindeki icir zivirlari kenara iter otururum aman anne bosver onemli degil derim rahatsiz etmem onu da.

Bak bir aksam ordaydik cok tuvaletim geldi gitmedim cunku istanbulun gobeginde oturuyorlar ama tuvaletlerinde tuvalet kagidi bile yok taharet bezi asili kenarda dusunebiliyormusun! Evden ciktik ilk benzincie girip tuvaletimi yaptim ama asla dudak bukmedim yuzumu asmadim onlara. 2,5 yillik evliyim, hamdolsun iyiki bu adamla evliyim diyorum hep.

Aile onemli, ama sectigin hayat arkadasi daha onemli...

O zaman karşılıklı anlayışla anlaşabilme ihtimaliniz var. Ama düğün için falan maddi şeyler beklememeniz lazım. Hem insanlar fakirse yazık yani.
erkek arkadaşım zannettiğinizden daha iyi maddi durumları dedi. umarım öyledir. çünkü biz kendimiz üstlensek evlenme işini ne kadar altından kalkarız bilemiyorum. çünkü erkek arkadaşım ne düşük ne yüksek, orta bir maaş alıyor. zaten askere de gidecek yakın zamanda. ben henüz işsizim. yeni mezun oldum. bir de mezun olduğum meslekte değil, bambaşka bir işte ilerlemek istiyorum. bunun için de eğitimlerimi tamamladım ancak tabii ki mezun olduğum işi değil, onun yerine bambaşka bir sektörde ilerlemek ve hatta bu sektör ile ilgili bir iş kurma hayalim olunca haliyle maddi açıdan zorluklar yaşıyorum. şu anda işsizliğin getirdiği ve istediğim yerde olamamamın da getirdiği bir bunalım söz konusu. ondan dolayı erkek arkadaşımla olan ilişkime de olumlu bakamadım bir süre.sonra o sizinde dediğiniz gibi anlayışla aşarız vs dedikçe ilişkiye olan inancım arttı. ve devam ettik.

Aileler tabiki onemli, ama ben onemli olanin ciftlerin anlasmasi oldugunu dusunuyorum. Soyle dusunun, kultur olarak ozen olarak sizinkilerle ayni seviyede hatta bir tik ustunde olan ama size yeterli degeri ve ozeni gostermeyen, fikirlerinize saygi duymayan, sizi onemsemeyen bir adam cikabilir karsiniza, ve siz sadece bayramlarda seyranlarda katlanacakken tum omrunuzu bu adamla gecirmek zorunda kalabilirsiniz.

Eger erkek arkadasiniza guveniyor, size verdigi deger ozen sevgiden tatmin oluyorsaniz bunlari es gecmelisiniz.

Benim esimin ailesi de bizimkiler de istanbulda yasiyor, bizimkiler corbaya ayri kase yemege ayri kase ozene bezene sofra hazirlar oturur sofraya, kayinvalidemler hala 10 kisi tek tabaktan yemek yerler. Bu da onlarin kulturu, hic dayanamiyorum hazmedemiyorum ama esimle cok iyiyim, eminim bana yeryuzundeki hicbir erkek daha cok deger vermezdi, bunlarin hepsini hos goruyorum o yuzden az gorusuyoruz, gorustugumuzde hicbirsey yiyip icmiyorum orda, kus degiliz ama kopuk bir iliskimiz var. Gorusup bir araya geldigimizde de cok iyi konusuruz. Kayinvalidem akillara zarar pis bir kadindir, biz ise tam tersi duzen temizlik herseyden onemlidir. Onlara gittigimde koltukta oturacak yer bile bulamam, nesini anlatayim ki tarifi yok hatta, koltugun uzerindeki icir zivirlari kenara iter otururum aman anne bosver onemli degil derim rahatsiz etmem onu da.

Bak bir aksam ordaydik cok tuvaletim geldi gitmedim cunku istanbulun gobeginde oturuyorlar ama tuvaletlerinde tuvalet kagidi bile yok taharet bezi asili kenarda dusunebiliyormusun! Evden ciktik ilk benzincie girip tuvaletimi yaptim ama asla dudak bukmedim yuzumu asmadim onlara. 2,5 yillik evliyim, hamdolsun iyiki bu adamla evliyim diyorum hep.

Ben sizin eski bir konuyu okumuştum galiba bunlar ne iğrenç insanlar demiştim.:halay: Bunlar nerenin kimin mahsülü arkadaş bu kadar iğrenç olunmaz?!? Her okuduğumda hayret ediyorum.

erkek arkadaşım zannettiğinizden daha iyi maddi durumları dedi. umarım öyledir. çünkü biz kendimiz üstlensek evlenme işini ne kadar altından kalkarız bilemiyorum. çünkü erkek arkadaşım ne düşük ne yüksek, orta bir maaş alıyor. zaten askere de gidecek yakın zamanda. ben henüz işsizim. yeni mezun oldum. bir de mezun olduğum meslekte değil, bambaşka bir işte ilerlemek istiyorum. bunun için de eğitimlerimi tamamladım ancak tabii ki mezun olduğum işi değil, onun yerine bambaşka bir sektörde ilerlemek ve hatta bu sektör ile ilgili bir iş kurma hayalim olunca haliyle maddi açıdan zorluklar yaşıyorum. şu anda işsizliğin getirdiği ve istediğim yerde olamamamın da getirdiği bir bunalım söz konusu. ondan dolayı erkek arkadaşımla olan ilişkime de olumlu bakamadım bir süre.sonra o sizinde dediğiniz gibi anlayışla aşarız vs dedikçe ilişkiye olan inancım arttı. ve devam ettik.
O zaman siz bu evlilik nişan vs. işlerine çok erken girmişsiniz. İkiniz de bir süre çalışın bakalım biraz para biriktirin. Evlenmenin ne acelesi var ki...

Ben sizin eski bir konuyu okumuştum galiba bunlar ne iğrenç insanlar demiştim.:halay: Bunlar nerenin kimin mahsülü arkadaş bu kadar iğrenç olunmaz?!? Her okuduğumda hayret ediyorum.
Hehehe vala aslinda oyle kiro insanlar da degil sadece gorgusuzlugun dibine vurmuslar:) yasamak gereksiz gezmek yemek icmek temizlik yapmak gereksiz para harcanmasin su harcanmasin bi degisikler:) bize gelirler yemek hazirlarim sofrada bicak varsa (ki hep vardir) sosyetesiniz siz derler ama ben hic rahatsiz etmem onlari kullanmak isterseniz diye cikarttim ama siz nasil rahat ediyorsaniz oyle davranin keyfinize bakin derim zaten az gorusuyoruz arada bir olunca ustalikla idare ediyorum:)

Bizde de memleketten, tarladan bir şey getiren koyar siyah tozlu poşete getiri. Nerden bulsun güzel bir paketi de koysun. Yani kadının getirdiği sebzeler bana tam tersi sevimli ve çok iyi niyetli geldi. Diğer sözlerinde de anormallik görmedim. Fakat siz anlayamazsınız bu aile ile diye düşünüyorum. Anneniz çok hassas bazı konular da ve bu sizi etkiler. Denginiz birini bulun derim.

Taharet bezi mi? :kusmuk:

Sevgilinin ailesinde bi kusur goremedim ben,o yapraklar fasulyeler tatlidan bin kat daha iyidir.Biz yemege kalmasaydik demisse nolmus cekinmistir.Annen celisik senin.Hem insan olsunlar diyor hem de bahaneler uretiyor.Bence de anlasamazsiniz ama bu onlardan kaynakli olmaz sizden kaynakli olur gibi geldi bana

ya sürekli sevgilinizi küçük görmüş bir aile var ama.

şöyle bir duruma bakıyorum da siz işsizken sevgiliniz orta düzey maaş alıyor, ama onun sizi küçümsediği yok gördüğüm kadarıyla?

sizin aileniz ve siz dört dörtlük müsünüz ki karşıdan dört dörtlük bekliyorsunuz?

sürekli "annem dedi" "annem de öyle dedi" mesajlarıyla dolu sayfalar.

Kimse kusura bakmasın kızlar ama madem erkek tarafından maddi beklentiniz var, ilerde buraya kayınvalide bana şunu dedi kayınpeder bunu istedi, geliceklermiş gidiceklermiş yazma lüksünüz yok bana göre, eşinle iyi kötü yapıcaksın düğününü eksik gedik kurucaksın evini oturucaksın. Seviyo iseniz ,sevgilin senin ailenle sen onun ailesiyle mesafeyi koruycak orta yolu bulucaksınız.Düğününü yaptırdığın insanlarla bayramlaşmaya gidersem sorun olur mu demek ne demek benim beynime yatmadı.:oha:

Son düzenleme:
Back
X