• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Bu arada kv-kp ile kültür farkından dolayı büyük sorunlar yaşayanların sorunları eşlerinden kaynaklanıyor aslında. İş damatta bitiyor yani.
Karşı traf evet özensiz davranmış olabilir. Buraya yazdıklarınız dışında siz de öyle hissetmiş de olabilirsiniz, hissi bize anlatamazsınız o yüzden biz ne özensizliği diyebiliriz. E ama onlar özensiz diye sevgilinizden vaz mı geçeceksiniz? Benimkiler de özenmedi ama napayım? Ben de çok da özenmedim zaten. Lazımmış illa düğün diye yaptık işte. Nişanı kınayı falan hep evde yaptım ben. Annemler nişan dedi, çağırdım eşimin ailesini, kuyumcuyu da ayarladım gittim yüzüğümü beğendim önceden, evde yaptık işte. Kına dediler yine evde.. Bunlar bence hiç önemli değildi zaten. Gelinliğii gittim kendim aldım geldim. Oh hiç derdim olmadı. Özensin özensin diye ağlamanın anlamı yok. Özenmeyecek adam. Hiç de kızmıyorum ben bizimkilere. Onlar da haklı, hiç onlara göre biri değilim, evlerine giderim bir yemek yapmam, düğün zamanı şunda bunda da zaten laf söyletmedim. Şu olacak dedim oldu, bu olmayacak dedim olmadı. Çünkü parasını kendim veriyordum. E onlar da hiç bir şeyi böyle özene bezene planlayamayacaklar, istedikleri gibi olmayacak niye özensinler? Çok şey beklememek lazım. Sevgiliniz nasıl onu söyleyin siz.

bu konular ilk gündeme geldiğinde böyle bir tartışmaya giriştik zaten. ve hatta ben kendi ailemin bazı yanlışlarını görebildiğim halde, o annesinin yanlışlarını göremedi. sonra ben biraz kendimi geri çekip, ayrılık lafları vs edince birbirimizi anlarız ilerde, işte ayrılmayalım gibi laflar etti. o şekilde devam ediyoruz. ancak şu da var evlendiğimizde zaten onun ailesi uzakta olacak, ben aileme yakın olacağım. ama mesela bayramda seyranda ailesiyle görüştüğümüzde o bizim evliliğimize nasıl yansıyacak orası muamma işte...
Annesinin yanlislarni simdi goremeyen ilerde hic goremez bunu bil oncelikle..evlenince hersey süt liman degil şimdikinden daha zor olacak.tahammul de kalmayacak bi zamandan sonra.sevgilinin bu tavri biraz gecistrmek kopruyu gecene kadar sabretmek gbi geldi.bana da anlasamazsniz gbi geliyor..kultur farki herkes icin onemli degildir ama anlattklarndan ckarimim sizin iliskinizde onemli bir yer tutacak ve hep sorun cikaracak..

elperdon elperdon mesele büyür. Mesela senin de ailenin de düğünden beklentileri farklı, bu insanların sunabilecekleri farklı. Sen kabul edicek misin hayallerindeki düğünün olmamasını ya da daha uygun fiyatlı gelinlik almayı? Annen ne diyecek? En başından bütçemiz belli demişler çünkü.

Çocuğun olduğunda kv n el örmesi yelek giydirmek isticek, annen bio bambu tişört....yani aileleriniz çok farklı. Ben takmam her beklentim minimumda, yeter ki bu adam olsun dersen eyvallah ama başka türlü sen de bir noktadan sonra mutsuz olursun. İyice düşün o yüzden.

Annem onunla evlenirsen gelinliğini ben alayım diyor zaten. Erkek arkadaşım da düğünü orta halli yaparız diyor. Bunlarla ilgili çok bir problemim yok. İleride çocuğumuza yelek alsa da olur onda da bir sıkıntı yok. Ama bir de şu var örneğin annem yeri gelir torunumuza bakarız her daim tarzı bir şey söyledi. Kadın hiç dediğini onaylamadı annemin. Tabii, ne demek bakarız tarzı bir şey söylemedi. Her konuda fikri olan, karşısındakini çok dinlemeden konuşan kadın nedense bir anda sus pus oldu. Bunlar da küçük ama önemli detaylardı. Az çok bazı konulardaki rengini belli etmiş oldu. Zaten ilerde kendi çocuğuma kendim bakmak isterim anneler karışsın istemem. Ama nezaketen de olsa diyebilirdi tabii bakarız vs gibisinden...

Bu arada kv-kp ile kültür farkından dolayı büyük sorunlar yaşayanların sorunları eşlerinden kaynaklanıyor aslında. İş damatta bitiyor yani.
Karşı traf evet özensiz davranmış olabilir. Buraya yazdıklarınız dışında siz de öyle hissetmiş de olabilirsiniz, hissi bize anlatamazsınız o yüzden biz ne özensizliği diyebiliriz. E ama onlar özensiz diye sevgilinizden vaz mı geçeceksiniz? Benimkiler de özenmedi ama napayım? Ben de çok da özenmedim zaten. Lazımmış illa düğün diye yaptık işte. Nişanı kınayı falan hep evde yaptım ben. Annemler nişan dedi, çağırdım eşimin ailesini, kuyumcuyu da ayarladım gittim yüzüğümü beğendim önceden, evde yaptık işte. Kına dediler yine evde.. Bunlar bence hiç önemli değildi zaten. Gelinliğii gittim kendim aldım geldim. Oh hiç derdim olmadı. Özensin özensin diye ağlamanın anlamı yok. Özenmeyecek adam. Hiç de kızmıyorum ben bizimkilere. Onlar da haklı, hiç onlara göre biri değilim, evlerine giderim bir yemek yapmam, düğün zamanı şunda bunda da zaten laf söyletmedim. Şu olacak dedim oldu, bu olmayacak dedim olmadı. Çünkü parasını kendim veriyordum. E onlar da hiç bir şeyi böyle özene bezene planlayamayacaklar, istedikleri gibi olmayacak niye özensinler? Çok şey beklememek lazım. Sevgiliniz nasıl onu söyleyin siz.
O her sorunu birlikte aşabileceğimize inanıyor. Senin annen benim annem kavgalarına girmezsek aşarız diyor. Biz ikimiz olalım yeter ki diyor...

O da benim ailemi yeri geldi eleştirdi evet. Ben de ona hak verdim çoğu eleştirisinde. Hatta bizim ailemizde de aile içinde yanlışlar 1000 i aştı. o da eleştirmekten çekinmedi, ben de onla birlikte eleştirdim ailemi. Ama iş kendi annesinin yanlışlarına gelince ilk başta kabullenmedi bu tanışma faslından sonra. Ben ayrılma noktasına gelince "tamam annemin de yanlışları oldu, 2 miz de senin annen benim annem kavgasına girişmezsek bu ilişki yürür" diyince yürüttük ilişkiyi.
Çok fazla yüz göz olmuşsunuz sevgilinizle aile konusunda. Tatlıyı bile niye getirmediniz diye sormuşsunuz. Oysa onun gözünde ömür boyu süper anlayışlı bir insan olma imkanınız vardı şurada. Ne yapsın adam evet benim annem babam cahil mi desin? Bunlar hep o insanlardan maddi beklenti içinde olduğunuz için oluyor. Siz sevgilinizle her şeyi kendiniz yapacak olsanız umurunuzda olmaz onların özensizliği. Hem biz çok eğitimliyiz kendimizi geliştirdik diyorsunuz hem de neredeyse başlık parası için bir kapora istemediğiniz kalmış güvence olarak. Onun da daha tanışmaya gelmişken durumumuz belli falan demesi hoş değil ama sizin tavrınızdan gözü korkmuştur belki.

O her sorunu birlikte aşabileceğimize inanıyor. Senin annen benim annem kavgalarına girmezsek aşarız diyor. Biz ikimiz olalım yeter ki diyor...
Ama sen oyle demiyorsun, hala dugunun kalitesi için endiseleniyorsun. ah kapris yapip dugun kalitesi icin simarik edip ustune anasini yerin dibine sokmami kabul edecek bir eril bulamadim:kızgın:

Annem onunla evlenirsen gelinliğini ben alayım diyor zaten. Erkek arkadaşım da düğünü orta halli yaparız diyor. Bunlarla ilgili çok bir problemim yok. İleride çocuğumuza yelek alsa da olur onda da bir sıkıntı yok. Ama bir de şu var örneğin annem yeri gelir torunumuza bakarız her daim tarzı bir şey söyledi. Kadın hiç dediğini onaylamadı annemin. Tabii, ne demek bakarız tarzı bir şey söylemedi. Her konuda fikri olan, karşısındakini çok dinlemeden konuşan kadın nedense bir anda sus pus oldu. Bunlar da küçük ama önemli detaylardı. Az çok bazı konulardaki rengini belli etmiş oldu. Zaten ilerde kendi çocuğuma kendim bakmak isterim anneler karışsın istemem. Ama nezaketen de olsa diyebilirdi tabii bakarız vs gibisinden...
Ben olsam kayınvalidem çocuğa ben bakarım dese korkardım. Çocuğa bakmak için evine gelmesi gerekecek farkında mısın? Farklı şehirlerdesiniz çünkü. Hem de herkes çocuk bakmak istemeyebilir. O da onun hakkı. Ki bence sen ona çocuğuna baktırmak istemezsin.

Ben anlamadim. Taharet bezini ilk burda duydum. Bütün aile kıçını ayni beze mi siliyo nasi oluyo ?
Evde yasayan herkesin kendi bezi var sanirim bilmiyorum esim uzun zamandir onlarla yasamiyordu zaten bende evlerinde hic tuvalete girmedim :) zaten bayramdan bayrama yarim saat giderim oturur gelirim detaylarini ogrenmek istemiyorum :)

Ben bu evliligin sonunu iyi görmüyorum.
Senin ailenin tutumu hosuma gitmedi.
Bunu ileride sende takacaksin sende öyle düsüneceksin.

Evde yasayan herkesin kendi bezi var sanirim bilmiyorum esim uzun zamandir onlarla yasamiyordu zaten bende evlerinde hic tuvalete girmedim :) zaten bayramdan bayrama yarim saat giderim oturur gelirim detaylarini ogrenmek istemiyorum :)
:KK57:
Bacım bu böyle olmaz. Ben bu konuya vakıf olamazsam bu gece bana uyku haram

bence burda sıkıntı salçadan çok, kızın ailesinin everest tepesinde olup beklenti kafasında olması.
eğitimli üni mezunu olduğu vurgusu yapılıp "düğünü erkek tarafı yapar amaa, ama bi güvence lazım amaa..." diye sığ cümleler kurması. beni irite eden en çok bu nokta oldu.

demek ki üniversite mezunu olmaları onların kültürlerini değiştirmemiş, has anadolu kültürü bu düğünü erkek tarafı yapar kafası çünkü.

Ama sen oyle demiyorsun, hala dugunun kalitesi için endiseleniyorsun. ah kapris yapip dugun kalitesi icin simarik edip ustune anasini yerin dibine sokmami kabul edecek bir eril bulamadim:kızgın:

Ya çok merak ediyorum, ileride "bizim de durumumuz belli," deyip erkek arkadaşının ailesi bir tarafa çekilse burada şimdi ahkam kesen kadınların kaçı bu durumu kabullenir acaba? Böyle ben "şımarık" olmuşum ya, ondan soruyorum bu soruyu. Kv lerinin ağzından "a" harfi çıksa buraya konu açan tipler hani... Hiç biri bu lafı kabullenmez, zannetmiyorum. Benim de herkes kadar güzel bir düğün hayal etme hakkın var tabi. Kimseyi yerin dibine soktuğumuz yok. Yeri gelince kendi ailemi de eleştirdiğimi söyledim ben erkek arkadaşımla birlikte. Sonuna kadar eleştirdik hemde. Fakat onun ailesinin de bazı konularda yanlışları varsa bu neden konuşulmasınki? Herkes kendi düğünü için endişelenir, bu gayet normaldir. Fakat ben sizde biraz agrasiflik sezdim. İnsanlara çatacak, laf sokacak yer arıyor gibisiniz sanki?

demek ki üniversite mezunu olmaları onların kültürlerini değiştirmemiş, has anadolu kültürü bu düğünü erkek tarafı yapar kafası çünkü.
Onlar da elbette düğün yapılmasına yardım edecekler. Ailem yani. Ama kadının direk "eh bizim de durumumuz belli," diye lafa girmesine içerlediler. Demekki bir şey yapmaya niyetleri yok, gönüllü değiller iş yapmaya gibi algıladılar.

Back
X