• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Ben olsam kayınvalidem çocuğa ben bakarım dese korkardım. Çocuğa bakmak için evine gelmesi gerekecek farkında mısın? Farklı şehirlerdesiniz çünkü. Hem de herkes çocuk bakmak istemeyebilir. O da onun hakkı. Ki bence sen ona çocuğuna baktırmak istemezsin.
Evet onun bakmasını pek istemem. Demek istediğim, nezaketen de olsa söyleyebilirdi. Onun da torunu olacak çünkü.

Bence sizden çok sevgiliniz sizle nasıl yapacagını düşünmeli.Siz en ufak birşeyde kibir yapıp insanları aşağlıyabilirsiniz.Eski erkek arkadaşıma sürpriz yapmıştım bir pasta yapıp göndermiştim annesi kabı boş göndermemek için yardımcısına pasta yaptırmış yanında çifliklerinde yaptırdıkları reçeller, hoşaflar ,otlar göndemişti.Bu insanlar türkiyenin sayılı zenginlerindendi rezidanslarda yaşayan sürekli yurt dışına seyahat eden farklı kulturleri gören insanlardı yani sizin ilkokul mezunu dediğiniz insanlar gibi yapmışlardı.şirkete kocaman iki kavanoz dolu poşetle girmiştim.Bence beklentileriniz farklıysa ne siz üzülün ne de karşınızdaki insanları üzün.

Onlar da elbette düğün yapılmasına yardım edecekler. Ailem yani. Ama kadının direk "eh bizim de durumumuz belli," diye lafa girmesine içerlediler. Demekki bir şey yapmaya niyetleri yok, gönüllü değiller iş yapmaya gibi algıladılar.
2 yetişkin insan düğününüzü yardımsız yapmayı düşünmez misiniz?

Ya çok merak ediyorum, ileride "bizim de durumumuz belli," deyip erkek arkadaşının ailesi bir tarafa çekilse burada şimdi ahkam kesen kadınların kaçı bu durumu kabullenir acaba? Böyle ben "şımarık" olmuşum ya, ondan soruyorum bu soruyu. Kv lerinin ağzından "a" harfi çıksa buraya konu açan tipler hani... Hiç biri bu lafı kabullenmez, zannetmiyorum. Benim de herkes kadar güzel bir düğün hayal etme hakkın var tabi. Kimseyi yerin dibine soktuğumuz yok. Yeri gelince kendi ailemi de eleştirdiğimi söyledim ben erkek arkadaşımla birlikte. Sonuna kadar eleştirdik hemde. Fakat onun ailesinin de bazı konularda yanlışları varsa bu neden konuşulmasınki? Herkes kendi düğünü için endişelenir, bu gayet normaldir. Fakat ben sizde biraz agrasiflik sezdim. İnsanlara çatacak, laf sokacak yer arıyor gibisiniz sanki?
Sizde de biraz prenseslik var ama :D Zaten şu düğünüm çok iyi olsun şu olsun bu olsun mantığını anlayamıyorum hiç. Bir gün sonuçta ve bu mükemmeliyet arayışı yüzünden hep stresle ve kavga gürültüyle geçiyor. Bir çok insan var kv nin düğünü umursamadığı, maddi yardımda bulunmadığı... Herkes kendi yağında kavrulup gidiyor. Bence bu konuda kendinizi biraz geliştirmelisiniz. Hep gezmekle olmaz :D

Kadını beğenmiyorsan çocuğuna bakmak istememesine sevinmelisin. Bence böyle bir durumda en büyük sorun çocuk olunca başlayacak. Mesela çocuğun adına karışacaklar mı? Oraya gittiğinizde veya onlar geldiğinde çocuğa istemediğin bir şey yedirdiğinde veya istemediğin bir şekilde sevdiğinde tepki verebilecek misin? Bu tepkiyi normal karşılayacaklar mı? Ben kimse çocuğumu şapur şupur ve zorla öperek , sarsarak , orasıyla burasıyla ilgili şakalar yaparak , erkek çocuğa "errrrrrkek , aslan" diyerek vs. sevsin istemem.

Niye bu kadar tepki gösterildiğini anlamıyorum. Bir kişi köylü , biraz fakir diye her şeyi doğru mu? Her yaptığı savunulmalı? Biraz daha doğal bir ortamda yaşıyor diye hep bağrımıza mı basmamız lazım? Hep iyi insanlar mı? Bu fakir , gariban , köylü , emekçi edebiyatı beni bitiriyor. Amma tepki göstermişler.

Not: Ailem köyden gelme. Yani tepeden değil gayet aşağıdan bakıyorum.

Ayrıca siz de "düğünü erkek tarafı yapar" diyerek hatalısınız. Düğünüz yapacak paranız yoksa ya yapmayın ya da erteleyin. Evlenecek olgunluğa erişen kendi düğününü yapar.

Ya çok merak ediyorum, ileride "bizim de durumumuz belli," deyip erkek arkadaşının ailesi bir tarafa çekilse burada şimdi ahkam kesen kadınların kaçı bu durumu kabullenir acaba? Böyle ben "şımarık" olmuşum ya, ondan soruyorum bu soruyu. Kv lerinin ağzından "a" harfi çıksa buraya konu açan tipler hani... Hiç biri bu lafı kabullenmez, zannetmiyorum. Benim de herkes kadar güzel bir düğün hayal etme hakkın var tabi. Kimseyi yerin dibine soktuğumuz yok. Yeri gelince kendi ailemi de eleştirdiğimi söyledim ben erkek arkadaşımla birlikte. Sonuna kadar eleştirdik hemde. Fakat onun ailesinin de bazı konularda yanlışları varsa bu neden konuşulmasınki? Herkes kendi düğünü için endişelenir, bu gayet normaldir. Fakat ben sizde biraz agrasiflik sezdim. İnsanlara çatacak, laf sokacak yer arıyor gibisiniz sanki?
Arkadasim, uslubum sert gelmisse ozur dilerim lakin modernizmden dem vurup sonra dugunu anne babaya kitlemek ve hatta erkek tarafindan kaba tabirle kapora beklemek iki yuzlukluk. Ben birazdan ise gitmek icin uykuya dalacagim elbette dusunecek olan sensin, sana ayril diyoruz ama sen burda ikna olmak istiyorsun . Bence ailelerinizi elestirmeniz gercekten cirkin, karsilikli çirkinlik. Bugun ailesini elestiren yarin karisi kocasi elestirildiginde de onu en cok gomecek Olan olabilir. Bana oturup karsilikli elestiri yapilmasi cok çiğ geldi, kusura bakma. Ayrica siz daha evinizi gecindirecek konumda degilsiniz ama standartlar hep bir yerde sabit. Once isinizi gelirinizi oturtup sonra tanisma faslina gecseydiniz keske. Herkes en iyi seyleri ister ben de isterim Esma Sultan Yalisinda evleneyim, Ellie Saab gelinlik giyeyim ama kendi gelirim neyse ona gore yaparim . Ailemin rahat edecegi yillari onlara borc takarak heba edemem.

Sizde de biraz prenseslik var ama :KK70: Zaten şu düğünüm çok iyi olsun şu olsun bu olsun mantığını anlayamıyorum hiç. Bir gün sonuçta ve bu mükemmeliyet arayışı yüzünden hep stresle ve kavga gürültüyle geçiyor. Bir çok insan var kv nin düğünü umursamadığı, maddi yardımda bulunmadığı... Herkes kendi yağında kavrulup gidiyor. Bence bu konuda kendinizi biraz geliştirmelisiniz. Hep gezmekle olmaz :KK70:

Prenseslikle mi alakalı bilmiyorum ben düğünüm en iyisi olsun şöyle olsun böyle olsun demiyorum. Annesi direk "bizim de durumumuz belli" vs diyip direk işin içinden sıyrılmamalıydı diyorum. Sonuçta biz ikimiz ne kadar ne yapabiliriz? Aileler kadar birikimimiz yok ki.

Evet onun bakmasını pek istemem. Demek istediğim, nezaketen de olsa söyleyebilirdi. Onun da torunu olacak çünkü.
Ama bak dikkat ettiysen kadın "nezaketen" bir şey söylemiyor. Yapabileceğini söylüyor, yapamayacağına ya yapamam diyor ya sesini çıkarmıyor. Bence bu önemli ve değerli bir özellik. Şimdiden neyin içine girdiğinizi biliyorsunuz.

Her ailenin görgüsü,kültürü,dinamiği farklıdır.Bence önemli olan iyi niyettir.Bana yapılanlar gayet doğal geldi.sevgilinizin annesi için emek verip ekip, topladığı fasulye yaprak çok kıymetledir.inanın onları getirdiği için çok mutlu olmuştur.

Siz her ne kadar farklı şehirlerde yaşayacağız desenizde,onlar nişanlınızın annesi ,ileride çocuğunuzun babaannesi canı kanı olacak.ilk görüşmede bu kadar şeye takıldıysanız,ileride çocuğunuza getirdiği yeleği ,patiği beğenmiyeceksiniz. Çocuğunuza davranışları hoşunuza gitmeyecek.Bunlari eşinize aksettireceksiniz.o ailede büyüdüğü için ona çok normal gelecek.Ailesini ezdirmemeye çalışacak.

Siz karakterinizi,ailenizi çok daha iyi bilirsiniz.Eğer bu ailenin için çok zorlanacağınızi düşünüyorsanız,yol yakınken bi karar verin.sonrası çok daha zor gözüküyor.

Düğünümü kendim yaparım ya da yapmam. Ha çok zorlanıyorsak ailelerimiz de dilerse ufak ortak bir yardım yapabilirler. Belki düğün hediyesi diye.

Prenseslikle mi alakalı bilmiyorum ben düğünüm en iyisi olsun şöyle olsun böyle olsun demiyorum. Annesi direk "bizim de durumumuz belli" vs diyip direk işin içinden sıyrılmamalıydı diyorum. Sonuçta biz ikimiz ne kadar ne yapabiliriz? Aileler kadar birikimimiz yok ki.
Düğün o kadar da masraflı bir şey değil, bir iki sene ikiniz de çalışın biriktirin yaparsınız... Aileler kadar tabi ki birikiminiz yok zaten yaşınız kaç. Ama adamlar birikimini size harcamak zorunda mı?

Benim annem de babam da üni mezunu , eşimin annesi ilkokul babası da sanırım orta mezunu. Eşim dışında ailesinde üni okuyan da yok. Sorun oldu mu bu durum? Tanıma aşamasında oldu, farklılıklar var tabi, ama iyi niyetle yaklaşırsanız hiçbiri sorun olmaz. Bizimkiler de direk "durumumuz belli" diye girdiler konuşmaya , Allahtan annem babam yokken yaptılar bu konuşmayı. Annem cevaben neler sıralardı düşünemiyorum.

Ama evlendikten 6 ay kadar sonra ben eşimin ailesini iyice anladım. Bir ailenin bu kadar mı art niyeti olmaz, bu kadar mı dedikodudan uzak sinsilikten uzak bir yaklaşımı olur. O kadar temiz kalpli yaklaşıyorlar ki bana. Zamanında ailesinin yaptıkları nedeniyle eşimle tartıştığım için çok pişmanım ben.

Annem mesela yengeme dört dörtlük yaptı kendince tüm hazırlığını ama şimdi ha bire ciddi anlamda kaynanalık yapıp duruyor. Yengem ne yapsa batıyor. Laf sokma , arkasından konuşma gırla..

Söz nişan aşamasında herşeyi bilip görkemli yapıp sonra annem gibi bir kaynana olacağına ben yine hiçbişeye el atmayan bu konularda bilgisi olmayan iyi niyetli kaynanayı tercih ederim ;)

maddi olarak durumları çok iyi değil. lafa direk "eh bizim de durumumuz belli" vs tarzında girince yanlış anlaşıldı ailem tarafından. hiçbir şey yapmaya hevesli değillermiş gibi anlaşıldı. çünkü herkes bilir ki düğünü vs erkek tarafı yapar.

Onlar da elbette düğün yapılmasına yardım edecekler. Ailem yani. Ama kadının direk "eh bizim de durumumuz belli," diye lafa girmesine içerlediler. Demekki bir şey yapmaya niyetleri yok, gönüllü değiller iş yapmaya gibi algıladılar.

hııı anladım ben onu. hem maddi durumları iyi değil, hem de "durumumuz belli" diyince niyetleri nasıl yok oluyor? asıl durumları iyi olup yan çizseler o zaman niyetleri yok olurdu. mantıksızlık var annenizin argümanında. samimi değil.

anneniz bayağı bayağı fakirler ve düğünde pek bir şey yapamayacaklar diye içerliyor, niyetle alakası yok bu durumun niyet kötülüğü yok bu anlattıklarınızda.

Ailene denk olsun ailesi. Yapamazsin ilkokul mezunu bir ailede. Maddi ve egitim konularinda ucurum varsa ne diye evleniyorsun ki? Sonucta onlarla muhatap olacaksin bir ömür.

Kadını beğenmiyorsan çocuğuna bakmak istememesine sevinmelisin. Bence böyle bir durumda en büyük sorun çocuk olunca başlayacak. Mesela çocuğun adına karışacaklar mı? Oraya gittiğinizde veya onlar geldiğinde çocuğa istemediğin bir şey yedirdiğinde veya istemediğin bir şekilde sevdiğinde tepki verebilecek misin? Bu tepkiyi normal karşılayacaklar mı? Ben kimse çocuğumu şapur şupur ve zorla öperek , sarsarak , orasıyla burasıyla ilgili şakalar yaparak , erkek çocuğa "errrrrrkek , aslan" diyerek vs. sevsin istemem.

Niye bu kadar tepki gösterildiğini anlamıyorum. Bir kişi köylü , biraz fakir diye her şeyi doğru mu? Her yaptığı savunulmalı? Biraz daha doğal bir ortamda yaşıyor diye hep bağrımıza mı basmamız lazım? Hep iyi insanlar mı? Bu fakir , gariban , köylü , emekçi edebiyatı beni bitiriyor. Amma tepki göstermişler.

Not: Ailem köyden gelme. Yani tepeden değil gayet aşağıdan bakıyorum.

Ayrıca siz de "düğünü erkek tarafı yapar" diyerek hatalısınız. Düğünüz yapacak paranız yoksa ya yapmayın ya da erteleyin. Evlenecek olgunluğa erişen kendi düğününü yapar.

Benim ailem de yardım edecek elbette düğün yapılmasına. Ama kadının direk "bizim de durumumuz belli," demesi biraz zorlarına gitti. Çocuk olunca olabilecek zorları hayal edebiliyorum ama "erkek çocuk aslandır" kafasında olan biri değiller gibi, en azından ben öyle anladım tanıdığım kadarıyla. Sadece çocuğa baksa bile verebileceği şeyler bir yere kadardır. Aynı şekilde benim annemde benim çocuğuma bir yere kadar bir şey verebilir. Benim annemin de çok iyi olduğunu zannetmiyorum çocuk yetiştirme konusunda çünkü, onun da yanlışları var. Kendi çocuğuma kendim bakarım kafasındayım daha çok ben. Erkek arkadaşım da zaten bizden başka kimse baksın istemiyor çocuğumuza. İşte annem kadının nezaketen de olsa "tabi bakarız" dememesine şaşırdı biraz.

Düğünümü kendim yaparım ya da yapmam. Ha çok zorlanıyorsak ailelerimiz de dilerse ufak ortak bir yardım yapabilirler. Belki düğün hediyesi diye.
Aynen böyle düşünüyorum. Üstelik ailelerin karıştığı her şey öyle sorun oluyor ki. Bizim için eşimin annesi altın alın diye para gönderdi direk o sorun değildi. Benim ailem için de eşit miktarda, fazla olmayacak şekilde bir şey seçip alabilirsiniz dedik. Bir şeyler yapmayı istiyorlardı çünkü düğün hediyesi olarak onlar da. Miktar yakın diye beyaz eşyaları alalım dediler. O bile sorun oldu biliyor musun? Babam kalktı ben hep gri isteyip durduğum halde sırf rengi için fazla para mı verilirmiş falan dedi. Neyse ki sonunda hem kaliteli hem de gri aldı, ama o arada çok gücüme gitti yani. Zaten alıngan da oluyor insan o dönemde. Almayacaksan alma, hem almak istiyorsun hem bıdı bıdı yapıyorsun. İşte bir de düşün bütün eşyaların ailelerce alındığını, kuaförü, düğün salonu vs... Kabus resmen. Herşeye bir yorum, herşeye bir eleştiri.

Ben de romantik bakamayanlardanım, ilk tanışmada öyle şeyler götürülmez götürülse bile özenli paketlenir. Bir de kv fevri, toplumda nasıl davranıldığını bilmiyor gibi

Kültür farkı dediğin diplomayla o kadar da ilgili değil ağacın köküne bakacaksın yetişilen kültür alınan görgü çok önemli. Eski eşimin ailesi iyi bir semtte otururdu, ex kayınpeder iki dil bilirdi kayınvalide avrupa görmesiyle görümce müteahhit kocasıyla övünürdü ama içlerine girince o şark kurnazı, kadına az kıymet veren kültürü yoğun yaşadıklarını üzülerek görmüştüm.

Benim ailemse köyde yaşar, babam üni annem ilkokul mezunu ama görgü olarak ex kayın ailemin birkaç gömlek üstündelerdi, bunu kendi ailem olduğu için demiyorum gerçekten böyleydi ama tabi karşıda onu anlayacak insanlar malesef yoktu.

Kültür farkı diye tandır ekmeği salça vs yanlış şeylere bakıyorsun, etikete değil zihniyetlerine bakmalısın. Ben yukarıda anlattığım (senin kriterlerine göre kültürlü sayılan) ailenin ve oğullarının boşanırken ne yüzlerini gördüm bilsen. Gerçi siz de gerçekten görgülü olsanız salt etiketle değerlendirmezsiniz insanları aksine onları kötü hissettirmemeye çalışırdınız. Asalet etikette değil ruhtadır, davranışlardadır bunu unutma lütfen.

Farklı dünyalara aitsiniz, umarım duygu yoğunluğu ile yanlış kararlar vermezsiniz ve yıpranmazsınız
++++++

Benim ailem de yardım edecek elbette düğün yapılmasına. Ama kadının direk "bizim de durumumuz belli," demesi biraz zorlarına gitti. Çocuk olunca olabilecek zorları hayal edebiliyorum ama "erkek çocuk aslandır" kafasında olan biri değiller gibi, en azından ben öyle anladım tanıdığım kadarıyla. Sadece çocuğa baksa bile verebileceği şeyler bir yere kadardır. Aynı şekilde benim annemde benim çocuğuma bir yere kadar bir şey verebilir. Benim annemin de çok iyi olduğunu zannetmiyorum çocuk yetiştirme konusunda çünkü, onun da yanlışları var. Kendi çocuğuma kendim bakarım kafasındayım daha çok ben. Erkek arkadaşım da zaten bizden başka kimse baksın istemiyor çocuğumuza. İşte annem kadının nezaketen de olsa "tabi bakarız" dememesine şaşırdı biraz.

Benim annem de çocuğuma bir şey veremez hatta ona bıraksam verdiklerimi dr alıp götürebilir ama ben anneme ve kayınvalideme aynı tepkiyi gösteremem değil mi? Anneme şunu şöyle yapma istemiyorum der kızarım belki ama eşimin annesine aynı şekilde davranamam gibi. Sonuçta annem bana gücenmez. Eşimin annesini de beni delirtmediği sürece kırmak istemem. Eşimle aramda sorun olabilir.

Aynen böyle düşünüyorum. Üstelik ailelerin karıştığı her şey öyle sorun oluyor ki. Bizim için eşimin annesi altın alın diye para gönderdi direk o sorun değildi. Benim ailem için de eşit miktarda, fazla olmayacak şekilde bir şey seçip alabilirsiniz dedik. Bir şeyler yapmayı istiyorlardı çünkü düğün hediyesi olarak onlar da. Miktar yakın diye beyaz eşyaları alalım dediler. O bile sorun oldu biliyor musun? Babam kalktı ben hep gri isteyip durduğum halde sırf rengi için fazla para mı verilirmiş falan dedi. Neyse ki sonunda hem kaliteli hem de gri aldı, ama o arada çok gücüme gitti yani. Zaten alıngan da oluyor insan o dönemde. Almayacaksan alma, hem almak istiyorsun hem bıdı bıdı yapıyorsun. İşte bir de düşün bütün eşyaların ailelerce alındığını, kuaförü, düğün salonu vs... Kabus resmen. Herşeye bir yorum, herşeye bir eleştiri.

Oooo o ne öyle çok alınırdım. Almasın daha iyi.

Back
X