• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Ya çok merak ediyorum, ileride "bizim de durumumuz belli," deyip erkek arkadaşının ailesi bir tarafa çekilse burada şimdi ahkam kesen kadınların kaçı bu durumu kabullenir acaba? Böyle ben "şımarık" olmuşum ya, ondan soruyorum bu soruyu. Kv lerinin ağzından "a" harfi çıksa buraya konu açan tipler hani... Hiç biri bu lafı kabullenmez, zannetmiyorum. Benim de herkes kadar güzel bir düğün hayal etme hakkın var tabi. Kimseyi yerin dibine soktuğumuz yok. Yeri gelince kendi ailemi de eleştirdiğimi söyledim ben erkek arkadaşımla birlikte. Sonuna kadar eleştirdik hemde. Fakat onun ailesinin de bazı konularda yanlışları varsa bu neden konuşulmasınki? Herkes kendi düğünü için endişelenir, bu gayet normaldir. Fakat ben sizde biraz agrasiflik sezdim. İnsanlara çatacak, laf sokacak yer arıyor gibisiniz sanki?

Az önce yazdım ben , bizimkiler de konuya böyle girdi diye. 4 sene önce oldu düğünüm eşimin ailesi sadece salon kiraladı 2 bin liraya. Gelinliğime , damatlığa , fotoğrafa, mobilyaya kadar herşeyi biz yaptık eşimle ki eşim işe başlayalı 2 ay olmuştu düğünde. Benim ailem de sadece 3 bin liralık beyaz eşya aldı.

Çok süper bir düğünüm olsun diye bir hayalim olmadı , sorunsuz bir düğün olsun bitsin diye düşündüm hatta. Nişandan sonra ailem özellikle annem çok sorun çıkarmıştı çünkü nişan tamamıyla bana kalıp hiçbir hediye gelmeyince karşıdan. Neyse düğünde tek istediğim olsun bitsin eşimle ayrılalım bir an önce memleketten, yaşayacağımız şehre gidelim idi. Çok aşık olarak evlendim ben. Gerçekten aşık olan birinin de düğünüm süper olsun , millet çatlasın , dillere destan olsun hayali olacağını sanmıyorum, sevdiceğimle bir an önce yuvamıza gidelim hayali olur sanki?

Açıkcası okurken sizin kültürel başlığı altında ailesini bu şekilde anlatman sinirlerimi bozdu. Artık aileler karışmıyor ne isteniyorsa çoğunu gelin ve damat yapıyor. Size birikimlerini harcamak zorunda değiller. Tozlu tozlu poşetlere bakacağınıza işinizi bulup siz birikim yapın sevgiliniz askerden gelene kadar. Annenizin bunları getirene kadar tatlı getirseymiş demeside cabası. Belki ağır bir yorum olacak fakat umarım sizden uzak dururlar. Size göre saçma kültür farkı en çok onları yakacak gibime geliyor.

Benim annem de babam da üni mezunu , eşimin annesi ilkokul babası da sanırım orta mezunu. Eşim dışında ailesinde üni okuyan da yok. Sorun oldu mu bu durum? Tanıma aşamasında oldu, farklılıklar var tabi, ama iyi niyetle yaklaşırsanız hiçbiri sorun olmaz. Bizimkiler de direk "durumumuz belli" diye girdiler konuşmaya , Allahtan annem babam yokken yaptılar bu konuşmayı. Annem cevaben neler sıralardı düşünemiyorum.

Ama evlendikten 6 ay kadar sonra ben eşimin ailesini iyice anladım. Bir ailenin bu kadar mı art niyeti olmaz, bu kadar mı dedikodudan uzak sinsilikten uzak bir yaklaşımı olur. O kadar temiz kalpli yaklaşıyorlar ki bana. Zamanında ailesinin yaptıkları nedeniyle eşimle tartıştığım için çok pişmanım ben.

Annem mesela yengeme dört dörtlük yaptı kendince tüm hazırlığını ama şimdi ha bire ciddi anlamda kaynanalık yapıp duruyor. Yengem ne yapsa batıyor. Laf sokma , arkasından konuşma gırla..

Söz nişan aşamasında herşeyi bilip görkemli yapıp sonra annem gibi bir kaynana olacağına ben yine hiçbişeye el atmayan bu konularda bilgisi olmayan iyi niyetli kaynanayı tercih ederim :KK66:

Evet gerçekten iyi niyetli bir kadın gibi. İçi dışı bir, dürüst gibi. Erkek arkadaşımın askerliği var zaten daha. Bazen içimden geçmiyor değil, evlilik prosedürlerini atlayıp o streste ayrılık noktasına bir daha gelmektense askerden döndüğü gibi yıldırım nikahı kıymak... Sonra da ailelere "prosedürleri yerine getirecekseniz getirin, biz böyle böyle yaptık" demek istiyorum. Bunu yapsam epey rahatlayacağım gibi geliyor. Ama bir yandan da tek çocuk olmak, her şeyin en iyisini benden beklemeleri, onları hayal kırıklığına uğratmaktan korkmak vs... Ama bu söylediğim çözüm yolu bana tek çözüm yolu gibi gözüküyor bazen. Ve askere gittiğinde kendini geriye çek diyip duruyorlar zaten. Benim öyle bir niyetim yok. Sürekli bu laflara maruz kalmaktansa askerden döndüğü gibi yıldırım nikahı kıymak geliyor içimden... Sonrasını Allah gösterir zaten aile farklılıkları yüzünden nereye geliyoruz vs. Karşılıklı anlayışlı olursak fazla sorun yaşamayız gibime geliyor bana. Çünkü ben annemim bakış açısıyla da yaklaştığım için objektif bakamıyorum olaylara. Belki o öyle yapmasa başka türlü değerlendireceğim durumları.

Az önce yazdım ben , bizimkiler de konuya böyle girdi diye. 4 sene önce oldu düğünüm eşimin ailesi sadece salon kiraladı 2 bin liraya. Gelinliğime , damatlığa , fotoğrafa, mobilyaya kadar herşeyi biz yaptık eşimle ki eşim işe başlayalı 2 ay olmuştu düğünde. Benim ailem de sadece 3 bin liralık beyaz eşya aldı.

Çok süper bir düğünüm olsun diye bir hayalim olmadı , sorunsuz bir düğün olsun bitsin diye düşündüm hatta. Nişandan sonra ailem özellikle annem çok sorun çıkarmıştı çünkü nişan tamamıyla bana kalıp hiçbir hediye gelmeyince karşıdan. Neyse düğünde tek istediğim olsun bitsin eşimle ayrılalım bir an önce memleketten, yaşayacağımız şehre gidelim idi. Çok aşık olarak evlendim ben. Gerçekten aşık olan birinin de düğünüm süper olsun , millet çatlasın , dillere destan olsun hayali olacağını sanmıyorum, sevdiceğimle bir an önce yuvamıza gidelim hayali olur sanki?
Yazdıklarında kendimi gördüm.Evine girip kapını kapattığında huzur yoksa eşyan en kaliteli eşya olsa en güzel düğün senin düğünün olsa kaç yazar.

Annem onunla evlenirsen gelinliğini ben alayım diyor zaten. Erkek arkadaşım da düğünü orta halli yaparız diyor. Bunlarla ilgili çok bir problemim yok. İleride çocuğumuza yelek alsa da olur onda da bir sıkıntı yok. Ama bir de şu var örneğin annem yeri gelir torunumuza bakarız her daim tarzı bir şey söyledi. Kadın hiç dediğini onaylamadı annemin. Tabii, ne demek bakarız tarzı bir şey söylemedi. Her konuda fikri olan, karşısındakini çok dinlemeden konuşan kadın nedense bir anda sus pus oldu. Bunlar da küçük ama önemli detaylardı. Az çok bazı konulardaki rengini belli etmiş oldu. Zaten ilerde kendi çocuğuma kendim bakmak isterim anneler karışsın istemem. Ama nezaketen de olsa diyebilirdi tabii bakarız vs gibisinden...

ya bırakın allah aşkına.

çocuğa bakarım dese bu sefer de "ay çocuğuma bile bakarım dedi çocuğumu köylü yetiştirecek" diye ağlardınız. ki bunu deseniz haklı bulurdum çünkü ben bile annemin bazı hareketlerini beğenmiyorum çünkü jenerasyon farkı var, bizim kadar bilinçli değil bi önceki nesil süper bile olsalar, ileride kendi annem bile büyütsün istemem o yüzden ama mecbur kalacağız muhtemelen.

Kesinlikle evlenmeyin.. Çünkü kendinizi o kadar programlamışsınız ki ayrımcılığa. Ben İngilizce öğretmeniyim eşim ilkokul mezunu , ama bugüne kadar bu hiç sorun olmadı. Kavgalarımız oldu evet ama ben hiç birini ilkokul mezunu olmasına bağlamadım . Herşey bakış açısıyla ve temiz bi yürekle alakalı . Sen çok varlıklı ailesi üniversite mezunu ve çok elit biriyle evlen . Bak bakalım ne kadar sorunsuz bir evlilik yaşayacaksın acaba... Seni aldattığını farzet , ya da kayınvalidenin sürekli seni aşağıladığını, o zaman nerde kaldı üniversite mezunu , nerde kaldı kültür ..

Evet gerçekten iyi niyetli bir kadın gibi. İçi dışı bir, dürüst gibi. Erkek arkadaşımın askerliği var zaten daha. Bazen içimden geçmiyor değil, evlilik prosedürlerini atlayıp o streste ayrılık noktasına bir daha gelmektense askerden döndüğü gibi yıldırım nikahı kıymak... Sonra da ailelere "prosedürleri yerine getirecekseniz getirin, biz böyle böyle yaptık" demek istiyorum. Bunu yapsam epey rahatlayacağım gibi geliyor. Ama bir yandan da tek çocuk olmak, her şeyin en iyisini benden beklemeleri, onları hayal kırıklığına uğratmaktan korkmak vs... Ama bu söylediğim çözüm yolu bana tek çözüm yolu gibi gözüküyor bazen. Ve askere gittiğinde kendini geriye çek diyip duruyorlar zaten. Benim öyle bir niyetim yok. Sürekli bu laflara maruz kalmaktansa askerden döndüğü gibi yıldırım nikahı kıymak geliyor içimden... Sonrasını Allah gösterir zaten aile farklılıkları yüzünden nereye geliyoruz vs. Karşılıklı anlayışlı olursak fazla sorun yaşamayız gibime geliyor bana. Çünkü ben annemim bakış açısıyla da yaklaştığım için objektif bakamıyorum olaylara. Belki o öyle yapmasa başka türlü değerlendireceğim durumları.

Nişandan bir gün önce nikah kıydık bizde :KK48: annem hala dırdırını yapar, nişandan önce nikahı yapan bir seni duydum diye. Belediyeye gittik evrakları hazırlayıp hangi gün boş diye sorduk "yarın boş var " dediler , "tamam alalım biz onu" diye yazdırdık hemen:KK48: sonra da ailelere söyledik. Söz de eşimle gece 11de konuşurken "neyi bekliyoruz ki biz?" diye sorup , yarın yapalım mı sözü diyip ailelerin yanına dağılmamızla ertesi günü olmuştu :KK48: tabi annemi ikna edene kadar babamla göbeğimiz çatladı o gece ama, başardık.

Daha askerlik varmış madem, askerden sonra nikaha hemen gün alırsınız ailelere de tayin için hemen olması lazım dersiniz. Siz birbirinizden emin olun da, benim annem bile mutlu olduğumuzu kv min bana yaklaşımını gördükçe yumuşadı, bıraktı arkalarından konuşmayı, seninki de yumuşar ;)

Basta buzlukta bekleyen ekmek dediniz sonra kokmus ekmek dediniz...o ekmeklerden ben ozellikle getirtiyorum ve buzlukta kokmaz tatlim bu birincisi...
Ikincisi benim dedem annemi hic okutmamis...erkek kardesim universite mezunu sevdigi bir kizla evlenemez yani...bumudur olay???

Ya çok merak ediyorum, ileride "bizim de durumumuz belli," deyip erkek arkadaşının ailesi bir tarafa çekilse burada şimdi ahkam kesen kadınların kaçı bu durumu kabullenir acaba? Böyle ben "şımarık" olmuşum ya, ondan soruyorum bu soruyu. Kv lerinin ağzından "a" harfi çıksa buraya konu açan tipler hani... Hiç biri bu lafı kabullenmez, zannetmiyorum. Benim de herkes kadar güzel bir düğün hayal etme hakkın var tabi. Kimseyi yerin dibine soktuğumuz yok. Yeri gelince kendi ailemi de eleştirdiğimi söyledim ben erkek arkadaşımla birlikte. Sonuna kadar eleştirdik hemde. Fakat onun ailesinin de bazı konularda yanlışları varsa bu neden konuşulmasınki? Herkes kendi düğünü için endişelenir, bu gayet normaldir. Fakat ben sizde biraz agrasiflik sezdim. İnsanlara çatacak, laf sokacak yer arıyor gibisiniz sanki?

Kendi gelinliğimi biriktirdiğim paradan aldım. Tüm düğün masraflarını eşimle ikimiz yaptık. Onların tarafından düğünde sadece bir inci kolye takıldı onu da eşim aldı. Ailelerin üstüne düşeni yapması cümlesi kadar beni irrite eden başka bir şey de yoktur. Ha durumları vardır beklentiye girersiniz tamam. Ama durumları yoksa ve o aileden maddi beklentileriniz varsa, yok yemekli düğün yapsınlar da şu kadar da altın taksınlar gibi çok yanlış yoldasınız. Ben bunu kkda bu tip beklentileri olan herkese söylüyorum size bu şekilde yorum yapanların hepsi de söyler. Güzel düğün hayallerini başka insanların bütçesinden kuran kadınlar da benim cidden hoşuma gitmiyor kusura bakmayın.

Ya kaynananıza çok üzüldüm...Ve söylediklerinde bir sıkıntı bir kültür farklılığı göremedim ben. Saflık, masumluk, iyi miyetlilik gördüm ben..ve bence en değerli, en güzel bibloluk eşya yerine mis gibi hazırlanmış yiyecekler getirmiş. Sizin böyle düşündüğünüzü duysa ne kadar üzülür bence.. ayrıca okumakla adam/insan olunmuyor..kötü niyetli gördüm sizi. Size tavsiyem; ayrılın. İleride daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz çünkü siz çok elitsiniz(!) kaldıramazsınız...

Kendi gelinliğimi biriktirdiğim paradan aldım. Tüm düğün masraflarını eşimle ikimiz yaptık. Onların tarafından düğünde sadece bir inci kolye takıldı onu da eşim aldı. Ailelerin üstüne düşeni yapması cümlesi kadar beni irrite eden başka bir şey de yoktur. Ha durumları vardır beklentiye girersiniz tamam. Ama durumları yoksa ve o aileden maddi beklentileriniz varsa, yok yemekli düğün yapsınlar da şu kadar da altın taksınlar gibi çok yanlış yoldasınız. Ben bunu kkda bu tip beklentileri olan herkese söylüyorum size bu şekilde yorum yapanların hepsi de söyler. Güzel düğün hayallerini başka insanların bütçesinden kuran kadınlar da benim cidden hoşuma gitmiyor kusura bakmayın.
Aynen parasını kendin vermeyecek olduktan sonra hayal kurmaya ne var tabi... Zengin bir tanıdığımın ikinci eşi (yaş farkları 20ye yakın) bana düğününden bahsederken gelinliğim çok pahalıydı, kocam da hiç esirgemedi kaç para olursa olsun dedi alıverdi, ama şimdi başkalarının düğün fotoğraflarına bakıyorum benimki çok sıradan görünüyor, o kadar güzel değilmişmiş dedi. Ben de siz gibi gelinliğimi kendi paramla aldım. Dikme falan değil zaten. Hatta indirimdeydi, çünkü bir tek benim bedenim kalmıştı. Yarım saatte bir iki yerinde değişiklik yapıldı. Saat üçte evden çıktım, saat beşte gelinlik ayakkabı duvak vs. ile birlikte evimdeydim. Ve düğünümle ilgili en güzel şeyim gelinliğimdi. Hala çok mutlu oluyorum fotoğraflara bakınca... Çok az bütçeyle bile insan çok içine sinen bir düğün yapabiliyor. Ama başkasının parasıyla hiç bir zaman tatmin olmuyorsun. Çünkü hep daha iyi olabilirdi diyeceksin. Nasılsa paranın sonu yok senin için...

Bence konu sahibi annesinin etkisinde kalmış, ben anlıyorum durumunu, o yüzden yüklenmek anlamsız geliyor. Birçok anne gibi kızı prenses ve en iyilerine layık düşüncesi var, kendince "en iyi" de en eğitimli, en kültürlü, en zengin, en zeki vs vs... çok şaşırılacak bir durum yok annenin yaklaşımında çünkü klasik anne işte.

Ama konu sahibi artık etkilenmemen lazım annenden. Yaşadıklarını çok benzer şekilde yaşadım ve annemden etkilendiğim bir dönem de oldu malesef, ama sonucunda sadece ben üzüldüm eşimi üzdüm annesini üzdüm yok yere. Aklım çabuk başıma geldi de bir olayla farkettim etkilenmemem gerektiğini.

Arkadaşına sevgin ne kadar? Siz birbirinizi ne kadar anlıyorsunuz? Evlenmek istediğine emin misin? Bunlara cevabını düşün ve devam kararı alırsan artık anneni uyar olumsuz yorum yapmamasına dair.

Prenseslikle mi alakalı bilmiyorum ben düğünüm en iyisi olsun şöyle olsun böyle olsun demiyorum. Annesi direk "bizim de durumumuz belli" vs diyip direk işin içinden sıyrılmamalıydı diyorum. Sonuçta biz ikimiz ne kadar ne yapabiliriz? Aileler kadar birikimimiz yok ki.

Bu ailenin birikimi olduğuna emin misiniz? Bakın anlıyorum sizin ailenizin durumu iyi. Bunu öğrenci halinizle gitmek istediğiniz ve sevgilinizin zamanla alıştığı lüks yerlerden anlıyorum. Ama sevgiliniz tatilde otele gitme olayına bile yabancı. Sizin için anlaması zor olabilir ama hayatlarında hiç denize gitmemiş, tatil yapmamış kıt kanaat geçinen insanlar var. Ve bu insanların birikimleri de yok. Çocuk evlendirmek durumunda olduklarında kurupastalı gazozlu bir düğünü borç harç yapıyorlar. Bu insanların da hayalleri var ama her şey hayal kurmakla olmuyor. 6 yıldır birliktesiniz nişanlınızın maddi durumunu hiç mi anlamadınız? Sizin ailenizin birikimi olabilir ama nişanlınızın ailesinin birikimi olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Bir derdim var'a konu açması gereken biri varsa o da bu bezdir. Diğer dertler çok lüks kalıyor. Herkes haline şükretsin lütfen...
Eskiden masaya getirilen bir el bezi vardı. Hani sabunlayıp getirirlerdi de herkes ağzını ona silerdi :kusmuk:Hah bu iki bez birleşip bir konu açsınlar :D

6 sene birlikte olduğunuz adamın ailesinin aşağı yukarı ne kadar bir düğünü karşılayabileceğini tahmin edemiyor musunuz?

herkes kadar güzel bir düğün istiyorsanız, kendiniz çalışarak da yapabilirsiniz. zaten henüz bir işte çalışmadan evliliği düşünmenizden eşinizin maddi imkanına bağlı olmaya hevesli olduğunuz görülüyor, hatta iş kuracaktınız değil mi? eşin maddi durumu iyi olup size iş kursa ne güzel olur diye de düşünüyorsunuzdur kesin.

ben olayın ne olduğunu söyleyeyim. 6 sene boyunca emek vermişsiniz ilişkinizi kabul etmişsiniz, ama anneniz sizin için daha zengin daha şaşaalı bir damat istiyor o yüzden sizin sevginize karşı saygısı yok ve bu aileyi de damadı da sizi de çok yıpratacak. bu yıpratma sırasında sizin de kanınıza girecek -hatta girmiş bile çoktan- çocuğu size karşı soğutacak ve sevginiz bitecek.

ne yazık ki sizin sevginiz bu annenizin yargısını yıkacak denli güçlü gibi görünmüyor.

Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.

Herşey ortada, evlendikten sonra pişman olmayacağın kararlar almalısın. Bu kararı etkilenmeden tek başına almalısın ama

Back
X