- 20 Aralık 2014
- 3.010
- 9.325
- 158
Eskiden masaya getirilen bir el bezi vardı. Hani sabunlayıp getirirlerdi de herkes ağzını ona silerdiHah bu iki bez birleşip bir konu açsınlar
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eskiden masaya getirilen bir el bezi vardı. Hani sabunlayıp getirirlerdi de herkes ağzını ona silerdiHah bu iki bez birleşip bir konu açsınlar
![]()
6 sene birlikte olduğunuz adamın ailesinin aşağı yukarı ne kadar bir düğünü karşılayabileceğini tahmin edemiyor musunuz?
herkes kadar güzel bir düğün istiyorsanız, kendiniz çalışarak da yapabilirsiniz. zaten henüz bir işte çalışmadan evliliği düşünmenizden eşinizin maddi imkanına bağlı olmaya hevesli olduğunuz görülüyor, hatta iş kuracaktınız değil mi? eşin maddi durumu iyi olup size iş kursa ne güzel olur diye de düşünüyorsunuzdur kesin.
ben olayın ne olduğunu söyleyeyim. 6 sene boyunca emek vermişsiniz ilişkinizi kabul etmişsiniz, ama anneniz sizin için daha zengin daha şaşaalı bir damat istiyor o yüzden sizin sevginize karşı saygısı yok ve bu aileyi de damadı da sizi de çok yıpratacak. bu yıpratma sırasında sizin de kanınıza girecek -hatta girmiş bile çoktan- çocuğu size karşı soğutacak ve sevginiz bitecek.
ne yazık ki sizin sevginiz bu annenizin yargısını yıkacak denli güçlü gibi görünmüyor.
açıkçası kimse bana bir iş kursun diye düşünmüyorum. kendi işimi kendi paramla kurmak istiyorum.ne çok çıkarım yapılıyor bu sitede 2 kelimeden. eşimin de maddi imkanına bağlı olmak istemiyorum. kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. ayrıca elbette az çok neler yapabilirler düğün için tahmin edebiliyorum. direk lafa "bizim de durumumuz belli," diye girmelerine gerek yoktu diyorum. öyle diyince ailem tarafından bir şey yapmaya hevesleri yok gibi anlaşıldı çünkü.
açıkçası kimse bana bir iş kursun diye düşünmüyorum. kendi işimi kendi paramla kurmak istiyorum.ne çok çıkarım yapılıyor bu sitede 2 kelimeden. eşimin de maddi imkanına bağlı olmak istemiyorum. kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. ayrıca elbette az çok neler yapabilirler düğün için tahmin edebiliyorum. direk lafa "bizim de durumumuz belli," diye girmelerine gerek yoktu diyorum. öyle diyince ailem tarafından bir şey yapmaya hevesleri yok gibi anlaşıldı çünkü..
erkek arkadaşım zannettiğinizden daha iyi maddi durumları dedi. umarım öyledir. çünkü biz kendimiz üstlensek evlenme işini ne kadar altından kalkarız bilemiyorum. çünkü erkek arkadaşım ne düşük ne yüksek, orta bir maaş alıyor. zaten askere de gidecek yakın zamanda. ben henüz işsizim. yeni mezun oldum. bir de mezun olduğum meslekte değil, bambaşka bir işte ilerlemek istiyorum. bunun için de eğitimlerimi tamamladım ancak tabii ki mezun olduğum işi değil, onun yerine bambaşka bir sektörde ilerlemek ve hatta bu sektör ile ilgili bir iş kurma hayalim olunca haliyle maddi açıdan zorluklar yaşıyorum. şu anda işsizliğin getirdiği ve istediğim yerde olamamamın da getirdiği bir bunalım söz konusu. ondan dolayı erkek arkadaşımla olan ilişkime de olumlu bakamadım bir süre.sonra o sizinde dediğiniz gibi anlayışla aşarız vs dedikçe ilişkiye olan inancım arttı. ve devam ettik.
valla iş kurmak maddiyat ister, konu da müstakbel eşinizin maddiyatı hakkında.
çıkarım falan yapmadım sizin yazdığınız şeylere yorum yaptım.
madem öyle kendi paranızı kazanıp işinizi kurun maddi olarak güçlenince sevgilinizle evlenirsiniz.
Olur mu yahu kız tek çocuk,prenses bi nevi. Düğünü tabiki erkek tarafı yapacak üniversite kültürü bunu gerektirir.
Burada iki tarafında art niyeti yok.
Kültür farklılığı denen şey böyle bir şey. Köyde tanışmaya giderken ekmek sebze götürmek makbul olabilir.
Adap farkı.Burada da hoş gören var görmeyen var.Çünkü burada da bir sürü farklı kültür farklı yöre insanı var.
Şimdi bana sorsan tanışmaya gelirken bu getirdikleri uygun değil.Ama tanışılır edilir daha sonra memleketten gelirken
getirilebilir.Kayınvalideniz biraz kurnaz, fazla birşey beklemeyin diye kendince ayar vermiş.
Bu farklılıklar evliliğin her aşamasında, çocuk olduğunda hep olacak.Sabrınıza ve hoşgörünüze bağlı
Ya siz ve sizin gibiler okuyacağım diye uğraşmasın mümkünse. Empati yapabilen insanlar okusun. Çünkü karşınızda hem kendi ailesinin, hem erkek arkadaşının ailesinin söylediği ve yaptığı yanlışlardan dolayı bunalmış, ilişkisini devam ettirmeye çalışan bir kız var. İster prenses gibi görüyor kendini diyin, ister kraliyet ailesinden hissediyor kendini diyin, ister şımarık diyin, bu böyle... Bu nedenle tek tarafı suçlayan değil objektif bakıp olayı her türlü anlayan insanların yorumlarına ihtiyacım var. Evet ailesinde çok fazla yanlış gördüm,evet bazı şeyleri annesi o şekilde ifade etmemeliydi. Ben kendi ailemdede bir takım yanlışlar gördüğümü söyledim ama onun ailesinde de yanlışlar vardı. Belki rahatsızlığımı biraz küçümseyici bir dille anlatmış olabilirim ama buradaki insanların bu olayın bütününe bakmak yerine bana yüklenme çabası nedir? Çok rica ediyorum sizin gibi tek tarafa yüklenen insanlar okuyacağım diye uğraşmasın zaten. Empati yapabilen, insanları anlayan insanlar buyursun okusunlar.ben o dersi kaçırmışım sanırım ya, ondan demek ki hala okuyayım diye uğraşıyorum.![]()
Olur mu yahu kız tek çocuk,prenses bi nevi. Düğünü tabiki erkek tarafı yapacak üniversite kültürü bunu gerektirir.
Seni çok iyi anliyorum oncelikle biliyomusun bunun farkliliklarin egitimle hic mi hic alakasi yok bende ayni durumlari farkli sekilde yasadim mesela egitim duzeyleri yuksek ama acikligim problem olmustu mesela kapandim busefer rahatligim iste kulturel farkliliklar felen filan cok zor oluyor amaaa yakin olmayacaksan ailesiyle bir sikinti olmaz canimmm ben yakin oldugum icin esimle ailesi yuzunden cok kawgalarimiz oldu hala da oluyorBenim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Ya siz ve sizin gibiler okuyacağım diye uğraşmasın mümkünse. Empati yapabilen insanlar okusun. Çünkü karşınızda hem kendi ailesinin, hem erkek arkadaşının ailesinin söylediği ve yaptığı yanlışlardan dolayı bunalmış, ilişkisini devam ettirmeye çalışan bir kız var. İster prenses gibi görüyor kendini diyin, ister kraliyet ailesinden hissediyor kendini diyin, ister şımarık diyin, bu böyle... Bu nedenle tek tarafı suçlayan değil objektif bakıp olayı her türlü anlayan insanların yorumlarına ihtiyacım var. Evet ailesinde çok fazla yanlış gördüm,evet bazı şeyleri annesi o şekilde ifade etmemeliydi. Ben kendi ailemdede bir takım yanlışlar gördüğümü söyledim ama onun ailesinde de yanlışlar vardı. Belki rahatsızlığımı biraz küçümseyici bir dille anlatmış olabilirim ama buradaki insanların bu olayın bütününe bakmak yerine bana yüklenme çabası nedir? Çok rica ediyorum sizin gibi tek tarafa yüklenen insanlar okuyacağım diye uğraşmasın zaten. Empati yapabilen, insanları anlayan insanlar buyursun okusunlar.
Evet iyi yönleri olduğu kadar kurnazlığı da var. Bunu en iyi şöyle anladım; annem kendisini en ince ayrıntısına kadar dinleyip her dediğine büyük bir sabırla cevap verirken kadın annemlerin anlattıklarını aynı özenle dinlemedi özenle dinlemediği dinleyiş tarzından ve verdiği cevaplardan belliydi, sadece kendi dedikleri dinlensin istedi. İstediği şeyleri duyamadığı zamanda zaten öylesine dinledi. Annem dedi ki ben hep o kendisini kötü hissetmesin diye onun tarzına uygun konuştum ama o hiç karşısındaki kişinin değerini bilmedi, her şeyi ben bilirim havasına girdi dedi. Hakikatende biraz böyle oldu. Ama buradaki çoğu insana göre ben şımarık gelin, çok şey bekleyen gelin oldum. Karşı tarafın yanlışını gören %10 oranında, bana şımarık gelin diyende %90 oranında... Nedense onlar pek bir masum iyi niyetli geliyor ama benim ve ailemin bir takım beklentilerinin olması uçuk kaçık geliyor, "kraliyet ailesinden misiniz siz?" moduna giriyorlar.
köylü olabilir bu getşreceği hediyeleri özensiz ve pis getirse bile sevimli kılacak değil.tozlu hediyeyi kim alsa özensiz olduğunu düşünür ,köy fasulyesi ekmeği her ne getirdiyse emektir hoştur bu ayrı ama benim ailemde tatlı getirselerdi derdi.Çünkü adet tatlıdır..anneler kızlarını istemeye tanışmaya gelen ailenin elinde tatlı Ve çiçek yerine fasulye poşeti görmeye pek alışkın olmadığından durum garipsenebilir.köylü olabilir fakir olabilir bu pis olacağı anlamına mı gelir.gayet temiz bir poşete koyabilirdi.hayır durun hatta daha güzel bi paket yaptırabilirdi.şimdi ki köy yerinde yaşayanlar eskisi gibi sanıyor çoğu insan .bi temiz paketi de abartmayın Allahaşkına herkes bulur istese..en özen gösterilecek gün kimse kusura bakması bi zahmet bi pakete koyaydı.illa köylü diye masum ilan etmişsiniz ..
Valla bu söylediklerin hiç kültürlü üniversite mezunu birinin söyleyeceği cümleler değil kusura bakmaTek çocuğum ben bu yüzden prensesim diye bir şey demedim. Tek çocuklardan 2-3 kardeş olmaya göre daha fazla şey bekleniyor, bu durum böyle bu birincisi. O yüzden tek çocuk olduğumu özellikle belirttim. İkincisi ise düğünü kimsenin komple erkek tarafına yıktığı yok. Ailem karşı taraftan da bir şey yapacaklarına dair bir şey görmek istedi sadece. Bunu da çoğu aile bekliyor zaten.