• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Ailem ünv.mezunu eşimin ailesi ilkokul.Ailemle tanışmaya geldiklerinde çiçek çikolata yerine yaprak,nohut vs getirselerdi eşimle çok pis kavga ederdim, bitirebilirdim.
Eşimin ailesi bilmiyor yada düşünememiş olabilir ki bu çok normal. Eşim bunu düşünemeseydi eşim olmamazdı.Eşim de ben de ünv. mezunuyuz.

Sevgilin ünv. mezunu ama adabı muaşeret kuralları hakkında zır cahilmiş ve bu durum evlilikte sorun olabilir.

Kayınvalidem salça,tarhana,turşu ,fasulye nohut aklına gelebilecek herşeyi gönderirler ben de bayıla bayıla yerim.Pis poşetle vs gelse evine sokmam ayrı.
Erkek arkadaşım kendi gelirken tatlısını eksik etmez zaten. Bu sefer neden böyle olduğuyla ilgili ağzını aradığımda tatlı almayı düşündük ama o kadar şey getirince gerek duymadık dedi ben de çok fazla üstelemedim haliyle.

Herkes diyor ki buzlukta duran ekmek kokmaz. Doğru ekmek bayat değildi ama dolapta başka yiyeceklerle birlikte beklediği için diğer yiyeceklerin de kokusu sinmişti, ekmekte bariz bir koku vardı. Annem buna dikkat etmeden getirmesine bpzuldu haliyle. Ailecek yiyemedik o ekmeği. Getirdiği fasülye, yaprak vs da onların yöresine aitti pişirmesi yapması vs biraz garip geldi annemlere. Ondan tatlı daha uygun kaçar dediler. İyi niyetine bir şey demiyorum kadının ama dediğiniz gibi hediye seçimini daha düzgün yapsa daha iyi olacaktı.
Yani köy yaprağını ekmeğini kim bulmuş!!olsada yesek keşke.İyi niyeti kadının başka bişey bu günde getirilmesi ayrı bişey...ortama uyum şağlamalı insan ..köylü sü şehirlisi Yok bunun.çoğu şehirli çok daha görgüsüz Ve cahil..

Valla bu söylediklerin hiç kültürlü üniversite mezunu birinin söyleyeceği cümleler değil kusura bakma

Neymiş kültürlü, üniversite mezunu olan birinin söyleyeceği şeyler? Yanlış gördüğü şeyleri söylememek mi, ailelerden bir şey beklememek mi? Birikim olsa eyvallah beklemeyelim. Ama bizim birikim yapmamız yıllar sürer. Bu durumda hem düğün, hem ev eşyası için ailelerden biraz destek beklemek üniversite mezunu birine yakışmayan bir şey mi oluyor senin yaklaşımına göre??

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Ya canım bunlar gelip geçer evlenene kadar sorun olur sonra evlenirsin farklı şehirlerde oturursan arada bi görüşürsunuz idare edersin tabii eşin anneci babaci sürekli onlarla görüşmek isteyen biri değilse..aileler de sürekli görüşmek zorunda değil arada bi bir araya gelirler önemli olan senin eşimle anlaşman gerisi gelip geçici bence

Yani köy yaprağını ekmeğini kim bulmuş!!olsada yesek keşke.İyi niyeti kadının başka bişey bu günde getirilmesi ayrı bişey...ortama uyum şağlamalı insan ..köylü sü şehirlisi Yok bunun.çoğu şehirli çok daha görgüsüz Ve cahil..

Haklısınız köy yaprağı, ekmeği çok önemli ama ekmek beklemiş, getirilen yapraklar ve fasüleyeler vs da pişirilmesi zor olunca insanların gözüne batıyor işte. En basitinden şöyle örnek vereyim. Annem yazlıktan 2 zeytinyağı şişesi getirmişti kadına vermeye. Ama o süslü şişeyi verdi sadece, diğeri düz zeytinyağı şişesiydi, daha kibar olsun diye daha süslü olan şişeyi verdi. Diğer şişeyi vermedi. Haliyle karşısından aynı özeni göremeyince bozuldu. "O kadar ev hanımı, getirdiği şeyleri poşete doldurmak yerine güzel bir sepet yapabilirdi, sırf bunlarla geldiyse bile özenebilirdi," dedi. Annemin bu dediği doğrudur, yanlıştır bilemiyorum. Sürekli bu düşüncelerle dolaşmaktan yoruldum sadece bunu biliyorum.

direk lafa "bizim de durumumuz belli," diye girmelerine gerek yoktu diyorum.

İnanın kkda 1500 konuda baştan elimizden geleni yapacağız dediler ama sonra bir şey yapmadılar madem durumları yoktu baştan söyleselerdi diyen kaç kişi var.

Esas hata sevgilinizde ailesini bu tip bir duruma düşürmeyecekti. Çünkü az çok insan ailesinin ne yapıp ne yapamayacağını bilir. Sevgilisinin beklentilerini de bilir. Bu duruma göre size en başta anlatması ve ailesini zor durumda bırakmaması gerekirdi.

Neden? Benim bakış açım mı hatalı yoksa onlarınki mi?
Tanışmaya geldiklerinde bile bir sürü şeye sinir olmuşsunuz
Kadın köylü, bırakın mezuniyetini. Ne üniversite mezunları var çevremde, sizinkiler masum kalır.
Olay köylü olmaları kısaca. Evlendiğinizde daha da içiçe olmak zorunda kalacaksınız illaki. Ne kadar uzak olsalar da siz artık o aileye girdiniz. Herşeyleri batacak, sevgilinizin dediklerine bakmayın şimdi, evlendikten sonra değişiyorlar. Dolayısıyla siz büyük ihtimal sürekli sinir krizleri geçireceksiniz
Annenizi arayacaksınız,
O da sizi bol bol onaylayarak iyice gaza getirecek
Yani sizin hoşgörülü olmanız ve k.valide ile ilgili çıtanızı oldukça aşağı çekmeniz şart
Ancak şu andaki bakış açınızla Mutlu olmanız zor
Gayet açık ve net..

Neymiş kültürlü, üniversite mezunu olan birinin söyleyeceği şeyler? Yanlış gördüğü şeyleri söylememek mi, ailelerden bir şey beklememek mi? Birikim olsa eyvallah beklemeyelim. Ama bizim birikim yapmamız yıllar sürer. Bu durumda hem düğün, hem ev eşyası için ailelerden biraz destek beklemek üniversite mezunu birine yakışmayan bir şey mi oluyor senin yaklaşımına göre??

Birikim yap öyle evlen kaçıyor mu adam?

Ben evlendikten sonra pek görüşmem mesafeli olurum diye düşündüğüm bi ailenin parasıyla düğün yapma fikrine pek aşk dolu bakmıyorum kusura bakma.Ayrıca insanlar size destek olmayacağız da dememişler durumumuz belli demişler.Durumları ölçüsünde destek olacaklar demek ki.Ama sen önceki mesajlarının birinde düğünü erkek tarafı yapar dedin destek değil beklediğin direkt düğün

İnanın kkda 1500 konuda baştan elimizden geleni yapacağız dediler ama sonra bir şey yapmadılar madem durumları yoktu baştan söyleselerdi diyen kaç kişi var.

Esas hata sevgilinizde ailesini bu tip bir duruma düşürmeyecekti. Çünkü az çok insan ailesinin ne yapıp ne yapamayacağını bilir. Sevgilisinin beklentilerini de bilir. Bu duruma göre size en başta anlatması ve ailesini zor durumda bırakmaması gerekirdi.
Anlatıyordu zaten, biliyordum ailesinin durumunu. Ailem de biliyordu durumlarını onlar bize gelmeden. Ama direk o şekilde lafa girmeleri hoş kaçmadı ailemin gözünde. Dediğiniz gibi yapamayacakları şeyleri baştan söylemeyen ailelerden iyidir böyle yapmaları fakat direk böyle diyince de "o zaman bunlar hiç bir şey yapmak istemiyor, yapmayacak," olarak anlaşıldı.

Anlatıyordu zaten, biliyordum ailesinin durumunu. Ailem de biliyordu durumlarını onlar bize gelmeden. Ama direk o şekilde lafa girmeleri hoş kaçmadı ailemin gözünde. Dediğiniz gibi yapamayacakları şeyleri baştan söylemeyen ailelerden iyidir böyle yapmaları fakat direk böyle diyince de "o zaman bunlar hiç bir şey yapmak istemiyor, yapmayacak," olarak anlaşıldı.

İstemediklerini sanmıyorum ama belki de gerçekten hiç bir şey yap(a)mayacaklar. Bu durumda tepkiniz ne olur? Yani inanın ellerinde olsa yapmasalar neyse ne de olmayınca ne yapsınlar? Yani bunu anlayabiliyor musunuz ben onu merak ediyorum. Hiç bir maddi destekleri olmadı? Ne olacak bu durumda?

Bakın bir çok şey isteyebilirsiniz. Güzel bir kır düğünü, pronovias gelinlik gibi maddi şeyler de olabilir, dünürlerin dünya gündeminden konuştuğu hoş sohbetler gibi maddi olmayan şeyler de. Bunları istemekte sıkıntı yok. Esas sıkıntı bunları size veremeyecek insanlardan ısrarla istemekte.

Hayatta nelerden vazgeçip nelerden geçemeyeceğinizi iyice tartın. Bu insanla olmuyorsa üzmenin anlamı yok.

Baya bir canın sıkılır.. ama sonuç olarak da evlilik 2 kişilik.. aileleri gorusturmeyin olsun bitsin

Keşke adam askerden geldikten sonra tanıştırsaydınız. Sevgilin ortada yokken siz tanışmışken aileler arasında ilişkiyi devam ettirmek zor olacak.

Sizin beklentiniz neyse önemli olan o.
Aileler görüşmesede olur.

Ama ben tek çocugum nasıl bana dolapta beklettiği köy ekmeği ve tüllere sarmadığı özensizce poşete koydugu yaprakları getirir :(
Tek çocuk olunca ne oluyor ya şu tavrı da hiç anlamadım.
Klasik anadolu insanı, artniyet göremedim ve çok da hoş geldi gözüme ama siz ayrılın en iyisi. Yapamayacaksınız belli.

Haklısınız köy yaprağı, ekmeği çok önemli ama ekmek beklemiş, getirilen yapraklar ve fasüleyeler vs da pişirilmesi zor olunca insanların gözüne batıyor işte. En basitinden şöyle örnek vereyim. Annem yazlıktan 2 zeytinyağı şişesi getirmişti kadına vermeye. Ama o süslü şişeyi verdi sadece, diğeri düz zeytinyağı şişesiydi, daha kibar olsun diye daha süslü olan şişeyi verdi. Diğer şişeyi vermedi. Haliyle karşısından aynı özeni göremeyince bozuldu. "O kadar ev hanımı, getirdiği şeyleri poşete doldurmak yerine güzel bir sepet yapabilirdi, sırf bunlarla geldiyse bile özenebilirdi," dedi.
:D gece gece çok güldüm

Kusura bakmayın da neden kendinize İngiltere Kraliyet ailesi muamelesi yapıyorsunuz? Gerçi onlar bile daha mütevazidirler sizden.Anne-baba üniversite mezunu olunca sınıf mı atlanıyor?? Kadın yol yordam bilmiyor olabilir, burada suçlu sevgiliniz. Bir çiçekle çikolata ne kadar ki, keşke sevgiliniz alsaymış da annesini bu kadar ezdirmeseymiş. Benim babam üniversite, annem ilkokul mezunu ve annem şalvar giyer bildiğiniz. Biri onu kıyafeti, eğitim durumu yüzünden annemi eziklemeye kalkışsa o kişinin alnını karışlarım. Madem o kadar eğitimli, görgülüsünüz niye sevgilinizle iş bulduktan sonra her şeyi kendiniz yapmıyorsunuz.. Zira benim çevremdeki eğitimli insanlar böyle yapıyorlar :işsiz:

Haklısınız köy yaprağı, ekmeği çok önemli ama ekmek beklemiş, getirilen yapraklar ve fasüleyeler vs da pişirilmesi zor olunca insanların gözüne batıyor işte. En basitinden şöyle örnek vereyim. Annem yazlıktan 2 zeytinyağı şişesi getirmişti kadına vermeye. Ama o süslü şişeyi verdi sadece, diğeri düz zeytinyağı şişesiydi, daha kibar olsun diye daha süslü olan şişeyi verdi. Diğer şişeyi vermedi. Haliyle karşısından aynı özeni göremeyince bozuldu. "O kadar ev hanımı, getirdiği şeyleri poşete doldurmak yerine güzel bir sepet yapabilirdi, sırf bunlarla geldiyse bile özenebilirdi," dedi. Annemin bu dediği doğrudur, yanlıştır bilemiyorum. Sürekli bu düşüncelerle dolaşmaktan yoruldum sadece bunu biliyorum.
Fasülye ve yaprağın pişirilmesi nasıl zor anlamadım, resmen kadına kabahat bulmuşsunuz..Hiç iyi niyetli değilsiniz...

aslında ben de çok sık görmeyeceğim onları. çünkü ayrı şehirlerde olacağız.
Bunlar aşilacak konular.koysun posete getirdiklerini birsey ilmaz.zamanla siz onlara annem soyle olursa getirdikleriniz daha iyi olur dersiniz onlarda zamanla alışır.bunlar kucuk mevzular buyutulecek birsey giremedim ben.

Back
X