- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Anneni yanına alma ve bakıcı tutma şansın yok mu ?
Baban gidici duruyo inşallah o da aynı duruma düşmez
Kızkardeşimin tez konusu yatağa bağlı hastaların bakım yükünü üstlenenlerdeki depresyon belirtileriydi. Bu konuda bayağı araştırma yaptı. Çevirileri ben yaptığım için takip etme şansı buldum. Bakım verenlerin de psikolojik destek alması lazım. Hiç kolay bir iş değil. Annenizin durumu çok üzücü. Ama babanızın ve kardeşinizin de desteğe ihtiyacı var. Psikolojik destek konusunda ikna etmenizi tavsiye ederim.
Babanız için bir şey diyemicem ama kardeşinize kızdım.Ne var kadın yeter filan demesi ne kadar üzücü.Anneniz ona bebekken konuşamayıp ağladığında bir isteğini böyle dile getirdiğinde de yeter be çocuk ne var yeter anlamıyorum diyor muydu bir hatırlatın isterseniz.Ama zor bir durum annenizin durumuna ve ailenizin bu durumdan bunalmasına üzüldüm...
Hic kolay degil o evdeki herkesin psikolojisini derinden etkileyen bir durum, yataga bagli kisi zaten berbat durumdadir ama etrafindakilerinde normal bir psikolojiyle bu sekilde davrandiklarini sanmiyorum. Gercekten cok zor hep buyukler derler ya Allah temiz olum versin diye gercekten cok zor bir durum yani bu sekilde baskalarina bagimli yasamak zorunda olmak.Annem hasta, tamamen yatağa bağlı
annem, babam ve kardeşim aynı evde kalıyorlar
annem geceleri pek uyuyamıyor
dün gece annemin ağlamasıyla uyandım, babam sürekli "yeter artık, ben de insanım bıktım, ben sana daha ne yapayım, ağlayıp duruyosun, tükettin beni" falan diyor annem de daha çok ağlıyordu. (annem anlıyor ama konuşamıyor)
erkek kardeşim de annem bişey istediğinde "ne istiyosun kadın artık yetti, sus biraz" diyip annemi yatırıp kaldırırken çok sert davranıyor. resmen dövecek gibi.
babam durmadan ben elimden geleni yapıyorum sen kıymet bilmiyorsun başkası olsa bırakıp kaçardı, çevremdekiler neden bırakıp gitmiyosun diyor gibi laflar diyip annemin kalbini kırıyor bilerek ya da bilmeden.
bakıcı buluyoruz bakıcılara zaten Allah vicdan versin hepsi berbat.
herhalde her şey böyle devam edecek
resmen kısır döngü gibi evdeki herkes birbirine bağırıyor
kapılar çarpılıyor annem ağlıyor
babam şikayet ediyor
bu evde ruhen sağlam kalmak mümkün değil ve bir çıkış bulamıyoruz...
çok bunaldım yine içim sıkılıyor
babama teklif ettim
1 sene annem ve babamı yanıma da aldım ama duramadı
ben de anksiyete hastası oldum ilaç kullandım o bir senede
aynı şehirde oturmuyoruz bi de
Bu sadece annenizin değil hepinizin imtihanı. Gerçekten tek ilacınız sabretmek.
Sabırlı olun o sizin anneniz eşiniz...
Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Bakici bulmaniz sart.Turk bakicilar nasildir bilemem ama tanidigim ozbeklerin hepsi iyi cikti.600 dolar piyasasi bu civarlarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?