- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Anneannem de uzun süre yatalak hastaydı. Konuşamıyordu, cihaza bağlı nefes alıyordu, mideden besleniyordu, altı bezliydi vs.
Ve anneannem gerçekten çok zor bir insandı. Yapı olarak zor insanların bir de bu şekilde hastalıkları maalesef bakan insanların bütün psikolojisini alt üst ediyor, o yüzden babanızı anlayabiliyorum maalesef
Ama 2.500 TL bakıcı çok yüksek, Gürcü bakıcılar vs 500-600$ gibi rakamlara yatılı kalıyorlar.
Yedinci bakici deyince dank etti.Sanirim evde iki erkek var diye yatili gelmek istemiyorlar.Kayinvalidem benden cok annesinin bakicilarina kizi gibi davranir.Gonullerini cok hos tutmak gerek.
Devletten bakıcı maaşı alıyor mu babanız?
Saolun .Sizede çok geçmiş olsunBen de ms im Allah rahmet etsin annenizekonu sahibi icinde cok zor bir durum. Devletin evde bakim hizmeti filan var ama ne kadar yardimci oluyorlar bilemiyorum.
çok para istiyorlar babamların toplam maaşı 3000
800 tl ev kirası
annemin bez mama gibi masrafları var
ben de borç içindeyim
hani her ay 500 versem bile onları kurtarmaz yatılı bakıcılar 2500 tl istiyor minimum
dediğim gibi emekli maaşi karşılığı bakım hizmeti veren yerler var daha iyi bakılacağına eminim ama tabi sizin kararınız . Tekrar geçmiş olsun :/
Saolun .Sizede çok geçmiş olsunumarım erken farketmişsinizdir ilerlemeden . Çünkü durdurabiliniyor artık ilerlemesi
benzer bir hastalık demişsiniz Als mi acaba hangi hastalık öğrenebilir miyim?izmirdeler ve nispeten iyi bi semtte dandik bir evde sırf giriş kat ve akrabalara yakın diye yüksek kirayla oturuyolar
şu anki bakıcı 1750 alıyor
ama inanın düzgün insan denk gelmedi
kardeşim üniversite öğrencisi
babam dindar bir insan
bu kadar sayıp söylüyor
sonra ben şikayet etmiyorum aslında durumu söylüyorum diyor
o da bunaldı ne diyim
başınız sağolsun bizim de benzer bir hastalık
her türlü sosyal yardıma başvurduk derneğe falan
zaten bu hastalığa sahip herkesin ortak dertlerini yaşıyoruz
zaten annem emekli malülen
bi de bakım parası veriyolar 1400 falan
ama bu paraya bakıcılar gelmiyo
ben de dönem dönem böyle birbirinin tekrarı konular açıyorum
lanet hastalık bizi mahvetti
benzer bir hastalık demişsiniz Als mi acaba hangi hastalık öğrenebilir miyim?
Şuan erkek arkadaşımın dayısı Als hastası onun konuşma ve yutma bozuklugu ile başladı .Şuan beslenmesi yetersiz ve doymadığı için peg takıldı mideden .sizin nasıl başladı nasıl ilerledi ne kadar sürede ne kadar ilerledi acabaannemin als
malesef durdurma yöntemi yok
keşke ms olsaydı
Anneannemde de aynı hastalık vardı.annemin als
malesef durdurma yöntemi yok
keşke ms olsaydı
sanırım bakım evleri kendi aralarında değişiyor çünkü babamın kaldığı yer Ankaradaydı televizyon saati gibi şeyler vardı ve bahçeyede cıkariyorlardi sizde gidip gorebiliyordunuz saatinde .araştırdık annemi kabul etmiyolar
daha doğrusu yemeğini verir altını bağlar odada bırakırız diyorlar
yoğun bakım kısmına koyarız diyorlar
e bu kadın kimle sohbet edecek napıcak bütün gün
biz tekerlekli sandalyeye bindirir gezdirir misiniz gündüz dedik yok dediler
Öyle deme triska babasının da psikolojisi normal değildir, yatalak hasta bakmak en sabırlı insanı bile tüketir.Anneni yanına alma ve bakıcı tutma şansın yok mu ?
Baban gidici duruyo inşallah o da aynı duruma düşmez
Eğer konu sahibi çalışıyorsa babası ve kardeşi veya gündüz bakacak biri olmadan annesini yanına alamazÖyle deme triska babasının da psikolojisi normal değildir, yatalak hasta bakmak en sabırlı insanı bile tüketir.
Zeytin hem annen hem babana çok zor inan o kadar üzüldüm ki keşke elimden bişey gelse.
Bir arkadaş daha yazmış acaba baban ve kardeşinden mi çekiniyor bakıcılar? İnşallah becerikli ve vicdanlı bir bakıcı bulursunuz. Ara ara sadece anneni yanına alma imkanın var mı? Baban için de annen için de değişiklik olur ikisi de biraz nefes alırlar.
Rahmetli babaannemin bakıma muhtaç olmak gibi paranoyakça bir korkusu vardı ben de küçüktüm alınırdım nene biz sana bakmaz mıyız diye. Büyüdükçe onu anlamaya başladım.
Konuya verilen mesajları tam okumadan yorum yazıyorum. Arada kaçırdığım olduysa kusura bakmayın.
Çünkü durumunuz benim durumuma benziyor. Rahmetli annem 2011 yılının 12. ayında felç geçirmişti. Gerçi eli ayağı tutuyordu ama beynindeki tüm bilgileri sıfırlamıştı ve tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibiydi.
Cidden bakmak zor iştir böyle hastalara, sizinki hareket edemiyordu benimki ise hareket etmeyi bilmiyordu. Biz 3 kardeşdik. 2 kardeşim bekar olduğu için aynı evdeydiler. Benden çok onların üzerine yük oldu bu olay. Ben çalıştığım için her sabah ve akşam uğrayıp yardım etmeye çalışıyordum ve hafta sonları neredeyse orada geçiriyordum. Bizlerde çok bunaldık. Sırayla birbirimizi dışarı yolluyor ve kafaları boşaltmaya çalışıyorduk. Destek oluyorduk. Anneme yemeyi, içmeyi, tuvaletini, oturmayı, kalkmayı, konuşmayı 1 yıl içinde öğrettik. Sonra baktıkki hepimiz bu hastalıkla yaşamaya alışmış ve hayat şeklimizi değiştirmiştik.
Allaha şükür oflamadan puflamadan atlattık bu dönemi.
Ama inanın o kadar zor ki. Anneniz derdini anlatamıyor, her şeyi idrak ediyor ama anlatamıyor, evdekilerin erkek olması dezavantaj ve inanın onlar içinde o hastaya bakmak o kadar yıpratıcı ve zorki, onları da anlıyorum.
Size bir kaç tavsiyem olacak;
1- Öncelikle, annemde uzun bir dönem bezlenmişti. O sıralarda bize böyle hastalara mama, bez vs. gibi ihtiyaçlarının devlet tarafından verildiği söylenmişti. Bir kaç örneğinide görmüştüm. İnternetten araştırın. Bu ihtiyaçları devlet karşılıyor en azından maddi açıdan biraz rahatlar aileniz.
2- Psikolojik destekler alınıyormuş, almaya da devam edin.
3- Bu tip hastalara bakan hasta bakım evleri var. Onları araştırın. Arkadaşımın eşi beyin kanaması geçirdiğinde arkadaşım bu evlerden birine bırakmıştı eşini. Çünkü çalışıyordu ve paraya ihtiyacı vardı. Bakımevlerinde çok iyi baktıklarını söylemişti. Hem sağlık hizmetleri de veriyorlardı.
4- Bakımevi olmaz derseniz, bakıcı hizmetlerini veren kurumsal firmalar var. Onlarla görüşün.
5- Ayrıca devlet bakanlara maaş bağlıyor. Bu konuyuda araştırın. Bize İstanbul Belediyesinden gelen ekip (153 beyaz masadan gelmişlerdi evde sağlık hizmeti için) kızkardeşim çalışmadığı için ona maaş bağlanacağını söylemişlerdi. Gerçi biz başvurmamıştır.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Allah annenize şifa, bakanlara ise sabır versin. İnşallah en kısa sürede her şey düzelir.
Sosyal hizmet uzmanı mısınız ya da benzer bir görevde misiniz? Devlete ait rehabilitasyon kurumları var mı (hep özel duydum) ve her ilde oluyor mu, bir de süreli mi oluyor hizmetleri?Rehabilitasyon kurumuna müracaat etmenizi oneririm. Isi bilen biri olarak zaten yillar surecek size bir devlet kurumunda sira gelmesi, ne kadar erken baslarsaniz o kadar iyi derim. Simdiden siraya girin. Kimseyi suclamayin, yatalak hasta bakmak profosyonel bir iştir. Zordur. Herkesin yapabilecegi bir is degildir. Görünüşe bakilirsa bir gun babaniz ve kardesiniz tukenecek, iste o gun icin simdiden basvurunuz isleme konmali.
psikolojik destek proje kapsamındaydı demişsiniz . Nasıl bir dernek isim verebilir misiniz acaba . Yakiniminda boyle seylerden yararlanmasını istiyorumsevgili burbuk iyi ki de yazdınız :) bir solukta okudum
annemin hastalığının geri dönüşü yok, en azından şu an tıp çaresiz
bezleri mamaları devlet bir kısmını ödüyor ama prosedür çok fazla. babam koşturuyor ama 3 aydır alamadı
önce siz satın alıyosunuz sonra devlet bir kısmını geri yatırıyor hesaba
ama sgk eczane derken bu bile zor. zaten babamın da yaşı 74
ben de sadece haftasonu ve resmi tatillerde gelebildiğimden o süreci takip edemiyorum
psikolojik destek als hasta yakınlarına yönelik bir proje kapsamındaydı babam dernektekielrin davetiyle gitti şu an bitti ve bi daha gitmez başka yere. psikiyatra da gitmez çünkü ilaç verse de kullanmaz başka sağlık sorunları da var
bakım evini ben araştırdım ama babam da annem de istemiyormuş, babam millet ne der diye de düşünüyor
dediğiniz bakıcı firmalarını ben de araştırayım, emekli bir yoğun bakım hemşiresi bulmuştuk yatılı 3000 istedi
bakanın maaşı 850 tl civarı
onu alıyorlar zaten toplam gelir bunla beraber 3000
evet sosyal hizmet alaninda calisiyoruz esimle. Devlette yas grubuna gore degisen rehabilitasyon kurumlari var ama sayi olarak yetersiz. Ölene kadar bakiyorlar kuruma kabul edilenleri. O yuzdende kontenjan sıkıntısı var sıra gelmesi uzun sürüyor, kisacasi yatagin bosalmasi icin hastalarin ölmesi bekleniyor ne yazikki. Baska türlü iyilesip çıkan olmuyor. Yasi kac annenizin? 60 yasin ustu ise yasli rehabilitasyona alinir, degilse engelli bakim merkezleri var. Her sehirde yok, yakin sehirlerden birinin sirasina girebilirsiniz.Sosyal hizmet uzmanı mısınız ya da benzer bir görevde misiniz? Devlete ait rehabilitasyon kurumları var mı (hep özel duydum) ve her ilde oluyor mu, bir de süreli mi oluyor hizmetleri?
Benim bildiğim zeytin akademisyen çalışıyor yani.Eğer konu sahibi çalışıyorsa babası ve kardeşi veya gündüz bakacak biri olmadan annesini yanına alamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?