Bu sorunun çözümü yok galiba.

annemin de hastalığı ilerlerse cihaza bağlanacak zaten zor gerçekten babam ve kardeşim için de

Yedinci bakici deyince dank etti.Sanirim evde iki erkek var diye yatili gelmek istemiyorlar.Kayinvalidem benden cok annesinin bakicilarina kizi gibi davranir.Gonullerini cok hos tutmak gerek.

babam her şeye karışan bi yapıya sahip
ama bakıcılar ne isterse yapmaya çalışıyor yine de. istediklerini alıyor falan ama
bakıcılar da yolunacak kaz gibi görüyor. kredi kartını falan istemiş bi tanesi
bi tanesi de uçak biletimi alın demişti
bi kere düşmeyegör resmen...

Devletten bakıcı maaşı alıyor mu babanız?

alıyor
annemin emekli maaşı +bakım ücreti 1400 tl imiş

Ben de ms im Allah rahmet etsin annenize konu sahibi icinde cok zor bir durum. Devletin evde bakim hizmeti filan var ama ne kadar yardimci oluyorlar bilemiyorum.
Saolun .Sizede çok geçmiş olsun umarım erken farketmişsinizdir ilerlemeden . Çünkü durdurabiliniyor artık ilerlemesi

çok para istiyorlar babamların toplam maaşı 3000

800 tl ev kirası
annemin bez mama gibi masrafları var
ben de borç içindeyim
hani her ay 500 versem bile onları kurtarmaz yatılı bakıcılar 2500 tl istiyor minimum

olayın bi de o boyutu var tabi... aslında çevrede falan yoklasan şöyle kimsesiz zor durumda bir kadıncağız bulamaz mısınız hem ona gelir olur hem sizin işiniz görülür. sen etrafına söyle yine, ne olur ne olmaz çıkar bir yerden düzgün birisi.
olmazsa da yapacak bir şey yok, sen zaten elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun, arada çok bunaldığını farkedince babanı tatile falan gönderebilirsin belki.aklıma da başka çözüm gelmiyor, kolay gelsin tekrar...

dediğim gibi emekli maaşi karşılığı bakım hizmeti veren yerler var daha iyi bakılacağına eminim ama tabi sizin kararınız . Tekrar geçmiş olsun :/

araştırdık annemi kabul etmiyolar
daha doğrusu yemeğini verir altını bağlar odada bırakırız diyorlar
yoğun bakım kısmına koyarız diyorlar

e bu kadın kimle sohbet edecek napıcak bütün gün
biz tekerlekli sandalyeye bindirir gezdirir misiniz gündüz dedik yok dediler

benzer bir hastalık demişsiniz Als mi acaba hangi hastalık öğrenebilir miyim?

annemin als
malesef durdurma yöntemi yok
keşke ms olsaydı
Şuan erkek arkadaşımın dayısı Als hastası onun konuşma ve yutma bozuklugu ile başladı .Şuan beslenmesi yetersiz ve doymadığı için peg takıldı mideden .sizin nasıl başladı nasıl ilerledi ne kadar sürede ne kadar ilerledi acaba

annemin als
malesef durdurma yöntemi yok
keşke ms olsaydı
Anneannemde de aynı hastalık vardı.
Kendilerine de zor, yakınlarına da. Ama bakıcı konusunu bir şekilde çözmeniz gerek çünkü ileride solunum için cihaza bağlandığında o cihazın da temizlenmesi gerekecek ve bunun için de gece kalkılması gerekecek. Kardeşinizin de sınavları vs oluyordur, ona ayrıca zor.

Kolay gelsin ne diyeyim. Hasta olan insanın karakteri çok önemli bu tip durumlarda

Allah kolaylık versin Z zeytinagaci , annene de şifa, ağrısı sıkıntısı için güç versin .

Yatan hasta bakımı zor , dedem bizdeydi bekarken ben ; evde yatalak dedem , babam , abim ve ben .

Zordu çok .

Ama tüm temizliği, wc si babamdaydı . Bir kez pff demedi . Babasını da öyle çok çok sevmezdi , öyle sanırdım yani.

Abim isyan ederdi zaman zaman , bağırırdı , çok üzülürdüm . İnatlaşma başlamıştı dedemde , gözüyle kaşıyla itiraz ederdi her şeye .

Zordu ya , bakan için de zor evet . Ama baban annene öyle bağırsa da değişen bir durum yok .

İyi bir bakıcı şart . Başka seçenek yok . Arkadaşlar da demiş , özellikle yabancı uyruklu bakıcılar özellikle aldıkları eğitimle paralel çok sabırlı oluyor .

Rehabilitasyon kurumuna müracaat etmenizi oneririm. Isi bilen biri olarak zaten yillar surecek size bir devlet kurumunda sira gelmesi, ne kadar erken baslarsaniz o kadar iyi derim. Simdiden siraya girin. Kimseyi suclamayin, yatalak hasta bakmak profosyonel bir iştir. Zordur. Herkesin yapabilecegi bir is degildir. Görünüşe bakilirsa bir gun babaniz ve kardesiniz tukenecek, iste o gun icin simdiden basvurunuz isleme konmali.

sanırım bakım evleri kendi aralarında değişiyor çünkü babamın kaldığı yer Ankaradaydı televizyon saati gibi şeyler vardı ve bahçeyede cıkariyorlardi sizde gidip gorebiliyordunuz saatinde .

Anneni yanına alma ve bakıcı tutma şansın yok mu ?

Baban gidici duruyo inşallah o da aynı duruma düşmez
Öyle deme triska babasının da psikolojisi normal değildir, yatalak hasta bakmak en sabırlı insanı bile tüketir.

Zeytin hem annen hem babana çok zor inan o kadar üzüldüm ki keşke elimden bişey gelse.

Bir arkadaş daha yazmış acaba baban ve kardeşinden mi çekiniyor bakıcılar? İnşallah becerikli ve vicdanlı bir bakıcı bulursunuz. Ara ara sadece anneni yanına alma imkanın var mı? Baban için de annen için de değişiklik olur ikisi de biraz nefes alırlar.

Rahmetli babaannemin bakıma muhtaç olmak gibi paranoyakça bir korkusu vardı ben de küçüktüm alınırdım nene biz sana bakmaz mıyız diye. Büyüdükçe onu anlamaya başladım.

Eğer konu sahibi çalışıyorsa babası ve kardeşi veya gündüz bakacak biri olmadan annesini yanına alamaz

sevgili burbuk iyi ki de yazdınız :) bir solukta okudum
annemin hastalığının geri dönüşü yok, en azından şu an tıp çaresiz
bezleri mamaları devlet bir kısmını ödüyor ama prosedür çok fazla. babam koşturuyor ama 3 aydır alamadı
önce siz satın alıyosunuz sonra devlet bir kısmını geri yatırıyor hesaba
ama sgk eczane derken bu bile zor. zaten babamın da yaşı 74
ben de sadece haftasonu ve resmi tatillerde gelebildiğimden o süreci takip edemiyorum
psikolojik destek als hasta yakınlarına yönelik bir proje kapsamındaydı babam dernektekielrin davetiyle gitti şu an bitti ve bi daha gitmez başka yere. psikiyatra da gitmez çünkü ilaç verse de kullanmaz başka sağlık sorunları da var
bakım evini ben araştırdım ama babam da annem de istemiyormuş, babam millet ne der diye de düşünüyor
dediğiniz bakıcı firmalarını ben de araştırayım, emekli bir yoğun bakım hemşiresi bulmuştuk yatılı 3000 istedi
bakanın maaşı 850 tl civarı
onu alıyorlar zaten toplam gelir bunla beraber 3000

Sosyal hizmet uzmanı mısınız ya da benzer bir görevde misiniz? Devlete ait rehabilitasyon kurumları var mı (hep özel duydum) ve her ilde oluyor mu, bir de süreli mi oluyor hizmetleri?

psikolojik destek proje kapsamındaydı demişsiniz . Nasıl bir dernek isim verebilir misiniz acaba . Yakiniminda boyle seylerden yararlanmasını istiyorum

Sosyal hizmet uzmanı mısınız ya da benzer bir görevde misiniz? Devlete ait rehabilitasyon kurumları var mı (hep özel duydum) ve her ilde oluyor mu, bir de süreli mi oluyor hizmetleri?
evet sosyal hizmet alaninda calisiyoruz esimle. Devlette yas grubuna gore degisen rehabilitasyon kurumlari var ama sayi olarak yetersiz. Ölene kadar bakiyorlar kuruma kabul edilenleri. O yuzdende kontenjan sıkıntısı var sıra gelmesi uzun sürüyor, kisacasi yatagin bosalmasi icin hastalarin ölmesi bekleniyor ne yazikki. Baska türlü iyilesip çıkan olmuyor. Yasi kac annenizin? 60 yasin ustu ise yasli rehabilitasyona alinir, degilse engelli bakim merkezleri var. Her sehirde yok, yakin sehirlerden birinin sirasina girebilirsiniz.

Eğer konu sahibi çalışıyorsa babası ve kardeşi veya gündüz bakacak biri olmadan annesini yanına alamaz
Benim bildiğim zeytin akademisyen çalışıyor yani.
Hani bakıcıyla birlikte ara ara gelir diye aklıma gelmişti. Herşey eninde sonunda iyi bir bakıcıya çıkıyor.
Çok sabır isteyen bir durum zeytininki, zıpır kardeşinin de aklı bir karış havada herşeyi zeytin düşünüyor sanırım keşke elimizden bişey gelse, allah tüm bu yaptıklarının mükafaatını her iki dünyada da versin zeytine

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun
Bende mesleğim gereği anneniz durumundaki çok hasta ile karşılaştım
Büyük bir eğitim hastanesinde çalıştım İstanbul'da.
Benim gördüğüm kadarıyla hasta yakınları daha duygusal düşünüp yıprandığı için sonunda kendi ruh sağlığı da bozuluyor
Benim birkaç hastamın bakıcısı Özbekistanlıydı. Genellemeler doğru mudur bilmiyorum ama ben resmen kızları sanmıştım hastaların. Hatta bir tanesi eğer uysa böbreğimi şimdi veririm demişti. Böbrekte diyemiyordu böğğrek diyordu :))
Birde yabancı deneseniz mi acaba? Evde nasıldırlar bilmiyorum ama benim gördüğüm kadarıyla gerçekten çok iyilerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…