- 23 Ağustos 2012
- 51.860
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.532
- 898
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Annenizin temel ihtiyaçları ile kim ilgileniyor siz yokken .Tuvalet ihtiyacında felan babanız ve kardeşiniz mi yardımcı oluyor Bunlar bi erkeğin fıtratında olmadığı için bunalmaları doğal birazTeyzeniz felan yok mu
Bakici bulmaniz sart.Turk bakicilar nasildir bilemem ama tanidigim ozbeklerin hepsi iyi cikti.600 dolar piyasasi bu civarlarda.
Hic kolay degil o evdeki herkesin psikolojisini derinden etkileyen bir durum, yataga bagli kisi zaten berbat durumdadir ama etrafindakilerinde normal bir psikolojiyle bu sekilde davrandiklarini sanmiyorum. Gercekten cok zor hep buyukler derler ya Allah temiz olum versin diye gercekten cok zor bir durum yani bu sekilde baskalarina bagimli yasamak zorunda olmak.
Eminim sizinde ciddi anlamda psikolojik desstege ihtiyaciniz vardir, evet ne yazikki annenin bu dunyada gocene kadar bu sekilde devam edecektir tabi kardesiniz ve babaniz ondan once basini alip gitmezlerse.
Sadece anneni al. Babanda yalnız kalsın biraz.
Iyi bir bakıcı aramaya devam edin bence. Kim bilir belli şefkatli, iyi niyetli bir insan çıkar karşınıza. Hasta bakımı ekip işi. Bakıcı gelir 5-6 saat kalır, sonra kardeşiniz, sonra babanız. Herkes dinlenecek, deşarj olacak zamana sahip olursa daha özverili davranabilir. Bu şekilde annenizin sağlığı da olumsuz etkilenebilir çünkü.
Hic bakici bulamiyorsaniz sirayla bakin cok ciddiyim. Herkes ne yapacagini bilir evdeki huzursuzlugun sebebi belirsizlik hissi.
Annenizin temel ihtiyaçları ile kim ilgileniyor siz yokken .Tuvalet ihtiyacında felan babanız ve kardeşiniz mi yardımcı oluyor Bunlar bi erkeğin fıtratında olmadığı için bunalmaları doğal birazTeyzeniz felan yok mu
her okuduğumda çoook üzülüyorum annene, allah şifa versin.
kardeşinle babana da kızamıyorum, insan bazen çocuğuna bakmayı bile yüksünüyor kolay değil onlar için de.
şu an tek çözüm yatılı bakıcı gibi görünüyor, ajanslar aracılığıyla falan bulabilirsin belki. bakıcı biraz şans işi ama illa ki iyisi de var, referanslarıyla iyice görüşmek lazım.
her okuduğumda çoook üzülüyorum annene, allah şifa versin.
kardeşinle babana da kızamıyorum, insan bazen çocuğuna bakmayı bile yüksünüyor kolay değil onlar için de.
şu an tek çözüm yatılı bakıcı gibi görünüyor, ajanslar aracılığıyla falan bulabilirsin belki. bakıcı biraz şans işi ama illa ki iyisi de var, referanslarıyla iyice görüşmek lazım.
ben elimden geldiğince sakin davranıyorum bazen gerçekten bunaltıcı oluyor
ne istediğini anlayana kadar o da biz de çatlıyoruz
çok masraflı bir sistem aldım gözleri ile kullanılması için. ama annem de kullanmam diyoro da uzlaşmıyor, gözü yoruluyormuş. halbuki derdini anlatabilir bu şekilde
Düğün olsa hergün uğrar . Bir iş söylemenizden korkuyodur kesin . Gerçekten çocukluğum geldi aklıma .Annem de yatalak hastaydı teyzem baktı . Ama profesyonel biri olmayınca malesef doğru bir bakım da olmuyor . Ms hastasıydı yatmaktan yatak yarası vardı . Teyzemin yaraya gazete koyduğunu hatırlıyorum gazlı bez bitince . Sonuç ta annem ms den değil de enfeksiyondan öldü .. Şuan evde bakım hizmeti , engelli yardımi gibi şeyler duyuyorum .Bunları araştırdınız mi sosyal hizmetler den belki isinize yariycak hizmetleri vardir . Babamın bakacak kimsesi olmadığı için tedaviyede ihtiyacı olduğu için bakım evinde kalmıştı olmeden önce maaş karşılığı bakiyorlar . Anneniz en azindan emekli olsaydi keske . Belki çalısmışlığı varsa kalan sigorta primlerini ödeyip böyle birşeyde yapabilirsjniz ama vicdanen nasıl bi duygu bilmiyorum . Annenize Allah tan şifa ailenizede sabır diliyorum . yatağa bağlı hastalar için gerçekten çok üzülüyorumaltı bağlanıyor
mideden besleniyor
tuvaleti babam hallediyor
teyzem var ama ayda 1 ancak gelip 1 saat durup gidiyor
halbuki bayağı yakınız
sağol pelin
Ya siz gercekten iyi bakici bulamamissiniz. 600 dolara yatili geliyorlar.2500 falan cok yuksek. Ben sizi hepiniz ayni evdesiniz saniyordum. Bu sekilde nasil siraya konur bilemedim. Kardesin cok ufak ya en guzel zamanlarinda bu dertlerle ugrasiyor.
Ah babacigin yaptigi hizmetin ne kadar buyuk bir sevabi oldugunu idrak etse.
Düğün olsa hergün uğrar . Bir iş söylemenizden korkuyodur kesin . Gerçekten çocukluğum geldi aklıma .Annem de yatalak hastaydı teyzem baktı . Ama profesyonel biri olmayınca malesef doğru bir bakım da olmuyor . Ms hastasıydı yatmaktan yatak yarası vardı . Teyzemin yaraya gazete koyduğunu hatırlıyorum gazlı bez bitince . Sonuç ta annem ms den değil de enfeksiyondan öldü .. Şuan evde bakım hizmeti , engelli yardımi gibi şeyler duyuyorum .Bunları araştırdınız mi sosyal hizmetler den belki isinize yariycak hizmetleri vardir . Babamın bakacak kimsesi olmadığı için tedaviyede ihtiyacı olduğu için bakım evinde kalmıştı olmeden önce maaş karşılığı bakiyorlar . Anneniz en azindan emekli olsaydi keske . Belki çalısmışlığı varsa kalan sigorta primlerini ödeyip böyle birşeyde yapabilirsjniz ama vicdanen nasıl bi duygu bilmiyorum . Annenize Allah tan şifa ailenizede sabır diliyorum . yatağa bağlı hastalar için gerçekten çok üzülüyorum
dediğim gibi emekli maaşi karşılığı bakım hizmeti veren yerler var daha iyi bakılacağına eminim ama tabi sizin kararınız . Tekrar geçmiş olsun :/izmirdeler ve nispeten iyi bi semtte dandik bir evde sırf giriş kat ve akrabalara yakın diye yüksek kirayla oturuyolar
şu anki bakıcı 1750 alıyor
ama inanın düzgün insan denk gelmedi
kardeşim üniversite öğrencisi
babam dindar bir insan
bu kadar sayıp söylüyor
sonra ben şikayet etmiyorum aslında durumu söylüyorum diyor
o da bunaldı ne diyim
başınız sağolsun bizim de benzer bir hastalık
her türlü sosyal yardıma başvurduk derneğe falan
zaten bu hastalığa sahip herkesin ortak dertlerini yaşıyoruz
zaten annem emekli malülen
bi de bakım parası veriyolar 1400 falan
ama bu paraya bakıcılar gelmiyo
ben de dönem dönem böyle birbirinin tekrarı konular açıyorum
lanet hastalık bizi mahvetti
Ben de ms im Allah rahmet etsin annenizeDüğün olsa hergün uğrar . Bir iş söylemenizden korkuyodur kesin . Gerçekten çocukluğum geldi aklıma .Annem de yatalak hastaydı teyzem baktı . Ama profesyonel biri olmayınca malesef doğru bir bakım da olmuyor . Ms hastasıydı yatmaktan yatak yarası vardı . Teyzemin yaraya gazete koyduğunu hatırlıyorum gazlı bez bitince . Sonuç ta annem ms den değil de enfeksiyondan öldü .. Şuan evde bakım hizmeti , engelli yardımi gibi şeyler duyuyorum .Bunları araştırdınız mi sosyal hizmetler den belki isinize yariycak hizmetleri vardir . Babamın bakacak kimsesi olmadığı için tedaviyede ihtiyacı olduğu için bakım evinde kalmıştı olmeden önce maaş karşılığı bakiyorlar . Anneniz en azindan emekli olsaydi keske . Belki çalısmışlığı varsa kalan sigorta primlerini ödeyip böyle birşeyde yapabilirsjniz ama vicdanen nasıl bi duygu bilmiyorum . Annenize Allah tan şifa ailenizede sabır diliyorum . yatağa bağlı hastalar için gerçekten çok üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?