bu suçluluk duygusu,bu özgüvensizlik..

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
Hanımlar 6 yıllık evliyim..[B]ihanetleri şiddetleri gördüm..Aşağılanmaktan bir hal oldum..aylarca aranmadım sorulmadım..maddi imkansızlıklardan dolayı vs hep şans verdim bu evliliğe.aslında tam olarak bu nedenlede değil belkide.Sürekli olarak eşim denen insan herşeyi yaptı ama hep dik durdu,bana sen suçlusun muamelesi yaptı. sanırım yıllardır bunu yaşaya yaşaya,özgüven sıfır,suçluluk duygusu tavan.Dün kötü şeyler oldu.Tam 1,5 aydır konuşmuyor, beni yok sayıyor sürekli.Zaten sevgi saygı sı.fırSuçum ise onun bilgisayarında kadın profilleri görmem ve ona tepki göstermem.artık kesin boşanacağız.Dün şiddet gördüm polis çağırdım evimde, güvende deilim diye,fakat şu an ben suçluyum sanki.Adam ne yemekten kesildi,rezil oldum diye ne banyosundan bakımından.gene süslenmek vs tamdı az önce çıkarken.Bense elimi zor kalıdırıyorum enerjim sıfır,psikolojim alt üst..neden derseniz,şimdi ailemin maddiyatı iyi değil çalışmak zorundayım ve bu beni müthiş korkutuyor.Sanki canımı alıcaklar işe gidince.Boşanmış insan olarak.Bu kadar özgüven kaybı normalmi arkadaşlar,ben üniv. mezunuyum.Ehliyetim var araba kullandırtmadı.Arabasını kıskandı.Hep[/B] kıyafetlerimi kapatmaya çalıştı,işiyle ilgili zırnık bilgi vermedi ki ben kimmişim ki onun işiyle ilgili bilgim olacakmış.Ayrı odalarda yatar,eve gelir sende kimsin demez.Bu kadar ağır şeylere rağmen kalmak..
Yani ben bu açmaz psikolojiden nasıl kurtulup kendime yeni bir hayat kuracağım?Ailem destek fakat çalışmam icap ediyor.Evi bırakıp eşyayı toplayıp yeni bir düzen kurmak ve en kötüsüde çalışmaya başlamak o kadar korkutuyor ki beni..zaten bu yüzden defalarca geri döndüm bu zihniyetten dolayı bu sorunlu adama.yıllardır beni çirkin ve kötü olduğuma inandırdı,şu an kendimi öyle hissediyorumki,yaşımı göstermem,güzelsin der beğenirler beni..bakımlıyımdırda..gel gelelim,kendimi dünyanın en berbat insanı hissediyorum..sanırım anladınız hangi psikolojide olduğumu..

lütfen ruh örseleyici kişisel tatmine yönelik cevaplar yazmayın..zira şu an ihtiyacım olan şey bu değil..

Kusura bakmayın kafam dağınık,biraz dağınık yazmış olabilirim..teşekkürler okuyan arkadaşlara

böyle bir insanla aynı evde yaşamak evli olmak seni korkutmuyor da çalışmak yeni bir hayata başlamak mı korkutuyor?

ailen sana destek oluyormuş üniversite mezunuymuşsun kocanla aranızda sevgi denen bir şey de yok hala niye bekliyorsun?

Tamda eşiniz olacak adamın istediği ruh haline bürünmüşsünüz.
Sizi değersiz, güvensiz , bitik bir hale getirmiş ama sizde buna izin vermişsiniz.
Neden çalışmaktan bu kadar korkup bu adama katlanıyorsunuz ki.
Yaşadıklarınız daha mı kolay.
Aileniz arkanızda tam destek, bu ne büyük bir şans farkında mısınız..
Bu şekilde yaşamaya çalıştıkça dibe itecek sizi.
Lütfen izin vermeyin buna , varlık sebebinizi böyle bir adama bağlamayın.
Psikolojiniz bozuk doğal olarak ama silkinip ayağa kalkmak için yine kendinizden güç almalısınız.
Arkanıza bakmadan kapıyı çarpıp çıktığınız gün ilk adımı atmış olacaksınız.
Yeni bir hayat kurun kendinize ve o size değer vermediği için değersiz olduğunuzu düşünmeyin.

Son düzenleme:

Psikolojik şiddet uygulamış resmen. O kadar üzüldüm ki yazdıklarınızı okuyunca.

Bir yerden başlayabilseniz, kücük de olsa bir işe girebilseniz 1 aya kalmaz o özgüven yeniden uyanır inanın bana. Unutulacak ve ya utanılacak birsey değil ki bu? Siz de hakediyorsunuz mutluluğu, siz de hakediyorsunuz güzel huzurlu yaşamayı.

Ufacık da olsa inancla bir adım atın, Allah bütün kapıları acacaktır size emin olun.

allah razı olsun arkdaşım,dışlanmış ruhuma bir ışık oldu yazdıkların..

doğru söylüyorsun arkadaşım,aslında asıl sorunlu olan oymuş ama ben fark edememişim..beni sorunlu gösterip gerçekten sorunlu hale getirdi..toplum ve sosyal baskı yüzünden malesef kendi değerimi fark edip kalkamadım ayağa

Hıc korkmaaaa sen bı kere unıyı allahtan bıtırmıssın hayat bıtmedı kolundakı bılezıgın var bı yerden basla baslamalısın oncelıkle bosan bosanmalısın bu pıslık koca bozuntundan kurtul
Kendı ayaklarının uzerınde durabılırsın ılk zamanlar zor olucaktır muhakkak ama en azından asyalanmıcak ezılmıceksın. Kendıne guvenın gelıcektır emın ol o pıslıkle kaldın surece bı yol olmıcak cunku
Hemen ıs bak bosanma dawasını ac

İlk adım en büyük adımdır arkadaşım eminim gerisi gelecektir.
Önce içinde bulunduğun ruh halinden sıyrılmaya çalış.
Dışarıda kocaman bir hayat var , yeter ki o fanustan kurtul.
Hiç bir şey şu anda yaşadıklarından daha zor olmayacak eminim.

Dua et ve artık yalnızca kendinle ilgilen. Adam sana psikolojik baskı uygulamayı çok da güzel başarmış ve yıllarca sürdürmüş bunu. Hangi iş seni bu gününden daha beter hissettirebilir ki? Hergün kendine olan güvenin yeniden tazelenecek ve sana tavsiyem evden ayrılırken şahsi eşyalarından başka bir şey alma. Gerçekten hazır olduğun gün bırak onu, eğer bırakıp tekrar dönmeye vs. çaba gösterirsen adam seni daha zor şartlar altında yaşatır.

bu adamın yaptığı densizlikler yüzünden bu psikolojidesin gençliğini daha fazla heba etme , bu adamla yaşayıp mutsuz olacağına tek başına herşeye sıfırdan başlarsın ve emin ol daha az sıkıntı çekersin , her şey ilk adımı atmakla başlıyor ... sen ilk adımını at gerisi gelicektir ...

yeni başlangıçlar her zaman korkutur elbet ama ertelemek sadece seni üzer kendin için birşeyler yap ve bu adamdan kurtul derim

Çalışmak sizi korkutmasın kendi ayaklarınızın üstünde durmak.
Şimdi korktuğunuz her şey,başladığınızda hayata tek bir adım attığınızda özgüveninizi her gün geri getirecek.
Bir bakmışsınız kendinize güvenen inana başarılı bir kadın olmuşsunuz.
Eşinizin sizi soktuğu o kalıba tıkılı kalmayın dış dünya öyle korkutucu değil asıl siz içinizde sinmişsiniz.
Bundan sonrası öncesi kadar kötü olmayacaktır.Lütfen biraz cesaretlenin.Hayat gerçekten güzel.
O adamın yanına asla ve asla dönmeyi düşünmeyin.

Depresyonda olabilirsin. Bir dönem ben de yaşadım değil çalışmak hergün gidip gelme mecburiyetini düşünmek bile ruhsal olarak beni yoruyordu. Çünkü hiçbirşey yapmak istemiyordum hiçbir şeyde hevesim yoktu ve nedense başaramamaktan korkuyordum. Ama kendini iyileştirmek yine senin elinde. Eşlerinden baskı gören dayak yiyen bayanlar bi süre sonra kendilerinde suç aramaya başlıyorlarmış. Seninde yaptığın şey bu ama hiç bir hatan dayak yemeyi hakettiğin anlamına gelmez. İzleyeceğin yol senin için en hayırlısı olsun inşallah...

şuanda korkuyosun ama çalışmaya başlayıca özgüvenin yerine gelecek merak etme..
para kazanınca çok daha iyi hissedeceksin kendini...
yaşını bilmiyorum ama annemde çok çekti babamdan ve tak etti artık kadına bıraktı...
45 yaşından sonra çalışmaya başladı hayatında ilk kez hemde...
bebek bakıyo ve çok mutlu..
keşke daha önceden çalışsaymışım diyo...
inşallah sende başaracaksın bunları merak etme..
allah yardımcın olsun..
eşinde allahından bulsun...

Bir iş bulup çalışman ile bu adam (!)la aynı evi paylaşman kıyaslanamaz bile.
İnan bana boşandığın gün yeniden doğmuş gibi olacaksın hafif ve mutlu...
Yeter ki bir yerlerden başla.
İşe başladığında kaybettiğin güvenin de geri gelecek .
Çocuğun yok inşallah :26:

2009 da bir konu açmışsın :26:
Kk da + 18 birşey okudun diye o gün çok kızmış tüm planları iptal etmiş
Bu ne perhiiiz bu ne lahana turşusu
Şu kendi yaptıklarının yanında seninki kocaman bir HİÇ kalır
Bu heriften bir cacık olmaz arkadaşım :26:
Bir tane de kızın varmış inanılmaz üzüldüm ...

hande altay'lının maraz isimli bir romanı var...
bir kadının neler yapabileceği hayata sıfırdan nasıl başlanabileceği hakkında öyle güzel şeyler yazıyorki...
bir kadın isterse herşeyi yapar,ileride yeniden aşık olabileceğinizi,düzenli bir hayat ve ayaklarınızın üstünde durmanın vereceği zevki düşünün...
ALLAH yardımcınız olsun,geriye dönüp baktığınız zaman neden daha önce boşamamışım bu adamı diyeceksinizdir...
hiçbirşey sizin hayatınızdan önemli değil bunu asla unutmayın...
GÜZEL RABBİM her daim yanınızda olsun inşallah....

daha ne perhizler ne lahana turşuları var biilseeen:)

çoğunu anlatmadım bile..ne hali varsa görsün.aynen cinsel bir konu okudum diye o dönem görmediğim kalmadı kendisinden..beni acınacak hale getirmeye çalıştı ama aslında kendisi büyük bir zaavallı.o yüzden hakkında konuşmak dahi istemiyorum.şu an önemli olan benim hayatım.Bu kadar mutsuzluk yetmez mi...

Özgüvenini,eşin yoketmiş.İşe girmekten korkman da bu yüzdendir.
Şu adamdan kurtulup işe bir girsen,bak nasıl mutlu,huzurlu,özgüvenli bir kadın olacaksın.
Ne mutlu ki ailen var.Artı diploman var.
Aile desteği ve eğitimi olmayan kadınlara göre 1-0 önde başlayacaksın bekar hayatına.
Allah kolaylık versin,hiç korkma,güzel günler seni bekliyor.

bence tez elden kpss ye hazırlan hemde sıkı bir şekilde şansın yüksek üniv.mezunusun 85 alsan enaz süper olur

arkadaşlar eşim telefonumu çalıp götürmüş,bende ki tehdit küfür hakret mesajlarını silmek için..Sanırım dava hazırlığında şimdi.Sanki ben dövdümonu adama bakın yaa.benim ona attığım hakaretleri kullanacak,ama bendeki delilleri silmiş,oysa yenilir yutulur şeyler değiildi attığı mesajlar..ne yapabilirim? hakaret küfür tehdit darp hepsi konusunda şahitlerim var ama o mesajları kanıt olarak kullancak..of yaa nasıl bir yılanla yaşamışım ben allahım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…