Bu süreçte abartan ben mi oluyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hergün dışarıda olup ailesiyle görüşen eşinizle aynı evde yaşayıp haftada bir ailenizin yanına giderek onları tehlikeye attığınızin farkında mısınız?

Eşim gidiyor bende gideyim demişsiniz muhtemelen ama kendinizle beraber ailenizi de riske atıyorsunuz.
Peki bana ne önerirsiniz benim eşim ile de görüşmemem lazım? Ama bir yere kadar kendimi koruyabiliyorum

Kendi ailenize de hic gitmeseydiniz hence diger taraf icin daha makul olurdu. Belkide ailesiyle gorusuyor benimle gorusmuyor diye uzuluyordur. Kendi annemi babami da gormuyorum kac zamandir guzel bir on kesme olabilirdi

Ben gitmek istemiyorum ailem çağırıyor mecburiyetten gidiyorum gerçekten. En azından bir yere gitmiyoruz diye kendimi avutuyorum eşim de olursa tabi ki bende de olacak ama bir yere kadar kendimizi koruyabiliyoruz öyle değil mi mesela eşimle de görüşmemem gerek kendi canımı korumak adına ama mümkün olmuyor
Bu sartlarda mecburiyet olmaz. Simdi sen esini ailenin yanina goturmuyorsun esin cok kisiyle muhattap oldugu icin is yerinde bu kisim tamam ama sen de esinle ayni evdesin. Esinden virusu kapip ailene goturursen vicdanin rahat olabilecek mi? Bu evde kal diye uyariyorlar iste senin yaptigini yapip viruse karsi riskli yas gruplarina bulasmasin diye. Simdi kv lere sen git ya da gitme esin gittiyse orada virus varsa kapip zaten sana getirir yani cok fark etmiyor. Gitme diyorum gidiyor diyorsun e sende ailene gidiyorsun. Bu sekilde davranirsaniz biz gibiler daha cok evde bekler hastaligin bitmesini

canım ülkemin insanının cehaleti her geçen gün hayrete düşürüyor beni...

hanımefendi siz eşinizle aynı evde değil misiniz? belki eşinizden size geçti/geçecek siz de ailenize bulaştırdınız/bulaştıracaksınız?

ailenize gidiyorsanız eşinizin ailesine de gidebilirsiniz bu durumda.
Evet ama benim eşim ile de gorusmemem gerekiyor değil mı,eşim ailesine gitmese bile çalışıyor ben kendimi nasıl koruyacağım bir öneriniz var mı? Devlet bile normalleştirme sürecine girdi benim yaptığım mı cehalet oldu:)

Bu sartlarda mecburiyet olmaz. Simdi sen esini ailenin yanina goturmuyorsun esin cok kisiyle muhattap oldugu icin is yerinde bu kisim tamam ama sen de esinle ayni evdesin. Esinden virusu kapip ailene goturursen vicdanin rahat olabilecek mi? Bu evde kal diye uyariyorlar iste senin yaptigini yapip viruse karsi riskli yas gruplarina bulasmasin diye. Simdi kv lere sen git ya da gitme esin gittiyse orada virus varsa kapip zaten sana getirir yani cok fark etmiyor. Gitme diyorum gidiyor diyorsun e sende ailene gidiyorsun. Bu sekilde davranirsaniz biz gibiler daha cok evde bekler hastaligin bitmesini
Peki benim ne yapmam lazım eşim ile de gorusmemem gerekiyor ?

Aileniz üzülüyor onlar yalnız diye gidiyorum diyorsunuz o zaman eşinizin aileside üzülüyor ne farkı var? Demekki konu üzülmeleri, yalnız olmaları değil. Taşıyıcı olabilirim farkındayım diyorsunuz o zaman kayınvalidenizi annenizden daha çok seviyorsunuz sonuçta onlara gitmiyorsun riske atmıyorsun sizin mantığınızla söylüyorum. Bakın siz sadece kendinizi ve eşinizi kandırıyorsunuz. Sonuçta herkes içli dışlı o kendi ailesine siz kendi ailesine ortak nokta sizin ev sizde sonuçta taşıyıcı olabilirsiniz.Gitmek görüşmek istemiyorum diyin hem kendinizi hem başkasını kandırmayın.

Bahane olarak gorebilirsiniz anlıyorum ama benim bu durum da eşime sen bavulunu al ailenin yanında kal benimle görüşme demem gerekiyor. Çünkü eşim beni dinlemiyor ailesine gidiyor ve hiçbirinde tedbir yok dışarıda geziyorlar. Bu durum da eşime de git demem lazım he derim ama kabul etmez peki ben kendimi nasıl koruyacağım? Maalesef bir yere kadar...
[/QUOTE]
Eşiniz sizi düşünmüyor evet ama sizde ailenizi düşünmüyorsunuz o zaman ben hiçbir Aileyle görüşmüyorum sende kendine dikkat et ama birşey bulaşırsa senden bana hakkım helal değil deyin. Bazen birşeyler de net olunmalı ben ailemle görüşmüyorum bir sokak var aramızda mahalleye gidip balkondan konuşuyorum. Eşimin ailesiyle mesafe var aramızda oda görüşmüyor bu virüs bitsin aşısı bulunursa giderim diyor çünkü ikimizde çalışanız taşıyıcı olabiliriz. Ama eminim ben ailemle sıkı fıkı olup gidip gelseydim eşimde bende giderim derdi bende ona gitme deme hakkına sahip değilim. Yani birşeyler istiyorsak önce kendimiz yapmalıyız, uymalıyız.

Eşim beni dinlemiyor gidiyor eşim ile evi ayırmamız lazım ailesine gitmese bile çalışıyor . Ne önerirsiniz bu durum da eşime ailesine gitmesini mı soyliyim

karsimdaki ailesine gitmeye devam etse bana gitme dese ben de onu dinlemem ki. siz kendiniz gitmeyin, esinize de soyleyin biraz inandirici olsun. ya da batti balik yan gider amaaan ikiniz de birbirinizin ailesine de gidin bosverin bu yastan sonra biz mi ogreticez size. herkes bas bas bagirirken kulak tikamis bildiginizi yapmissiniz zaten, simdi ne yapalim normallesme der geceriz.

Peki bana ne önerirsiniz benim eşim ile de görüşmemem lazım? Ama bir yere kadar kendimi koruyabiliyorum
Ailenizin yanına gitmeyin.
Ailesinin yanına gitmese bile işe gidiyor. Eşim de gidiyor ise. 2 aydır ailemi görmedim. Biz görüşemeden memlekete gittiler en az 5 ay daha göremeyecegim ama olsun en azından içim rahat. Burada aileleriyle görüşen insanları okuyunca hayret ediyorum nasıl rahat ediyorlar 🤷

Burada mesele siz değilsiniz aileniz aslında. Yoksa eşi ve kendi hergün iş için dışarı çıkan bir sürü insan var.

Evet ama benim eşim ile de gorusmemem gerekiyor değil mı,eşim ailesine gitmese bile çalışıyor ben kendimi nasıl koruyacağım bir öneriniz var mı? Devlet bile normalleştirme sürecine girdi benim yaptığım mı cehalet oldu:)
ben hiç devletin "ailenize gidin ama kaynananıza gitmeyin" dediğini duymadım valla var mı duyan?
eşiniz sadece işe gidip gelse amenna hepimiz çalışan insanlarız çoğunlukla sonuçta. o da ailesine gidip geliyormuş bu durumda bir cahil de eşiniz.

almayıverin eve. siz de ailenize geçin temelli. ülkece normalleşince buluşursunuz yine.

ne diyim çok zor bazı insanlara bazı şeyleri anlatmak :KK14:

Bahane olarak gorebilirsiniz anlıyorum ama benim bu durum da eşime sen bavulunu al ailenin yanında kal benimle görüşme demem gerekiyor. Çünkü eşim beni dinlemiyor ailesine gidiyor ve hiçbirinde tedbir yok dışarıda geziyorlar. Bu durum da eşime de git demem lazım he derim ama kabul etmez peki ben kendimi nasıl koruyacağım? Maalesef bir yere kadar...
Eşiniz sizi düşünmüyor evet ama sizde ailenizi düşünmüyorsunuz o zaman ben hiçbir Aileyle görüşmüyorum sende kendine dikkat et ama birşey bulaşırsa senden bana hakkım helal değil deyin. Bazen birşeyler de net olunmalı ben ailemle görüşmüyorum bir sokak var aramızda mahalleye gidip balkondan konuşuyorum. Eşimin ailesiyle mesafe var aramızda oda görüşmüyor bu virüs bitsin aşısı bulunursa giderim diyor çünkü ikimizde çalışanız taşıyıcı olabiliriz. Ama eminim ben ailemle sıkı fıkı olup gidip gelseydim eşimde bende giderim derdi bende ona gitme deme hakkına sahip değilim. Yani birşeyler istiyorsak önce kendimiz yapmalıyız, uymalıyız.
[/QUOTE]
Ben ilk haftalarda gitmiyordum ama eşim yine de gidiyordu hatta bir kız isteme merasimine de gitmemesi gerektiğini riskli olduğunu söylememe ragmen gideceğini söyledi sonradan iptal oldu. Aileme gidince mesafeli oturuyoruz . Evet gitmemek gerekiyor ama devlet bile normallestirme surecine girdi herkes disarida oyleleriyle bir oldugumuzu düşünmüyorum cahil gibi yorumlar aldim kendi yaptığım da doğru demiyorum .

Haklı değilsiniz. Kendi ailenize gidip mevzu eş ailesine gelince korona olduğunu hatırlamanız yanlış. Eşiniz kendi ailesiyle görüşüyor ordan sizin yanınıza geliyor siz de kendi ailenize gidiyorsunuz ee eş ailesinden gelebilecek virüsü bulaştırmış olmaz mısınız bu durumda? İstisnası olmaz, kendi ailenizle görüşmeseydiniz eşiniz size böyle bir şey söylemezdi emin olun

karsimdaki ailesine gitmeye devam etse bana gitme dese ben de onu dinlemem ki. siz kendiniz gitmeyin, esinize de soyleyin biraz inandirici olsun. ya da batti balik yan gider amaaan ikiniz de birbirinizin ailesine de gidin bosverin bu yastan sonra biz mi ogreticez size. herkes bas bas bagirirken kulak tikamis bildiginizi yapmissiniz zaten, simdi ne yapalim normallesme der geceriz.
Ben gitmiyorken esim yine gidiyordu ben ilk haftalar gitmedim

Kendi annenize gidiyorsanız gayette kayinvalidenize de gidebilirsiniz. Gonul kirmaya degmez bence

Haklı değilsiniz. Kendi ailenize gidip mevzu eş ailesine gelince korona olduğunu hatırlamanız yanlış. Eşiniz kendi ailesiyle görüşüyor ordan sizin yanınıza geliyor siz de kendi ailenize gidiyorsunuz ee eş ailesinden gelebilecek virüsü bulaştırmış olmaz mısınız bu durumda? İstisnası olmaz, kendi ailenizle görüşmeseydiniz eşiniz size böyle bir şey söylemezdi emin olun
Emin olamam cunku ben ilk haftalarda aileme gitmedim ama esim gitti .esim her halukarda soylerdi bana yine .

Onca insan aynı şeyi yazmış siz de aynı cevabı vermişsiniz, eşim beni dinlemiyor gidiyor. Dinliyor ya da dinlemiyor sonuç olarak gidiyor , o on beş kişiyle de görüşüyor dolayısıyla virüs bulaşırsa size de bulaşması kaçınılmaz bi gerçek. Yani bu durumda siz eşinizi kendi ailenizin yanına götürmeyerek koruyor olmuyosunuz.
Devlet bile normalleşme sürecine girdi diyerek kendi ailenize gitmeyi normalleştiriyosanız doğal olarak eşinizin ailesine de gidebilirsiniz. Siz kendi ailenize gittiğiniz sürece eşinizin sizden ailesine gitmenizi istemesi normal.

Kendi annenize gidiyorsanız gayette kayinvalidenize de gidebilirsiniz. Gonul kirmaya degmez bence
Onlar çok kalabalık ve hep dışarıda siz olsanız gider mısınız en azından annem babam dışarı çıkmıyorlar. Eşimin de görüşmesini istemiyorum ama eşim görüşüyor eşimle de bu süreçte ayrı yaşamamız gerekiyor öyleyse ama mümkün olmuyor işte bazı seyler

Onlar çok kalabalık ve hep dışarıda siz olsanız gider mısınız en azından annem babam dışarı çıkmıyorlar. Eşimin de görüşmesini istemiyorum ama eşim görüşüyor eşimle de bu süreçte ayrı yaşamamız gerekiyor öyleyse ama mümkün olmuyor işte bazı seyler
O zaman anlaşacaksınız kimse kimseye gitmeyecek bu kadar basit

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X