Bu süreçte abartan ben mi oluyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bahane olarak gorebilirsiniz ama şöyle ki eşimin gitmesini bende istemiyorum ama eşim gidiyor benim abarttigimi dusunuyor. Eger onlardan esime bulasirsa esimden de bana da bulasabilir boyle bir gercegi bende biliyorum ama cok kalabaliklar ve devamli disarida olduklarini biliyorum o ortama girmek istemiyorum
Siz örnek olursanız gitmez. Kendi ailenize gidip de sen gitme derseniz tabii dinlemez. Kim dinler ki böyle çifte standardı.

Hanımefendi gayet çok iyi anladım fakat bu virüs üzüntü, keder, hal, gönül, hatır dinlemiyor. Evden ne olursa olsun çıkmamanız gerekiyor keza eşinizin de çıkmaması gerekiyor. Eşiniz çıkıyorsa gerekirse eve almayın ve ihbar edin ya da ailesinde kalsın. Bu virüs hala ciddiyetini korumakta. Hafife almayın, az dayanın.

Evet çok haklısınız ama eşim ailesi ile görüşmese bile çalışıyor ve dışarıda çok kişi ile görüşüyor maalesef ki bi yere kadar kendimizi koruyabiliyoruz

Ailene gitmen de sacma. Kocanı gorusturmemen ama kendin gitmen.. belki kocandan sana bulastı senden de ailene bulssacak?
Ne sanıyorsunuz hastalık bulastıgı an kendinı gosterıp yataklara dusurdugunu falan mı

Sizin karantınadan anladıgınız ne?
Sızın yuzunuzden sızın gıbı davrananlar yuzunden biz kendi anne babamıza hasret kaldık.

Cok enteresan insanlarsınız. Bırı bu durumdan rahatsız olurda Sıkayet eder umarım sızı

Evet öyle bir ihtimal var bunun bende farkındayım ailem evde tek olduğum için üzülüyorlar çağırıyorlar günde defalarca ararlar bende gidince uzak mesafe oturuyoruz
Allah korusun ama anlaşılıyor ki bazılarının bu sürecin, virüsün ne kadar ciddi olduğunu anlamaları için illa ki bizzat yaşamaları gerekiyor. Yani keşke şu acildeki hastaların durumlarını her gün her saat yayınlasalar da, belki insanlar korkar da, duygu sömürüsünü, bahaneleri bir kenara bırakıp, evlerinde otururlar. Yalnızsanız yalnızsınız. Ölüm mü var sonunda? Ama bu virüsün sonunda ölüm olabiliyor işte. Bir de ailemde kronik rahatsızlıklar var diyorsunuz. Cidden anlamıyorum neye güveniyorsunuz da bu riskleri göze alabiliyorsunuz?

Siz örnek olursanız gitmez. Kendi ailenize gidip de sen gitme derseniz tabii dinlemez. Kim dinler ki böyle çifte standardı.
Eşim kesinlikle beni dinlemiyor korona çıktığı ilk zamanlar ben gitmedim o gitti ve kız isteme olacakti birinin ,eşim de plan yapıyordu ben gitmemesi gerektiğini söyleyince öyle şey olmaz o benim hep yanımdaydı tabi gidicem dedi örnek falan dinlemiyor yani:) he sonra iptal oldu kız isteme o ayri

Ailene gitmen de sacma. Kocanı gorusturmemen ama kendin gitmen.. belki kocandan sana bulastı senden de ailene bulssacak?
Ne sanıyorsunuz hastalık bulastıgı an kendinı gosterıp yataklara dusurdugunu falan mı

Sizin karantınadan anladıgınız ne?
Sızın yuzunuzden sızın gıbı davrananlar yuzunden biz kendi anne babamıza hasret kaldık.

Cok enteresan insanlarsınız. Bırı bu durumdan rahatsız olurda Sıkayet eder umarım sızı
Ben gitmek istemiyorum ailem çağırıyor mecburiyetten gidiyorum gerçekten. En azından bir yere gitmiyoruz diye kendimi avutuyorum eşim de olursa tabi ki bende de olacak ama bir yere kadar kendimizi koruyabiliyoruz öyle değil mi mesela eşimle de görüşmemem gerek kendi canımı korumak adına ama mümkün olmuyor

Ben gitmek istemiyorum ailem çağırıyor mecburiyetten gidiyorum gerçekten. En azından bir yere gitmiyoruz diye kendimi avutuyorum eşim de olursa tabi ki bende de olacak ama bir yere kadar kendimizi koruyabiliyoruz öyle değil mi mesela eşimle de görüşmemem gerek kendi canımı korumak adına ama mümkün olmuyor
Mecburen diye bir sey yok malesef. Bosuna avutmayın kendinizi oyleyse.

Aileniz üzülüyor onlar yalnız diye gidiyorum diyorsunuz o zaman eşinizin aileside üzülüyor ne farkı var? Demekki konu üzülmeleri, yalnız olmaları değil. Taşıyıcı olabilirim farkındayım diyorsunuz o zaman kayınvalidenizi annenizden daha çok seviyorsunuz sonuçta onlara gitmiyorsun riske atmıyorsun sizin mantığınızla söylüyorum. Bakın siz sadece kendinizi ve eşinizi kandırıyorsunuz. Sonuçta herkes içli dışlı o kendi ailesine siz kendi ailesine ortak nokta sizin ev sizde sonuçta taşıyıcı olabilirsiniz.Gitmek görüşmek istemiyorum diyin hem kendinizi hem başkasını kandırmayın.

Eşiniz kendi ailesine gitmese bile sizin gitmeniz riskli yani bir şey olsa kabak kocaya patlayacak belli . Yani siz evden çıkmıyorsunuz aileniz de çıkmıyor ama alış veriş ( markete gitmek ya da kapıya getirilmesi) hiç mi olmuyor? Gittiğiniz yollar yakında olsa in cin hiç mi kimse olmuyor? Dokunduğunuz kapı, bastığınız zil, sizden 2 dakika önce geçen birinin öksürmüş olma ihtimali böyle devam eder bu . Ay nereye çıkıyoruz ki zaten sadece birbirinize gidiyoruz diyenler kaç kişiye yaydı kim bilir . Aileniz cok üzülüyormuş ya ee kaynananız da ağlamış o zaman bu da bahane olsun oraya da gidin madem. Belki o 15 kişi de hiçbir yere çıkmayıp sadece birbirlerine gidiyordur .

Eşimin gitmesini bende istemiyorum ama eşim beni dinlemeyip gidiyor . Ben ne yapabilirim ki bu durum da nasılsa eşim gidiyor bulaşırsa ona bana da bulaşır nasılsa deyip gideyim mi ,siz olsanız gider mısınız, hep dışarıdalar kaç kişi ile beraberler gün içinde belli değil
Kimseye gitmiyorum, kimseyide tehlikeye atamam, kimsenin bana gelmesinide istemem. Eşiniz sizi düşünmeyip riske atiyorsa sizin yerinizde olsam ailemin evine yerlesir kapi dışarı cikmam. Bende yalnızım bir kere bile sikayet etmedim veya ailem yalnizsin cok uzuluyoruz demedi.

Virüs size bulaşmazda evden ben ve benim gibi cikmayanlara bulaşırsa, hakkımı fink fink gezenlere helal etmem. Oturun evinizde bi 2 ay aile görmeyince ölünmüyor merak etmeyin. Ben ailemden ayri yaşıyorum zaten 2 3 ayda bir görüşüyordum. Coronadan dolayi gitmicem yasak kalkıncada. Virüs ne zaman biterse o zaman ziyaret edicem

ne mecburiyeti?
hatır gönül ısrar mı?
eşinizde mecburiyetten gidiyorum desin çıksın işin içinden madem.

Kocanız ailesine gidip geliyor, 15 kişiyle görüşüyor. Siz de kocanız dahil 16 kişiyle görüşmüş oluyorsunuz ve birinde bile virüs varsa ailenize taşıyacaksınız.
Allah korusun biraz sabredemediğiniz için aileniz hastanelik olursa "Ama ısrar ettiler üzülmüşlerdi." dersiniz artık.
Ben de komşuluk ilişkileri güçlü bir apartmanda yaşıyorum ama 2 buçuk aydır kapıdan adımımı atmadım.

Son düzenleme:
Aileniz üzülüyor onlar yalnız diye gidiyorum diyorsunuz o zaman eşinizin aileside üzülüyor ne farkı var? Demekki konu üzülmeleri, yalnız olmaları değil. Taşıyıcı olabilirim farkındayım diyorsunuz o zaman kayınvalidenizi annenizden daha çok seviyorsunuz sonuçta onlara gitmiyorsun riske atmıyorsun sizin mantığınızla söylüyorum. Bakın siz sadece kendinizi ve eşinizi kandırıyorsunuz. Sonuçta herkes içli dışlı o kendi ailesine siz kendi ailesine ortak nokta sizin ev sizde sonuçta taşıyıcı olabilirsiniz.Gitmek görüşmek istemiyorum diyin hem kendinizi hem başkasını kandırmayın.
[/QUOTE]

Bahane olarak gorebilirsiniz anlıyorum ama benim bu durum da eşime sen bavulunu al ailenin yanında kal benimle görüşme demem gerekiyor. Çünkü eşim beni dinlemiyor ailesine gidiyor ve hiçbirinde tedbir yok dışarıda geziyorlar. Bu durum da eşime de git demem lazım he derim ama kabul etmez peki ben kendimi nasıl koruyacağım? Maalesef bir yere kadar...

Eşim beni dinlemiyor ki ailesine gidiyor . Ben gitmesini istemiyorum .Ailem de beni çağırıyor bugün isim var desem yarın diyorlar. Evde tekim diye üzülüyorlar. Yoksa dediklerinizi bende düşünüyorum ama bu şekilde
Eşiniz size niye dinlesin ki? Sizde gidiyorsunuz ailenizin yanına sonuçta. 3 kişi hiç dışarı çıkmıyor mu? Hadi onlare çıkmıyor diyelim ki zor ihtimal sizin onların yanına gitmeniz de doğru değil.

Siz ailenizin yanına gidince hatır gönül eşiniz gidince beni dinlemiyor 🥴 olayı ciddiye alan kimse yok konuda.

Ciddiye alıp ailelerinizin yanına gitmeseniz hiç uğraşmayacaksınız kayinvalide meselesiyle.

konudan almamiz gereken mesaj koronanin kan bagi bulunan kisilerden bulasmadigi mi?

adam ailesine gidiyor, kadin da kendi ailesine gidiyor ama korona var diye birbirlerinin ailelerine gitmiyorlar. olaya bak. :KK70:
Eşim beni dinlemiyor gidiyor eşim ile evi ayırmamız lazım ailesine gitmese bile çalışıyor . Ne önerirsiniz bu durum da eşime ailesine gitmesini mı soyliyim

Eşiniz size niye dinlesin ki? Sizde gidiyorsunuz ailenizin yanına sonuçta. 3 kişi hiç dışarı çıkmıyor mu? Hadi onlare çıkmıyor diyelim ki zor ihtimal sizin onların yanına gitmeniz de doğru değil.

Siz ailenizin yanına gidince hatır gönül eşiniz gidince beni dinlemiyor 🥴 olayı ciddiye alan kimse yok konuda.

Ciddiye alıp ailelerinizin yanına gitmeseniz hiç uğraşmayacaksınız kayinvalide meselesiyle.
Ben ilk haftalar gitmedim ama eşim gitti. Kız isteme konusu oldu ve eşime gitmemesi gerektiğini söyledim ama eşim öyle şey olamaz o benim hep yanımdaydı deyip gideceğini söyledi sonradan iptal oldu .Yani ben gidiyorum diye eşim de gidiyor değil ki eşim her gün gidiyor . Bakin abartmıyorum her gün . Çünkü iş yeri orda.

Herkese merhaba. Korona sürecinde sadece aileme gidiyorum haftada bir. Üç kişiler ve hep evdeler. Annem babam çalışmıyor kardeşimin okulu tatil. Ailem de kronik rahatsızlıklar var , o yüzden eşimin benimle gelmesini istemiyorum ailem de bu konu da tedbirli.

Eşimin ailesi ise aile apartmanında yaşıyorlar , eşimin ailesine hiç gitmedim koronadan sonra. Eğer gidersem yaklaşık 15 kişi ile bir araya geleceğim , sadece kayinvalidemlere gidip diğerlerini görmemeyi asla kabul etmezler ben gitmesem onlar gelir, zaten kayinvalidemler de sabah aksam bir arada onlarla dogal olarak bende gitmiyorum ve tedbirli değiller çok dikkat etmiyorlar dışarıdalar. Eşim gidiyor.

Kayınvalidemle telefonda görüştükten sonra beni özlediğini gorusemedigimizi söyledi ağladı. Bende özlediğimi söyledim herkes bu durumda vakalarda düşüşler var bu şekilde devam ederse yakında görüşeceğiz dedim hatta gitmediğim için hamile olduğumu düşündü galiba bebek sordu. Eşim ise annesi ile görüşmeye gittikten sonra bana kendimi eve hapsettigimi en azından annesi ile görüşmem gerektigini söyledi eşimin yanında da kesin ağladı yoksa eşim bu zamana kadar hiç gidelim demedi bu süreçte şimdi ise böyle diyor ...

Sizce abartan ben mi oluyorum böyle bir durum da eşin ailesi olunca görüşmek mı gerekiyor illa ?
canım ülkemin insanının cehaleti her geçen gün hayrete düşürüyor beni...

hanımefendi siz eşinizle aynı evde değil misiniz? belki eşinizden size geçti/geçecek siz de ailenize bulaştırdınız/bulaştıracaksınız?

ailenize gidiyorsanız eşinizin ailesine de gidebilirsiniz bu durumda.

Ben ilk haftalar gitmedim ama eşim gitti. Kız isteme konusu oldu ve eşime gitmemesi gerektiğini söyledim ama eşim öyle şey olamaz o benim hep yanımdaydı deyip gideceğini söyledi sonradan iptal oldu .Yani ben gidiyorum diye eşim de gidiyor değil ki eşim her gün gidiyor . Bakin abartmıyorum her gün . Çünkü iş yeri orda.
Hergün dışarıda olup ailesiyle görüşen eşinizle aynı evde yaşayıp haftada bir ailenizin yanına giderek onları tehlikeye attığınızin farkında mısınız?

Eşim gidiyor bende gideyim demişsiniz muhtemelen ama kendinizle beraber ailenizi de riske atıyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X