Bu takıntı yüzünden hicbirseyden zevk alamıyorum

Benimde 2 yaşındaki kızım öyle ya 2 yaşında olduğu halde eline ıslak mendil alıyor bir yerleri silmeye çalışıyor ona bunu öğretmek istemiyorum

Sizin neydi peki benim galiba evimin kirlenmesinden korkuyorum bilmiyorum bu sanırım ya bende de önceden yoktu ne olduysa bir anda oldu

Eşini bu kadar darlarsan evinde rahat huzur bulamaz kaçar. Ben olsam kaçarım yani.
Çocukların da biraz daha büyüyünce döküp saçacaklar dağıtacaklar, izin vermeyecek misin
Tabiki vericem ama korkuyorum işte bir an önce atlatmam gerekiyor çocuklarım benim herşeyim ve benim pislik takıntım yüzünden onlara da hayatı zindan etmek istmem

Ben tek bebekle ev isi yemek vs. Yetisemiyirum siz nasıl yetisiyirsunuz peki. Çocuklar törpülememiş midir biraz bu durumu

Haklısınız ama elimde değil bende sizin gibi olmak istiyorum
Küçüklüğünuzde çok eleştiri veya baskı altında mı büyüdynuz eleştiren ve takıntılı anne babalar genelde böyle çocuklara sebeb oluyor . Kendini yetersiz hisseden veya çok eleştiri alan insanlarda çıkıyor bu durum çoğunlukla

OKB olabilirsiniz.

Dogum,ölüm gibi hayatı etkileyen büyük olaylar da etkiliyor bu takıntı durumunu.Siz cok kisa arayla iki dogum yapmissiniz ve yardimciniz da yok öyle görunüyor. Ama ben şeye takildim hicbisey yapmadan ya da yardim almadan gecmez mi demissiniz.Nasil gecsin? Zaten zihin kendini ikna edemiyor ki bu rahatsızlikta.Ben hafif durumlarda Beyhan Budak 'ın OKB ile ilgili videolarini izlerdim iyi gelirdi.Ama durum daha ciddiyse sadece psikolog videosu izlemek iyi gelir mi bilemedim.

Vesvese bu başka bir şey değil bu acabalarınızı kulak ardı edin yanıtsız bırakın yani gidip kontrol etmeyin geçer inşallah

Uzman yardımı almamız en iyisi.

Yalnız çocuklarınız çok küçükmüş. Bu düşünceler arasında onlarla nasıl ilgileniyorsunuz?

Aklınız hep temizlikte ise iki yaşın aktivitelerine nasıl yoğunlaşıyorsunuz örneğin?

Uzman desteği alın.
Belki emzirme süreci bitene kadar terapi ile çözecek konuyu, belki de emzirmeye uygun ilaç verecek. Buradan vereceğimiz önerilerin hepsinden daha kıymetli uzman desteği.

İki çocukla eviniz tertemiz mi ? Ayy Allahim benim bir çocukla her yeri .... götürüyor. Resmen kıçımizdan çöp akıyor evde. Ins bir bayan paylaşmıştı yerde ufacık çöp görmeye dayanamadığım evimin depremde ln sonraki durumuna bakın diye.siz de bu bayanı düşünün

Ehemmiyet verirsen şişer ehemmiyet vermezsen söner

O takıntıları da ayirdigin zaman cocuklarinin en güzel zamanlarindan caldigindir. Böyle düşün. Halı kontrol ederken harcadigin enerjiyi çocuğunu gidiklamaya ayir. Halı bu kirlenir yıkanır eskir . Bir de depremde olanları düşün bir kadın vardı halima terlikle bile basmazdim herşeyin yok oldu dedi. O yüzden saglikliyken ve zamanımız varken güzel anılar biriktirmeliyiz. İmkan varsa da destek almalısınız.

Farkında olmanız çok güzel. Ama bu durum ilerde çocuklara sinir olarak da yansır ister istemez insanız enerji mi kalır… bence kesinlikle yardım almalısınız.
Eşinizin evde olduğu bir gün evde hiç bir iş yapmamaya söz verseniz veya kendi kendinize yemin etseniz veya bilmiyorum sizi alıkoyacak şey neyse kendinize göre. Dişinizi sıksanız 1 gün sadece. Belki hiç bir şey olmadığını hayatınızda hiç bir şeyi değiştirmediğini görünce beyniniz de ikna olur mu acaba?

Bence çalışmaya başla. Akşamdan akşama eve gelip yemekti çocuklardı bulaşıktı derken sehpanın üstü bir parmak toz olsa umursamam devrilir yatarım…

Sizin neydi peki benim galiba evimin kirlenmesinden korkuyorum bilmiyorum bu sanırım ya bende de önceden yoktu ne olduysa bir anda oldu
ben sağlıkçıyım ve çalışırken bir hastalık bana bulaşacak korkum var kan yoluyla bulaşan hastalıklar özellikle çok sıkıntı çektim hala yaşıyorum ara ara. terapist işe yarıyor. ama benimde bir anda oldu. 3 senedir çalışyııorum ilk 2 yıl hiç böyle bir sıkıntı çekmedim ne olduysa benim de bir anda oldu.

Biraz sert konuşacağım kusura bakmayın ama bence ihtiyacınız olan bu.
Benim ablam da öyledir, aşırı titiz biridir.
Bu normal değil dedirtesiye titiz.
Onun olduğu yerde keyif yoktur.
Hadi temizlik bitti oturayım bir keyif kahvesi yapayim yoktur.
Zaten temizliği bitirene kadar evin diğer ucu yeniden kirlenmiş olur ve başa döner.
Elinde sürekli bez, çırp, yika, sık, çitile, ov, sil, katla. Ona göre herkes ondan pis, herkes mikrop yuvası. Ama 40 yaşında vucudu hastalik dolu olan kendisi.

Boş yatıp, mal gibi vakit öldürmek ister insan bazen. Bence bu da bir ihtiyaç. Ama o boş görünürken bile aklının içinde simdi nereyi silsem, hangi dolabı bosaltsam vardır. Ya da misafir çağırıp ikram için çok afedersiniz kıçını yırtmayı planlıyordur.

Sanmayın ki sizin gibi insanlarla hayat kolay. Birlikte yaşamak tam bir zulüm.
Daha ne istiyorsunuz pis nankörler her yer mis gibi işte diye düşünüyorsunuz biliyorum desem de hiç bir sey değişmeyecek. Yine de söyleyeceğim.

Beni camın pisliği, dolaptaki karışmış çamaşırlar, halı üstündeki tozlar rahatsiz etmiyor. Onlarla yaşayabilirim.
Ama şu huzursuz kisiliğin yaydığı o kötü enerjiyle yaşayamıyorum.

Samimiyetle soruyorum neden yaşıyorsunuz? Hayir öyle bir yaşamın hiç bir anlamı olduğuna inanmıyorum. Kimse inandiramaz beni!

Lütfen evlatlarınız için destek alın.

Ocak yağ içinde, tezgah bulaşık dağı, ortalığı bok götürürken o manzaraya karşı bacak bacak üstüne atıp bir fincan kahveyi keyifle yudumlayın. Onun lezzeti bambaşka. Göreceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…