- 13 Nisan 2023
- 37
- 19
- 3
- 25
- Konu Sahibi eylem aydemir
-
Bence tamamen takınti çoçukluk tan gelen travmalar sanirim yani ben bilmiyormuyum evimin tertemiz oldugunu. Mesala iş bitiyor oturup düşünüyorum nereyi kaldirip indirsem
Asla engel olamadim
Bide bişey farkettim 4 yaşinda kizimda yaşitlarina göre çok düzenli o beni çok üzüyor
Benimde 2 yaşındaki kızım öyle ya 2 yaşında olduğu halde eline ıslak mendil alıyor bir yerleri silmeye çalışıyor ona bunu öğretmek istemiyorumBence tamamen takınti çoçukluk tan gelen travmalar sanirim yani ben bilmiyormuyum evimin tertemiz oldugunu. Mesala iş bitiyor oturup düşünüyorum nereyi kaldirip indirsem
Asla engel olamadim
Bide bişey farkettim 4 yaşinda kizimda yaşitlarina göre çok düzenli o beni çok üzüyor
Sizin neydi peki benim galiba evimin kirlenmesinden korkuyorum bilmiyorum bu sanırım ya bende de önceden yoktu ne olduysa bir anda olduBenim de bulaşıcı hastalıklarla ilgili vardı bu takıntım. Hala ara ara tetikleniyor ama psikolojik destek almaya başladım artık günlük hayatımı etkilemeye başlayınca. Altında yatan sebep üstünde durduk biz uzun bir süre çünkü bir şey tetikliyor bu durumu. En azından benim öyleydi çünkü belli bir dönem içinde oldu hayatım boyunca böyle değildim ve beni çok yoruyordu. Psikoloğum bir kitap önerdi onunla ve bana önerdi başka uygulamalarla kontrol altına almaya çalışıyorum. Özellikle dikkatimi ve odak noktamı dağıtmak değiştirmek çok işime yarıyor. Kesinlikle destek alın. Altta yatan sebep önemli.
Tabiki vericem ama korkuyorum işte bir an önce atlatmam gerekiyor çocuklarım benim herşeyim ve benim pislik takıntım yüzünden onlara da hayatı zindan etmek istmemEşini bu kadar darlarsan evinde rahat huzur bulamaz kaçar. Ben olsam kaçarım yani.
Çocukların da biraz daha büyüyünce döküp saçacaklar dağıtacaklar, izin vermeyecek misin
Ben tek bebekle ev isi yemek vs. Yetisemiyirum siz nasıl yetisiyirsunuz peki. Çocuklar törpülememiş midir biraz bu durumuYa evi temizliyorum ama yine heryeri kontrol ediyorum acaba yerde bişey varmı acaba halıların altıni görmediğim yer var mı gibi saçma sapan takıntılarim var her dakikami evin içini kontrol ederek geçiriyorum temiz olduğunu bile bile halıların altına kadar bakıyorum yerde nokta kadar bişey var mı diye eşim odadan bişey almaya gitse direk o çıkınca arkasından bakıyorum düzenli bıkarti mi diye ben bu durumu yenmek istiyorum ilaç kullanmadan bebek emziriyorum 2 bebeğim var biri 2 yaşında diğeri 4 aylık çok yoruldum artık nolur bana mantıklı bişey söyleyin de belki beynim söylediğiniz şeyleri mantıklı bulur da yapmam
Küçüklüğünuzde çok eleştiri veya baskı altında mı büyüdynuz eleştiren ve takıntılı anne babalar genelde böyle çocuklara sebeb oluyor . Kendini yetersiz hisseden veya çok eleştiri alan insanlarda çıkıyor bu durum çoğunluklaHaklısınız ama elimde değil bende sizin gibi olmak istiyorum
OKB olabilirsiniz.Ya evi temizliyorum ama yine heryeri kontrol ediyorum acaba yerde bişey varmı acaba halıların altıni görmediğim yer var mı gibi saçma sapan takıntılarim var her dakikami evin içini kontrol ederek geçiriyorum temiz olduğunu bile bile halıların altına kadar bakıyorum yerde nokta kadar bişey var mı diye eşim odadan bişey almaya gitse direk o çıkınca arkasından bakıyorum düzenli bıkarti mi diye ben bu durumu yenmek istiyorum ilaç kullanmadan bebek emziriyorum 2 bebeğim var biri 2 yaşında diğeri 4 aylık çok yoruldum artık nolur bana mantıklı bişey söyleyin de belki beynim söylediğiniz şeyleri mantıklı bulur da yapmam
İki çocukla eviniz tertemiz mi ? Ayy Allahim benim bir çocukla her yeri .... götürüyor. Resmen kıçımizdan çöp akıyor evde. Ins bir bayan paylaşmıştı yerde ufacık çöp görmeye dayanamadığım evimin depremde ln sonraki durumuna bakın diye.siz de bu bayanı düşününYa evi temizliyorum ama yine heryeri kontrol ediyorum acaba yerde bişey varmı acaba halıların altıni görmediğim yer var mı gibi saçma sapan takıntılarim var her dakikami evin içini kontrol ederek geçiriyorum temiz olduğunu bile bile halıların altına kadar bakıyorum yerde nokta kadar bişey var mı diye eşim odadan bişey almaya gitse direk o çıkınca arkasından bakıyorum düzenli bıkarti mi diye ben bu durumu yenmek istiyorum ilaç kullanmadan bebek emziriyorum 2 bebeğim var biri 2 yaşında diğeri 4 aylık çok yoruldum artık nolur bana mantıklı bişey söyleyin de belki beynim söylediğiniz şeyleri mantıklı bulur da yapmam
Ehemmiyet verirsen şişer ehemmiyet vermezsen sönerYa evi temizliyorum ama yine heryeri kontrol ediyorum acaba yerde bişey varmı acaba halıların altıni görmediğim yer var mı gibi saçma sapan takıntılarim var her dakikami evin içini kontrol ederek geçiriyorum temiz olduğunu bile bile halıların altına kadar bakıyorum yerde nokta kadar bişey var mı diye eşim odadan bişey almaya gitse direk o çıkınca arkasından bakıyorum düzenli bıkarti mi diye ben bu durumu yenmek istiyorum ilaç kullanmadan bebek emziriyorum 2 bebeğim var biri 2 yaşında diğeri 4 aylık çok yoruldum artık nolur bana mantıklı bişey söyleyin de belki beynim söylediğiniz şeyleri mantıklı bulur da yapmam
O takıntıları da ayirdigin zaman cocuklarinin en güzel zamanlarindan caldigindir. Böyle düşün. Halı kontrol ederken harcadigin enerjiyi çocuğunu gidiklamaya ayir. Halı bu kirlenir yıkanır eskir . Bir de depremde olanları düşün bir kadın vardı halima terlikle bile basmazdim herşeyin yok oldu dedi. O yüzden saglikliyken ve zamanımız varken güzel anılar biriktirmeliyiz. İmkan varsa da destek almalısınız.Ya evi temizliyorum ama yine heryeri kontrol ediyorum acaba yerde bişey varmı acaba halıların altıni görmediğim yer var mı gibi saçma sapan takıntılarim var her dakikami evin içini kontrol ederek geçiriyorum temiz olduğunu bile bile halıların altına kadar bakıyorum yerde nokta kadar bişey var mı diye eşim odadan bişey almaya gitse direk o çıkınca arkasından bakıyorum düzenli bıkarti mi diye ben bu durumu yenmek istiyorum ilaç kullanmadan bebek emziriyorum 2 bebeğim var biri 2 yaşında diğeri 4 aylık çok yoruldum artık nolur bana mantıklı bişey söyleyin de belki beynim söylediğiniz şeyleri mantıklı bulur da yapmam
ben sağlıkçıyım ve çalışırken bir hastalık bana bulaşacak korkum var kan yoluyla bulaşan hastalıklar özellikle çok sıkıntı çektim hala yaşıyorum ara ara. terapist işe yarıyor. ama benimde bir anda oldu. 3 senedir çalışyııorum ilk 2 yıl hiç böyle bir sıkıntı çekmedim ne olduysa benim de bir anda oldu.Sizin neydi peki benim galiba evimin kirlenmesinden korkuyorum bilmiyorum bu sanırım ya bende de önceden yoktu ne olduysa bir anda oldu
Korkulacak bir şey değil kesinlikle yardım almak kendinize yapacağınız en büyük ödül olacak hayatınızın ne kadar kolaylaşacağını tahmin bile edemezsinizAlmadan geçmez mi gitmek istemiyorum ya nasıl yenicem off
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?