Bu talaşın üstüne yumurtlarmı

__meyra__

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
798
445
133
20160629_192629-1.webp Kızlar dişi muhabbet kuşum birkac gündür yuvaya girip çıkıyor.zannedersem yumurtluyacak.talaş koymamızı söyledir.az önce eşim gelirken sert ve büyük talaşla geldi.yuvaya koyduk disi birdaha yuvaya girmedi.icinden talaşları çıkardım yinede girmiyor iceri.sizce talaştanmi

Talaşlar çok büyük odun resmen batar rahatsız eder bide talaşta çok koku olması.. pamuk filan ditin kafesin içine yayın yuvayada..

illa bir yere mecburiyetten yapacak.. en azından yumurta çatlamaz siz yuvaya alırsınız hemen.. (yumuşak bir kumaşta olabilir)

Korkmuş olabilir ,yuvası varmış iste oraya yumurtlar bence
Gagasının ucuna kafesin içindeki ekmek parcalarını alıp yuvaya getirmeye çalısıyordu.her seferindede düsürüyordu.hep arayış icindeydi kafesin icinde.bizde talaş attık.bu seferde yuvaya girmiyor.talas büyükmü geldi bizdenmi korktuanlamadık

Talaşlar çok büyük odun resmen batar rahatsız eder bide talaşta çok koku olması.. pamuk filan ditin kafesin içine yayın yuvayada..

illa bir yere mecburiyetten yapacak.. en azından yumurta çatlamaz siz yuvaya alırsınız hemen.. (yumuşak bir kumaşta olabilir)
Şuan kafesin demirlerine tutunmuş başı aşagıda poposu havada duruyor.yuvanın icine öylece bakıyor.aynen bende sizin gibi düşündüm sert talaş daha ufak ve pamuk gibi yumusak olmalı dimi.okadar heycanlıyımki hergün köseden hareket etmeden izliyorum onları.nezaman yavruluyacak diye gözlerine bakıyorum.

Yuvaya müdahale etmeniz hoşuna gitmemiştir belki.
Kafesin dibinde kağıt varsa onu da koparıp taşırdı kendisi keşke karışmasaydınız. Yoksa koyun kafesin dibine gazete kendi baksın çaresine girer mutlaka.

Hamster talaşı alıp koyun. Beğenmezse kendisi dışarı atar. Yabancı bir maddeye alışması br kaç gün sürer. Sakın ola pamuk, gazete,ip, keten vs koymayın...

Yuvaya müdahale etmeniz hoşuna gitmemiştir belki.
Kafesin dibinde kağıt varsa onu da koparıp taşırdı kendisi keşke karışmasaydınız. Yoksa koyun kafesin dibine gazete kendi baksın çaresine girer mutlaka.
Yerdeki kağıdı ısırıp didikliyordu ama yuvaya taşımıyordu.ufff keske karısmasaydaydım.simdi hic girmiyor.yarın insallah herseyi unutur girer yuvasına.

Hamster talaşı alıp koyun. Beğenmezse kendisi dışarı atar. Yabancı bir maddeye alışması br kaç gün sürer. Sakın ola pamuk, gazete,ip, keten vs koymayın...
Hamster talaşı ufakmı acaba onu istermi.onu koymaya bile korkuyorum

Toz Talas olmasi ggerekir . Siz yuvaliga el surerseniz girmez iceri. Bende bi ara oöylemeraktan aaçıp durdum kafesin icine yumurtladi .
Sizin kuşlar çiftleşmişmiydi.benimkiler daha siftah bile yapmadılar.acaba ben görmedigim yerdemi çiftlestiler diyecegim ama elbet buzamana kadar yakalardım

Petshoplarda özel talad varmis yuvanimkokusunu fa.anda aliyomus bende alicam kusuma.
Benim kusum boyle bi tals koydum begenmedi once girmedi sonra ayagiyla gagasiyla hepsini disari atti. sonra hic ellemedim 3 defa kuluckaya yatti durmadan yuvayi kazdi durdu en sonu da yuvayi deldi yumurtalarla beraber asagi dusmus biz uyurken sabah bi kalktim bizimki kafes tülünün icinde cok üzuldum butun emegi bosz gitti bir tane yavrulu yumurtasi varmis olmus oda soguyunca.
Simdi dinlendirdim biraz tekrar erkegin yanina koydum yuvayada ot kurutup koydum onuda hic usenmedi atti disarisimdi bos yuva ama hala kaziyo yuvada hayir kalmadi.ilk firsatta alicam o talasdan kazmiyomus onu koyunca.
Ek olarak yumurtali mamayi ihmal etmeyin hem kuslarin ici. Hemde dogacak yavrular icin iyi olacaktir.ciflestiklerini goruyormusun gorduysen yumurtlar mutlaka.merak etme.

2016-06-05 21.09.19.webp
mavi olan yavru kusum 2. Kuluckadan cikti uc kuluckadan sadece bi tane malesef :-( ortadaki baba kus beyaz olan anne. Yavru kus 4 aylik oda disi cikti koca istiyo babasina satasiyodu anne babasi dovuyodu ayirdim. :-) insallah hir erkek olurda yanina koyarim. :-) satmayada kiyamiyorum bu gidisle ev kus bahcesine donecek.
20160612_135558.webp

Back
X