- Konu Sahibi fataldanger
-
O anki atışmanın siniriyle yazdığım için yazım evet cidden kendi içinde takıntılı bir varlık yazısı olmuş..aynı kelimeleri tekrarlamalar,yok başıma ağrılar girdi bilmem ne abartmışım biraz.Aslında benden çok yazının kendisi çok obsesif.O an onunla atışmıştım,o öfkeyle bayağı bir ateş püskürmüşüm.
Çok aydınlatıcı yorumlar okudum,teşekkür ederim. sorun aslında şuydu.Diyelim doktor hastasına teşhis koydu.İkide birde dediği tek şey "sen kansersin" veya bilmem nesin olur mu?Onun ilacını vermesi ,tedaviye başlaması gerekir öyle değil mi?Veya işte psikiyatr sürekli "Sen şizofrensin" dese mesela bu hoş olur muydu?Sorunu anlar,gereken tedaviye başlar.İşte bu durum gibi,bana sürekli her konuşmada"sen şöylesin böylesin,bu yüzden bu sıkıntıyı yaşıyorsun " dedi.Halbuki ben çözüm önerisi bekledim.Teşhis bir işe yaramaz ki,öğrensem ne öğrenmesem ne.Ben onun birikimli bir insan olduğunu düşünüp bana sınıfta,okul ortamımda rehberlik edecek tüyolarda bulunmasını istemiştim.
O ise sürekli şundan dolayı bundan dolayı,böylesin şöylesin demeyi tercih etti.Beni sinirlendiren bu oldu işte.Asıl nokta bu esasen.En başından zaten beni adam yerine koymamış,sürekli ukalaca sözlerle bozmak niyetiyle yazmış.Ben de gidip güvenip bu insana sorunumu anlatmışım.Keşke anlatmayıp ağırlığımla kalsaymışım diye üzülmüştüm.
Bir diğer nokta internetten tanıdığın birine neden bu kadar önem veriyorsun ki fikri..Ben o insanların da dışarıda değer verdiğim insanlar kadar kanlı canlı,akıl ve ruh taşıyan varlıklar olduğunun bilincinde olduğum için değer veriyorum.İnternete girince karşıdakinin de bir ruhu ve değer hakeden bir şahsiyeti olduğunu unutan insanlardan olmalıydım belki de.Öyle olunca kazanılıyor.Ama ben işte insana değer veriyorum,vermemeliyim ama işte böyle...
Şimdi netteki yorumlarınızdan dolayı oradaki insanların sizi yanlış anlayacağını düşünmeniz ayrı saçma, daha dün tanıdığınız birine böyle düşünüyorlar mıdır acaba demen ayrı saçma, sonra o kişinin dediklerini takıntı yapman başka bir saçma. Sanal alemde ne yazarsak yazalım nasıl görünürsek görünelim başkalarının ne düşündüğünün ne önemi var hem de hiç görmeyecek olduğumuz kişilerin sen kendini bildikten sonra, bir de bunu karşındaki insana söylemenin ne gereği var kötü bir şey dememiş güzelsin demiş bu seferde vay ben izin verdim bunu yazmasına keşke yazmasaydım ya ne düşünürse düşünsün hakkında ne olmuş sen de cevabını verirsin hiç alakası yok güzel olmamla fikirsiz cahil gözüküyorum rahatsız olmamla güzelliğimin ne alakası var dersin ama aslında açıklama yapmana bile gerek yok yok o 2-0 öndeymiş filan haklı çıkma yarışı mu yapıyorsunuz ne çok anlam yüklüyorsunuz sanal arkadaşlıklara bırak sil konuşma gerçek hayata bak.
sana surekli sen guzelsin, o yuzden mi diyip durdu yani...
sen ona sana yardimci olur, yol gosterir gozuyle bakmis olabilirsin ama o kendini bu konuda sorumlu gormemis demek ki, sana yardimci olmak zorunda degil, oyle bir misyonu yok ki... verdigin ornekler zaten gorevi o olan kisiler, bu ise senin gibi bir ogrenci belli ki... cocuk da bu kadar guzel olmak zorunda degilsin demek istedi belki de:)
O anki atışmanın siniriyle yazdığım için yazım evet cidden kendi içinde takıntılı bir varlık yazısı olmuş..aynı kelimeleri tekrarlamalar,yok başıma ağrılar girdi bilmem ne abartmışım biraz.Aslında benden çok yazının kendisi çok obsesif.O an onunla atışmıştım,o öfkeyle bayağı bir ateş püskürmüşüm.
Çok aydınlatıcı yorumlar okudum,teşekkür ederim. sorun aslında şuydu.Diyelim doktor hastasına teşhis koydu.İkide birde dediği tek şey "sen kansersin" veya bilmem nesin olur mu?Onun ilacını vermesi ,tedaviye başlaması gerekir öyle değil mi?Veya işte psikiyatr sürekli "Sen şizofrensin" dese mesela bu hoş olur muydu?Sorunu anlar,gereken tedaviye başlar.İşte bu durum gibi,bana sürekli her konuşmada"sen şöylesin böylesin,bu yüzden bu sıkıntıyı yaşıyorsun " dedi.Halbuki ben çözüm önerisi bekledim.Teşhis bir işe yaramaz ki,öğrensem ne öğrenmesem ne.Ben onun birikimli bir insan olduğunu düşünüp bana sınıfta,okul ortamımda rehberlik edecek tüyolarda bulunmasını istemiştim.
O ise sürekli şundan dolayı bundan dolayı,böylesin şöylesin demeyi tercih etti.Beni sinirlendiren bu oldu işte.Asıl nokta bu esasen.En başından zaten beni adam yerine koymamış,sürekli ukalaca sözlerle bozmak niyetiyle yazmış.Ben de gidip güvenip bu insana sorunumu anlatmışım.Keşke anlatmayıp ağırlığımla kalsaymışım diye üzülmüştüm.
Bir diğer nokta internetten tanıdığın birine neden bu kadar önem veriyorsun ki fikri..Ben o insanların da dışarıda değer verdiğim insanlar kadar kanlı canlı,akıl ve ruh taşıyan varlıklar olduğunun bilincinde olduğum için değer veriyorum.İnternete girince karşıdakinin de bir ruhu ve değer hakeden bir şahsiyeti olduğunu unutan insanlardan olmalıydım belki de.Öyle olunca kazanılıyor.Ama ben işte insana değer veriyorum,vermemeliyim ama işte böyle...
Burada da rahatsız oldugunuz davranışı tekrarlıyorsunuz farkında mısınız? Hic tanimadiginiz bizlerden kendiniz hakkinda fikir istiyorsunuz.Genel izlenim takintili oldugunuz yonunde.Eminim bunu da kafaniza takacaksiniz.Bosverin kimin ne dedigini siz kendinizi seviyorsaniz mutluysaniz gerisi hic onemli degil.
evet işte bunda çok haklısın."yol gosterir gozuyle bakmis olabilirsin ama o kendini bu konuda sorumlu gormemis demek ki, sana yardimci olmak zorunda degil, oyle bir misyonu yok ki..."demişsin ya işte aslında durumun özeti bu.kesinlikle hatalı olan benim.Karşıda konuştuğum insana böyle bir misyon yüklüyorum demek ki.Benim hatalı algılayışım konuşan iki insanın birbirini dinlemeleri ve yardımcı olmaya çalışmaları gerektiği yönünde.Ama bu çok saçma bir yaklaşım.Sonuçta kimse kimseyi sallamıyor zaten.
Kızlar ne deseniz haklısınız.
aslı85 dediğin gibi herkes güçsüz yanlarını sorunlarını saklarken ben açabildiğim kadar açıyorum.her önüme gelene sorunlarımı anlatıyorum, bu çok yanlış.mesela bir arkadaşım vardı,özel hayatımla ilgili birşeyler anlatmıştım.Şimdi ise küsüz.Düşün işte, hiçbir şey belli olmuyor.Herkese baki dostlarınmış gibi sırlarını söylemeyeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?