• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu teklifi bir düşünsem mi bilmiyorum

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
35
hanımlar yakın zamanda sözleniyorum yarında kısmetse istemeye geliyorlar, dayısı erkek arkadaşıma sen memursun(polis) ama kız arkadaşın yani gelinimiz gazeteci fakat basın işi ölü iş deli gibi otursun kpss ye çalışsın bıraksın falan demiş bunu duyunca üzüldüm açıkçası sevgilimde ben onun kendi mesleğini yapmasını istiyorum o çok mutlu severek yapıyo demiş dayısı da o iş ölü iş bugün varsın yarın yooksun falan demiş bende tamam ders çalışırım kpss ye de girerim dedim sevgilimde ben kendi mesleğini yapmanı istiyorum falan dedi aslında evladım gibi seviyorum şöyle bi an düşündüm de gerçekten haberi yazmayı bırakınca içimde evlat acısı gibi yani kocaman bi boşluk 3 yılın alışmışlığı da denilebilir belki. bende işi bırakıyım dershaneye yazılıyım dedim ve ciddiydim memur olmak daha garanti ve eşimin tarafı da mutlu olacak diye ama köpürdü bizim ki... ben şimdi ne yapayım dayısının lafı kafama takıldı.

valla erkek arkadasınız haklı...siz daha şimdiden onun bunun lafını dinliyim.aman onun gonlunu yapıyım bunun gonlunu yapıyım derseniz işiniz zor.Meslegınızı seviyorsunuz mustakbel eşinizde devam etmenizi istiyor ne diye istemediğiniz şeyi yapasınız ki ?

Sözlümün dayısı ortaya bir fikir attı diye mesleğimden olmazdım ben. Hele ki seviyorsam.. Kesinlikle vazgeçmem işimden.

Arkadaşım.. Her şeyinle ilgili, herkesin bir yorumu olabilir..
Bence aldırış etmemeyi öğrenmelisin.. Bu senin mesleğin, beğenmeyen evlenmezdi.. Dayının buna karşı söz hakkı olamaz..
Memurluk garanti, ama herkes memur olamıyor..
Mesleğini seviyorsan konu bitmiştir bence.. Kim ne derse desin önemseme..
Biri de gelir ay memur mu, dese küçümsese, o zamanda aman Allah'ım gazeteciliği bıraktım tüh vah mı diyeceksin?

Bu devirde sevdiğin işi yapmak büyük nimet doğrusu ve sen bırakmaktan bahsediyorsun.Çok önemseme insanların lafını ya.Yarın çıkacak başka biri yok şu meslek daha iyi dediğinde onu mu yapmaya kalkacaksın.Takma canım insanları bu kadar.Ne güzel sevgilin destek vermiş sana sanki memur olunca sevgilinin gözünde değerin mi artacak hayır daha bir kişinin lafıyla ideallerinden vazgeçen insan olacaksın...

Dayı çok da boş konuşmamış aslında. Nişanlınız mesleği gereği çok fazla yer değiştirecek, siz onun yanına gidebilecek misiniz? Kimse dayı istiyor diye işini bırakmaz tabi ama bu öneriyi dikkate almanızda fayda var. Gazeteciliğin devletteki istihdamını çok iyi bilmiyorum ama umarım hem devlet işi hem de gazetecilik bir arada olur :)

sevdiğin bi işi erkek arkadaşının dayısı diye bırakmayı ciddi ciddi düşündüğüne inanamıyorum ve bu kadar çok severken. sen kendin nasıl mutlu oluyosan öyle yap dayısı kendi çocuklarını memur yapsın senden uzak dursun mümkünse

Ben kariyerim konusunda babami dinlemedim, dinlemem de kimseyi, sen sevgilinin dayisinin lafiyla is yapacaksin. Ilginc

Ben de taze gazeteciyim (bu yıl mezun) erkek arkadaşımın ailesinden biri hatta şöyle diyeyim direk annesi falan mesleğimi eleştirse orda bi'dur derim.

Kaldı ki dayısı gelip memur olsun vs diyecek. Ailesinde herkes böyle konuşup yorum yapıyosa işin var valla üstüne sen de severek yaptığın işi bi'laflarıyla bırakmayı düşünebiliyosan iki katı işin var bu evlilikte...

Sevgilini dinle, en mantıklı o konuşuyo bu olayda:44:

Kpss kısmına gelince kpssye evden ben de çalışıyorum planlı programlı ama kendim için, biri bana böyle eleştirerek dese soğur çalışamazdım galiba:44:

Kariyerin konusunda kimseyi dinlememelisin bence sözlün seni destekliyo sen işini seviyosun o zaman dayıya ne eğer işsiz kalırsan sana o mu bakıcak onun derdinde mi acaba? kusura bakma biraz sert oldu sanırım ama Allah korusun insanız herşey bizim için yarın ne olacağımız belli değil ama içinden ne geliyosa neyi istiyosan onu yapmalısın bence

hanımlar yakın zamanda sözleniyorum yarında kısmetse istemeye geliyorlar, dayısı erkek arkadaşıma sen memursun(polis) ama kız arkadaşın yani gelinimiz gazeteci fakat basın işi ölü iş deli gibi otursun kpss ye çalışsın bıraksın falan demiş bunu duyunca üzüldüm açıkçası sevgilimde ben onun kendi mesleğini yapmasını istiyorum o çok mutlu severek yapıyo demiş dayısı da o iş ölü iş bugün varsın yarın yooksun falan demiş bende tamam ders çalışırım kpss ye de girerim dedim sevgilimde ben kendi mesleğini yapmanı istiyorum falan dedi aslında evladım gibi seviyorum şöyle bi an düşündüm de gerçekten haberi yazmayı bırakınca içimde evlat acısı gibi yani kocaman bi boşluk 3 yılın alışmışlığı da denilebilir belki. bende işi bırakıyım dershaneye yazılıyım dedim ve ciddiydim memur olmak daha garanti ve eşimin tarafı da mutlu olacak diye ama köpürdü bizim ki... ben şimdi ne yapayım dayısının lafı kafama takıldı.

hyatim agzi olan konusuyor. sen meslegini seviyorsan memnunsan neden degistireceksin ki?

pardonda dayısının işi yokmusmu sizin işinize karışıyor bırakın o istediği mesleği yapsın.siz severek yaptığınız bir işi bir başkası böyle dedi diye niye bırakıyorsunuz bir işi severek yapmak cok önemli.severek yapınca eğlenceli oluyor diğer türlüsü bildiğin stres zorunluluk ve bu hergün yaşanan bişey.bence sevgiliniz çok anlayışlı sizin mesleğinizi yapmanızı isteyip dayım doğru söylüyor aslında diye vazgecırmeye calısmamıs.mutluysanız işinizde kimseyi dinlemeyin diyorum ben.

Eşinin annesi babasi bile bna gore bu sekilde yorumyapamaz degilki dayisi :53:
Ne munasebet ! Senin meslegin hakkinda yorum yapma hakkini kim veriyor ona?
Ayrica hic itiraz etmiyorsun hmn bi kabullenis içine girmissin ne alaka yani dayisi kim oluyor yani yapma etme yazik gunah kendinin degerini bil ezdirme kimseye yrn oburgun dayibey iyi meslegi olan brini alir getrir yegeniyle evlendrmeyi bile dsunur yuz verme!

Sozlun bu konusmayi sana yetistirmek yerine, dayisina cevabini verip konuyu kapatsaymis keske..

basın nasıl ölü iş oluyo onu anlamadım duayen gazetecilere bi bak sittin senedir hayatımızda değiller mi

bu bir teklif değil ki kendini hiç ilgilendirmeyen bir konuya burnunu sokma

dayı bey isterse gelsin benim şirkette çalışsın derse teklif olabilir anca

her konuda bilmişlik taslayan insanlar hep sinirimi bozar benim

dayının mesleği nedir acaba eminim gazeteciliğin g sinden haberi yoktur hatta memurluktan bile

herşeyi geçtim gazetecilik mezunu olan birinin nişanlımın dayısı memur olmamı istiyo napayım diye konu açması bana en garip gelen nokta açıkcası

yerinde olsaydım, kpssye çalışır, devlet kurumunda basın birimleri var, oraya girmeye çalışırdım
bu senin için garanti, ailesi memnun olsun diye değil, kendin için bunu yapabilirsin

nişanlınızın, dayının düşüncelerini size anlatması,acaba kendisi de mi öyle düşünüyorda
söyleyemiyor, dayısı hislerine tercüman mı oldu gibi düşünmeme sebep oldu.
madem öyle düşünmüyor ne diye size anlattı kafanızı karıştırdı anlamadım.

Back
X