bende eskiden çok kıskanç biriydim ama bu hastalığımı zamanla yendim...hastalık diyorum çünkü gerçekten bu toplumda görülen salgın olmayan buyuk bi rahatsızlık..
eşleri mutsuzluğa sürüklüyor ve ne yazıkki eşler belli bi süre sonra tartışma olmaması için eşinden doğruları gizlemeye baslıyor..
bence kıskançlığın temel nedeni kişinin kensine olan özgüven ekiskliği....ufak kıskançlıklar tabikide doğaldır benim kastım şu,
işyerinde çalışan bayanlarla diyoluğunu kıskanmak,iş gereği toplantılarda bulunmak,arkadaşlarıyla bi yerlerde kafa dağıtmak,eşini ailesnden hatta öz kardeşine olan ilgisinden kıskanma..
bunların tamamen özgüven eksikliğinden kaynaklandıgını düşünüoyrum..
bende nişanlımı kıskanırım elbet ama gerektğinde belli ederim gerekmiyorsa asla belli etmem..
ve izlenimlerim sunlar,nişanlım beni gözünde daha çok buyutuyor daha çok bağlanıyor tartışmalarımz azalıyor..ve daha çok güven kazanılıyor kesinlikle..
ve bir örnek daha vericem nişanlımı kıskançlıklarımla bunaltmadığım için sözmü daha çok dinliyor,şöyleki mesela en basit örnekten başlayaccağım,çalştığı kurumun müdür bayandı,bekar 33 yaslarında,nişanlm ise 29 yasnda,ben ilk başlardan beri bu müdürden hiç hoşlanmadım ama nişanlıma bunu belli etmedim,işyerine gittğimde müdürn bana ters bakışlarına bi maruz kalsamda havamı asla bozmadım=)
nişanlımla gideceğimz bir davet vardı ve o davete gitmek için tüm hazırlklarım tamam olmasına rağmen son dakika bir olaydan dolayı gidemedim ve nişanlıma gitmesi gerektğini söyledim..nitekim gitti ve nişanlımın telinden çektği davet forolarını bana göstericekken o müdürle nişanlımn 2 kare fotosnu gördüm...
nişanlımın açıklaması ise şöyle oldu,alkol almıştı ve davet boyunca nişanlımn etrafında pervane olmuş ne yazıkki

ve nişanlımda bunu aşırı alkol almasına yorarak onun etkisiyle nişanlım arkadaşlarını fotosunu çekerken teli almış biride bizi çeksin demiş..
bense güldüm,ne kadar aciz biri dedim=)
aradan 1 ay kadar süre geçti...
bigün yine konu mudurden açıldı ve ben nişanlıma gerçekten aciz buluyorum ben bu kadını dedim,müdür olmasına rağmen basit ve yetersiz görüyorum dedim ve nişanlmda aynı şeyleri söyleyerek off dedi facimdende silicem çok basit biri dedi ve ahlaksız dedi...aa silme sorun çıkarın şirkette dememe rağmen sildi=)
başka güzel bi haber ise nişanlıma başka bi kurumdan ofis müdürlüğü teklfi gelmesi oldu...yani tamamen kurtuluyorz o kadından...
düşünüyorumda o kadını sorun yapsaydım,kıskansaydım,kendimi yetersiz görüp o kadınla bir tutsaydım belki istemedende olsa o kadını nişanlımın gözünde büyütecektim...mükemmel bir kadın demosuna sokacaktım..
ama konusmaya değer bile görmedğimden nişanlım hiç önemsemedi o kadının ona ilgisini...
ve hep aşağlyacı terimler kulalndı...
dilerim güzel bir örnek olmuştur başımdan geçen bu olay...
kıskançlık başa bela arkadaşlar..kendimize hakim olmayı öğrenmeleyiz