bu tuhaflık başka kimde var?

yok ben evlenince mecburen alıştım, bekarken kimseye gitmediğim gibi bize biri geldiğinde de odamdan çıkmazdım, annem tepsiyle yemek getirirdi odama, küçük de değildim yani 24 yaşıma kadar böyleydi, evlenince kendimi odaya kiteleyemedim tabi alıştım mecburen

inşallah ben de alışabilirim bu duruma..

Ben de misafirden ve misafirliğe gitmekten nefret ederim.
Yakın arkadaşlarımı misafirden saymıyorum tabii.
Onun dışında birisi bana bir iş yaparken bakarsa sinir oluyorum öyle böyle değil ama kafasına tencereyi geçiresim gelir. 7
Özetle yalnız değilsin
Bir daha söylüyorum haykırıyorum misafirden nefret ediyorum

arkadaşların ailesiyle kalıyorsa ondan olabilir mi? bi arkadaşım var evde yalnız kalıyor gider yayılıp bayılırız film izleriz acıkınca yemek yaparız bi çay koysana der ben koyarım mesela.. onun evine gidince öğrenci evinde yaşıyormuşum gibi oluyor havam değişiyor sanırım sen birine zahmet olacak ya da işte yaptıklarımı beğenmelerini beklediğimi düşünecekler diye düşünüyorsun sanırım aslında birileri beğendikçe mutlu olman lazım benim beynim de öyle işliyor ilk zamanlar yemeğine tuz ekleyene bile kızardım hakaret kabul ederdim ne çekti ailem şimdi geçti herkesin ağız tadı farklı, kabullendim :) yaparken eğlenmeye baksan aslında rahat edersin müzik aç mesela misafirliğe gittiğinde de yardım için mutfağa gidebilirsin bi tabak bile getirsen daha rahat hissedersin gibi geliyor

misafir ve misafirliğe hiç alışamam gibi geliyo ama aileme karşı neden böle hissediyorum. bi arkadaşın dediği gibi. "hizmetçi"
halbuki öyle hissettirmiyo ailem bana. ama ben iş yapınca öle hissediyorum.
tuhafım ya

çocukluğuna inmek lazım. :44: bunlara sebep olan bir şey yaşamışsındır...

Son düzenleme:

o bende de var o geçmiyo ve kötü niyetli hissediyorum kendimi yaptıklarımdan mutlu oluyorum onların yemesi hoşuma gidiyor ama onlar bişey yapmıyorsa da çok kızıyorum kız kardeşim var biz mutfaktayken ya da sofra kurarken yardım etmek aklına gelmiyor yardımına da muhtaç değilim de kendimi ben de hizmetçi gibi hissediyorum.. sana çözüm bulacaktık benim sorunlar çıktı ortaya

bilakis yalnız olmadığıma sevindim canım.. bi de çözüm bulabilsek keşke..

başka psikolojik sorunlarım da var. o yüzden çocukluğuma inilmesi, hipnoz, psikolojik tedaviyi çok isterim. ama güvenilir ve işin ehli bi psikolog bulamadım daha..

bir uzmana gitmenden bahsetmedim. mesela ben bütün anormalliklerime geçmişte yaşadıklarımdan kılıf bulabiliyorum. sen de kendince bu düşüncelerine neyin sebep olduğunu bulabilirsin biraz düşünerek.

bir uzmana gitmenden bahsetmedim. mesela ben bütün anormalliklerime geçmişte yaşadıklarımdan kılıf bulabiliyorum. sen de kendince bu düşüncelerine neyin sebep olduğunu bulabilirsin biraz düşünerek.

sence ne olabilir?
ben büyük oranda unutkanlık yaşıyorum bikaç senedir. ama gene de bi düşüneyim..

bilakis yalnız olmadığıma sevindim canım.. bi de çözüm bulabilsek keşke..
evet aynen sonunda da kendime kızıyorum böyle şeyler düşündüğüm için döngü şeklinde devam ediyor bende de var başka sorunlar ramazanda çok ağladım anneme dedim psikiyatriste gidicem diye sonra sakinleştirdim kendimi şu günlerde iyiyim gibi uğraşıcak bişeyimiz olmadığı için olabilir yani ben kendimle ilgili öyle düşünüyorum kpss kursuna gidicem bu yıl o başlayınca düzelirmişim gibi geliyor tabi düzelmeyecek şeyler de var ama onları nasıl aşacağımla ilgili fikrim yok.. sus sus sus sus patla tekrar sus sus.. şeklinde bi hayat sürdürüyorum şimdilik

bu psikolojik sorunlar ne menem bişi. dermanı yok. gidesi yok. düzeliriz inş...

sence ne olabilir?

bence yapmak istemediğin bir şeyi yapman gerektiğinden olabilir. çoğu insan artı sorumluluktan hoşlanmaz. hele sevmediği bir şeyse. evin sorumluluğunu sonradan üstlendiğin için böyle hissetmen çok normal. zamanla su içmek gibi bir şey olur senin için evle ilgili her şey... ben annemden pek hamaratlık görmedim. üstüne bir de bana hiçbir şey yaptırmadı. evlendiğimde yemek yapmak bana aynı senin dediğin şeyleri hissettirdi. birden yemek yapmaya başlıyorsun. kimi zaman olmuyor randımanına sokamıyorsun falan. hem yapman gerektiğini bilip hem istemeden yapıp bir de pek beceremedi mi insan kendini hizmetçi de hisseder deli de. bir yandan yapmak istiyorsun, diğer yandan alışık değilsin, zor tabi. ama sonuçta abinle kardeşin olmasa da kendini doyurabilmek için yapman gerekiyor. iki porsiyon fazla yapıyormuşsun gibi düşün. ben bu evde bu işlerden sorumlu kadın olarak yapmalıyım ben yapmasam ne yiyecekler diyorsun, ama yapmak da işine gelmiyor. böyle düşününce göstermelik yapıyormuşsun izlenimi yarattığını sanıyorsun. :) aynılarını ilk başta ben de hissettim. :)
kaç yaşındasın? eğitim hayatın gönül işlerin ne durumda? günün yoğun geçse, yaparsın önlerine düşünmeden koyarsın da gün çok dolu olmadığında böyle ince ince düşünülüyor. :)

valla tespitlerin çok doğru. alışılabilir bi durum mu bu?
sen alıştığına göre, inş ben de alışabilirim...
bu arada yoğun olsam da aynı şeyleri hissediyorum.

Son düzenleme:
valla tespitlerin çok doğru. alışılabilir bi durum mu bu?
sen alıştığına göre, inş ben de alışabilirim...
bu arada yoğun olsam da aynı şeyleri hissediyorum.

şöyle alışılır oluyor; başlarda mükemmel olman gerektiğini düşünüyorsun. zaman ilerledikçe mükemmel kaygın yok oluyor hem de sen öğrenmiş oluyorsun, ikisi birbirini dengeliyor. :) alışılıyor.
zaman her şeyi ilacı derler, denilen kişiye anlamsız gelir ama öyle...

tıpatıp ben

ben aileme hizmet etmekten gocunmam ama misafirden nefret ederim. tabi yakınlarım gelirse çok memnun olurum ama eğer ki gelenler beni geren tiplerse o günün geçmesini dört gözle beklerim. ama bu huyumun evlenince değişeceğini düşünüyorum

Kızken bende tıpatıp aynıydım bide abla olunca herkes benden bekliyordu herşeyi hele büyük teyzem ve iki gelini torunlar her akşam bizdelerdi bıkmadan usanmadan her akşam dayımlar desen 2 akşamda bir bizdelerdi nefret ederdim misafirlikten geceye kadar onlara hizmet et gece git ders çalış sabah erkenden okul kabus gibiydi amaaaaaa şimdi çooookkkkk değişdim bayılıyorum hergün çoçuklarıma değişik birşeyler yapmaya onların eline sağlık annecim demelerine üstelik misafirlerime benim için geliyorlar bu çok güzel birşey o kadar güzel sohbetler ediyoruz bu bana keyif veriyor bilmem belki sizde ileride değişirsiniz çoçuklar olunca özellikle kardeşler olunca inatlaşma oluyor kendimden biliyorum

inş. ben de değişebilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…