bu üslubu nasıl düzeltebilirim?

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
çok yakın bir arkadaşım var. Yaklaşık 10 yıldır tanıyoruz birbirimizi ve samimiyetimiz hep devam etti.
Ünide, 1 yıl yurtta aynı odada 2 yılda aynı evde kaldık. Bir problem bile yaşamadık. Yaşı benden 5 yaş büyüktür(ama genelde arkadaşlık kurabildiklerim genelde benden büyük). Bazen dost bazen abla kardeş, bazen ben abla o kardeş gibi yıllardır birbirimize hem destek oluyoruz, hemde beraber vakit geçirmekten çok zevk alıyoruz, birbirimizden hiç gizlimiz saklımızda yok.

Fakat o son zamanlarda kafayı evlilikle erkeklerle bozdu. Bi kaç ay önce onun yaşadığı şehre evine gittim 2 hafta kadar kaldım vakit geçirdik. Dışarı çıkarkenki giyim tarzı bile değişmiş. Yanlış anlamayın bende açık giyerim yeri olunca dekoltede giyerim, şort atlet gezerim yazın sorun yok, ama o mesela, bi akşam eğlenmeye çıkacaktık, çok erotiğe yakın birşey giymiş, basit duruyordu, allaşkına üstüne ince hırka al gittiğimiz yerde çıkar bari otobüsle gitcez döncez gece vakti, tırsıyorum dedim. Dinlemedi ve öyle çıktık, o akşam yanımıza gelmeyen ipsiz sapsızda kalmadı açıkçası, hatta iki tane çocuk geldi, biri onla dans etmeye başladı, öbürü de doğal olarak bana yanaşmaya çalıştı ama iki adım öteye gittim falan konuşmadım rahatsız oldum, o akşam oğlanlar da arkadaşım da bana bozuldu. Bir süre sonra biz ayrıldık mekandan, bu oğlanla numaralarını aldılar. Gece yazıştılar.. Nitekim ikiside evliymiş oğlanların, hemde çoluklu çocuklu! bide boşanma dönemindeyim falan demiş. Buna rağmen arkadaşım 'yaa istiyorum ama çok beğendim ben' diyebilecek durumda:/ ki olumsuz yorum yaptığım için, yazışmaların devamını hiç anlatmadı(bende sormadım zaten) ama orda olduğum süre boyunca eli telefondaydı.
Sonra başka birşey oldu, bi tane benim yazıştığım bi çocuk vardı, yani flört gibi ama flört bile değil, sadece o aşamada dış görünüşünü beğendiğim biri . Arkadaşım çocuğun fotosunu görünce ' ay çok yakışıklıymıııış, olmazsa bana haber ver, birimizden birimize olsun boşa gitmesin bu çocuk' dedi.... Bu laftan sonra çocuktan bile soğudum düşünün, irite oldum....Ben sevmiyorum böyle şakalaşmaları. .daha önce de hiç yapmazdı, böyle espriler. Neyse birşey demedim yine. Böyle bir dönemdeyse eğer yaşasın böyle napalım neye engel olucam ki kazık kadar insanlarız diye düşündüm, hala da öyle düşünüyorum..
Geçende ben aşık oldum sanırım ve güzel soft bir ilişkim var şuan. Telefonda arkadaşıma bahsettim biraz eskaza:D.. ' yaa beni gelince tanıştır lütfen onunla, zeki insanları severim ( hakkında onu zeki bulduğumu falan söylemiştim) ' dedi. Bende gayet normal tanıştırırım falan tabii dedim, ama ne zaman konuşsak flörtümü soruyor, ve ben oraya gelince tanıştırıcak mısın, diyor.
Huy geldi bana da hal böyle olunca. Sinirim bozuluyor. Tabi icraatte bişey yok, belki şaka yapıyor belki hormonuna yenik düşüyor sürekli aranma modunda, ne bileyim ya... Ama çok çok irite olduğum kesin.
Bu kızı nasıl düzeltsem ya? Böyle değildi bu

çok yakın bir arkadaşım var. Yaklaşık 10 yıldır tanıyoruz birbirimizi ve samimiyetimiz hep devam etti.
Ünide, 1 yıl yurtta aynı odada 2 yılda aynı evde kaldık. Bir problem bile yaşamadık. Yaşı benden 5 yaş büyüktür(ama genelde arkadaşlık kurabildiklerim genelde benden büyük). Bazen dost bazen abla kardeş, bazen ben abla o kardeş gibi yıllardır birbirimize hem destek oluyoruz, hemde beraber vakit geçirmekten çok zevk alıyoruz, birbirimizden hiç gizlimiz saklımızda yok.

Fakat o son zamanlarda kafayı evlilikle erkeklerle bozdu. Bi kaç ay önce onun yaşadığı şehre evine gittim 2 hafta kadar kaldım vakit geçirdik. Dışarı çıkarkenki giyim tarzı bile değişmiş. Yanlış anlamayın bende açık giyerim yeri olunca dekoltede giyerim, şort atlet gezerim yazın sorun yok, ama o mesela, bi akşam eğlenmeye çıkacaktık, çok erotiğe yakın birşey giymiş, basit duruyordu, allaşkına üstüne ince hırka al gittiğimiz yerde çıkar bari otobüsle gitcez döncez gece vakti, tırsıyorum dedim. Dinlemedi ve öyle çıktık, o akşam yanımıza gelmeyen ipsiz sapsızda kalmadı açıkçası, hatta iki tane çocuk geldi, biri onla dans etmeye başladı, öbürü de doğal olarak bana yanaşmaya çalıştı ama iki adım öteye gittim falan konuşmadım rahatsız oldum, o akşam oğlanlar da arkadaşım da bana bozuldu. Bir süre sonra biz ayrıldık mekandan, bu oğlanla numaralarını aldılar. Gece yazıştılar.. Nitekim ikiside evliymiş oğlanların, hemde çoluklu çocuklu! bide boşanma dönemindeyim falan demiş. Buna rağmen arkadaşım 'yaa istiyorum ama çok beğendim ben' diyebilecek durumda:/ ki olumsuz yorum yaptığım için, yazışmaların devamını hiç anlatmadı(bende sormadım zaten) ama orda olduğum süre boyunca eli telefondaydı.
Sonra başka birşey oldu, bi tane benim yazıştığım bi çocuk vardı, yani flört gibi ama flört bile değil, sadece o aşamada dış görünüşünü beğendiğim biri . Arkadaşım çocuğun fotosunu görünce ' ay çok yakışıklıymıııış, olmazsa bana haber ver, birimizden birimize olsun boşa gitmesin bu çocuk' dedi.... Bu laftan sonra çocuktan bile soğudum düşünün, irite oldum....Ben sevmiyorum böyle şakalaşmaları. .daha önce de hiç yapmazdı, böyle espriler. Neyse birşey demedim yine. Böyle bir dönemdeyse eğer yaşasın böyle napalım neye engel olucam ki kazık kadar insanlarız diye düşündüm, hala da öyle düşünüyorum..
Geçende ben aşık oldum sanırım ve güzel soft bir ilişkim var şuan. Telefonda arkadaşıma bahsettim biraz eskaza:KK70:.. ' yaa beni gelince tanıştır lütfen onunla, zeki insanları severim ( hakkında onu zeki bulduğumu falan söylemiştim) ' dedi. Bende gayet normal tanıştırırım falan tabii dedim, ama ne zaman konuşsak flörtümü soruyor, ve ben oraya gelince tanıştırıcak mısın, diyor.
Huy geldi bana da hal böyle olunca. Sinirim bozuluyor. Tabi icraatte bişey yok, belki şaka yapıyor belki hormonuna yenik düşüyor sürekli aranma modunda, ne bileyim ya... Ama çok çok irite olduğum kesin.
Kızla görüşmek zorunda mısınız belli ki şu an boşlukta sallanıyor ben olsam aşık olduğum insandan uzak tutardım

Arkadaş düzeltmek diye bir sorumluluk almam kendime. Her kesimden arkadaşım vardır bu yüzden. Herkesi olduğu gibi değerlendiririm. Dostun var mı dersen eşim var. Her türlü derdimi anlattığım tek insan o. Ben arkadaşlarla dertleşme işinden dili yanmış biriyim çünkü.
Kimseyi düzeltmem, kimseyle fazla samimi de olmam.
Hayatım çok iyi valla. Dışarıda kimle buluşsam güler, eğlenir evime dönerim.

10 senelik dostluğu aman bu bozulmuş diyerek bitiremezsiniz tabii. O zaman nerde kaldi dostluk? Ben olsam- madem iyisiniz- düşüncelerimi açık belki de sert dille ifade ederdim. Nasıl göründüğünü dair ayna tutardım. Belki dönemsel bir şeydir. Yine de uzun süre böyle devam ederse gözden geçirirdim arkadasligimi

Bazı arkadaşlıkların son kullanım tarihi geçmiş oluyor. Bazen de bu iyi birşey. Yaşadığı ilişkiler ve giyimi kuşami onu bağlar kimseye laf düşmez, ama sahsen hayatımda istemedigim durumlari yaşayan birini de barindirmam. Konu ne olursa olsun

Siz yurtdışında yaşamıyor musunuz geçen bi konudaki yorumunuz dikkatimi çekmişti. Bu ipsiz sapsız takımı orada da tebelleş oluyor mu çok türk menşeili geldi konu bana, ilginç 😂

Arkadaşınız kızışma döneminde herhalde. :KK53: Sorun, öyle üslup, giyinme tarzı filan değil, erkek sineğe bile hallenecek potansiyele gelmiş olması. Bir sevişsin rahatlar diyeceğim ama... :confused: Kısaca sizin yapabileceğiniz, düzeltebileceğiniz bir durum yok. Çok sinirinize dokunuyorsa, mesafe koymanız güzel olur.

diline vurmuş sanırım biraz. zaten aynı şehirde değilsiniz sanırım, çok takılacak bir durum yok. nasıl istiyorsa öyle yaşasın. uslubunu düzeltebileceğinizi sanmıyorum.
evet diline vurdu. İcraat olur mu bilmiyorum. Ama bu aşamasıda can sıkıcı rahatsız edici.
Benim onda onun bende çok hakkımız var. Zaten dost diyebileceğim 2-3 arkadaşım var hayatımda, buda onlardan biri. önceden böyle değildi. Çok mantıklı akıllı başarılı hoş sohbet dürüst ve güvenilir biridir. Gerçekten çok seviyorum arkadaşımı. Bide bu kadar uzun soluklu dostluk kurabilmemizin sırrı sanırım, bu 2-3 kişi ile, birbirimizin hayatlarını müdahale etmemek, herşeye burnunu sokmamak, sinir harbini birbirinden çıkarmamak, arkaşlığında cılkını çıkarmadan soft bir şekilde, hayatta ki kararlarda destek olarak ve zordayken yardıma koşarak, sürdürebilmek.
Dolayısıyla çok müdahale etmek istemiyorum belliki böyle bir dönemde, ufaktan konuştumda çaktırmadan, 'biraz acaba akışına mı bıraksan bu işleri, bak çok arıyosun ondan olmuyo sanki, biraz sakin mi olsan, ya da evet birilerini beğenirsende şöyle şöyle mi yaklaşsan ' diye biraz yumuşakça söyledim. Oda yaa evet haklısın ama içimden böyle geliyor falan dedi, tamam dedim bende.
Ama yukarda bahsettiğim üç konuya kurduğu o cümleler beni sinir etti. İnanın mesela gelse buraya, flörtümü saklayacak yer bulamam herhalde, asılıp falan beni rezil ederse diye. Öyle huylandım ki. Yapar mı? onu da bilmiyorum, belki sadece lafta gevşeklikten konuşuyo öyle.

Buarada evet aynı ülkede bile değiliz. Ama müsait oldukça 3-4 günde yada haftada bir telefonla konuşuruz. max 2-3 ay zaman girince araya bir şekilde ben giderim o gelir, görüşürüz.

Çürük elmayla dolaşırsan senide öyle sanırlar... Arkadaşım diyorsun düzeltmek istiyorsun ne hoş ama uğraşma içinde şuan farklı dürtüler var. İlla çabalıyacağım diyorsan daha naif ortamlara sok kendi ortamına değilde aklını işle açıkca söyle bu davranışlar hafif meşrep bu şekilde evlilik için ciddi birini bulamasın daha oturaklı olmak zorundasın vs....

10 senelik dostluğu aman bu bozulmuş diyerek bitiremezsiniz tabii. O zaman nerde kaldi dostluk? Ben olsam- madem iyisiniz- düşüncelerimi açık belki de sert dille ifade ederdim. Nasıl göründüğünü dair ayna tutardım. Belki dönemsel bir şeydir. Yine de uzun süre böyle devam ederse gözden geçirirdim arkadasligimi
aynen öyle, icraati bile olmayan birşeyden ötürü, belki ( rahatsız edici ama ) bir şaka yüzünden 10 yıllık dostluğumu kesemem.
Zaten dost diyebileceğim 2-3 arkadaşım var hayatımda, buda onlardan biri. Bide bu kadar uzun düzgün bir dostluğun sırrı bence, bu 2-3 kişi ile, birbirimizin hayatlarını müdahale etmemek, herşeye burnunu sokmamak, sinir harbini birbirinden çıkarmamak, arkaşlığında cılkını çıkarmadan soft bir şekilde, hayatta ki kararlarda destek olarak ve zordayken yardıma koşarak, sürdürebilmek. O yüzdne sert bir dille de ne söylenir, bilemiyorum. Kırmakta istemiyorum. Ama kızın hali hal değil.Yukarda anlattıklarım içinde benim olduğum olaylar, benim hiç içinde olmadığım ve onun bana anlattıkları var bide. Deli gibi aranıyor anlatamam size.
Ben beraberken ufaktan çıtlatmıştım 'biraz acaba akışına mı bıraksan bu işleri, bak çok arıyosun ondan olmuyo sanki, biraz sakin mi olsan, ya da evet birilerini beğenirsende şöyle şöyle mi yaklaşsan ' diye biraz yumuşakça söyledim. Oda yaa evet haklısın ama içimden böyle geliyor falan dedi, tamam dedim bende, sonra tam hız devam.

Evinize dahi sokmayin bu ne böyle ilerde kocanı bile baştan çıkarır. Açık açık deyin ne bu erkek düşkünlüğü hic hoş durmuyor sana yakışmıyor biraz çeki düzen vermelisin hayatına diye söyleyin araniz açılırsa görüşmeyin bu bahaneyle anlattıklarınız hic normal değil

Olmazsa ver bana boşa gitmesin nedir yahu yaşlar kaç 16-17 den yukarıysa hiç normal değil. Kazık kadar insanlarız demişsin 25-30 bandında olduğunuzu düşünüyorum o yaşta bir kadının barda tanıştığı evli adamdan medet umacak raddeye gelmesi bile başlı başına tiksinti sebebi. Bazı insanların yaşam tarzı böyledir ama karşındakine bulaştırmazlar,kendi çaplarında yaşarlar yaşayacaklarını fakat arkadaşın seni de bulaştırmaya meyilli gibi. Geçmiş tecrübelerime dayanarak söylüyorum kendi kazık yemedikçe kimseyi düzeltemezsin olan sana olur. Arkadaşlığını kesmesen bile normal kafe,pastane,avm tarzı yerlerde takıl bar club falan hiç girme onunla ve teke tek takıl. Flörtünle şunla bunla da tanıştırayım deme bu tarz insanların ağzının ayarı da olmaz çocuk seni de öyle bilip yanlış anlar bu sefer.

Geçende ben aşık oldum sanırım ve güzel soft bir ilişkim var şuan. Telefonda arkadaşıma bahsettim biraz eskaza:KK70:.. ' yaa beni gelince tanıştır lütfen onunla, zeki insanları severim ( hakkında onu zeki bulduğumu falan söylemiştim) ' dedi. Bende gayet normal tanıştırırım falan tabii dedim, ama ne zaman konuşsak flörtümü soruyor, ve ben oraya gelince tanıştırıcak mısın, diyor.
böyle dengesizlerin (lütfen kusuruma bakmayın) acilen bir tabur ordu tarafından ... istiyorum. Herkesin özel hayatı kendine. Orada ne halt yersen ye ama arkadaşım dediğin kişiye böyle yaklaşılmaz.Kadın olmanın onurunu bir kenara bırak insana yakışmaz. O senin arkadaşın falan değil belli ki,böylece anlamış oldun

Son düzenleyen: Moderatör:
böyle dengesizlerin (lütfen kusuruma bakmayın) acilen bir tabur ordu tarafından sikilmesini istiyorum. Herkesin özel hayatı kendine. Orada ne halt yersen ye ama arkadaşım dediğin kişiye böyle yaklaşılmaz.Kadın olmanın onurunu bir kenara bırak insana yakışmaz. O senin arkadaşın falan değil belli ki,böylece anlamış oldun
Haddini bil be.
Kimseye böyle küfür edemezsin burada. Mune Mune

Back
X