bu vicdan azabindan kurtulamiyorum bıktım

Krese gondermeyi denediniz mi ? Belki oyun arkadaslarinin yaninda sakinlesir. Cocuklar yalnizliktan da sıkılıp saga sola bulasiyor olabilir

Artık havalar ısınıyor alıp park yada rahat koşup enerjisini atabilecegi yerlere götürün ve hiç karismadan bırakın kossun ziplasin hiç değilse bi nebze yorulup evde sakin olur

bilmiyorum ama evet gozumun icine baka baka yapiyor
Kızınız disiplin boşluğundan mı böyle yapıyor (gözümün içine baka baka yapıyor yazmışsınız) yoksa ailede olan hiperaktiflik onda da var diye mi?

Her iki durumda da adım atmanız lazım. Hiperaktifite bir hastalıktır, kontrol altına alınması gerekir.
Kendinize de zaman ayırıp dinlenmeniz şart.

2 saat için mi vicdan yaptınız?
Ben bile 7 aylık oğlumu arada babasıyla babaannesine gönderiyorum, gayet normal bu.
Dinlenmek insanî bir ihtiyaç.
Pedagoga gidin, teşhis koysun en azından.
İlaç için bir şey diyemiyorum, saldırganlık durumunda gerçekten gerekiyor, onun dışında ben de istemezdim herhalde.
Sık sık pikniğe gitseniz enerjisini almaz mi toprak acaba?

Bazi cocuklar boyle. Yegenim de çamaşır makinesine basip tezgaha cikardi ben cok tedirgin olurdum annesi daha sakindi. Cocuklarim hic o kadar cosmadi ama sakin kalamam herhalde tezgahta masada ocakta cocuk gorsem. Evhamli bir insanim o konuda. Ben yokken mutfaga bile gitmelerini istemiyorum o derece. Bir gun mutfak dolabini actigimda 6 7 tane tabak yere dustu kirildi,o an.cocuklarim yanimda olsa ne olurdu bilemiyorum.

Bu arada bir öğrencim hiperaktif, ailesi sizin gibi doktora götürmeyiz diye diretmişler zamanında. Çocuk, arkadaşlarına hem küfür ediyordu hem vuruyordu; en sonunda mecburen götürdüler ve ilaç kullanıyor artık. Şu an harika bir öğrenci oldu, her şeyi ile dört dörtlük. Maalesef ama sınıf arkadaşları eskiden yaptığı şeyler yüzünden arkadaşlık kurmuyor onunla.
Aklınızda bulunsun.

4 yaşındaki çocuğunu öz babasıyla 2 saatliğine gönderdin diye vicdan azabından neden ölüp bitiyorsun?

Ayrıca neden bu vakti kadınlar kulübünde geçiriyorsun? Kahveni içip dinlensene:)

Bazı insanların zaten zor olan hayatlarını iyice zorlaştırmak için ekstra çaba sarfettiklerini düşünüyorum.

2. maddenize katılamadım ya, ben de çocuklardan fırsat buldukça buradayım, çünkü fiziksel olarak şu aralar eşim dışında bir yetişkinle bir araya gelip sohbet etme fırsatı bulamıyorum, anca telefonda falan görüşebiliyorum arkadaşlarımla, o da ben müsaitsem onlar değil, ya da tam tersi. Burası da bir nevi stres atma ve sosyalleşme alanı oldu benim için, belki konu sahibine de iyi geliyordur.

Merhaba arkadaslar .. Burda oyle seyler okuyorum ki benim derdim dert degil neler var diyorum kendimi rahatlatmaya calisiyorum fakat olmuyor malesef bu huyumu bir turlu yenemiyorum lutfen yardim edin.. Gelgelim sorunuma bir kizim var Rabbim e sukur saglikli bir evlat nasip etti bana gelin gorun ki mutfak tezgahindan gun boyu alamiyorum devamli tezgaha cikiyor suyla oynuyor camlara cikiyor yapma diyorum desemde fayda etmiyor gozumun icine baka baka yapiyor yapma dedigim tehlikeli davranislari bu yuzden camlara guvenlik kilidi taktirdik evde kirilacak olan butun esyalari kaldirdik ilaclari deterjanlari mutfakta kullandigim bicaklarimi parfumlerimi hepsini yukari ulasamayacagi yerlere kaldirdim onlara ulasmak icin bi yerlere sandalye tasiyip duruyor tukeniyorum gun boyu esimde isi dolayisiyla gce 10 da geliyor o gelene kdar uyutuyorum kizimi esimin de bir faydasi olmuyor kizimi gorenler Allah sabir versin bir pedagoga gotur diyor napacagimi sasirdim gun boyu kendime ayirdigim 10 dk bile yok hafta sonu pazar gunu de dahil kimseye birakamiyorum cnku kimse bakamiyor sabretmekten boynumda sinir sıkismasi oldu bazen oturup agliyorum artik tak diyor bazen bagiriyorum vicdan azabi cekiyorum.. Benim babamda hiperaktivite varmis kalitsal bir hastalik diyor doktorlar ondan bna gecmis bnden de buyuk ihtimal kizima napacagimi bilemiyorum ilac kullanmasini istemiyorum cnku bn cok kullandim bu hastalik yuzunden cok yipratti ilaclar beni kizim da ayni seyleri yasasin istemiyorum cikmaza girdim .. bugun cok bunaldim esimde koye gidecekti onunla beraber kizimda gitmek istedi gonderdim 15 dk once ama cok vicdan azabi cekiyorum kendi keyfimi dusundugum icin kizimi yolladim diyorum buna engel olamiyorum sirf bu yuzden hcbiyere gitmiyorum gidemiyorum onu birakmak istemiyorum bn gidiyorum onu goturmuyorum kendi keyfim icin kizimi nasil birakirim diyorum icimdeki bu duyguyu yenemiyorum .. kizim mutlu olsu diye parka goturuyorum her gittigim yere onu da goturuyorum birakamiyorum ama cok yaramaz beni cok yoruyor ve bir zamn sonra artik aglama krizine giriyorum bn napacagm benim yuzunden boyle oldu kizim bnde bu hastalik olmasaydi ondada olmazdi bu yuzden bn hicbiseyi haketmiyorum
Babasıyla bir yere göndermek vicdan azabına yol açmamalı. Siz annesi iseniz o da babası. Bu tarz dramatik yaklaşımlarla ancak kendinizi yorarsınız. Biraz nefes alın ki sağlıklı düşünebilesiniz.

4 yaşında bir çocuğu o kadar kısıtlamayın derim ben de, bırakın düşsün, düşerek öğrensin. ben hasta vs değilse çok karışmıyorum oğluma, o yüzden yara bere içinde geziyor gerçi ama olsun, çünkü sizin gibi davrandığım dönemler de oldu, o zaman ailecek stres oluyorduk, ve sonuç değişmiyor, yine yapacağını yapıyor.

Hiperaktif olmayı sen seçmedin ki senin suçun olsun. Kızının da seçme şansı yoktu. O yüzden bununla baş etmeyi öğrenmek gerekiyor. Benim kız kardeşim de hiperaktifti; fakat artık günümüzde her hareketli çocuğa hiperaktif deniyor. Bu doğru değil.

Kızının enerjisini boşaltmaya ihtiyacı var. Evde de boşaltabileceği yer olarak mutfağı seçmiş. Onun ilgisini başka yerlere kaydırın. İçinde özgürce herşeyi yapabileceği bir alan oluşturun. Oda olabilir mesela. Duvarı çizsin, zıplasın, kırsın. Ama sadece odasında!
Bol bol dışarı çıkması gerekiyor. Herhangi bir spor dalına yönlendirebilirsiniz, tam zamanı. Veya yarı zamanlı kreşe gidebilir.
Ama muhakkak kızının belli bir süre evden çıkması gerekiyor.

Ayrıca yakınlarından destek almanı tavsiye ediyorum. Seni birazcık rahatlatmaları lazım.

Bunların hepsi geçecek, keyfini sür :)

Ek olarak, herşeyi hep beraber yapıp, 2 saatliğine bırakamayacak kadar kendine bağımlı bir çocuk yetiştirirsen, ileride kendi ayakları üzerinde duramaz ve hep birilerine bağımlı olmaya mahkûm olur. Sorunlu bir yetişkin haline gelir.
Rahat ol biraz.

Bence bugünü kendinize ayırın biraz rahatlayın.yazdıklarınızı okuyunca çok fazla strese girdiğiniz anlaşılıyor çocuğu kurtarayim derken kendi psikolojiniz bozulacak. .biraz yatın uyuyun kahve için. .hem kızınıza farklı ortamlar iyi gelecektir.

Ya boyle yaparak kendimizi yipratmayin hem temeli gitmiyor sizde biraz dinleneceksiniz simdi moralimizn bozmayin kafanizi dagitin dagitinki cocugunuz geldiginde pozitif bi anne gorsun

Tek başınıza çocuk büyüttügünüz için birine bırakma düşüncesi ve varlığı sizi bu kadar Vicdanen rahatsız etmiş olmalı ama lütfen olmayın..Siz anne olmak dışında da bir varlığınız var hayatta,aynı şartlar altında aynı şekilde bir çocuğa sahibim ve inanin 2 gündür o babası ile bense keyifteyim..
Kendime zaman ayırmazsam eğer kendim yiprandigim gibi çocuğumu da yipratirim bunun bilincindeyim.
Ayrıca hiperaktivite beyinden gelen bir sorundur teşhis kondu ise mutlaka tedavi olması gerekir ama bir nöroloji doktoru tarafından gerekli tetkikler yapıldıktan sonra..
Alalede bir çocuk doktorunun çok hareketli diye söylediği bir terim ise tabii ki ilaç kullanmayın..
Bol keyifli bir gün olsun bugün size.
Alelade çocuk doktoru ne ya :)
Sizin eziklemeye çalıştığınız insanlar 6 denen üstüne 5 sene eşek gibi 36-40 saat çalışarak, ayda 12 nöbet tutarak uzman oluyor. Burda insanlar da alelade diyor şaka gibi.
Konu sahibi çocuğunu kreşe ver, yaşı büyükmüş.

2. maddenize katılamadım ya, ben de çocuklardan fırsat buldukça buradayım, çünkü fiziksel olarak şu aralar eşim dışında bir yetişkinle bir araya gelip sohbet etme fırsatı bulamıyorum, anca telefonda falan görüşebiliyorum arkadaşlarımla, o da ben müsaitsem onlar değil, ya da tam tersi. Burası da bir nevi stres atma ve sosyalleşme alanı oldu benim için, belki konu sahibine de iyi geliyordur.
O konuda katılıyorum. Benim de sizden bi farkım yok :) ama çocuktan uzak kalmak için tek fırsat, onda da gelmiş gene çocukla ilgili konu açmış :KK53:

Enerjisini boşaltabileceği bir aktivite bulmalısınız. O zamn çok daha sakin olacaktır. Karete, jimnastık, yüzme ve bunun gibi birçok aktivite olabilir. Nette araştırırsanız basketbol voleybol gibi fazlaca hareket gerektiren sporlar önerilmiş.Hem enerjisini boşaltır hemde odaklanma sorunlarını giderir.
Günümüz çocuklarının hepsi hiperaktif. Hediklerimizden kaynaklandığını düşünüyorum.Abur cuburlar o kadar çok enerji veriyorki, harcamak için olağan üstü hareket ediyorlar.

Vicdan yapılacak bir şey yok ortada.Sizin de biraz olsun dinlenmek en doğal hakkınız.Kızınızla kek,yemek vs. yapıyor musunuz birlikte? Bu şekilde tezgaha çıkılmayacağını,bir şeyler yapmak için kullanıldığını görmüş,öğrenmiş olur.

Back
X