Bu Yalana Nasıl Tepki Verilir?

beraber kimya mühendisliği okuduğum arkadaşım ingilterede mba yaptı. kimya ile ilgili yerlerle de görüştü, hiçte denklik sorunu olmadı. ama bir fırsat çıktı, finans sektörüne girdi. 10 senedir o işi yapıyor. kimse sen mühendis değilsin demedi.
konu sahibinin takıntısı nişanlısının mühendis olarak çalışması yani titlede mühendis olacak, ailesi de bunu böyle istiyor anladığım kadarıyla. o yüzden denklik diye tutturmuş ve mühendis değil diyor.
ayrıca her yer için denklik gerekli değil, o olmadan da adı mühendis olur. ama anlamayacak bence

Aynen öyle. Bence nişanlısı boş yerdende bu durumu saklamadi. Insan karşısındakinin tepkisini az cok ölebiliyor sonuçta. Adamin bu ailele daha çok işi var.

Aynen öyle. Bence nişanlısı boş yerdende bu durumu saklamadi. Insan karşısındakinin tepkisini az cok ölebiliyor sonuçta. Adamin bu ailele daha çok işi var.

işte ben de onu demek istiyorum. üniversite okudum diyip ilkokul terk çıkanlar var. bu çok daha kötü. adam en nihayetinde okumuş, o emeği vermiş, o ünvanı almış. evet yalan söylemesi kötü ama konu sahibi kendisi çok ağır konuştuğunu söylüyor zaten. bence de adam alacağı tepkiyi bilerek konuyu geçiştirmek için böyle söyledi.
hayır yanlış mı anladım diye dönüp bakıyorum, gayet mühendis değil diyor. yargılarken hata var.
yalan asla tahammül edilmeyecek birşeyse de ayrılırsın olur biter.

işte ben de onu demek istiyorum. üniversite okudum diyip ilkokul terk çıkanlar var. bu çok daha kötü. adam en nihayetinde okumuş, o emeği vermiş, o ünvanı almış. evet yalan söylemesi kötü ama konu sahibi kendisi çok ağır konuştuğunu söylüyor zaten. bence de adam alacağı tepkiyi bilerek konuyu geçiştirmek için böyle söyledi.
hayır yanlış mı anladım diye dönüp bakıyorum, gayet mühendis değil diyor. yargılarken hata var.
yalan asla tahammül edilmeyecek birşeyse de ayrılırsın olur biter.

Yarım yamalak bir empati düşüncesi de var sadece. Annesi kanser olmuş tedavi görmüş. Bu oğlu ilgilenmiş. Bunun ne demek olduğunu, nasıl bir süreci anlamadan adama sinava girmedi diye çalım satıyor. Kimse kusura bakmasın : şu hayatda sinavdan, diploma dan daha önemli şeyler var. Bence bu adam hiç kendini böyle bir aileye kabul ettirmeye çalışmasin değmez çünkü. İnsanlığını takdir ettim. Ve eminim ki o sınav meselesini boş yere saklamiyor. Ama tabi "AILEM seni mühendis biliyor" şu durumda tabi ki daha önemli.

mühendis olmaması şu anlamda sorun. Madem denkliğin yok neden herkese mühendisim diyorsun. Herkes de mühendis olarak çalıştığını düşünüyordu. Ailem de dahil. Sonuçta bu diploma burada geçmiyorsa mühendislik eğitimi almış olsan da bu ülkede mühendis değilsin. Mühendis olarak çalışmıyorsun.
Siz kendinizde misiniz? Denkliği yok diye adamın okuduğu mühendisliği kabul etmiyorsunuz mühendis değil diyorsunuz. Her eğitim fakültesi mezunu öğretmenlik yapıyor gibi bir mantık sizinkisi

mühendis olmaması şu anlamda sorun. Madem denkliğin yok neden herkese mühendisim diyorsun. Herkes de mühendis olarak çalıştığını düşünüyordu. Ailem de dahil. Sonuçta bu diploma burada geçmiyorsa mühendislik eğitimi almış olsan da bu ülkede mühendis değilsin. Mühendis olarak çalışmıyorsun.
Muhendis olmasa ne olacak? Unvan bu kadar onemli mi yani?
Ayrica adam mühendis. Denklik er gec alir. Sizin bu sirada gosterdiginiz tavir unutulmaz ama

Yarım yamalak bir empati düşüncesi de var sadece. Annesi kanser olmuş tedavi görmüş. Bu oğlu ilgilenmiş. Bunun ne demek olduğunu, nasıl bir süreci anlamadan adama sinava girmedi diye çalım satıyor. Kimse kusura bakmasın : şu hayatda sinavdan, diploma dan daha önemli şeyler var. Bence bu adam hiç kendini böyle bir aileye kabul ettirmeye çalışmasin değmez çünkü. İnsanlığını takdir ettim. Ve eminim ki o sınav meselesini boş yere saklamiyor. Ama tabi "AILEM seni mühendis biliyor" şu durumda tabi ki daha önemli.

valla annem hastayken onunla ilgilenirken kariyerim alaşağı oldu. ama ölünce dedim ki iyi ki kariyere kapılmamışım. sonuç: kariyerim düzeldi. ama o dönemde kariyer işini batırdım diye bana laf edenleri unutmadım. asla da unutmam.
anne-baba çok kıymetli. onlar için elinden geleni yapmazsan o vicdan borcu çok ağır. denkliği herkes her zaman alır.
ki araya nişan vs girmiş. hangi arada napacaktı adam

2 büyük yalan söylemiş adam guvenilmez.

Denklik alsa sanki silikon vadisinde işe baslayacak.

Ailenize filan mühendisim demesinde sorun yok bence, ne deseydi ?

Baylar bayanlar simdi ben bosnada okudum , denklik alacaktm, sinv filan var vaktm olmadi calisamadm denkligim yok yani Tr' de iş bulamam, o halde muhendis miyim degil miyim?...

Adam muhendis ama işe yaramayanından

Burda problem yalan söylemesi

Ben affetmezdim

bazı sektörlerde elektrik mühendisinin özellikle olması gerekiyor, özellikle fabrika ortamı ise. o durumda emo'ya üye olması ve hatta periyodik eğitimleri takip etmesi zorunlu. ama her mühendis spesifik olarak tam o işi yapmıyor. atıyorum elektronik malzeme üreten bir yerde satış yapmak için teknik bilgisi açısından mühendis olarak tercih edilir. o zamanda emo kaydı çok aranmıyor bildiğim kadarıyla.

Evet ama o durumda da aslında eğitimini aldığı işi yapıyor sayılır mı kişi? Yani net olarak elektrik elektronik mühendisliği yapıyor diyebilir miyiz? Yanlış anlamayın fikrinizi almak için soruyorum.

Bu noktada hatalı düşünüyorsunuz. Adam eğitimini tamamlamış, diplomasını almış. Bu noktada herkese mühendisim diyebilir çünkü mühendis. Denklik meselesi bizim ülkemizle alakalı bir durum. Denkliği yok diye en az 4 sene aldığı eğitimi yok sayamazsınız.

Mesela ferhat göçer de doktor ama şarkıcılık yapıyor. Ona da hayır o doktor değil diyebilir misiniz? Adam eğitimini almış ve tamamlamış. Eğer isterse de doktorluk yapacak yetkinliğe, bilgiye sahip. Yani doktor. Sizin nişanlınızın aslında mühendis olduğu gibi.

valla annem hastayken onunla ilgilenirken kariyerim alaşağı oldu. ama ölünce dedim ki iyi ki kariyere kapılmamışım. sonuç: kariyerim düzeldi. ama o dönemde kariyer işini batırdım diye bana laf edenleri unutmadım. asla da unutmam.
anne-baba çok kıymetli. onlar için elinden geleni yapmazsan o vicdan borcu çok ağır. denkliği herkes her zaman alır.
ki araya nişan vs girmiş. hangi arada napacaktı adam

Bende onu diyorum. Adamin belki kafası almadı bir süre. Hasta yakınları ne demek istediğimi gayet anlar. Herkes öyle hop diye kaldıramıyor herşey ama yok. Adam kendi ailesindende saklıyor durumu. Nedenini anlamadan saydirmak hep daha kolay. Yalan söylemesi tabi ki iyi birşey degil. Ama konu sahibinin de durduk yere "sen bana yalan söylüyorsun" dediğini zannetmiyorum.

Adam mühendis. İsterse ülkenin en iyi üniversitesinde mühendislik okusun piyasa o kadar kötü ki mühendisler açısından. Kaç arkadaşım var sanayilerde asgari ücretle çalışıyorlar kendi işlerini bile doğru düzgün yapmıyorlar.
Denklik konusunu elbette size söylemeliydi ama mühendis değil anlamına gelmiyor

Evet ama o durumda da aslında eğitimini aldığı işi yapıyor sayılır mı kişi? Yani net olarak elektrik elektronik mühendisliği yapıyor diyebilir miyiz? Yanlış anlamayın fikrinizi almak için soruyorum.

okuduğu şeyi birebir yapanlar sadece okulda kalıp akademik kariyer yapanlar bence.
hele ki mühendislikte işin çok farklı boyutu var.

ben kimya mühendisliği okudum, yüksek lisansımda kimya mühendisliğinde. ama 8 senedir yaptığım iş makina mühendisi işi. peki ben neden bu işi yapabiliyorum ? çünkü öncelikle temel mühendislik zekasına ve eğitimine sahibim.
tabi ki kalkıp elektrik mühendisinin spesifik yapması gereken işi yapamam, o da kimya mühendisininkini yapamaz. ama sektörde olmak çok farklı, tam da böyle birşey. üniversitede alınan eğitimler çok temel, işe başlayınca insanın mesleği şekilleniyor. o yüzden zaten çok çok büyük kısım birebir okuduğunu yapmıyor çalışırken.
ki üniversite öğrenilenler çok genel, herkes mesleği işte öğreniyor. önemli olan o eğitimleri alıp kendine vizyon katması.

tabi mühendislik okuyup satış yapmak ayrı ama onun da temel mantığı sattığı teknolojinin dilinden anlayacak alt yapıya sahip olması.
yani özünde bir mühendis öğretmen olmuyorsa evet mühendislik yapıyor.

Bugün bunu yalan söyleyen başka gün de başka şeyi gizler bence karakteri hakkında ipucu

Bende onu diyorum. Adamin belki kafası almadı bir süre. Hasta yakınları ne demek istediğimi gayet anlar. Herkes öyle hop diye kaldıramıyor herşey ama yok. Adam kendi ailesindende saklıyor durumu. Nedenini anlamadan saydirmak hep daha kolay. Yalan söylemesi tabi ki iyi birşey degil. Ama konu sahibinin de durduk yere "sen bana yalan söylüyorsun" dediğini zannetmiyorum.

evet, yalanı hoş değil. ama adama mühendis değilsin demek de doğru değil. konu sahibinin başka konusu var mı bilmiyorum. belki bunun dışında sıkıntıları olmamıştır ama bence yine de büyük bir tepki.

Benim ailem onu mühendis biliyor demişsiniz de adam zaten mühendis .okulu okumuş ,diploması var .bir de neden siz iş başvurusu yapıyorsunuz velisi gibi ? Bırakın da adam kendi iş başvurusunu kendisi yapsın .Çok baskıcı ve dırdırcısınız..

okuduğu şeyi birebir yapanlar sadece okulda kalıp akademik kariyer yapanlar bence.
hele ki mühendislikte işin çok farklı boyutu var.

ben kimya mühendisliği okudum, yüksek lisansımda kimya mühendisliğinde. ama 8 senedir yaptığım iş makina mühendisi işi. peki ben neden bu işi yapabiliyorum ? çünkü öncelikle temel mühendislik zekasına ve eğitimine sahibim.
tabi ki kalkıp elektrik mühendisinin spesifik yapması gereken işi yapamam, o da kimya mühendisininkini yapamaz. ama sektörde olmak çok farklı, tam da böyle birşey. üniversitede alınan eğitimler çok temel, işe başlayınca insanın mesleği şekilleniyor. o yüzden zaten çok çok büyük kısım birebir okuduğunu yapmıyor çalışırken.
ki üniversite öğrenilenler çok genel, herkes mesleği işte öğreniyor. önemli olan o eğitimleri alıp kendine vizyon katması.

tabi mühendislik okuyup satış yapmak ayrı ama onun da temel mantığı sattığı teknolojinin dilinden anlayacak alt yapıya sahip olması.
yani özünde bir mühendis öğretmen olmuyorsa evet mühendislik yapıyor.

Evet bir çok meslekte keskin çizgiler zaten yok ama mühendislikte bu çizgiler daha silik yani diyorsunuz. Benim, eşimden önce genel olarak mühendislikle pek alakam yoktu. Şimdi onun işiyle alakalı sohbet ettikçe, bazen de ben merak ettiklerimi sordukça bir şeyler öğreniyorum. Tabi ki siz bu mesleği yapan biri olarak daha iyi yorumlayabilirsiniz.

Bence böyle birşeyi sakladıysa sizinde belki payınız vardır nişanlınız neden sizden çekindiki biraz güven eksikliğinden geldi sanki bana öyle o sölerse sizin gözünüzde eksileceğini düşünmüş olabilir

Ayrılın ve kendinize denkliği olan bi mühendis bulun allahaşkına ya. Yalanı dert etseniz anlarım ama sizin derdiniz başka buradan öyle görünüyor en azından. Sizin mesleğiniz ne ayrıca?

Back
X