- 14 Ekim 2016
- 7.222
- 48.935
- 548
Sanırım sürekli ufak tefek yalanlar söylüyor. Ve sizin canınızı sıkan da buolayın iç yüzünü bilmeden böyle üstten üstten konuşmak çok hoş dimi? Başından beri bu şekilde yorum yapıyorsunuz alttan alıyorum da bence bu kadar acımasızca eleştirmeyin bilginiz yoksa.
En başında tanışırken benden küçük olduğu için yaşını da gizlemişti. Haliyle böyle bir olay da olunca yine yalan söyledi diye abartılı tepki vermiş olabilirim. Belki o yüzden bu kadar dert ettim bilemiyorum. Ama burda bu detayı yazmak zorunda değildim. Siz de bu kadar üsten konuşmak zorunda değildiniz.
elektrik mühendislerinin denklik almadan özel sektörde çalışabileceğini anlatıyor. zorunlu olanlar belli.
ben de bu şekilde bildiğim için ısrarla belirttim.
ayrıca çoğu üniversite akredite olduğundan. bunlardan mezun kişiler zaten burada okumuş gibi direkt kabul görüyor.
aa title'sız bi yorum yazdım
Bosna'da okunmasının sebebi nedir? Orada mı yaşıyordu?
Sanırım sürekli ufak tefek yalanlar söylüyor. Ve sizin canınızı sıkan da bu
Küçük şeyler hakkında bile yalan söylemesi beni bir dakika düşündürürdü açıkçası. Sizi kaybetmemek için hep böyle yollara mı başvurur?
denklik almak istediğinde bir dersin burada eksik olduğunu söylemişler. Orada aldığı bir ders, burada iki farklı ders şeklinde anlatılıyormuş. O nedenle sorun çıkmış. Seviye tespit sınavına girmesini istemişler.
Onun dışında evet belki iş bulamıyor olmasının sebebi denklik değil. Denklik olsa bile şu an iş bulamayacak büyük ihtimalle. Konu da aileme kendisinin mühendis olarak çalıştığını belirtmesi. Ben aileme onu mühendis olarak tanıtmadım nişanlanırken bir fabrikada kalite güvence elemanı olarak çalışıyordu ben de ailem ne iş yapıyor dediğinde bunu söyledim. Ailemin işini sorması da çok normal bence. Daha sonra kendisi iş değiştirdi ve bi sohbet esnasında da aileme daha önceki işinde kendisini alanında geliştiremediğini, bu yüzden iş değiştirdiğini söyledi. sorun bizim title aşkımız değil yani. Umarım açıklayıcı olmuştur.
kalite güvence elemanları mühendislik okuyan kişiler arasından seçilir zaten %99. en kötü ihtimal fkb mezunu olmaları gerekir. bilemediniz matematik. yani bilimsel temelli bölümler. yani mühendisim demesi onu yalan söylemiş yapmıyor. gayet doğruyu söylemiş o konuda. benim yaptığım iş proses geliştirme, ama çoğu insan bu detayı anlamadığı için açıklamam gerekenlere kısaca mühendisim diyorum. ama ünvanımda mühendis yazmıyor.
sizin kabullenmediğiniz bu bence.
yani firmadaki adı zırtpırt mühendisi değilse yalan olarak tanımlıyorsunuz. işiniz ne bilmiyorum ancak sanırım hiç özel sektördeki tanımlara aşinalığınız yok. o nedenle uzun uzun her defasında bunu açıklamaya çalıştım.
denklik konusundaki yalana hak veriyorum. açık olması gerekirmiş. benim tavrım mühendis olarak çalışması konusunda itham etmenize. çünkü orada yalan yok. bu nedenle mühendis değil demenizi yanlış buluyorum.
ne kadar yordunuz. O ilk işiydi. Nişanlanırken o işi yapıyordu. Ailem ne bilsin kalite güvence proses vs. Ben aileme kalite güvence dedim geçtim. orada sözleşmesi bitti başka işe geçti nişanlandıktan sonra. Bir sohbet esnasında babam iş değiştirmişsin hayırlı olsun vs diyince de evet orada alanımda kendimi geliştiremiyordum o yüzden iş değiştirdim dedi. Yani yeni işinde mühendis olarak çalışıyormuş gibi yansıttı. Oysaki öyle değil, kalite güvence bile değil. Çokta dert değil. konu da bu değil. Maşallah tüm Bilgi birikiminizi bana özel sektördeki title ları ifade etmek için kullandınız çok teşekkür ederim.
Ama konu bu değilllll. Artık lütfen bu birikiminizi özel sektör terimlerine aşina olmayan biri için kullanmayın olur mu? Çünkü gününüzün büyük bir bölümü İngilizce ifadelerle geçince Türkçede algı sıkıntısı yaşamaya başlamışsınız ve bu beni yordu.
çok da dert değil dediğiniz konu için iki saat "ama mühendis değil" diye iddialaştınız insanlarla, şimdi de saldırgan moda mı geçtiniz ?
ayrıca rica ederim, aslında gereksiz ama, insanlar bilmedikleri konularda yanlış tanımlamalar yapmakta ısrar edince düzeltme isteğim oluyor. ben iyi niyetli yapıyorum ama herkes aynı niyette olmayınca sıkıntı oluyor tabi.
ingilizce ile alakalı yazımın konuyu ti'ye alma amaçlı olduğuna girmeyeceğim bile, yoksa algı konusu sizin aleyhinize dönebilir.
hadi size huzurlu forumlar :)
mühendis olmaması şu anlamda sorun. Madem denkliğin yok neden herkese mühendisim diyorsun. Herkes de mühendis olarak çalıştığını düşünüyordu. Ailem de dahil. Sonuçta bu diploma burada geçmiyorsa mühendislik eğitimi almış olsan da bu ülkede mühendis değilsin. Mühendis olarak çalışmıyorsun.
tamamen aynı fikirdeyimYalan söylememiş, zaten mühendis. Türkiyede tıp bitirmiş birisinin İsveçte denklik alması gerekiyor mesela. Eee doktor olmuyor mu o zaman??
tamamen aynı fikirdeyim
denklik demek; yök'ün yurtdışındaki o üniversiteyi tanıması demektir
yani denkliği yok diye mühendis değil diyemeyiz
mezun olduğu ülkeye gitse iş bulur yani mühendis olarak
okuduğu ve bitirdiği bölüm eğer mühendislikse, o kişi mühendistir yani bu kadar basit
denklik mevzusunu da size anlatmamışsa o sizin aranızdaki sorun
özellerde denkliği önemsemeyen şirketler vardır elbette
ama buraya konu "ben ve ailem onu mühendis zannediyorduk" demeniz çok saçma
o bölümü bitirmişse mühendistir, ama denklik yoksa devlet o mühendisliği tanımaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?