Bu yapilan sizce dogru bir hareket mi?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Bir annenin cocuklari icin kim bana iyi davranirsa ben onu överim demesi dogru bir sey mi? Mesela bir annenin üc cocugu var diyelim bu üc cocugununda gelinleri var, bu annenin kendi cocuklarinin gelinlerini siralamaya sokmasi 1. bu 2. su (davranis acisindan) dogru bir sey mi? Söz konusu kisi benim babaannem torunlara ayni davranmiyor torunlarinin eslerini de su daha iyi falan diye karsilastiriyor bu da cocuklarin arasinda kiskancliga sebep oluyor ama babaannem bunu anlamiyor kim iyi olursa ona iyi dicem diyor. Babaannemle birlikte yasiyoruz su an o yüzden bu durum beni rahatsiz ediyor. Bugün söyledim sen anlamiyorsun diyor. Ben sizce haksiz miyim?

Bir annenin cocuklari icin kim bana iyi davranirsa ben onu överim demesi dogru bir sey mi? Mesela bir annenin üc cocugu var diyelim bu üc cocugununda gelinleri var, bu annenin kendi cocuklarinin gelinlerini siralamaya sokmasi 1. bu 2. su (davranis acisindan) dogru bir sey mi? Söz konusu kisi benim babaannem torunlara ayni davranmiyor torunlarinin eslerini de su daha iyi falan diye karsilastiriyor bu da cocuklarin arasinda kiskancliga sebep oluyor ama babaannem bunu anlamiyor kim iyi olursa ona iyi dicem diyor. Babaannemle birlikte yasiyoruz su an o yüzden bu durum beni rahatsiz ediyor. Bugün söyledim sen anlamiyorsun diyor. Ben sizce haksiz miyim?
Yanlış ama yaşlı başlı kadın. Bu saatten sonra değişmez. Hee diyip geçeceksiniz, belli yaştan sonra yaşlıları çocuk gibi görüp her dediklerine takılmamak lazım/

Yanlış ama yaşlı başlı kadın. Bu saatten sonra değişmez. Hee diyip geçeceksiniz, belli yaştan sonra yaşlıları çocuk gibi görüp her dediklerine takılmamak lazım/
Dediklerine takilmayim tamam yaptiklarina nasil takilmayim. Birine maddi destek saglarken durumu kötü olana yapmiyor. Insan üzülüyor ister istemez. Ya hic kimseye yapma ya da esit yap. Üzüyor bu durum beni.

Dediklerine takilmayim tamam yaptiklarina nasil takilmayim. Birine maddi destek saglarken durumu kötü olana yapmiyor. Insan üzülüyor ister istemez. Ya hic kimseye yapma ya da esit yap. Üzüyor bu durum beni.
Hoş değil ama kendi bileceği iş. Üzülseniz de yapacak bir şey yok, sonuçta kendi parası. Öyle uygun görmüş de geç. Belki onun da yardım yapmadığı tarafta kırıldığı şeyler olmuştur.

Hoş değil ama kendi bileceği iş. Üzülseniz de yapacak bir şey yok, sonuçta kendi parası. Öyle uygun görmüş de geç. Belki onun da yardım yapmadığı tarafta kırıldığı şeyler olmuştur.
Ama torun ayirdigi icin icimden ona karsi bir sey gelmiyor bazen mesela bunu yaptigi icin baska torunlari da küstü ona bu sefer de onlar vefasiz cikti diyor. Bu bizi vefasiz yapar mi, ikilemdeyim:(

Ama torun ayirdigi icin icimden ona karsi bir sey gelmiyor bazen mesela bunu yaptigi icin baska torunlari da küstü ona bu sefer de onlar vefasiz cikti diyor. Bu bizi vefasiz yapar mi, ikilemdeyim:KK43:
Maddi beklentiniz olmasın. Sözle söylemeseniz bile karşı tarafa enerjiniz geçer. İçinden gelmiş kuzenime yardımcı olmuş diyip geçin. Sonuçta sizinle ilişkisi başka, diğer torunlarıyla başka. Bunları düşünüp kalbinizi karartmayın.

Ben alinmiyorum oyle seylere,yasli insanlar canlari ne isterse onu yapsinlar valla bir bu kadar daha yasamayacaklar yani.
Biz de bir kere daha yasamicaz annem siz kiz cocuk oldugu icin kendi anne babasi tarafindan dislaniyor. Sonucta annem de yasli onun üzüldügünü görmek kolay mi?

Kim bana iyi davranırsa onu överim cümlesi bana garip veya yanlış gelmedi. Kendisine kötü davranan birini evladı bile olsa neden övsün ki bir insan? Çocuğunuz size kötü davransa siz yine de aptala yatıp ama çok iyi mi dersiniz?

Sıralama konusuna gelince dillendirmek doğru değil ama gelinlerden birini diğerinden çok sevebilir. Benim kayınvalidem en çok büyük gelinini sever mesela, eltimi yani. Benden çok vakit geçirmişler, benden daha iyi anlaşıyorlar. Neden buna bozulayım ki olabilir. Belki yüzüme açık açık söylese hoş olmayabilirdi o yüzden diyorum dillendirmek doğru değil diye.

Bir insanın hele ki Babanne olacak yaşta bir insanın kendine iyi olana iyi olması bana normal geldi

Biz de bir kere daha yasamicaz annem siz kiz cocuk oldugu icin kendi anne babasi tarafindan dislaniyor. Sonucta annem de yasli onun üzüldügünü görmek kolay mi?
Herkes bir degil iste,kimisi kimisini daha cok sever,kimisi hepsini esit sever. Bana sorarsaniz ben esit seveni gormedim,vardir illa ki. Ama her ailede bir ayricalikli bulunur o da kosullara gore sekillenir. Mesela ben annemle babamin tek cocuguyum, annem babamin ilk esinden olan kizlara da annelik yapti, yeri geldi bizi hic ayirmadi,yeri geldi onlara daha fazla ayricalik tanidi. Sebebi de onlarin annesiz olmalariydi,daha fazla sevilmeye muhtac olmalariydi. Ben anneme hep hak verdim. Mesela liseden mezun olurlarken onlara ne alindiysa bana da aynisi alindi ilkokulu bitiriyordum o sirada. En buyuk ablami evlendirirken annem ona set takti,kucuk ablami evlendirirken sadece yarim altin takabildi. Bunlar gibi farkliliklar oldu her zaman. Babam en cok beni sevdi mesela,ama annem kosullara gore davrandi. Anneme kizgin degilim aksine cok buyuk saygi duyuyorum ve davranislarini da hep hakli buluyorum. Bazi konularda hazimli olmak lazim bence, bunda uzulecek kiskanacak bir sey de yok.

Doğru değil ama böyle aileler var. Esimin annesi, eşimin başına kötü birşey geldiğinde "anne duası almadığın için bu başına geldi" dedi. Anne duasından kastı, annesinin istediği seyleri almadığı ve evine sık sık gitmediği icin dua etmiyormuş annesi. Esimin ailesinde dualar bile parayla.

Eski kafa, cahilligine verin umursamayin. Degismez cunku, anca stres oldugunla kalirsin

Kim bana iyi davranırsa onu överim cümlesi bana garip veya yanlış gelmedi. Kendisine kötü davranan birini evladı bile olsa neden övsün ki bir insan? Çocuğunuz size kötü davransa siz yine de aptala yatıp ama çok iyi mi dersiniz?

Sıralama konusuna gelince dillendirmek doğru değil ama gelinlerden birini diğerinden çok sevebilir. Benim kayınvalidem en çok büyük gelinini sever mesela, eltimi yani. Benden çok vakit geçirmişler, benden daha iyi anlaşıyorlar. Neden buna bozulayım ki olabilir. Belki yüzüme açık açık söylese hoş olmayabilirdi o yüzden diyorum dillendirmek doğru değil diye.

Bir insanın hele ki Babanne olacak yaşta bir insanın kendine iyi olana iyi olması bana normal geldi
Ben bu tarafa katılıyorum.
Hadi evlat neyse de insan gelini torunu aynı sevmiyor olabilir.
Buna şaşırmak ilginç asıl.
Kim kime iyi davranıyorsa onu daha fazla sever veya daha yakın hisseder.
Maddi yardıma gelince kadının kendi parası istediğine yardım eder bence.
Paramızın hesabını da toruna vermek istemezdim yani

Ha bana kalırsa da kendine iyi davranın diye piyasayı kızıştırıyor

İnsanın kendine iyi davranana yakın olması, onu övmesi, ona daha çok yardım etmeye çalışması normal değil mi? Bana normal geldi. Yani sağlık meselesi olur, ölüm kalım olur herkese eşit davranırsın. Ama mesela birini yemeğe çağıracaksam, bana daha iyi olanı daha çok çağırırım. Neden diğerini çekeyim ki?

Back
X