Bu yaşıma geldim hala annemden izin alamıyorum :(

Kalp kırmakla ne alakası var şimdi? ne yapmışım onun kalbini kıracak asıl o benim kalbimi kırıyo farkındaysan

yani canım.mutlaka senin için endişeleniyordur.kötülüğünü istermi hiç senin.bu kadarda kafaya takma

yalan söyle diye akıl veren arkadaşlar... 6 tane sahipsiz bacak bulunmuş duydunuz mu? yarın bu kızın başına o çok güvendiği sevgilisi tarafından birşey gelse vebalini alabilecek misiniz? yoksa "amaaan canım, herkes akılverdi bende verdim" mi diyecksiniz????

konu sahibi, annene yalan söyleme, asla söyleme.. hayatın bir "geri al" tuşu yok maalesef.. sana abla tavsiyesi 2 düşün, 1 yap... :umursamaz:

Kalp kırmakla ne alakası var şimdi? ne yapmışım onun kalbini kıracak asıl o benim kalbimi kırıyo farkındaysan

kırmızı yazıları birleştir belki anlarsın:umursamaz:

yani canım.mutlaka senin için endişeleniyordur.kötülüğünü istermi hiç senin.bu kadarda kafaya takma

Haklısın ama güzel bi dille anlatabilirdi uyarabilirdi derdini söyleyebilirdi onu anlardım bende derdimi anlatırdım ama hayatımda ilk defa yaptım işte böyle bi şey kabul ediyorum yaptığım doğru değil hata yaptım sevgilime uydum ama o kadarda abartılacak büyük bi hata değil ki

canm yaa bu yaşıma geldim deyince ben de 25/26 yaşlarındasın sandım.

18 yaş büyük bir yaş değilki.

zamanla değişir merak etme onunla savaşmadan isteklerini kabul ettirmeye çalış zamanla alışır ama benim gibi de bana izin vermiyo hühüü deyip de hayata ve kendine küsüp sonra ana kuzusu olma..kabul ettirmeye çalış isteklerini senin ayrı bir birey olduğunu farketsin

İşte ilk defa bir hata yapmışsın, bir daha aynı hatayı yapmazsın.. Abartılacak kadar büyük bir hata, yalan söylemen, gizlice gitmen.. Annenin hakkı ödenmez canım, bence sen küçük olarak alttan al, git annenden özür dile..

sevgili değiştirilir ama annenin yeri değişmez.. ilerde annene daha çok ihtiyaç duyacaksın, o zaman bu hataların için çok üzülürsün...

Senden büyük kızım var benimde eğer banada yalan söyleseydi aynı şeyi bende yapardım anneye yalan söylenmez hatta anneye benim kalbimi kırıyor hiç denmez...

Ne demek ya anneye kalbimi kırıyor denilmez! Herkes herkesin kalbini kırabilir ne var ki bunda! Yeri geldiğinde ben anneme beni çok üzüyorsun da derim, sana aşığım da. Aynı durumları ben hiç yaşamıyorum annemle. Çünkü annemin verdiği izinler çoook zor olur, izin verince de her dk aramadan rahat etmez, bize de rahat ettirmezkötükedihüso
Ama herşeye rağmen o benim annem:asigim:

Zaten arkadaşlarımla çıktım dedim ama bir gün önce izin istediğim için inanmadı cnm
18 yaşındayım.

bu yaşıma geldim dediğin yaş bu mu?

18 e gelince herşey tamam oluyor gibi geliyor di mi? bizde geçtik o yaşlardan...

emin ol bizde o yaşlarda bişey olduk sanırdık....

burda sana yalan söylemeni tavsiye edenlere ya da senden yana konuşanlara gayet ılımlı cevaplar vermişsin ama anneni haklı bulanlara terslenmişsin....

öncelikle sakın annene yalan söyleme...ben bunu kesinlikle yapmadım senin yaşlarındayken...neyse ne direk söylerdim...hatta arkadaşlarım yalana teşvik ederdi izin vermiycekleri bişey olursa ama ben yinede söylemezdim....emin ol anneler ne diyorsa doğrudur....belli bi yaşa gelince daha iyi anlayacaksın(25inden sonra)....

ama şunada deyinmeden geçemiycem,annenin hatası sana tokat atmak olmuş....ne olursa olsun bunu yapmamalıydı...eğer çocuklarında bi hata görüyorlarsa bunu tokatla,dayakla düzeltemezler....heleki ergenlik dönemindeki ya da gençliğe yeni adım atılmış dönemdeki çocuklarda bu tür şeyler ters tepiyor....inadına yapıyorlar o zaman bazı şeyleri....veya aileye nefret duygusu beslemeye başlıyorlar,evden kaçmalara kadar gidiyor bu durum....

sanırım annenin sana tokat atması sana en çok koyan şey oldu...annen haklıyken haksız duruma düşmüş....sadece kızıp,söylense eminim bu kadar takılmazdın buna...

belki o da istem dışı yaptı bunu....bence ne yap biliyormusun,annein yanına git ve ona yanlış yaptığını ,izin vermediğin halde gittiğin için hatalı olduğunu söyle...ama senin bana tokat atmanda beni çok kırdı de....

ve bundan sonra ne olursa olsun ailene yalan söyleme...

Ne güzel ya kalbini kır sonrada özür dilemesini bekle annenden annen o senin sana kızmakta haklı son derece..
Sen yalan söylemişsin ilk başta tabiki vereceği izinler zor olur küçüksün daha canım sen istiyorsunki annem her zaman izin verdin demi ama maalesef ortam çok kötü insanlar kime inanacağını ve güveneceğini bilemiyor..
Dışarı çıktığın zaman bile seni araması çok normal bunda bir terslik yok yani tabiki arayacak seni ne yaptığını bilecek sonuçta...

Haklısın tamam anneler çocuklarına herşeyi yapma bağırma çağırma dövme sövme sevme vs. hakkına sahip çocuklarda anneleri ne nerse he deme mecburiyetinde çünkü onlar kaç yaşına gelirse gelsin düşünemiyo kimse onları umursada olur sadece dediklerini yaptırsınlar yeter ...

yo elbette düşüneceksin, zaten o zaman "dur ben bir de anneme sorayım bu konuyu" demeye başlayacaksın.. çünkü annenin her dediği çıkacak.. sen de nihayetinde ona güvenmeyi öğreneceksin.. işte o gün olgunlaşmış olacaksın.. yerimseniben

Hayır hayıırr ben özür dilemesini falan beklemiyorum, ben konuyu açan kız değiliimm=)
Bakın gerçekten annemi anlıyorum çünkü güne geldiğinde anne olmak için can atıyorum! Ortamın kötü olduğunun da farkındayım. Bi yerden dönerken, örneğin okuldan; annemin hep bildiği yoldan devam ediyorum oysa genç bi kızım diğer yolda çok güzel mağazalar var onlara baka baka, bi kaç parça alışveriş yaparak gidebilirim. Ama bunu yapmıyorum çünkü o an aklıma ya öbür yolda bana birşey olursa annem beni nerede arar, nereye bakar diye geliyor!
Yani yanlış tanımayın beni sadece annem her dakika izin versin, akşama kadar gezeyim diye bir bencillik yok ortadayerimseniben...

Kız açık açık annesine nerede ve kiminle oldugunu söylemiş.

Bu kadar sıkılmaz bir genc kız. Evet anne değilim henüz fakat ben rahatca izin alabiliyordum annemden.

Anneme nereye gidecegimi kimlerle nerede olacagımı söylüyordum. Annemde bana ulasamıyormus numarası yapıp yanımdakı ınsanları arıyordu LuLu ya ulasamadım ne yapıyorsunuz diye..

Bu kadar sıkmak iyi değil.

Aslıcım sana tavsiyem annenle acık acık konus. annecim sana nerede kimle oldugumu söyleyim hatta numarasını vereyim merak ettigin an ararsın. Saat kaca kadar izin veriyorsan o arada cıkarım dısarı emi annecim diye uygun dille konus canım..

Anneler gercekten cok kutsal. Hiç kimse anne kadar sevemez yavrusunu. Hiç kimse iyiliğini düşünemez anne kadar..

Takıldığın yerlerde annenle konuşsan iki arkadaş gibi tabiki annenin sana söyledikleri senin için çok önemli şeyler olacaktır vat hayat bilgisi sana ders verebilecek türdedir..
Bak bir örnek vereyim sana diyelim kızımla şaka bile olsa tartışıyoruz bana cevap veriyor onaylamadığım bişey mesela hayır diyorum o anda patt diye ya çarpıyor bir yere yada başka bişey oluyor..
Hemen diyorki yaa anneye cevap verilmezmiş işte diye..

Pardon canım ya tamamen benim hatam yanlış alıntı yapmışım....

İşte annelik böyle bişey zaten her zaman aklı sende kalır biraz geç kalsan telaşlanır acaba bişey mi oldu diye düşünür..
Hep şunu söylüyorum kızımada asla yalan söyleme gideceğin yeri mutlaka bana söyle diye istemem benden habersiz bir yere gitmesini...

Ne olur gençler birazda sizler annenizi düşünün arkadaş olun onlarla herşeyinizi paylaşın doğru yada yanlışı zaten size gösterir anneleriniz hepside sizlerin iyiliği için ...

Bence sen annenin güvenini sarsmışsın daha önce. 20 yaşındayım. Annem koşulsuz güvenir bana. Çünkü nereye gittiysem kimleysem bilir. Güvenin kırcak bir harekette bulunmam. Herkesle arkadaşlık etmem. Samimi arkadaşlarımla tanıştırırım. Gelirler bize. Gece de kalırlar. Ben de onlarda kalırım. Ama aramızda bi problem çıkmaz. Nereye gidersem gideyim son anda belli olmadığı takdirde söyler danışırım. Ve plan yaparken onun işlerini de planlarım. Eğer ki bana ihtiyacı varsa çıkmam o gün dışarı.

Ve herşeyden önemlisi yalan söylemem. İşte bu yüzden de annem güvenir bana.

Sakın ama sakın yalan söyleme annene. Şimdi de git al karşına. anlat içindekileri. Kırgınlıklarını anlat. Onu anladığını ama ondan biraz anlayış beklediğini söyle. Ve asla bir erkek için annenin kalbini kırma. Sakın bunu 20 yaşındayken de,30 yaşındayken de yapma !

O çok sevdiğin sevgilin annenin tırnağı bile olamaz bunu da unutma !

Tam anlamı ıle Avrupalıların yasantısını benımseme arzusu.
Avrupalılardadır, 18 yasına gelınce kız yada erkek fark etmeden,
ozgurce hareket edebılmek.
Ve yıne onlardadır, 'sevgılımle sınemaya gıdıyoruz' demek.
Ve yıne onlardadır, ebeveyn haklı yere tepkı gosterdıgı vakıt,
attıgı tokattan oturu gıdıp cocugundan ozur dılemek...
Ve butun bunlara ses etmedıgı ıcın bır vakıt sonra,
kızının sevgılısı gelır, kızı evlerınden alır.
Belkı bır muddet sonra, aılece aksam yemegı yerler.
Yargılayacak kımılerınız belkı ama,
bızım kulturumuze ters davranıslardır bunlar.
Elbette sevgılının olması kacınılmaz bır sey.
Sevgılı olunca, onunla zaman gecırmek de kacınılmaz.
Ama bunu cok olagan bır sey gıbı gıdıp ebeveynlerle paylasmak ters gelıyor bana.
Hayır, paylasılır ama bu bırazda aıle yapısına baglıdır.
Sızın annenız bu gıbı durumlardan hoslanmıyor demek kı.
Bırde sırf bır erkek ıcın onu aldattıgınızı goruyor.
Annelık duyguları ıle bır tokat atıyor ve bu nedenle annenız hatalı oluyor,
bu nedenle ozur dılemesı gerektıgını dusunuyorsunuz?
Pardon, ya ben cok gerıde kalmısım,
yada sız cok Avrupaı olmussunuz.

annelik o kadar zordurki benim 9 yaşında kızım var gözüm yollarda olur o gidince benden izinsiz birşeyler yapsa çok kızarım vede o kadar rahat bir anne değilim tabi ozaman nasıl olurum bilmiyorum ama bu kısmı büyük yazıcam ANNELER HİÇ BİR ZAMAN EVLATLARININ KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEZ boshayallersmile

Beni topa tuttuğunuz için üzerime geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı tşk. ediyorum hata derdini paylaşanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…