Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Az kadlı bitecek inşallah Gitmeme öyle kolay kolay izin vereceğini hiç sanmıyorum
çok teşekkür ederim çok tatlısın Yüzümü güldürdün inan ki :) inşallah Umutluyum Kurtulucam Ama o bana yaptığının vicdan azabından o kadar kolay kurtulamayacak galibabu yaşa kadar sabretmişsin. yüzüp yüzüp kuyruktasın şimdi. annene muhtaç olma dönemin bitti. sıra onda. kimseden izin almak zorunda değilsin. derslerine iyi çalış hangi şehir olursa olsun çalış paranı kazan. emin ol para kazanınca sen senden para isteyecek. asla yollama. banka hesabı aç her ay maaşının büyük kısmını oraya biriktir. o para sana evlenirken lazım olcak. ailenden destek olmayacak belli ki. kendi hayatını kurup yapacaklarına odaklan.( sana beş yıllık plan yaptım.bu yazının fotosunu çeksen iyi olur sana lazım olcak)
:) şimdi anlamaz. ne zaman ki sana muhtaç olacak o zaman anlayacak ama geç olacakçok teşekkür ederim çok tatlısın Yüzümü güldürdün inan ki :) inşallah Umutluyum Kurtulucam Ama o bana yaptığının vicdan azabından o kadar kolay kurtulamayacak galiba
Kül kedisi = siz
kendimi bildim bileli acısını çektiğim kocaman bi derdim var, küçücükken bile bende çok büyük yaraydı. Yaşım ilerledikçe baskıların dozu arttı, katlanamaz oldum. Hayatımda kimseye , canım bildiğim sevdiğime bile tam olarak anlatamadım derdimi. Ben bu yükğ kaldıramıyorum artık. Problem annem... Küçüklüğümden beri kardeşlerime iyi davranıp beni itip kakar, sevmediğini istemediğini söylerdi. Küçücük bi çocukken anne sevgisine ihtiyaç duyup sarılıp sokulmak istediğimde bile beni iter kucağından atardı. Sevmiyorum seni derdi, bazen dik durmak isterdim, ben de seni sevmiyorum o zaman der küserdim. Ama bi kenara çekilir ağlardım hep.
22 yaşındayım. Annemin psikolojik şiddetinin dozu özellikle 17 yaşımdan sonra çok daha arttı. Lise dönemimde de dayanılmaz baskıları vardı ama , lisedeyken okul çevrem arkadaşlarımla öyle mutluydum ki , bir nebze olsun takmıyodum annemi bunu başarabiliyordum. Ergenlik dönemi, kiloluydum ve esmer bi kızım. Annem bana hep ne kadar çirkinsin, hiçbişey yakışmıyor diyecanımı yakardı. O zamanlar kimseye kendimi beğendirme derdim yoktu takmazdım. Üniversite sınavı döneminde bazı talihsizlikler yaşadım, seneye tekrar hazırlanırım belki dedim bir kere , bana "zaten çirkinsin, bir de yaşını geçirip kartlaşıp başıma mı kalacaksın. Bu sene kazanmazsan seneye seni üniversiteye falan göndermem" dedi. Zaten ilkokuldan beri beni her canı istediğinde snei okuldan alırım diye tehdit ederdi. Ben çalıştım, üniversitede istediğim bölümü kazandım. Ama annemin o sözlerinden sonra ilişkimiz iyice kopmuştu. Diğer kardeşlerimin okulları derslerini öve öve bitiremezken, ben snaki beni okutması bana bir lütufmuş gibi hep bunun karşılığını vermek zorun gibi kullanılırdım. Özellikle üniversiteye başladıktan sonra Yaklaşık dört yıldır annem evde yemek pişirmemiştir, sınav olsun vs ne olursa olsun ben derslerimden önce ev işlerine koşmak herkesin her hizmetini görmek sonra derslerime bakmak zorundaydım. Buna rağmen annem hep bana eziyet etti. Hizmetçiniz olsa, yaptığı işe bir teşekkür edersiniz, ben kimseden teşekkür bile görmedim. Hep hakaretler yedim, oturduğu yerden bana emirler yağdrıp sonra bi de beğenmeyip azarlardı. Ağzımı açıp itiraz ettiysem dayak yedim.
Babam çoğu zmaan yanımdaydı, annemin yaptığı zulmü bilirdi de anneme karşı hiç gelemezdi. Ama en azından bana destek oluşu bile bana iyi gelirdi. Sonra üç sene önce birini sevdim, ahlaksızca hiçbişey yapmadım. Annem babamı öyle bi doldurdu ki hep, ben babamın gözünde ahlaksız damgası yedim, babamı da böylece baba sevgisini de kaybettim.
Kardeşlerim hep çok şımarık, çok isyankarlardı. Onlara bir gün bile uyarmak maksadıyla bile annemin kötü davrandığını görmedim. Kardeşlerimin gözünde hiçbir değerim yok, beni insan yerine bile koymuyorlar. Ben artık dayanamıyorum. Ben her gün ağlamaktan bıktım. Benim neden herkesinki gibi bi annem olmadı.
Önceden babam biraz olsun savunurdu beni Sonra o da anneme kanmaya başladı Gerçi beni savunduğunda da çok bi yararı olmuyordu Tavsiyeleriniz için, en azından derdimi dinlediğiniz için teşekkür ederimSeni gerçekten anlıyorum. İnsanın kendi öz annesi veya babasının böyle davranması travmatik , kabul edilemez oluyor. Senin mücadelende annenmiş. Neden benim herkesinki gibi bir annem olmadı sorusunun cevabını arama artık. Kendin için yapacağın ilk iş bu olsun. Annen sana karşı böyle gelmiş böyle gidecek emin ol dahasını da yapacak. Anne babanın eksikliği yada kötülüğü insanın kuş misali kadanın kırık olmasıyla eş değer ama önünüzde bir karar verme aşaması var.şimdiye kadar direnmişsin ve başarmışsın. Kendi hayatını kurman gereken noktaya gelmişsin. Lütfen hayatın ve ruh sağlığın için doğru kararı ver. Hayat kolay değil ama kendi yolunuzu çizmelisiniz. Emin olun para kazanmaya başladığınızda da alın yumurtlayan tavuk olarak görüleceksiniz. Bu seferde birini sevip evlenmek istediğinizde evlenmenizi istemeyecektir.
Bu arada babanıza çok kızdım. Sonuçta onunda evladısınız annenizin yaptıklarına hiç mi görmüyor, ses etmiyor?
22 yaşındayımKac yasindasiniz?
Annemle babamın nikah cüzdanlarındaki tarih benim doğumumdan tam 13 ay önce Öyle bişey pek mümkün değil yaniSiz evin en buyugumussunuz. Anne baba evlenirken babanın daha önceki bir evliliginden gelme olabilir misiniz? Bunu size söylememiş olabilirler. Bilmiyorum kötümu oldu ama aklıma takıldı sadece
22 yaşındayım
3. Sınıftayım şuanKacinci siniftasiniz
Bir yıl erken gittim 17 yaşımda üniversiteye başladım. İkisini aynı anda okumaya başladım Bilgisayar da hazırlık okudum İktisatı üç yılda bitirdim üstten ders alarak Diğeri de şu an normal seyrindeBitirdiginiz universite ve suan oldugunuz sinifa sasirdim ondan sordum. Nasil basardiniz okula erken mi gittiniz?
Insan zorlukta daha cok asiliyor derslerine galiba.
Bir yıl erken gittim 17 yaşımda üniversiteye başladım. İkisini aynı anda okumaya başladım Bilgisayar da hazırlık okudum İktisatı üç yılda bitirdim üstten ders alarak Diğeri de şu an normal seyrinde
Açıktan okudum iktisat ı Çift anadal yapmak istemiştim de Ücretli kayıt yapılıyordu Param yoktu onun için malesef :) Açıköğretim de hiçbir dersten kalmazsanız, ikinci sınıftan itibaren üstten ders alınabilşyor. Ama alttan dersiniz olmayacak tabi. Normal bir dönemlik dersler 30 krediydi, alınabilecek üst sınır 45 kredi. İkinci sınıfta birince ikinci dönem Üçüncü sınıfın yarısını alarak okudum Üçüncü yılımda da üçüncü sınıfın diper yarısını ve dördüncü sınıf derslerini alıp verdim. Hep üst kredi sınırını ful doldurduğum için bir dersten bile kalma lüksüm yoktuanlayacağını Uzardı :) uzamadı çok şükürBunu nasil basardiniz? Yan ya da çift anadal mi yaptiniz? Mevcut dersler aa bile olsa ustten ders alinamaz belirli bir krediyi gecemeyecegimiz icin. Konunuz ilgimi cekti. Bize de ornek olsun. Biraz aciklar misiniz.