Bu Yaşımda olurmu?

Üniversite yıllarımda 1,5 sene diş teli kullandım. Tellerin çıkartılacağı günü iple çektim resmen. Doktorum o zaman doçentti. 3 haftaya bir kontrole gittim 1,5 yıl boyunca. Kontrollerimi hiç aksatmadım. Ve çok zorlu geçen 1,5 yılın ardından doktorum tellerin çıkacağını söyledi. Randevu günü saatimde gitmeme rağmen saatlerce sıranın gelmesini bekledim. Neyse sıra geldi girdim, doktor telleri çıkardı.. Ama o gün çok yoğundu akşam olmuştu ve ertesi gün devam edelim dedi. Ertesi gün gittim ve üst ön dişlerden biri biraz hareket etmiş ama göze batıyor dikkat edince. "Tekrar takalım telleri böyle içime sinmedi" dedi, kafamdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. İstemedim tekrar taktırmak. Diş teli kullananlar anlayacaktır o an neler hissettiğimi. Dişlerin o biraz bozulmuş haliyle ölçü alıp şeffaf braket hazırladı ve bir süre de onu kullandım. Onu kullanmak bence daha da zordu, çünkü konuşmanızı bile etkiliyor. Peltekleştiriyor konuşmayı, konuşmakta zorlanıyorsunuz. Benimki öyleydi en azından. Ve o doktor şu an Prof. olmuş. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı olmuş ayrıca. Onun ihmali yüzünden o kadar emek verdiğim halde bir dişim hafif eğri kaldı. Benim için çok zorlu bir süreçti. Diş teli ağrı da yapıyor, korkutmak istemem ama bilginiz olsun. Ağrı yapacağı hiç aklıma gelmemişti çünkü. Yine de benim dişlerimde önceden çapraşıklık çok olduğu için iyiki yaptırmışım diyorum. Sizin dişlerinizde o kadar da fazla bir sorun yok bence, bu kadar eziyete değer mi bilemedim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

Herkese çok teşekkürederim . Arkadaşlar doktora gittim ve bana bunun gerek olmadığıni aynı zamanda dışlerimin çok kaliteli olduğunu söyledi . (Nasıl oluyor bilmiyorum)
Tel İşlemini çok farklı dişlere uyguladığını şuan gerekmediğini dişlerimin hassaslaşabiliceğini söyledi. Bende vazgeçtim.
Bu arada ek bilgi olarak küçük yaşta daha çabuk şekil alırken ilerleyen yaşta çok fazla uzun olmasada zaman aldığıni belirtti.

Merhaba kk hanımlari "bu yaş" diye bilirttiğim durum 20 üzerı 30'a yakın diyelim:110:
Her neyse konuya gelicek olursak dişlerime tel taktırsam ne kadar zamanda etki eder acaba?görüldüğü üzere çok aşırı sorun yok sadece resimlerde iyice belirgin çıkıyor nedense..

Doktora elbette gideceğim ama tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim. Evliyim ve tel taktırsam uzun da sürmese iyi olur teknoloji belkide ilerlemiştir:olamaz: Resimi de ekledim .

Resmi kaldirmissin sanirim ama şimdilerde şeffaf kaplama türü bir tedavi var. Yani gözükmüyor ama dişleri düzeltiyor. Tabi diş telinden daha pahalı. Görüntü konusunsa takıntın varsa onu araştır. Ama öyle aman çene-diş bozuklugun yoksa 6 ayda kurtulan arkadaslarim oldu.

Back
X