Bu yaşta anne baba bağımlılığı

bende anneme giycegim.kiyafeti bile sorarim anneme tam bir bagimliyim aslinda bu hic iyi bir sey degil biliyormusun. esim benim gibi degil tam.bir bagimsiz ailesine hic duskun degil. ona ozeniyorum bazen
Sırf onlara yakin olmak icin cok yuksek bir puanla kucuk sıkıcı bir ile atandim.hayatim burda mahvoldu. Bir adim öteye gitsem, misler gibi sehirler var. Yasa gencligini harca parani. Olurmu hic. Her c.tesi pazar yanlarinda olayim. Monotonluga raziyim. Ne acinilacak bir hal. Aslinda bu duygu benim omrumu heba etti. Iyiki bekarken bir iki kere tatile gitmisim.

Bu kadar ölümü düşünecek, sürekli ölüm korkusu yaşayacak kadar sevmen bana normal gelmedi.
Ben de annemi çok seviyorum elbette ama bu kadar hayatımı etkilemesine izin vermiyorum.
Üstelik siz de şu an bir insanın annesisiniz. Önceliğinizin hala anne sevgisi olması bana pek normal gelmedi.
Ne bileyim herkesin sevgisi farklı farklıdır. Birini en öne koymak ve ona göre bir hayat şekillendirmek eşe veya çocuğa haksızlık değil mi?
Aynısını burada bir erkek yazsa topa tutacak, annesinden ayrılamayan evlenmesin diyeceklerin hepsi ben de anneciyim diyor şu an mesela.
Garipsedim açıkçası ben.

Bagli olmak ve bagimli olmak farkli ama sizinki bagimlilik. Her insan annesini sever ama herseyinde anne aranmasi ailenizin sizi yanlis yetistirdigini düşündürüyor. Bende anneyim. Ne kizimin ne de oglumun beni zir pirt aramasini isterim. Tabiki ararim konusuruz ama 10 yasindaki oglumun bilekendi kararlarini veren bir cocuk olmasi icin elimden geleni yapoyorum. Sadece onlari herseyden cok sevdigimi bilsinler yeter. Annem vebabami da cok severim. Ararim sorarim giderim gelirim ama bu tur bir iliskim yok.

Çözümü bunları yapmamak

Sorma alacağın şeyi bağımsız ol

Sevmek ayrı her anını onlara adamak ayrı

15-16 yaşımdan beri sormam öyle şeyleri o ayrı ben ayrı araştırır bakar alırım

Hata da yapsam benim hatam olur

Yanlışın neresinden dönülse kardır

Yavaş yavaş sormadan hareket etmeye başlayın o Zaman ya onlara bir şey olursa ne yapayım duygunuz da azalır

Hepimiz öleceğiz buna çözüm yok ki

Bu sekilde ki kocalar olsa kızariz. Benim kocamda ayni iki aksm gormese strese girer onlarla olan evden ayrilmamak icin senelerce kavgayi goze aldi. En son ben resti cekince mecbpur kaldi.. anne babalar oyle yetistiriyor cocuklari her seyi onlra sorsunlar gidecekleri yere onlar karar versinler. Kayin validem hala ayni esime yptigini bnada yapiyor 40 yasinda yz hala onu arayin buraya gidin oraya gitmyin kendi kucuk dunyalarinda dzlerinin dibinde yetistirmisler. Dediklerini yapmadiklarinda kusme ve kizarak cezalanmislar. Onlarda da bir güdüm olusmus. Ben kiz oldugum hlde bi yere giderken sadece haber verirdm. Onlr izinli.. ayni semtte ailesi ile kesinlikle baska bir ilceye tasinamayiz.. ben se yurt disina cikmak şehir dgistirmek hyalleri kuruyorm. Lütfen bagimliliginiz icin yrdm alin yaninizdaki insana da kendinizede hayati zindan ediyorsunuz.

annesini çok erken yaşta kaybetmiş biri olarak bana normal gelmedi düşkünlüğünüz okudukça inanamadım herşeyi sormanız vs vs ölümlü dünya

Bence lohusa depresyonu yasiyorsunuz.ülkemizde yasanan olumsuz olaylarda etkilemis olabilir.nacizane tavsiyem annenizi yakininiza alin.sık sık arayın görüşün.kalbini hos tutmaya bakin.bol bol da dua edin.cok rahatlarsiniz.Rabbim anneleri ve yavrularini ayirmasin.Amin

Ben varım. Anneme karşı bağımlı gibiyim, Allah gecinden versin, ömrümden alsın ona versin yokluğunu düşünmek istemiyorum. Onu bırakıp gidemiyorum. Çok gitmek istiyorum buralardan, fırsat da var önümde çok güzel. Sırf bu yüzden yapamıyorum. Gidip sonra annemle bir gün daha fazla geçirebilirdim diye pişman olmaktan korkuyorum. Bunun normal olmadığının da çok farkındayım, yine de engel olamıyorum. Annemi azıcık üzen herkese de acayip düşman kesiliyorum, ne yapsa sonra affetmiyorum. Bilmiyorum böyle nolacak... Hep çocuk sahibi olduğumda yani annem kadar sevebileceğim bir canlıya sahip olduğumda bunu dengeleyebileceğimi düşünürdüm ama siz şimdi 40 yaşında ve anneymişsiniz, geçmemiş... Sanırım benimki de geçmeyecek.

Inanmiyorum yaaaa ayni ben 37 yasindayjm su an hamileyim ve ailem benden 14 saat uzakta yasiyir kizkardesimin evi annemimn tam karsisinda nasil kisakniyorim anlatamam hatta ben 3aya bi ailemi ziayarete giderdim simdiden bebek dogunca nasil yapicam onu dusunuyorum ve palnim kesinlikle annemin yani da dkgjtmak 5 ay orda kalmak bence bizimkisi bagimlilikama bosver Allah uzun ömür versin yokluklarkni gostermesin herseyde annemin onayini alirim iyiki hic de rahatsiz degilim

Ayni anlattiginiz gibi. Gerci bir seyi atlamamak lazim. Benim annem cocuklugunda cok sikinti cekmis. 15 yasinda evlenmis gittigi kapida gene oyle. Ben aklim ermeye basladigindan beri hep evde huzursuzlugu annemin mutsuzlugunu gordum. Tek kiz evladi olarak bundan cok etkilendim. Bende mutlu olamadim dogal olarak. Simdi kendimi kurtardim, maaşa gectim. Anneme hersey aldim. Evin esyalarini degistirdim. Sirf yuzu biraz gulsun diye. Eli para gordu, ama bu defa yaşlandi. Ben o yuzden tatile bile gitsem vicdan azabi cekiyorum. Elimde mutlu olacak imkanlari yasayamiyorum. Evde mutsuz yetistiyseniz, annenizi üzgüz hatirliyorsaniz, kız evladiysaniz, birazda zayif karekterli iseniz, kocaniz size cenneti verse mutlu olamazsiniz. Mutlu olurken sucluluk hissedersiniz. -((((( Bazilarina ozenmiyor degilim. Hayallerinin pesinden giden, guzel sehir hatta yurtdisina gidebilen kisilere. Ben çakılı kadro.

Cocugum oldugundan beri annemle kaliyorum. Birlikte buyutuyoruz. Suan ihmal gibi bir olay olmadi. Zaten sorun benim anneligim degil. Annem olmazsa ben nolurum, bu dusunce benim hayatimi yasamami engelliyor. Dogal olarak cocugumda etkilenecek elbette. Sapik gibiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…