Bundan 10 sene sonra 22 yaşın ne kadar genç bir yaş olduğunu anlayıp kafanızı duvarlara vuracaksınız okumazsanız. Hatta 25 yaşına gelince bile okusaydım şimdiye kaçıncı sınıftım vs diyeceksiniz, geç olduğunu sanıp yine okumayacaksınız sonra 27 olduğunuzda şimdiye çoktan işe girmiştim diyeceksiniz, sonra 30 olacaksınız şimdiye iki kere okuyup bitirmiştim, 27 de başlasam bile bitmişti diye düşüneceksiniz, sonuç olarak sırf 18 yaşında üniye başlamadınız diye 30 yaşınıza geldiğinizde elinizde koca bir sıfır olacak. He 30 da başlasanız 35te bitmiş olur mesela okul 35 e gelince de 30 da başlayaydım keşke diyeceksiniz. Yani zaman ilerledikçe geç kaldığınızı sandığınız 4 senenin önemsizliğini görüp pişmanlıkla kendinizi yiyip bitireceksiniz. Ne için sizden 4 yaş küçüklerle okumamak için. Yaşınızı söylemediğiniz sürece sizin büyük olduğunuzu bile anlamayacak çoğu. Benim bi arkadaş vardı 2 yaş küçük benden. Benle yaşıtlara abla diyordu bana ismimle hitap ediyordu. Bi gün sordum niye bana abla demiyorsun diye sjjsjs dediki sen ciddi misin ben seni kendimden küçük sanıyordum dedi. Ben yaş mevzusunun birazda psikolojik olduğunu düşünüyorum. Aynı sınıfta olduğunuz insanlarla arada ciddi bi fark yoksa 10 yaş gibi sizle yaşıt sanacaksınız. Kardeşim bu sene hazırlıkta sınıflarında bi çocuk varmış 26 yaşında. Düşünün 8 yaş büyük ordakilerden. Diyoki yaşını öğrendiğimde şok geçirdim ben sınıfın en küçüğü felan zannediyordum herkes şaşırdı diyo. Yani yaşı geçiniz lütfen, sonra pişman olursunuz.