Bu yolun sonu nereye çıkar..? son durumum

gecenin bu vakti üşenmedim tüm konularınızı okudum. siz o ailenin 5 gömlek üstüsünüz. okumamış kendini geliştirmemiş insanlar. mimarsiniz gül gibi mesleğiniz var. atanmış öğretmenim tekrar sınava girip mimar olmak istiyorum.asgari ücretle de olsa çalışmanızı tavsiye ederim çünkü bu kan emici aile özgüveninizi de emmişler, çalışmak özgüveninizi artırır..siz bu dünyaya eşinizin ailesine hizmet etmek için mi geldiniz? rica ediyorum kendinizi bu kadar düşük görmeyin. ne münasebet ya görümce annesinin evinden çıkmayacak ben her gün kvalidenin evine gideceğim bir de işlerini yapacağım, padişah sülalesi mi bunlar? kusura bakmayın bazen değerimizi kendimiz belirliyoruz ne kadar yaparsanız fazlasını bekleyecekler, yapmayın arkadaşım yapmıyorum bitti. o sümsük eşinizden boşanmaktan niye korkuyorsunuz o sizi hak etmiyor ki, sizi ezdiren o zaten kocanız değer verecek ki ailesi de değer versin. niye aileniz size hala harçlık veriyor neden kocanız vermiyor ağlamayana meme yok malesef isteyecekseniz paranız olsa da isteyeceksiniz.
Ben eskidende çok özgüvenli biri sayılmazdım ama evlendikten sonra varolanda gitti..Bişey yaparım meselâ eşim hemen kusur arar.. yemeğe davet ederim hemen gurme gibi bu olmuş şu olmamış muhabbeti başlar.Sarma sararım bunu senmi yaptınki..sorusunu duyarım.Yemek yapmayı bilen biri olduğum halde herşeyin en iyisini kendileri bilirmiş gibi davranırlar. İşin garibi onlar beni cahil bişey bilmeyen olarak görüyor:) hissediyorum bunu.En basit örnek kv.me yaptığım güzel bişeyi söylesem meselâ balkona çiçek ektim yada saksıda maydanoz vs. yetiştireceğim (balkon bahçeciliğini bitkiyi toprağı seviyorum) verdiği tepki Niye...? amaaan napcanki onu. işin yok onlamı uğraşıyon olur.ki olduda.seviyorum ben deyip sustum.Sarma sarmışım onun içi öyle olmaz böyle olur..hayır öyle yapmıcann gibi laflar.Sürekli konuşmalarım fikirlerim susturuluyor.Bildiğim doğrular yanlışmış gibi söylenip..böyle onlarca örnek yaşadım.Bu insanlar kendileri çok çok iyi görüyorlar.İstesenizde anlatamazsınız.
 
annesine iki gun veya uc gun gitmeniz, aramaniz sizin hataniz.. bu kadar net olay. yuz vermissiniz astarini istiyorlar. bana soguk konusan kv yi bir daha aramam ben. neden ariyorsunuz? o zaman birlik yasasaymissiniz neden ayri ev actilar size evlendirip de?
zaten amaçları aynı binada oturmakmış bunu çok sonra anladım.Eşim evlenmeden önce ev bakarken bana aynı binada olmak istemem ama çk uzaktada olmak istemem demişti.Çok sonra anladımki onun bile fikrini değiştirmişler.Görümcem eşime sen uzağa gittin bak ben annemin başı ağırsa burdayım.yaa uzaktasın işte.demişti.sanki ben oğullarını ellerinden almışım gibi.eşimde uzak dediğin ne arabayla 15 dk ya burdayız dedi..ben bişey demedim.İçten içe bunu işlediler eşime..Acayip bi yalnız kalma korkuları var eskiden çok kalabalık bi aile içiçe yaşıyorlarmış.O yüzden bizim ayrı olmamızı garipsediler ve bunu hep bana yansıttılar.
 
Ben eskidende çok özgüvenli biri sayılmazdım ama evlendikten sonra varolanda gitti..Bişey yaparım meselâ eşim hemen kusur arar.. yemeğe davet ederim hemen gurme gibi bu olmuş şu olmamış muhabbeti başlar.Sarma sararım bunu senmi yaptınki..sorusunu duyarım.Yemek yapmayı bilen biri olduğum halde herşeyin en iyisini kendileri bilirmiş gibi davranırlar. İşin garibi onlar beni cahil bişey bilmeyen olarak görüyor:) hissediyorum bunu.En basit örnek kv.me yaptığım güzel bişeyi söylesem meselâ balkona çiçek ektim yada saksıda maydanoz vs. yetiştireceğim (balkon bahçeciliğini bitkiyi toprağı seviyorum) verdiği tepki Niye...? amaaan napcanki onu. işin yok onlamı uğraşıyon olur.ki olduda.seviyorum ben deyip sustum.Sarma sarmışım onun içi öyle olmaz böyle olur..hayır öyle yapmıcann gibi laflar.Sürekli konuşmalarım fikirlerim susturuluyor.Bildiğim doğrular yanlışmış gibi söylenip..böyle onlarca örnek yaşadım.Bu insanlar kendileri çok çok iyi görüyorlar.İstesenizde anlatamazsınız.
evet okudum çiçek konusunu başka bir konunuzda ve kendi kvalideme benzettim ama ben umursamıyorum kvalidemi 3-4 ayda bir görüyorum zaten. eskiden yaptığım işe laf ettiğinde cvp vermezdim susardım şimdi artık “ben öyle uygun gördüm anne, sen istediğin gibi yapabilirsin, ben böyle yapacağım” diyip susturuyorum. inanın biz sustukça kendilerini nimetten sanıyorlar. kendi 7 sülalesi çalışmadığı halde, çalışan sadece ben olduğum halde ne işin var ki bütün gün evde oturuyorsun diyen insan.. bu biraz çocukluktan geliyor haklısınız benim de annem sizinki gibiydi ama gördüm baba tarafı akrabalarından annem 40 gün sırtında taşısa 41. gün niye indirdin derler. ne kadar iyilik etsen de Allah razı olsun demezler, sonunda naptın ki derler. o yüzden baştan iyi olayım aman sorun olmasın demeye gerek yok. bırakın kötü olalım herkesi mutlu edeceğiz diye biz mutsuz mu olalım? önce kendimizi seveceğiz kendimize değer vereceğiz, biz değer vermesek başkası hiç vermez her türlü hakkı kendinde görür..
 
Konunuzu her okudugmda cok üzülüyorum size. Neden bir evlilik danismanindan yardim almiyorsunuz? Belki esinize disardan bir göz tarafsız yorum yapınca biraz olsun kendini toplar. Ha derseniz ki ona bile tenezzül etmez, sizi evliliğinizi beraber büyüteceğiniz çocuğunuzu bile gozden çıkaran adam icin deger mi?

Yolun sonu yoksa gercekten ve gercekten sevgisiz oldugunu biliyor gözlemiyorsaniz (oyle bir imaj ciziyor cunku) neden sizde kendinizi gozden cikartiyorsunuz? Ileriki yaşlarda yeni bir duzen kurmak yada evlat sahibi olmak istediğiniz de bunlari yapacak gücünüz kalmazsa ya. Hatanın neresinden dönerseniz kar degil mi? Kendinizi tuketiyorsunuz,değmeyecek insanlar icin bir kere yaşadığınız bu hayatı gençliğinizi enerjinizi heba ediyorsunuz.
Üzgünüm hic deger görmeden bu kadar kendinizden ödün vermeniz bana cok üzücü geldi. Evlilik tek tarafli idare egilimi ve caba ile olacak is değil. Kendinizi baskalarinin yada hak etmeyen insanlarin mutluluğuna adamayin lutfen.
çok haklısınız...ama şuan boşanırsam biliyorum çok kötü olacağımı..işsiz güçsüz ortada kalmış gibi en çokta kendi ailem bana acıyacak..nişanlılık dönemimde eşimin bazı sinirli yanlarını görmezden gelmiştim.o kadar pişmanımki o dönem ayrılmadığıma..Eş dediğim insan beni tüm bu saydığım sebeplerden uyumsuz problemli huysuz biri olarak sürekli kötülüyor.Oysa ailesinden hiçkimseye bi kötülüğüm olmadı.onlar gibi olmadığım için suçlandım ben.Kendimi kandırdım bunca süre..Şimdi yaza kadar iyi çalışıp sınavları kazanıp ayrılacaksamda öyle ayrılacağım...Tutunacak bi dalım olsun istiyorum..bi umudum..
 
Kayınvalideniz altın mı doğurmuş da bunca saygıyı , ev işini,hizmeti bekliyor. Esiniz bulunmaz hint kumasımı ya da ailesi atomu falan mi parcaladılar. Ne bu burnu havadalık. Bu devirde kim kimin ev isini yapıp hizmetini görür kusura bakmasınlar yanlarına bir yardımcı alsınlar çok istiyorlarsa. Kurtulun bence bu aileden
hepsinide bekliyorlar malesef...defalarca dolaylı yoldan ne laflar çaktılar bilseniz...hep sustum gecelerce uyumadım söyleyemediklerim içimde kaldı.cvp versem ne saygısız kız diyecekler çünkü.Eşim bana ara ara hep derki rahatsın..sen rahatsın. artık dayanamadım ne rahatlığımı gördün dedim.Evli bi kadının yapması gereken herşeyi yapıyorum ne eksik geliyor sana dedim.Yine ısrarla senin yaptığını herkes yapıyor diyor bana.Rahatsın işte.Neden biliyormusunuz annesi gibi hergün evime birileri gelmediği için.İnsanları hayatıma dahil etmek istemediğim için..haftanın 3 günü gittiğim yere 4. gün sabahtan gidip evin kızı gibi davranmadığım için suçlanmaktan öyle yoruldumki...
 
Yazdıklarını okudukça gülümsedim... çünkü aynılarını 4 yıldır bende yaşıyorum. Ve şuanda 5 aylık kızımla 3 aydır babaevindeyim. Kızım olmasa bi dakika değil bir saniye bile düşünmeden boşarım kocam olacak adamı... aylardır neden dayandım neden değişeceğini düzeleceğini düşündüm diye yiyip bitiriyorum kendimi. Matem sana benden tavsiye çocuk olduğunda iyice bana mecbur diyecek dahada fazlasını yapacak inan bana. Anlattığın görümcem annesinin evinden çıkmaz yeğenini günde kaç kez arıyor ben sayısını bilmiyorum. Harçlık 10 lira 20 lira yanında para olsun diye haftada bir kere falan verir😂 ama söylesen herseyini alıyorum her isteğini yapıyorum ya der. Şu kadar söyleyeyim 3düşüğümden sonra ikizlere hamile kaldım. Kızımın ikizinin kalbi durdu çok riskli 9 ay yatarak hamilelik geçirdim. Kayınvalidem önce annem bana bakmaya geldi diye ortalığı ayağa kaldırdı oğlunu şişirdi şişirdi ewdeki tv ye kadar kırıldı😂 annem yavrum kuzum diyerek bunu sakinleştirdi. Hiç bişi olmamış gibi sustuk yine ailecek. sonra o geldi. 1ay hiç ses çıkarmadım. Ama durmuyor oğlunu şişirmeye dewam. Bunun şımarıklığı ne sen daha ne yapacaksın buna. Özel doktora götürüyon cevizini alıyon her istediğini yiyiyo😂 bizimkide erkek ya... neyse 1ayın sonunda büyük bi kavga koptu ewde yine. 4 aylık hamileyken şiddet gördüm hemde öyle böyle değil. Kadının söylediği ne biliyor musun? O DÖL BENİM OĞLUMUN DÖLÜ DOĞURAMAZSIN İNŞALLAH GEBERİR O ÇOCUK diye bangır bangır bağırdı. Benim ÖKÜZ anne sus bile diyemedi. Memleketimden 15 saat uzaklıktayım yol yasağım var kızımı kaybedeceğim gidersem yolda. Dayandım onlarıda yuttum. Ağlaya ağlaya kızımın doğumunu bekledim aylarca. Tek amacım mutlu olmak kızımı stressiz beklemek. Adamın yüzüne güldükçe kayınvalide sanki ben suçluymuşum gibi aylarca benimle konuşmadı üstüne oğlunu şişirmeye devam. Tatsızlık çıkmasın diye doğuma gelsin diye kaç kişiyle haber gönderdim reddetti. Şimdi suçum ne biliyo musun? Kocam olacak herifin izninden 20 gün önce geldim memleketime. Kızım 50 günlüktü geldiğimde. Kayınvalideme ewe girdik diye haber vermemişim.... benim öküzcük izne geldi boşanalım dedi. Sandı ki alttan alacağım yine... hemenn dedim hemen boşanalım. Aç davanı bitsin bu iş. Ama açmıyor şuan davayı. Günde defalarca yeğenini arayan adam kızını 2 aydır aramıyor sormuyor 1lira bile vermiyor. Yaranamayacaksın. Sen sustukça sen yuttukça değişecek mi diye çabaladıkça onlar şiddetin dozunu arttıracak. Çocuğun yokken bırak. Yaşadıkların gercekten çok tanıdık geldi. Sinirimden cümlelerimi düzgün kuramadıysam affet. Bil ama değişmeyecek...
 
Bazı insanlar boşan demiş ama aile yapısı nasıl belki kabul etmeyecek... He birde elalem baskısı var aman elalem ne der zaten birşeyleri yaşıyorsak, kötü anlamda çevre baskısı yüzünden çekmiyormu bu kadar insan boşanmış bir kadına ne gözle bakıldığını hepimiz biliyoruz, ben boşanmaya karşı bir insan değilim ama etrafın ne diyeceğini düşünen kadınlar çekmemişmi bunca zaman ve hala bu durum yıllardır devam ediyor. Kocan seni dövmüyor, içkisi yok kumarı yok bak biz neler çektik diye diye kızlarını böyle yetiştirien bir kesim var biz her ne kadar ayrıl, boşan desekte konu sahibinin yaşadığı ortam böyle bir şeyi nasıl kabul eder.. Saten kendi diyor iş bulup ayaklarımın üstünde durmak istiyorum diye belki ozaman daha iyi görür birşeyleri... Bu yüzden Kadınların ekonomik özgürlüğü olması çok önemli
 
"İki kişilik yalnızlığımda" demişsin ya sevgili matemm matemm çok üzülüyorum size... Tüm konularını biliyorum. Neden kendine bunu reva görüyorsun?
Hiç birşey için geç değil.
Eşimin iyi davrandığı zamanlar oluyor arada ve ben kendimi kandırıyorum.Değersizliği eşimin ailesinin yanında bakışlardan biçok şeyden fazlasıyla hissettim.Zaten biraz mütevazi olunca direk ezik damgası yiyorsunuz.Ben bu durumdan biraz güçlenmiş olarak çıkmak istiyorum.Yaza kadar bekleyeceğim sınavdan yüksek puan alınca en azından bi umudum olacak..Belki çok geç kaldım ama şuan hemen ayrılırsam ailem ve herkes gireceğim psikolojiyle çok kötü hissedeceğimi biliyorum.. Dua ediyorum bir sebep olsun ve bana bunları yaşatan eşiminde baskıcı ailesininde gerçek yüzünü herkes görsün.Haklıyken haksız duruma düşmek ve sürekli yetersiz hissettirilmek bi insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden..
 
Yazdıklarını okudukça gülümsedim... çünkü aynılarını 4 yıldır bende yaşıyorum. Ve şuanda 5 aylık kızımla 3 aydır babaevindeyim. Kızım olmasa bi dakika değil bir saniye bile düşünmeden boşarım kocam olacak adamı... aylardır neden dayandım neden değişeceğini düzeleceğini düşündüm diye yiyip bitiriyorum kendimi. Matem sana benden tavsiye çocuk olduğunda iyice bana mecbur diyecek dahada fazlasını yapacak inan bana. Anlattığın görümcem annesinin evinden çıkmaz yeğenini günde kaç kez arıyor ben sayısını bilmiyorum. Harçlık 10 lira 20 lira yanında para olsun diye haftada bir kere falan verir😂 ama söylesen herseyini alıyorum her isteğini yapıyorum ya der. Şu kadar söyleyeyim 3düşüğümden sonra ikizlere hamile kaldım. Kızımın ikizinin kalbi durdu çok riskli 9 ay yatarak hamilelik geçirdim. Kayınvalidem önce annem bana bakmaya geldi diye ortalığı ayağa kaldırdı oğlunu şişirdi şişirdi ewdeki tv ye kadar kırıldı😂 annem yavrum kuzum diyerek bunu sakinleştirdi. Hiç bişi olmamış gibi sustuk yine ailecek. sonra o geldi. 1ay hiç ses çıkarmadım. Ama durmuyor oğlunu şişirmeye dewam. Bunun şımarıklığı ne sen daha ne yapacaksın buna. Özel doktora götürüyon cevizini alıyon her istediğini yiyiyo😂 bizimkide erkek ya... neyse 1ayın sonunda büyük bi kavga koptu ewde yine. 4 aylık hamileyken şiddet gördüm hemde öyle böyle değil. Kadının söylediği ne biliyor musun? O DÖL BENİM OĞLUMUN DÖLÜ DOĞURAMAZSIN İNŞALLAH GEBERİR O ÇOCUK diye bangır bangır bağırdı. Benim ÖKÜZ anne sus bile diyemedi. Memleketimden 15 saat uzaklıktayım yol yasağım var kızımı kaybedeceğim gidersem yolda. Dayandım onlarıda yuttum. Ağlaya ağlaya kızımın doğumunu bekledim aylarca. Tek amacım mutlu olmak kızımı stressiz beklemek. Adamın yüzüne güldükçe kayınvalide sanki ben suçluymuşum gibi aylarca benimle konuşmadı üstüne oğlunu şişirmeye devam. Tatsızlık çıkmasın diye doğuma gelsin diye kaç kişiyle haber gönderdim reddetti. Şimdi suçum ne biliyo musun? Kocam olacak herifin izninden 20 gün önce geldim memleketime. Kızım 50 günlüktü geldiğimde. Kayınvalideme ewe girdik diye haber vermemişim.... benim öküzcük izne geldi boşanalım dedi. Sandı ki alttan alacağım yine... hemenn dedim hemen boşanalım. Aç davanı bitsin bu iş. Ama açmıyor şuan davayı. Günde defalarca yeğenini arayan adam kızını 2 aydır aramıyor sormuyor 1lira bile vermiyor. Yaranamayacaksın. Sen sustukça sen yuttukça değişecek mi diye çabaladıkça onlar şiddetin dozunu arttıracak. Çocuğun yokken bırak. Yaşadıkların gercekten çok tanıdık geldi. Sinirimden cümlelerimi düzgün kuramadıysam affet. Bil ama değişmeyecek...
Ya çok üzüldüm sana Allah o kayananın yanına bırakmasın yaptıklarını... Senden boşansa eşin gelecek gelin sanıyorki ona itaat edecek yok öyle bir dünya valla canım çok gördük öyle derler ya hani gelen gideni aratır diye senden helallik almadan ölmeyecek
 
Yazdıklarını okudukça gülümsedim... çünkü aynılarını 4 yıldır bende yaşıyorum. Ve şuanda 5 aylık kızımla 3 aydır babaevindeyim. Kızım olmasa bi dakika değil bir saniye bile düşünmeden boşarım kocam olacak adamı... aylardır neden dayandım neden değişeceğini düzeleceğini düşündüm diye yiyip bitiriyorum kendimi. Matem sana benden tavsiye çocuk olduğunda iyice bana mecbur diyecek dahada fazlasını yapacak inan bana. Anlattığın görümcem annesinin evinden çıkmaz yeğenini günde kaç kez arıyor ben sayısını bilmiyorum. Harçlık 10 lira 20 lira yanında para olsun diye haftada bir kere falan verir😂 ama söylesen herseyini alıyorum her isteğini yapıyorum ya der. Şu kadar söyleyeyim 3düşüğümden sonra ikizlere hamile kaldım. Kızımın ikizinin kalbi durdu çok riskli 9 ay yatarak hamilelik geçirdim. Kayınvalidem önce annem bana bakmaya geldi diye ortalığı ayağa kaldırdı oğlunu şişirdi şişirdi ewdeki tv ye kadar kırıldı😂 annem yavrum kuzum diyerek bunu sakinleştirdi. Hiç bişi olmamış gibi sustuk yine ailecek. sonra o geldi. 1ay hiç ses çıkarmadım. Ama durmuyor oğlunu şişirmeye dewam. Bunun şımarıklığı ne sen daha ne yapacaksın buna. Özel doktora götürüyon cevizini alıyon her istediğini yiyiyo😂 bizimkide erkek ya... neyse 1ayın sonunda büyük bi kavga koptu ewde yine. 4 aylık hamileyken şiddet gördüm hemde öyle böyle değil. Kadının söylediği ne biliyor musun? O DÖL BENİM OĞLUMUN DÖLÜ DOĞURAMAZSIN İNŞALLAH GEBERİR O ÇOCUK diye bangır bangır bağırdı. Benim ÖKÜZ anne sus bile diyemedi. Memleketimden 15 saat uzaklıktayım yol yasağım var kızımı kaybedeceğim gidersem yolda. Dayandım onlarıda yuttum. Ağlaya ağlaya kızımın doğumunu bekledim aylarca. Tek amacım mutlu olmak kızımı stressiz beklemek. Adamın yüzüne güldükçe kayınvalide sanki ben suçluymuşum gibi aylarca benimle konuşmadı üstüne oğlunu şişirmeye devam. Tatsızlık çıkmasın diye doğuma gelsin diye kaç kişiyle haber gönderdim reddetti. Şimdi suçum ne biliyo musun? Kocam olacak herifin izninden 20 gün önce geldim memleketime. Kızım 50 günlüktü geldiğimde. Kayınvalideme ewe girdik diye haber vermemişim.... benim öküzcük izne geldi boşanalım dedi. Sandı ki alttan alacağım yine... hemenn dedim hemen boşanalım. Aç davanı bitsin bu iş. Ama açmıyor şuan davayı. Günde defalarca yeğenini arayan adam kızını 2 aydır aramıyor sormuyor 1lira bile vermiyor. Yaranamayacaksın. Sen sustukça sen yuttukça değişecek mi diye çabaladıkça onlar şiddetin dozunu arttıracak. Çocuğun yokken bırak. Yaşadıkların gercekten çok tanıdık geldi. Sinirimden cümlelerimi düzgün kuramadıysam affet. Bil ama değişmeyecek...
Sizi o kadar iyi anlıyorumki...bu geleceği kendimde görüyorum bende.yalnız benim eşim boşanma durumunda çocuk babada kalır anne bebekken bakar o kadar.sonra ayrılabilirmiş :) bu zihniyette.benim çocuğum olsa bana göstermez muhtemelen.Yeğenlerinin babası gibi görüyor kendini.aslında ailesi ve o çocuklarla mutlu.kendini onlara adamış.Görümcemde dayısı yemeğini yedi.dayısı dersini yaptı.dayısı o şu bu diye diye iyice bağlansın istiyor. Kendisi eşinin ailesiyle görüşmediği için tek umudu kendi ailesi.o yüzden hemen hergün annesinden çıkmaz.. Haketmeyenlere harcadığım yıllara o kadar üzülüyorumki...şimdi yeniden sınavlara hazırlanıyorum ben bi çıkış yolu bulacağım..
 
Bazı insanlar boşan demiş ama aile yapısı nasıl belki kabul etmeyecek... He birde elalem baskısı var aman elalem ne der zaten birşeyleri yaşıyorsak, kötü anlamda çevre baskısı yüzünden çekmiyormu bu kadar insan boşanmış bir kadına ne gözle bakıldığını hepimiz biliyoruz, ben boşanmaya karşı bir insan değilim ama etrafın ne diyeceğini düşünen kadınlar çekmemişmi bunca zaman ve hala bu durum yıllardır devam ediyor. Kocan seni dövmüyor, içkisi yok kumarı yok bak biz neler çektik diye diye kızlarını böyle yetiştirien bir kesim var biz her ne kadar ayrıl, boşan desekte konu sahibinin yaşadığı ortam böyle bir şeyi nasıl kabul eder.. Saten kendi diyor iş bulup ayaklarımın üstünde durmak istiyorum diye belki ozaman daha iyi görür birşeyleri... Bu yüzden Kadınların ekonomik özgürlüğü olması çok önemli
Benim bi ablamda 10 yıl önce boşandı eşinden.Etkisi çok kötü oldu ailede.neler yaşadık duyduk..ailem için çok ama çok zor olacak ama inanın öyle acı çektiğim anlar olduki hiçkimseyi düşünmedim.ben bu acıyı çekiyorsam kimin ne dediği artık umrumda değil noktasına geldim..sadece zamanını bekliyorum..
 
Acik acik konuşmakla iyi yapmışsın yavaş yavaş görüşmelerini azalt ben 1 senedir telden kv mi aramıyorum oda aramıyor 3 ayda bi yanına gidiyoruz yetiyor bende az şeyler yaşamadım çok muhabbet tez ayrılık demişler..gittiğinde de yediğini içtiğini topla evine git temizlege felan girme herkesin evi ayrı niye milletin pisliğini temizliyosun Esin bisey derse de ac ağzını yum gözünü bu dünyaya onun anasına hizmetcilik yapmaya gelmedim ,inceldigi yerden kopsun de...sen sustukça onlar tepene biner
 
Benim bi ablamda 10 yıl önce boşandı eşinden.Etkisi çok kötü oldu ailede.neler yaşadık duyduk..ailem için çok ama çok zor olacak ama inanın öyle acı çektiğim anlar olduki hiçkimseyi düşünmedim.ben bu acıyı çekiyorsam kimin ne dediği artık umrumda değil noktasına geldim..sadece zamanını bekliyorum..
Böyle düşünmene sevindim sakın bir gaflete düşüp çocuk yapma sakın
 
İyi bir mesleğin var. Biz kadınlar o kadar güçlüyüz ki aslında o ÖKÜZcükler bunu kaldıramıyor ve bizi bu psikolojik şiddetle bastırmaya çalışıyorlar. Benim eşimle 6 yıldır birlikteyiz ewlilik 4 yıl. Bir kere ya bir kere ikimiz için tartışmadık. O büyük kavgalar bizim yüzümüzden çıkmadı. Sen senden gidiyorsun. Ben yükseklisans mezunuyum. Yıllardır çalışıyordum. Gecen yıl onun tayini için işimi ailemi herseyimi bırakıp küçücük bi ilçeye gittik. İlk 8 ay hersey muhtesem. Adam gözümün içine bakıyor benim karım çok fedakar benim karım yıllarca yolumu gözledi evlenmek için benimle çok sewdiği babasını karşısına aldı. Büyük yerde büyüdü ama benim için herseyini bırakıp buraya geldi sana ne yapsam az😂😂 dedim ki ewet değişti artık uzaklaşınca 😂 düşüklerimin stresini bir kenara bırakıp çocuk düşünebiliriz dedim. anaa ne oldu anası geldi gördü gelin çocuk doğurcak diye yatıyo oğlu getiriyo 😂😂
3 ay önce ailemin yanına gelene kadar o okumuş kültürlü konuşkan girişken kadın gitmiş asalak bi insan olarak 4 kelimeyi bir araya getirebildiğim cümle kuramıyordum. Bu cahil insanların saçma sapan alınganlıkları sorunlarını düşünmekten bende kendimi onlara benzetmiştim. İlk 1 ay söylediğim tek şey GÜCÜM YOKKİ BENİM diyordum. Kızıma bakıp bakıp ağlıyordum. Kafamı toparladıkça o ÖKÜZcükten çok daha güçlü olduğumu farkettim. Onun gibi korkak değilim ben. Sana bunları anlatıyorum çocuğun yokken çok iyi düşün taşın. Bak ne diyorsun keşke nişanlıyken bitseydi. Her günümüz kıymetli. Neden o dengesizler için bizde dengemizi bozalım? Onların bizim üstümüzden egolarını tatmin etmelerine izin verip hayatı kendimize zehir edelim?
 
Ya çok üzüldüm sana Allah o kayananın yanına bırakmasın yaptıklarını... Senden boşansa eşin gelecek gelin sanıyorki ona itaat edecek yok öyle bir dünya valla canım çok gördük öyle derler ya hani gelen gideni aratır diye senden helallik almadan ölmeyecek
O çocuğuma beddua ettiği ağzı yamulsun konuşamasın artık. Allahım affetsin ama hep bunu söylüyorum🙏
 
Düzeleceğini sanmıyorum. Aynısından benim başımda da var kesinlikle yüzüne bakmıyorum kv nin. Eşim bu konuda anlayışlı çok şükür. Ama sizin ki sıkıntılı ana kuzusuysa zor yani
 
Sizi o kadar iyi anlıyorumki...bu geleceği kendimde görüyorum bende.yalnız benim eşim boşanma durumunda çocuk babada kalır anne bebekken bakar o kadar.sonra ayrılabilirmiş :) bu zihniyette.benim çocuğum olsa bana göstermez muhtemelen.Yeğenlerinin babası gibi görüyor kendini.aslında ailesi ve o çocuklarla mutlu.kendini onlara adamış.Görümcemde dayısı yemeğini yedi.dayısı dersini yaptı.dayısı o şu bu diye diye iyice bağlansın istiyor. Kendisi eşinin ailesiyle görüşmediği için tek umudu kendi ailesi.o yüzden hemen hergün annesinden çıkmaz.. Haketmeyenlere harcadığım yıllara o kadar üzülüyorumki...şimdi yeniden sınavlara hazırlanıyorum ben bi çıkış yolu bulacağım..
Gercekten sanki kendi yazdıklarımı okuyorum😂 anlattıkların aynı. Biliyorum eşini çok sewiyosun. Hersey bi anda düzelse mutlu olsak ewimizde diyosun. Ama olmuyor. Ben 4 yılda yaşlandım resmen. Tek amacım aile olalım biz olalım mutlu olalım. O yeğenine düşkün adam kendi ewladına daha düşkün olur sandım ama yıllarca evlat hasreti çektik kayıplarımız oldu. Sonunda kızımız sağlıkla bize tutundu. Babası şuan onu aramıyor. Çok canın acıyacak. He benden sana tavsiye. O seni kullandı mı seni yıprattı mı? Senden şuan onu kullan. Öyle hırslan. Sınavlarına hazırlan. Hersey yoluna girincede hadi güle güle de. Gücünü toplarsın inşallah hakkında herseyin hayırlısı olur🙏🙏
 
Gercekten sanki kendi yazdıklarımı okuyorum😂 anlattıkların aynı. Biliyorum eşini çok sewiyosun. Hersey bi anda düzelse mutlu olsak ewimizde diyosun. Ama olmuyor. Ben 4 yılda yaşlandım resmen. Tek amacım aile olalım biz olalım mutlu olalım. O yeğenine düşkün adam kendi ewladına daha düşkün olur sandım ama yıllarca evlat hasreti çektik kayıplarımız oldu. Sonunda kızımız sağlıkla bize tutundu. Babası şuan onu aramıyor. Çok canın acıyacak. He benden sana tavsiye. O seni kullandı mı seni yıprattı mı? Senden şuan onu kullan. Öyle hırslan. Sınavlarına hazırlan. Hersey yoluna girincede hadi güle güle de. Gücünü toplarsın inşallah hakkında herseyin hayırlısı olur🙏🙏
inşallah sağolun...benim eşimle sizinkinin arasındaki fark en başından beri bana değer verip onure ettiği nerdeyse hiçbişey olmadı.aksine hep ailesini annesini övüp durdu bana.şöyle 3-4 ay aramızın iyi gittiği aa çocuk düşünelim dediğimiz hiç olmadı.hep ailesi yüzünden bi prüz çıktı yada eşimn gaddarlığından.. kombinin derecesini niye artırdın hava sıcak üşüyorsan git sıcak torba al kendine diyen bi adamdı bu :) evde sürekli diken üstündeydim neyseki bu sene öyle yapmıyor.
 
inşallah sağolun...benim eşimle sizinkinin arasındaki fark en başından beri bana değer verip onure ettiği nerdeyse hiçbişey olmadı.aksine hep ailesini annesini övüp durdu bana.şöyle 3-4 ay aramızın iyi gittiği aa çocuk düşünelim dediğimiz hiç olmadı.hep ailesi yüzünden bi prüz çıktı yada eşimn gaddarlığından.. kombinin derecesini niye artırdın hava sıcak üşüyorsan git sıcak torba al kendine diyen bi adamdı bu :) evde sürekli diken üstündeydim neyseki bu sene öyle yapmıyor.
Benimki gibi kandırmıyor en azından😂 ama son 1yıldır gece 10 dan sonra makinaya çamaşır atılacak diye yedi bitirdi gündüz çamaşır attığımı görürse😂bahsettiğim kişi müsrif paranın kıymetini bilmeyip sürekli borç içinde kalıp benim ailemin yardımıyla toparlanan bi adam😂 kapının önüne koyduğum çöpü karıştırıp ziyan ediyosun gecen gün biberler bozulmuş atmışsın gözümden kaçmadı diyi laf sokmalar😂😂 akıllanmıştım ama bişi bozulduysa hiç üşenmeden aşağıdaki çöpe o görmeden atıp geliyordum😂
 
X