- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi handeac123
-
Ne oldu.. Sussuz topraklarda mercimek yetişecekti. Milyonluk projeler çöp oldu. Gap vs projeler Ülkeyi kalkındıracaktı güzel başlamıştı ama son 20 senede o topraklarda kurudu. Mercimeği de ithal eder olduk.
Mercimek ya mercimek dar gelirlinin en az evinde bir mercimek çorbası olurdu o da bitti..
Geçen aylarda rusyadan dönen domatese denk geldim satıyorlardı
Yemin ediyorum hayatımda kışın ortasında öyle lezzetlisini yemedim. Rengi şekli büyüklüğü bile bambaşkaydı
Yurt dışına hep en en en en iyileri gönderiyorlarmış zaten kalan sağlarda bizim
O kadar zoruma gidiyorki
Patates alıyorum yemyeşil
Soğan sarımsak alıyorum küflü
Portakal alıyorum ekşi
İyisine denk gelirsek ooooo diyoruz yani
Yurtdışındakiler bizim ülkemizin gönderdiğini bizden ucuza yiyebiliyorlarsa sözün bittiği yerdeyiz
Daha iyi günlerimiz bunlar bence
İnsanımız daha yeni ısınmaya başladı
Sorunda tam burda zatenCok komiksiniz, mercimegi cok uretiyormusuz ihrac ediyormusuz, o zaman niye mercimegi ucuza alamiyoruz? Niye ithal mercimek yemek zorundayiz, ulkemde bolca uretiliyorsa? Niye pahaliya aliyorum, niye mercimek lukse kacti? Neyi savundugunuzu anlamadim bile. Engin ekonomi bilginize yetisemedik. Pardon.
Günde 2 tane içsen bile sonuçta dışarıya verdiğin paradan iyidir. Ama geçenlerde kafe işleten bir arkadaş diyordu çekirdek kahvenin kilosu 300 lira olmuş diyetabi bı dediğim 2 ay önceydi şimdi kesin 400-500 olmustur
H Heytttt be kızlar bebim akrabalarımda Avrupa'da yaşıyorlar. Biz zamlardan bahsedince direk dedikleri şu hiç şükretmiyorsunuz, her yerde her şey çok pahalandı, avrupada öyle, sizde yine maaşlar artıyor ama bizde maaşlarda artmıyor aynı kalıyor, çok şükürsüzsünüz, rahatlığa alışmışsınız, biz izine gelebilmek için ne şartlarda çalışıyoruz burda gezip tozmuyoruz vs, burda yağın litresi oldu 5 euro, domates salatalık desen onlarda 3 4 euro, un da eskiden 1 euro altındaydı şimdi daha pahalıya alıyoruz diyor. Ama baktıpında altında 2 araba var, mercedes ve ww tauran mı tuareg mi neyse. Ama kabul etmşyorlsr çok pahalıymış orasıda.Şaka gibi bir cevap gerçekten. Sosyal yardım alanlar bile böyle yaşıyorsa çalışanlar uçuyordur. Ayrıca ordan burdan duyduğum falan yok. Kardeşim avrupada, kuzenlerim avrupada, kayınvalidem avrupada hatta avrupa doğumlu. Kuzenim bir aylık maaşıyla 2. el bmw aldı. Asgari ücretin üçte biri bir kiraya 3 katlı müstakil evde oturuyorlar. Ne sağdan soldan duyması yahu
Azerbaycan bile geri çevirdi bu sene domatesleri,aslında onlar da ilaç tespit edildiği için geri çeviriyorlar ve iç piyasada bize kakalaniyor.Patates alıyorum,kilosu 10 lira ama çürük çarık,soğan öyle.Dediginiz gibi bunlar daha iyi günlerimiz.Geçen aylarda rusyadan dönen domatese denk geldim satıyorlardı
Yemin ediyorum hayatımda kışın ortasında öyle lezzetlisini yemedim. Rengi şekli büyüklüğü bile bambaşkaydı
Yurt dışına hep en en en en iyileri gönderiyorlarmış zaten kalan sağlarda bizim
O kadar zoruma gidiyorki
Patates alıyorum yemyeşil
Soğan sarımsak alıyorum küflü
Portakal alıyorum ekşi
İyisine denk gelirsek ooooo diyoruz yani
Yurtdışındakiler bizim ülkemizin gönderdiğini bizden ucuza yiyebiliyorlarsa sözün bittiği yerdeyiz
Daha iyi günlerimiz bunlar bence
İnsanımız daha yeni ısınmaya başladı
okula götüreyim seni gel yarın.kantinden tek bir tost alamayanları kitap alamayanları geziye katılamayanları müzik aletine para bulamadığı için ders de boş oturanları göstereyim.sinemaya 3 yılda bir anca gidenleri göstereyim avm ye gitmeyi hayal edemeyen çocukları göstereyim.kursa gidemediğinden zehir gibi kafaların boşa gitmesini göstereyim gelButin meaajlarimi birer birer okuyun ekonomi iyi demedim.araba uzerinden ornek veriliyor ve diyorum ki araba uretmiyorsunuz pahali alman dogal olan.
Yiyecek avrupadan ucuz burada bazi urunlerde de başa baş.cunku gida dunya genelinde pahali ve sen iyi urunlerini ihrac ediyorsun.mesela rizede bir bal var anzer bali.ic piyasafa satilmadan direkt giden.satisi kazandirdigi icin satiyorlar.dogrudur demiyorum ama dunyada da bir kriz var.orasi cennet burasi cehennem.degil
Bizim arkadaşımız buğday ekiyor.Ben tarımla uğraşan bir ilçede çalışıyorum. Kimse domates biberle uğraşıyor artık. Ağırlık yaban mersini ceviz badem kurutmalik hurma. Kasayla kaldırıma dizilirdi almayani döverlerdi. Nasıl eksin gübre mazot git gel emek? Tarladan agactan veriyor fabrikaya parasına bakıyor. Yakında üzüm de kalmayacak geçen yıl bağ da kaldı, çoğu kişi kesti.
Branş ve şans da önemli ama 200 pek fazla bir puan değil malesef.Hadi ya hizmet puanı 200 üstü gelmez mi aydın civarı
Kursa gidemedigi icin bosa gidiyorsa zehir gibi kafalar bu basta egitimcilerin sucu.kusura bakmayin ama egitimi okulda tam vermek zorundasiniz egitim ucretsiz.sosyal devlet ilkesi.kursa ihriyac elbette olur ama kurs yoksa cocuk kayboluyosa ?okula götüreyim seni gel yarın.kantinden tek bir tost alamayanları kitap alamayanları geziye katılamayanları müzik aletine para bulamadığı için ders de boş oturanları göstereyim.sinemaya 3 yılda bir anca gidenleri göstereyim avm ye gitmeyi hayal edemeyen çocukları göstereyim.kursa gidemediğinden zehir gibi kafaların boşa gitmesini göstereyim gel
Eşimin akrabalarının çoğu avrupada yaşıyor..hepsinin abartısız yazıyorum izmir’in en pahalı semtlerinde birer ikişer evleri ve yazlıkları var..her sene evlerinde tadilat eksik olmuyor,2-3 senede bir mobilya değiştirebiliyorlar..bu insanlar emekliler ve turdan tura gezip duruyorlar..benim ailemde emekli yukarıda yazdıklarımın hiçbirini maaşlarıyla yapamazlar..Ya Allah aşkına,teyzem malulen emekli,senede iki üç kez geliyor Türkiye'ye,lütfen ama komik oluyor artık bu kiyaslar.
Evet aynen boyleBizim arkadaşımız buğday ekiyor.
Bu sene onun dışında tarım yapan kalmadı o yörede çünkü günlük mazotu 15 bini geçiyormuş.
Kendisi birebir ağızdan diyor ki’ geçen seneden 4 kat zamlı satmak zorundayım malımı , sizin de bir ekmeği 5 liradan aşağı bulmanız imkansız sonbaharda’ diyor.
Kardeş, sosyal devlet dedin, elendinKursa gidemedigi icin bosa gidiyorsa zehir gibi kafalar bu basta egitimcilerin sucu.kusura bakmayin ama egitimi okulda tam vermek zorundasiniz egitim ucretsiz.sosyal devlet ilkesi.kursa ihriyac elbette olur ama kurs yoksa cocuk kayboluyosa siz ne yapiyorsunuz?
Diger konuya donersek ekonomi iyi demedim.avrupada yok mu saniyorsun tost alamayan?var.bizim ulkenin sorunu hep beklemek.o cocuk neden kursa gidemeyince ziyan oluyor mesela?dyk var okullarda.20 kisi max.niye verimli degil?
daha fazla yazmayacağım.kafalarımız çok farklı.evet o kurslar o kadar faydalı olduğu halde insanlar kendilerine hiç bir şey almayıp spor olsun diye çocuklarını dışarda kurslara yolluyorlar özel hoca tutuyorlar.hepsi şükürsüzlüğümüzdenKursa gidemedigi icin bosa gidiyorsa zehir gibi kafalar bu basta egitimcilerin sucu.kusura bakmayin ama egitimi okulda tam vermek zorundasiniz egitim ucretsiz.sosyal devlet ilkesi.kursa ihriyac elbette olur ama kurs yoksa cocuk kayboluyosa siz ne yapiyorsunuz?
Diger konuya donersek ekonomi iyi demedim.avrupada yok mu saniyorsun tost alamayan?var.bizim ulkenin sorunu hep beklemek.o cocuk neden kursa gidemeyince ziyan oluyor mesela?dyk var okullarda.20 kisi max.niye verimli degil?
Kursa gidemedigi icin bosa gidiyorsa zehir gibi kafalar bu basta egitimcilerin sucu.kusura bakmayin ama egitimi okulda tam vermek zorundasiniz egitim ucretsiz.sosyal devlet ilkesi.kursa ihriyac elbette olur ama kurs yoksa cocuk kayboluyosa siz ne yapiyorsunuz?
Branş ilk mat. 10 küsur yılda İstanbul’da anca bu kadar birikti hocamBranş ve şans da önemli ama 200 pek fazla bir puan değil malesef.
daha fazla yazmayacağım.kafalarımız çok farklı.evet o kurslar o kadar faydalı olduğu halde insanlar kendilerine hiç bir şey almayıp spor olsun diye çocuklarını dışarda kurslara yolluyorlar özel hoca tutuyorlar.hepsi şükürsüzlüğümüzden
H Heytttt be kızlar bebim akrabalarımda Avrupa'da yaşıyorlar. Biz zamlardan bahsedince direk dedikleri şu hiç şükretmiyorsunuz, her yerde her şey çok pahalandı, avrupada öyle, sizde yine maaşlar artıyor ama bizde maaşlarda artmıyor aynı kalıyor, çok şükürsüzsünüz, rahatlığa alışmışsınız, biz izine gelebilmek için ne şartlarda çalışıyoruz burda gezip tozmuyoruz vs, burda yağın litresi oldu 5 euro, domates salatalık desen onlarda 3 4 euro, un da eskiden 1 euro altındaydı şimdi daha pahalıya alıyoruz diyor. Ama baktıpında altında 2 araba var, mercedes ve ww tauran mı tuareg mi neyse. Ama kabul etmşyorlsr çok pahalıymış orasıda.
Izmirde ev alir.parasi burada degerli.ama orada kazanip yediginde eskisi gibi degil.ua da senden cok da super orada yasamiyor.araba alir.cunku araba orada uretiliyor ve ucuz.sen mesela kiyafeti ucuza alabilirs8n.ama rusyada alamazsin.pahali kiuafet.Eşimin akrabalarının çoğu avrupada yaşıyor..hepsinin abartısız yazıyorum izmir’in en pahalı semtlerinde birer ikişer evleri ve yazlıkları var..her sene evlerinde tadilat eksik olmuyor,2-3 senede bir mobilya değiştirebiliyorlar..bu insanlar emekliler ve turdan tura gezip duruyorlar..benim ailemde emekli yukarıda yazdıklarımın hiçbirini maaşlarıyla yapamazlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?