Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bol ekmekli fakir yemeği di mi? 25 lira mercimek çorbası. Al buyur bakalım.

Benim de zoruma giden bu. Tamam vereyim domatese 25 lira, hovardalık edeyim ama tadı yok ki. Hem en pahalısını al hem tat olmasın insana koyuyor.

Geçiniyoruz ama elbette kisarak. Su zamanlarda kısmadan bu enflasyonda zaten mümkün değil. Dışarıdan pek yemiyoruz mesela yersem haftada bir o da dürüm yanina çorba gibi seyler tercih ediyoruz. Porsiyon bize su an için lüks.
Kiralar çok artmadan evlenmiştik biz ama bu yaz tüfe oranında artacak tabi yine de abartılı bir rakam olmaz su an %34 gibi gözüküyor her ay takip ediyorum artik. Bi yandan da uzaklaşmak istiyorum bu muhabbetlerden elden bir sey gelmiyor can sıkmaya da değmez diye.
Eşim geçen kaliteli bir ayakkabı markasından bana almak istedi çıkarttım adamı. Bi ayakkabı 1 bin lira üstü . 750ye beğenmiştim o bile çok geldi hic alasım gelmiyor.
Arabamız var yeni henüz çok uzaga gitmedik bir ay daha olmadi 700 tl gitti yakita sanirim en az bin tl olacak ki dediğim gibi çok uzağa gitmemiştik az yakan bir model var bizde üstelik. Onceden aracmiz olmadığı için sigorta 8 bin cıktı , bakımı masrafı onceden olmayan masraflarımız da eklendi bakalim bu ay birikim yapabilecek miyiz bende merak ediyorum.
Normalde 5 bin kadar biriktiriyordum.

Sorunda tam burda zaten
Mesela türkiye yağ zengini bir ülke ama çoğu yurtdışına gidince biz yağsız kalıyomuşuz sonra ithal ediyorlarmış işte
Mercimeğin iyisini yurtdışına gönderiyorlardır sanada en kıytırık mercimeği ithal ediyorlardır olay bu

Kahve sıkıntısı var zaten global olarak. Ben esnafa da kızmıyorum ki, elektrik, kira, personel gideri, saçma sapan zamlanan ürünler derken esnaf en masumu burada (fırsatçıları dışarıda tutuyorum onlar zaten genelde turistik bölgeleri mesken ediniyor) Esnafa da kızamıyorum yani ama 35 lira kahve de zoruma gidiyor artık.

H Heytttt be kızlar bebim akrabalarımda Avrupa'da yaşıyorlar. Biz zamlardan bahsedince direk dedikleri şu hiç şükretmiyorsunuz, her yerde her şey çok pahalandı, avrupada öyle, sizde yine maaşlar artıyor ama bizde maaşlarda artmıyor aynı kalıyor, çok şükürsüzsünüz, rahatlığa alışmışsınız, biz izine gelebilmek için ne şartlarda çalışıyoruz burda gezip tozmuyoruz vs, burda yağın litresi oldu 5 euro, domates salatalık desen onlarda 3 4 euro, un da eskiden 1 euro altındaydı şimdi daha pahalıya alıyoruz diyor. Ama baktıpında altında 2 araba var, mercedes ve ww tauran mı tuareg mi neyse. Ama kabul etmşyorlsr çok pahalıymış orasıda.

Azerbaycan bile geri çevirdi bu sene domatesleri,aslında onlar da ilaç tespit edildiği için geri çeviriyorlar ve iç piyasada bize kakalaniyor.Patates alıyorum,kilosu 10 lira ama çürük çarık,soğan öyle.Dediginiz gibi bunlar daha iyi günlerimiz.

okula götüreyim seni gel yarın.kantinden tek bir tost alamayanları kitap alamayanları geziye katılamayanları müzik aletine para bulamadığı için ders de boş oturanları göstereyim.sinemaya 3 yılda bir anca gidenleri göstereyim avm ye gitmeyi hayal edemeyen çocukları göstereyim.kursa gidemediğinden zehir gibi kafaların boşa gitmesini göstereyim gel

Bizim arkadaşımız buğday ekiyor.
Bu sene onun dışında tarım yapan kalmadı o yörede çünkü günlük mazotu 15 bini geçiyormuş.
Kendisi birebir ağızdan diyor ki’ geçen seneden 4 kat zamlı satmak zorundayım malımı , sizin de bir ekmeği 5 liradan aşağı bulmanız imkansız sonbaharda’ diyor.

Kursa gidemedigi icin bosa gidiyorsa zehir gibi kafalar bu basta egitimcilerin sucu.kusura bakmayin ama egitimi okulda tam vermek zorundasiniz egitim ucretsiz.sosyal devlet ilkesi.kursa ihriyac elbette olur ama kurs yoksa cocuk kayboluyosa ?

Diger konuya donersek ekonomi iyi demedim.avrupada yok mu saniyorsun tost alamayan?var.bizim ulkenin sorunu hep beklemek.o cocuk neden kursa gidemeyince ziyan oluyor mesela?dyk var okullarda.20 kisi max.niye illa ucretli kursa gitmeli?

Son düzenleme:
Ya Allah aşkına,teyzem malulen emekli,senede iki üç kez geliyor Türkiye'ye,lütfen ama komik oluyor artık bu kiyaslar.
Eşimin akrabalarının çoğu avrupada yaşıyor..hepsinin abartısız yazıyorum izmir’in en pahalı semtlerinde birer ikişer evleri ve yazlıkları var..her sene evlerinde tadilat eksik olmuyor,2-3 senede bir mobilya değiştirebiliyorlar..bu insanlar emekliler ve turdan tura gezip duruyorlar..benim ailemde emekli yukarıda yazdıklarımın hiçbirini maaşlarıyla yapamazlar..

Evet aynen boyle
Artık şanslı olanlar bahçesine az az yediği kadar ekecek pazar bağlantısını kesecek diğerleri de ne ekersen onu yiyecek bence

Kardeş, sosyal devlet dedin, elendin
Sosyal halkız biz sadece ibanları, yüksek vergileri olan, kendi söküğünü diken bir halkız, o kadar.
Tartışmaya gerek kalmadı.

daha fazla yazmayacağım.kafalarımız çok farklı.evet o kurslar o kadar faydalı olduğu halde insanlar kendilerine hiç bir şey almayıp spor olsun diye çocuklarını dışarda kurslara yolluyorlar özel hoca tutuyorlar.hepsi şükürsüzlüğümüzden

Size mavi boncuk bırakıyorum, maşallah kafanız pırıl pırıl nazar değmesin.

4750 TL asgari ücret. Beyaz peynirin kilosu 100 TL minimum, eğer pazardan alırsan vaktin varsa gezer dolaşırsan 80’e bulursun ki ucuz değil. Kira, fatura falan yazmıyorum bak. Tavuğun kilosu bile 90 Lira olmuş hadi onu da yazayım. Ama hala daha muhakeme yok yazık.

Ama öyle insanlarin gercekten Türkiyedeki durumdan haberdar olduklarini düsünüyormusunuz? Tamam haberlere baksaniz asgari ücret su kadar yükseltildi diye görüyorlar, ama bazi yerlerde 3000 tl nin altinda ev bulamadigini bilmiyorlar iste. Öylelerini ciddiye almayin. Evet yag 5 euroya cikti ve burda ki zamlar da bir cok aileyi zora sokuyor. Ama Türkiyedeki ekonomik durum ve almanyadaki katsilastirilmaz iste. Onu anlamiyorlar

Izmirde ev alir.parasi burada degerli.ama orada kazanip yediginde eskisi gibi degil.ua da senden cok da super orada yasamiyor.araba alir.cunku araba orada uretiliyor ve ucuz.sen mesela kiyafeti ucuza alabilirs8n.ama rusyada alamazsin.pahali kiuafet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…