Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaaa teyzem fildir fıldır geziyor şu anda,bixim emeklimiz kendi ülkesinde bile gezemiyor.Neyi kıyaslıyoruz biz Allah aşkına.

Öyle üzülüyorum ki. Geçen hafta iş münasebetiyle biraz lüks yerlere takıldık, bir tane Türk yok hepsi turist. Tamam gelsinler turizm sektörü de kazansın ama ülkemin kaymağını hep yabancıların yemesi zoruma gidiyor.

Fransa’ya taşınmak istiyorum

Bu yaz tatil mekanları da öyle olacak,Türk turisti sinek gibi görüyor turizmciler zaten.

Birim olarak değerlendirmeyi kimse algılayamıyor.
Elbette hayat her yerde zor, dünya şartları belli, kaynaklar sınırlı.
1 günlük asgari ücret kazancı ile eskiden avrupada kur sebebiyle aç kalırdık, şimdi burada hepten açız çünkü kur farkı benim kendi toprağımdaki her şeye yansıyor.
Avrupalı 1 saatlik kazancıyla karın doyururken, bu ülkede bir günlük kazançla bir günlük yemek bedeliniz birbirini dengelemiyor ki.

His değil bizimki, tsunami diyelim.

Onlarda da enflasyon yükseldi, 0,75’lerden 7’lere çıktı ama bizdeki durum bambaşka yani demek buradaki pahalılık olsa oralar yıkılır.

Valla uzun zamandır latte içmiyorum. Ona verecek paraya yazık diyorum artık. Allahtan işyerindeki kahve beleş
Ben bir türk kahvesine 35 tl ödedim, sıradan bir cafede iki yudum şeye. Bakın İstanbul’da değilim hadi lüks mekan boğaz olsun, bayağı normal bir cafe bu.
35 euroya türk kahvesi içtiğini düşünebildiğinde konuşalım bunu.

Valla uzun zamandır latte içmiyorum. Ona verecek paraya yazık diyorum artık. Allahtan işyerindeki kahve beleş

Ben eve makine alıcam. İyi de bir markanın 2300’e var makinesi, hesapladım altı aya kendini amorti ediyor. İyice cozuttular artık 35 nedir

Onlarda da enflasyon yükseldi, 0,75’lerden 7’lere çıktı ama bizdeki durum bambaşka yani demek buradaki pahalılık olsa oralar yıkılır.
pahalılık önemli değil ki eskiden de vardı.alım gücünü ona göre ayarlıyorlardı geçiniyorduk.alım gücü asıl sorun .

Ben eve makine alıcam. İyi de bir markanın 2300’e var makinesi, hesapladım altı aya kendini amorti ediyor. İyice cozuttular artık 35 nedir
Günde 2 tane içsen bile sonuçta dışarıya verdiğin paradan iyidir. Ama geçenlerde kafe işleten bir arkadaş diyordu çekirdek kahvenin kilosu 300 lira olmuş diye tabi bı dediğim 2 ay önceydi şimdi kesin 400-500 olmustur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…