- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi handeac123
-
Yaaa teyzem fildir fıldır geziyor şu anda,bixim emeklimiz kendi ülkesinde bile gezemiyor.Neyi kıyaslıyoruz biz Allah aşkına.
Ama öyle deme sonuçta Türkiye’de yaşayan ailelerimiz yakın çevremiz var
Fransa’ya taşınmak istiyorumHaftasonu eşimin Fransa’dan iki iş arkadaşını ağırladık. Fransa çok pahalı bir ülke ama adamlar buna rağmen bizim fiyatlara şaşırdı. Latte 35’den başlıyor, siz kaça alıyorsunuz dedim 2 € dedi. Biz İstanbul’da 35 bazen 40 TL dedim adam şok oldu. 2 -3 €’ya içerken konuşması kolay yani özetle.
Ürünleri bilemem ama Mercimek, buğday vs.. olmadığı kesindir.Ama genelde buraya gelen şeylerin üstünde Türk malü yazıyor
Bu yaz tatil mekanları da öyle olacak,Türk turisti sinek gibi görüyor turizmciler zatenÖyle üzülüyorum ki. Geçen hafta iş münasebetiyle biraz lüks yerlere takıldık, bir tane Türk yok hepsi turist. Tamam gelsinler turizm sektörü de kazansın ama ülkemin kaymağını hep yabancıların yemesi zoruma gidiyor.
Birim olarak değerlendirmeyi kimse algılayamıyor.Haftasonu eşimin Fransa’dan iki iş arkadaşını ağırladık. Fransa çok pahalı bir ülke ama adamlar buna rağmen bizim fiyatlara şaşırdı. Latte 35’den başlıyor, siz kaça alıyorsunuz dedim 2 € dedi. Biz İstanbul’da 35 bazen 40 TL dedim adam şok oldu. 2 -3 €’ya içerken konuşması kolay yani özetle.
His değil bizimki, tsunami diyelim.Aslında aynı dili konuşuyoruz ama çıktı biri yok siz Avrupa’da yaşıyorsunuz tuzunuz kuru konuşma hakkınız yok dedi. Ozaman Giresun’da yaşayanlarda konuşmasın yorum yapmasın, orda hersey daha ucuzmuş ya …sanki biz Türkiye’yle burasını kıyasladık. Konu nasıl kıyaslamaya kadar geldi bende anlamadım. Ama sonuçta tüm dünyayı etkileyen bir ekonomik kriz var onu sadece vurgulamak istedim. Bu Türkiye’de cok daha fazla hissediliyor o ayrı şey
Valla uzun zamandır latte içmiyorum. Ona verecek paraya yazık diyorum artık. Allahtan işyerindeki kahve beleşOh mondieu
Geçenlerde durumumda paylaşmıştım hatta,Türk mahsulleri ofisi paketinin arkasında menşei ülke Kanada yazıyor.Bu ne biçim bir matematik anlamadım. Kendi ürettiği malı ihrac ediyor sonra kendi ülkesine ithal getiriyor
Töbe töbeHis değil bizimki, tsunami diyelim.
Birim olarak değerlendirmeyi kimse algılayamıyor.
Elbette hayat her yerde zor, dünya şartları belli, kaynaklar sınırlı.
1 günlük asgari ücret kazancı ile eskiden avrupada kur sebebiyle aç kalırdık, şimdi burada hepten açız çünkü kur farkı benim kendi toprağımdaki her şeye yansıyor.
Avrupalı 1 saatlik kazancıyla karın doyururken, bu ülkede bir günlük kazançla bir günlük yemek bedeliniz birbirini dengelemiyor ki.
KesinlikleOnlarda da enflasyon yükseldi, 0,75’lerden 7’lere çıktı ama bizdeki durum bambaşka yani demek buradaki pahalılık olsa oralar yıkılır.
Ben bir türk kahvesine 35 tl ödedim, sıradan bir cafede iki yudum şeye. Bakın İstanbul’da değilim hadi lüks mekan boğaz olsun, bayağı normal bir cafe bu.Valla uzun zamandır latte içmiyorum. Ona verecek paraya yazık diyorum artık. Allahtan işyerindeki kahve beleş
Valla uzun zamandır latte içmiyorum. Ona verecek paraya yazık diyorum artık. Allahtan işyerindeki kahve beleş
pahalılık önemli değil ki eskiden de vardı.alım gücünü ona göre ayarlıyorlardı geçiniyorduk.alım gücü asıl sorun .Onlarda da enflasyon yükseldi, 0,75’lerden 7’lere çıktı ama bizdeki durum bambaşka yani demek buradaki pahalılık olsa oralar yıkılır.
Ürünleri bilemem ama Mercimek, buğday vs.. olmadığı kesindir.
Sabahtan beri yıllık yüzde 7lik enflasyon için mi ağlanıyolar burda? Ayol %7 bizim bir haftalık enflasyonOnlarda da enflasyon yükseldi, 0,75’lerden 7’lere çıktı ama bizdeki durum bambaşka yani demek buradaki pahalılık olsa oralar yıkılır.
Günde 2 tane içsen bile sonuçta dışarıya verdiğin paradan iyidir. Ama geçenlerde kafe işleten bir arkadaş diyordu çekirdek kahvenin kilosu 300 lira olmuş diyeBen eve makine alıcam. İyi de bir markanın 2300’e var makinesi, hesapladım altı aya kendini amorti ediyor. İyice cozuttular artık 35 nedir
Özür diliyorum tüm bu zamlara ve enflasyona neden olduğum icinSabahtan beri yıllık yüzde 7lik enflasyon için mi ağlanıyolar burda? Ayol %7 bizim bir haftalık enflasyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?