Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben en ucuz a101 kahvesine geçeli çok oldu.dışarda da 3 ayda bir anca içiyorum.o parayı çocuğa etli mönü almak da kullanmayı tercih ediyorum.tüm analar da böyle ülkemizde hemen hemen

neden ithal pekiii kardeşşşşş? eskiden nasıl alabiliyorduk emekli ikramiyemizle kardeşşşşş?
Ya simdi konuyu islam memiae geei goturmek istemiyorum lakin islam memise kadar gitcez anlasilan.
Bak simdi gecen bi baslikta hatirlar misin ev fiyatlari ucuzlar diye adamin vediosunu oaylastim.neden ucuzlar neden ucuzlamaz yazitodunuz.orada biri demir cimento vs dedi.hakliydi.diger konu da ekonomik beklemtilere gore ucuzlayacakti cunku bi uerde doyacakti sistem.ama noldu o gece?o gece cikip cumhurbaakani dedi ki konutta faiz indiriyoz.peki sonra noldu bacim?ev satangiller hemen fiyatlari yukari cekti.ev yok muydu?vardi.neden fiyatlar artti?
Yani.mercimek yok mu?var.

O zaman ben niye marketlerde fellik fellik mensei turkiye olan bakliyat ariyorum?

Ne oldu.. Sussuz topraklarda mercimek yetişecekti. Milyonluk projeler çöp oldu. Gap vs projeler Ülkeyi kalkındıracaktı güzel başlamıştı ama son 20 senede o topraklar da kurudu. Mercimeği de ithal eder olduk.

Mercimek ya mercimek dar gelirlinin en az evinde bir mercimek çorbası olurdu o da bitti..

Son düzenleme:
Su mesaca begenmedim diyenler zerre ekonomi ve siyaset biliminden haberdar degil.tartiamayalim rica edicim
Uretmedigin mali ucuza almak ekonomini cokertir.uretmiyon sen uretmiyon.pahali olcak tabi

o karardan önce de zaten 2 katını geçmişti bir senede.faizler yüksekken yanii.ama ekonomi çok eyiiii haklısınnn.

Geçen aylarda rusyadan dönen domatese denk geldim satıyorlardı
Yemin ediyorum hayatımda kışın ortasında öyle lezzetlisini yemedim. Rengi şekli büyüklüğü bile bambaşkaydı
Yurt dışına hep en en en en iyileri gönderiyorlarmış zaten kalan sağlarda bizim
O kadar zoruma gidiyorki
Patates alıyorum yemyeşil
Soğan sarımsak alıyorum küflü
Portakal alıyorum ekşi
İyisine denk gelirsek ooooo diyoruz yani
Yurtdışındakiler bizim ülkemizin gönderdiğini bizden ucuza yiyebiliyorlarsa sözün bittiği yerdeyiz
Daha iyi günlerimiz bunlar bence
İnsanımız daha yeni ısınmaya başladı

O mesajdan onu nasıl anladın valla burda 5 euroya yağ alıyorum diye ağlanmak şımarıklık kusura bakma
Cünkü ben yemekleri cok yağlı seviyorum ama yağ 5 euro olunca ekmeği bandirip yiyorum . Bu arada yağ fiyatlarını bilmiyorum , Antep’ten babamın mis gibi zeytinliklerinden elde edilen yağı kullanıyorum .

Özür diliyorum tüm bu zamlara ve enflasyona neden olduğum icin
Ya size ya da gurbetçilere kimsenin bir şey dediği yok, genel olarak algılayamadığınız kısım şu.
Siz beter diye şikayet ediyorsunuz, biz dipteyiz açız ve sihir ile yaşıyoruz. Aradaki fark bu.
Elbette dünyanın her yerinde sıkıntı olduğunun farkındayız da tr de yaşamak artık insanlık üstü bir mücadele.
Hayatımızda domates almak lüks olacak, bugün de onu açıkladılar yaza kilosu 30 lira olabilir diye.
1 kilo domatesi 30 birim fiyata satan, avrupa desek 30 euro, kendinle kıyasla öyle bir ülke tahayyül edebiliyor musun?
Etme, 5 adet yani bir kilo domatesin fiyatı aha burada bu yaza.

Geçen gün bahçeye indim. Yan sokagimda kalabalık bir apartman var. Aralarında liste yapıyorlardı 3tl ye makarna almak için. Çok heyecanlilardi. Sonra çocukları bakka istedi, kızdilar. 6 7 çocuk hepsi 6 9 yaş civarı. Evde onları da düşünerek aldığım bayramlık jelibonlar vardı. Toplu satılan en minik boy. Kostum aldim, havalara uctular. Gelip gidip teşekkür ettiler. Benim içimi yakıyor artık herseye gözümü kulağımı kapamak istiyorum. Gitgide uçuruma gidiyoruz görüyorum. Ben şu an calisamiyorum ama ayaktayım. Hep bir denge, puan, hediye çeki peşindeyim.

Su mesaca begenmedim diyenler zerre ekonomi ve siyaset biliminden haberdar degil.tartiamayalim rica edicim
Uretmedigin mali ucuza almak ekonomini cokertir.uretmiyon sen uretmiyon.pahali olcak tabi
Cok komiksiniz, mercimegi cok uretiyormusuz ihrac ediyormusuz, o zaman niye mercimegi ucuza alamiyoruz? Niye ithal mercimek yemek zorundayiz, ulkemde bolca uretiliyorsa? Niye pahaliya aliyorum, niye mercimek lukse kacti? Neyi savundugunuzu anlamadim bile. Engin ekonomi bilginize yetisemedik. Pardon.

Ama iste böyle bişey , orda bu pahalı olur başka yerde başka bişey . Ona bakarsan Suudi Arabistan’da elektrik ve benzin ucuz hatta bazı Arap ülkelerinde bedava , ama eminin onlarında dert yandığı başka şeyler vardır muhakkak.

Ben tarımla uğraşan bir ilçede çalışıyorum. Kimse domates biberle uğraşıyor artık. Ağırlık yaban mersini ceviz badem kurutmalik hurma. Kasayla kaldırıma dizilirdi almayani döverlerdi. Nasıl eksin gübre mazot git gel emek? Tarladan agactan veriyor fabrikaya parasına bakıyor. Yakında üzüm de kalmayacak geçen yıl bağ da kaldı, çoğu kişi kesti.

Öyle değil işte, öyle değil.
Ucuzu yok, en temel gıda bile.
Ekmek 3 4 tl, neyi tartışıyoruz?
Burada bir market arabası haftalık gıdaya 1000 birim para öderken, dünyanın her yerinde buna 90 200 birim arası para ödüyorsam, bana örnek gösterilecek başka ülke yoktur.

Yağı, unu, suyu, elektriği, doğalgazı, sebzesi, meyvesi, eti, sütü, yumurtası, yani daha ne sayalım?
Yumurtanın adetinin 1,5 euro olduğu ülke mi var?
Bizlerin aldıkları maaşlar döviz olarak çevrildiğinde sizlerin asgari ücretine bile denk gelmezken, her şeye 5 katı daha pahalı ulaşmakla sınanıyoruz.

Evet zor, sizin de zordur hayatınız bir şey diyemem.
Sizin zorla bizim zor kelimesinin içi bambaşka, fark bu.

Butin meaajlarimi birer birer okuyun ekonomi iyi demedim.araba uzerinden ornek veriliyor ve diyorum ki araba uretmiyorsunuz pahali alman dogal olan.
Yiyecek avrupadan ucuz burada bazi urunlerde de başa baş.cunku gida dunya genelinde pahali ve sen iyi urunlerini ihrac ediyorsun.mesela rizede bir bal var anzer bali.ic piyasafa satilmadan direkt giden.satisi kazandirdigi icin satiyorlar.dogrudur demiyorum ama dunyada da bir kriz var.orasi cennet burasi cehennem.degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…