- 10 Nisan 2014
- 43.713
- 116.231
- 798
- Konu Sahibi handeac123
-
ben en ucuz a101 kahvesine geçeli çok oldu.dışarda da 3 ayda bir anca içiyorum.o parayı çocuğa etli mönü almak da kullanmayı tercih ediyorum.tüm analar da böyle ülkemizde hemen hemenGünde 2 tane içsen bile sonuçta dışarıya verdiğin paradan iyidir. Ama geçenlerde kafe işleten bir arkadaş diyordu çekirdek kahvenin kilosu 300 lira olmuş diyetabi bı dediğim 2 ay önceydi şimdi kesin 400-500 olmustur
O mesajdan onu nasıl anladınÖzür diliyorum tüm bu zamlara ve enflasyona neden olduğum icin
Ya simdi konuyu islam memiae geei goturmek istemiyorum lakin islam memise kadar gitcez anlasilan.neden ithal pekiii kardeşşşşş?eskiden nasıl alabiliyorduk emekli ikramiyemizle kardeşşşşş?
O zaman ben niye marketlerde fellik fellik mensei turkiye olan bakliyat ariyorum?Oradaki 4 bin birimle buradaki ayni degil.elbette daha iyiler ama uretim yapilan konularda.mesela almanyada arac almak daha kolay ama yiyecek sorun gibi.yani begenmeseniz de biz gidada ihracatta iyi durumdayiz.mercimek,nohut bunlarin ihracatinda kotu degiliz.dunyada genel bir kriz var zaten.
Yani insanlari orasi iyi sen ne sikayet ediyosun diye yargilamayin.
Cunku ihrac ediyozO zaman ben niye marketlerde fellik fellik mensei turkiye olan bakliyat ariyorum?
Ben de edemiyorum aslında ama sıkıntı çıkarıp sabahı sabah ettirince koştur koştur gittim oturdum o koltuğaSorma benim de yaptırmam gereken implant var. Cesaret edemiyorum.
Su mesaca begenmedim diyenler zerre ekonomi ve siyaset biliminden haberdar degil.tartiamayalim rica edicimAraba uretiyorlar cunku.sen araba uretiyor musun?uretmedigin mala vergi yuksek odemen kadar dogal bi sey yok.veya senden ucuz uretim yapilan mala vergi uygulamazsa devlet ekonomin coker.dengelemek zorunda.uretmiyosan pahaliya alacaksin.sen uretmezken araba almanyayala kendini kiyaslaman komik.mercimegi kiyasla mercimek uretiyon sen.
o karardan önce de zaten 2 katını geçmişti bir senede.faizler yüksekken yanii.ama ekonomi çok eyiiii haklısınnn.Ya simdi konuyu islam memiae geei goturmek istemiyorum lakin islam memise kadar gitcez anlasilan.
Bak simdi gecen bi baslikta hatirlar misin ev fiyatlari ucuzlar diye adamin vediosunu oaylastim.neden ucuzlar neden ucuzlamaz yazitodunuz.orada biri demir cimento vs dedi.hakliydi.diger konu da ekonomik beklemtilere gore ucuzlayacakti cunku bi uerde doyacakti sistem.ama noldu o gece?o gece cikip cumhurbaakani dedi ki konutta faiz indiriyoz.peki sonra noldu bacim?ev satangiller hemen fiyatlari yukari cekti.ev yok muydu?vardi.neden fiyatlar artti?
Yani.mercimek yok mu?var.
Geçen aylarda rusyadan dönen domatese denk geldim satıyorlardıMercimeği,buğdayı bile ithal ediyoruz,nasıl oluyor ki bu?Türkiye eskiden kendi kendine yetebilrn ve dışarıya ihraç yapan bir Tarım ülkesi idi,şimdi tarım ve hayvancılık bitmek üzere.Almanya'da gıda sıkıntısı falan da yok.Buna katılmıyorum.
Ekonomi cok iyi demedim.degil.o karardan önce de zaten 2 katını geçmişti bir senede.faizler yüksekken yanii.ama ekonomi çok eyiiii haklısınnn.
Cünkü ben yemekleri cok yağlı seviyorum ama yağ 5 euro olunca ekmeği bandirip yiyorumO mesajdan onu nasıl anladınvalla burda 5 euroya yağ alıyorum diye ağlanmak şımarıklık kusura bakma
Ya size ya da gurbetçilere kimsenin bir şey dediği yok, genel olarak algılayamadığınız kısım şu.Özür diliyorum tüm bu zamlara ve enflasyona neden olduğum icin
Ya2 niye gecmisti?o karardan önce de zaten 2 katını geçmişti bir senede.faizler yüksekken yanii.ama ekonomi çok eyiiii haklısınnn.
Cok komiksiniz, mercimegi cok uretiyormusuz ihrac ediyormusuz, o zaman niye mercimegi ucuza alamiyoruz? Niye ithal mercimek yemek zorundayiz, ulkemde bolca uretiliyorsa? Niye pahaliya aliyorum, niye mercimek lukse kacti? Neyi savundugunuzu anlamadim bile. Engin ekonomi bilginize yetisemedik. Pardon.Su mesaca begenmedim diyenler zerre ekonomi ve siyaset biliminden haberdar degil.tartiamayalim rica edicim
Uretmedigin mali ucuza almak ekonomini cokertir.uretmiyon sen uretmiyon.pahali olcak tabi
Ama iste böyle bişey , orda bu pahalı olur başka yerde başka bişey . Ona bakarsan Suudi Arabistan’da elektrik ve benzin ucuz hatta bazı Arap ülkelerinde bedava , ama eminin onlarında dert yandığı başka şeyler vardır muhakkak.Ya size ya da gurbetçilere kimsenin bir şey dediği yok, genel olarak algılayamadığınız kısım şu.
Siz beter diye şikayet ediyorsunuz, biz dipteyiz açız ve sihir ile yaşıyoruz. Aradaki fark bu.
Elbette dünyanın her yerinde sıkıntı olduğunun farkındayız da tr de yaşamak artık insanlık üstü bir mücadele.
Hayatımızda domates almak lüks olacak, bugün de onu açıkladılar yaza kilosu 30 lira olabilir diye.
1 kilo domatesi 30 birim fiyata satan, avrupa desek 30 euro, kendinle kıyasla öyle bir ülke tahayyül edebiliyor musun?
Ya size ya da gurbetçilere kimsenin bir şey dediği yok, genel olarak algılayamadığınız kısım şu.
Siz beter diye şikayet ediyorsunuz, biz dipteyiz açız ve sihir ile yaşıyoruz. Aradaki fark bu.
Elbette dünyanın her yerinde sıkıntı olduğunun farkındayız da tr de yaşamak artık insanlık üstü bir mücadele.
Hayatımızda domates almak lüks olacak, bugün de onu açıkladılar yaza kilosu 30 lira olabilir diye.
1 kilo domatesi 30 birim fiyata satan, avrupa desek 30 euro, kendinle kıyasla öyle bir ülke tahayyül edebiliyor musun?
Öyle değil işte, öyle değil.Ama iste böyle bişey , orda bu pahalı olur başka yerde başka bişey . Ona bakarsan Suudi Arabistan’da elektrik ve benzin ucuz hatta bazı Arap ülkelerinde bedava , ama eminin onlarında dert yandığı başka şeyler vardır muhakkak.
Butin meaajlarimi birer birer okuyun ekonomi iyi demedim.araba uzerinden ornek veriliyor ve diyorum ki araba uretmiyorsunuz pahali alman dogal olan.Cok komiksiniz, mercimegi cok uretiyormusuz ihrac ediyormusuz, o zaman niye mercimegi ucuza alamiyoruz? Niye ithal mercimek yemek zorundayiz, ulkemde bolca uretiliyorsa? Niye pahaliya aliyorum, niye mercimek lukse kacti? Neyi savundugunuzu anlamadim bile. Engin ekonomi bilginize yetisemedik. Pardon.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?