- 27 Mart 2017
- 9.505
- 48.083
- 548
- Konu Sahibi handeac123
benim yasadigim yerde uretim yok, her sey dunyanin farkli yerlerinden geliyor. saka degil gercekten uretim yok yani herkes kendisi icin uretiyorsa uretiyordur. tamami egitim turizmiyle gecinen bir eyalet neredeyse. yeme icme uzerinden konusuldugu icin onu kiyasliyorum. yukarida da yazdim, ben aylik alisveris yaptim simdi turkiyeye donecegim icin az az aldim toplam 80 usd tuttu. dolu dolu alsam 120 tutardi.Butin meaajlarimi birer birer okuyun ekonomi iyi demedim.araba uzerinden ornek veriliyor ve diyorum ki araba uretmiyorsunuz pahali alman dogal olan.
Yiyecek avrupadan ucuz burada bazi urunlerde de başa baş.cunku gida dunya genelinde pahali ve sen iyi urunlerini ihrac ediyorsun.mesela rizede bir bal var anzer bali.ic piyasafa satilmadan direkt giden.satisi kazandirdigi icin satiyorlar.dogrudur demiyorum ama dunyada da bir kriz var.orasi cennet burasi cehennem.degil
yahu ben burada turk marketinden damak cikolata aldim 80 cent verdim, hadi o gun indirimdeydi ama turk cikolatasinin maksimum ederi 3 usd burada. ayni cikolatayi en son turkiyede 14 tlye almistim, o zaman da dolar 11 tl idi. simdi karsilastirmayi siz yapin bakalim, benim yasadigim yer ne uretiyor? neden zam gelse bile hala ucuza aliyorum her seyi? turkiyeden kalkip gelen cikolata nasil hala turkiyedekinden daha ucuz olabiliyor?
mesajlarinizin hicbirini anlamadim. insanlar gecinmekten bahsediyor siz almanyadaki arabayi konusuyorsunuz. bana soyleyin madem, ben dahil yurt disinda yasayan hangimiz kirmizi eti az yiyor? hicbirimiz. turkiyedekiler soylesin simdi en son ne zaman yediler? yazik yahu insanlarla dalga gecmeyin. gayet rahatiz, enflasyon burada son 40 yilin rekorunu kirdi %8 oldu diye adamlar cildiriyor, turkiyede %8 enflasyon olsa gobek atariz. turkiyeyle hic baglantisi olmayan insan %8’lik enflasyonu bir sey zannedip aman bittik tukendik diyebilir de turkiyede az da olsa yasamis olan herhangi birinin su sartlar altinda kendini ortaya atip biz de zor durumdayiz demesini hic iyi niyetli bulmuyorum artik.