Bu zamanda samanlk seyran oluyor mu?

canım konunu okurken benim üniversiteden bir arkadaşım ve sevgilisi geldi hatırıma..
liseden sonra tanışmışlar , sonra üniversite hayatı vs... derken oğlan da aynı seninki gibi 7. senesinde bitirebildi okulunu...ve akabinde hemen evlendiler.. ilk günler cicim ayları tabii ardından maddi sıkıntılar yüzünden yaşanan tartışmalar..defalarca boşanmanın eşiğine gelmeler...
demem o ki ; yalnızca okulunu bitirip, ev-eşya düzüp evlenmeyle de olmuyor bu iş..
özellikle erkeğin ve her iki tarafında belirli bir birikimi, garanti bir işi olmalı ki , sıkıntılar en aza indirgenebilsin...tabii ana- babadan zenginliğe konan kişiler istisna :1closedeyes:
Allah hayırlısını nasip etsin hakkınızda, acele ederken yapacağınız evliliğin hüsrana dönüşmesini istemezsizin sanırım siz de..
herşey gönlünüzce olsun a.s.

Samanlık elbette bu devirde seyran olmuyor ama bu biraz da sizin durumunuza bağlı. Ben dışardan olaya bakınca dedim ki "7 yıl bir okul okunur mu? " Yani bu durum sevgilinin tembel olduğunu düşündürdü bana. Bir insanın azmi varsa gerçekten para kazanmak geleceğini elde etmek istiyorsa önce okulunu bitirmek için elinden geleni yapar. Tabi ben özel durumları bilmeden konuşuyorum. Yani ailesi ona para veremedği için çalışmak zorunda olabilir. Bu nedenle ders çalışamıyor olabilir. Ama sebep ne olursa olsun benim hem çalışıp hem de elektrik elektronik mühendisliği okuyup bir de okulunu 5 yılda bitiren arkadaşlarım var. Yani isteyince olur. (tabi 5 parmağın 5'i de bir değil.) beklemek konusunda ise haklısın.

Benim bir arkadaşım aynı senin durumundaydı. Ona olanları anlat dediğimde "Ya okulu bitirecek ama ne zaman bitireceği belli değil. Hadi en kötü ihtimalle 2 yılda bitirdi. Bir de askere gidecek o da tut ki uzun dönem oldu kısa dönem olsa bile 5-6 ay da orada gidecek. Hadi askerden geldi iş buldu. Çalıştı. Bir de evlenecek parayı biriktirdik derken bir bakacağım 4-5 yıl geçmiş. Ee benim de okulum bitiyor, ailem de benden bişeyler bekliyor artık. Evlilik, çoluk çocuk..." dedi. Ayrıldı. Ama seviyorsan katlanılır, beklenilir. Parasızlık da bir yere kadar idare edilir. Ama unutma bir yere kadar... Sadece ileriyi iyi düşün. Çocuğun açken veya ona istediği birşeyi alamadığında nasıl için acıyabilir? bunları düşün. Çocuk olana kadar elbet paramız olur diyorsan ve de çok çok seviyorsan katlanılır beklenilir. Ama aksi durumda işin zor. Gerçekten para olmadan bu devirde olmuyor...

canım samanlık seyran olmuyor malesef..eger sevgilinde evlilik ve para biriktirmek için caba varsa,sana söz veriyorsa hersey için bence bekle..ama vurdumduymaz biriyse beklemeye degmeyecegini düsünüyorum :teselli:

arkadaşım iyi güzelde ne acelen var... duyanda 35--40 yaşlarında sanır... okuluuz bitsin hem gezin hem eksiklerinizi tamamlamaya bakın.. askerlik derdide bitsin.. aklınızdaki sorunlar çözümlenmiş olur... bütçenize göre evinizi kurar ondan sonra hayat mücadelenize devamm edersiniz...

diyelim bu yaz evlendiniz.. hiçde borcunuz yok diyelim... kazandığı harç paraızı okul masraflarınızı, yol paranızı evin kirası, elektrik, su, telefonlar, yakıt, yeme içme masrafını karşılayabilecekmi??? sen okuyosun sende çalışsan bile çok zor... okul derdi kalksa diğer masraflarda biraz hafifler... senelik 1 milyar civarındadır harç parası. 2 kişisiniz 2 milyar senede eçinipte üstüne nasıl arttıracaksınız???

bence paylaşım bitiyor diyorsanız evinizin ihtiyaçları için eşya almayı ev için paylaşımda bulunmayı deneseniz belki dahada güzel olur.. bunlar benim fikirlerim.. biraz mantıklı olmak gerek.. eskiden samanlık seyran oluyormuş ama kayınvalide yanında oturup bir yatak bir sandık eşya bir boğaz daha ilave oluyormuş tamam... şimdi öyle değil malesef.. keşke maddi imkanlar iyi olsa.. aileler destek çıkabilse.... iyi düşün derim... 3 sene çok değil.. 5 seneyi bekleyen 3 sene daha bekler...

canım seni iyi anlıyorum ama sanki 50 yasına gelmiş gibi ümitsizlige kapılıyorsun.daha 24 yasındasın..2-3 sene beklesen bile tam evlilik yasına gelmiş olacaksın..erken evlenip nolcakki..benim cevremde erken evlenenlerin hepsi keske biraz daha bekleseydik diyor..eşlerini cok sevseler bile aile sorumlulugu agır tabiki..eger sevdigin kişi beklemeye degecek biriyse bence 2-3 seneden bisey kaybetmezsin,hatta kazanırsın..ama dedigim gibi beklemeye degecek biriyseyerimseniben

Valla ne yaLan söyliyim.. Erken evLenip hayatını karartacagına az saßret huzura er... Samanlık seyran oLayı artık ye$ilçamda kaLdı..

ıkı tarafta bu ışı başaracagız derse bu iş olur. ıkınızın de bu kara bulutlardan sıyrılıp, hırs yapmanız lazım. üç kuruşa, çok mutlu bır hayat kurabılırsınız. bu ııkınızın elınde ama önce çaba.

sizin kaygılarınız çok bence sizin samanlık seyran olmaz.

yaşı 27 falan demişsiniz. bayaa umutsuzluğa kapılmış bir yazı olmuş.

eğer seviyorsanız. senin okulun bittiğinde o da okulunu bitirmiş askerden gelmiş olabilir. beraber el ele verip çalışınca aşk varsa mutlu bir yuva kurabilirsiniz. sonuçta oun okulu bitmeediyse sizin de daha bitmemiş.

Tamam da evlenmek için arkanızdan atlı mı kovalıyor anlamadım... 2-3 seneye kadar herşey yerliyerine oturmuş olacak zaten... O zaman elenirsiniz....
Sizin okulunuzun bitmesine de daha var, bu acele niye....
Ne demek uzun süreli ilişkilerde paylaşım azalıyor ... Zaten paylaşımınız şimdiden azaldıysa evlenince hiç kalmaz, evlilik farklı bişey mi sanıyorsunuz.... Tek farkı cinsellik... Onun dışında sevgiliyken neler konuşuyor neler paylaşıyorsanız aynı şeyleri konuşmaya devam ediyorsunuz... Birde sevgiliyken anne babalarınızın düşünüp dert ettiği; sizin bildiğiniz ama sorumlu olmadığınız nur topu gibi faturalarınız kira kredi kartı giderleriniz oluyor, ve onlardan siz sorumlu oluyorsunuz....

burdaki herkese bakılırsa Samanlığın seyran olucak hali kalmamış artık.. demekki gerçekler benimde düşündüklerimle birebir... maddiyatı düzeltmedenşu okul,askerliği aradan çıkarmadan sağlıklı bir birliktelik olmayacak... 2 sene- 3 sene daha beklemeye devam senağlama

canım ben eşimle tam 7 sene çıktım.yani 5 sene çok değil beklenilebilinir.biz bazı şeyleri yoluna koymaya çalıştığımız için bekledik..siz de yoluna koymadan yapmayın.evlendkten sonra daha zor oluyor baız şeylerin üstesinden gelmek.öyleki tüm eşyaları alabilecek parayı biriktirdik öyle evlendik.ben evliyken borçla harçla uğraşamam evliliğimin tadını çıkarmak isterim dedim eşyaların birçoğunu biz aldık biriktrdiğimiz parayla.biraz da aileler yardım etti.asker beklemek çok zor ntekim biz ancak nişan yapabildik askere gitmeden.ailem vermezdi beni askere gitmemiş adama..işleri yoluna koyduk yani evlendikten sonra hiçbir problemle karşılaşmadık.
senin şimdi yapacağın iş okulu bitirmesine önayak olmak..bak ben eşim okulu uzatmadan bitirsin diye ders çalışsın diye ben ble yardım ettim ona..önce ona iş bulduk sonra ben iş buldum...herşey kadında biter.kadın önayak olmalı erkek tek başına beceremiyorsa..bir erkeğin hayatında kadın çok önemli.başının etini ye okul konusunda bırakma..sevgililik sadece cafeye oturup aşk meşk yapmak değil.oturup sorunları konuşun.nasıl üstesinden geliriz bunları konuşun eminim konuşuyorsunuzdur ama konuşmak yetmez icraata geçirt nişanlını biran önce..

Askere gitsin gelsin yavaş yavaş hep bir koldan her şeyi halledersiniz.. Zorluk çekilmeden, rahatlığın kıymeti bilinmez.. Samanlığı seyrana çeviremeseniz bile küçük bir evi cenneteçevirebilirsiniz..

bu zamanda samanlık seyran degil zehir oluyor kavga gürültü...
ama sevgilinizin pek hedefsiz biri oldugu ortaya çıkıyor sanki idealleri olan bir adam olsa bi an önce okulunu bitirir askerlik vs iş bakardı..alah sonunuzu hayır etsin..

Bunu başarabilmek için yürekden sevmek gerekir... Siz bunu yakalamışsınız.. Tebrikler..alkisalkisalkis Herkeze örnek olsun.....

canım 5 yıl beklemişsiniz 3 yıl daha bekleyin ne olacak okullarınızı bitirin birikim yapın ondan sonra evliliği düşünün bence...

iyide 7 sene olmuş okul..benim bildiğim 8 sene olunca atılıyorsun..yanlış mı biliyorum yoksa? o zaman 1 senesi var..mezun oldu oldu yoksa okuldan atılır....
ya güzelim bir yerleden tutayım diyorum ama olmuyor..okulu bitirsin askere gitsin ,para biriktirsin desem uzun zaman
okulu dondursun askere gitsin ,geldiğinde devam etsin ,sonra para biriktirsin desem o da uzun yol
valla bizde uzun zaman sonra evlendik ama bizim daha düzenimiz vardı..ben okulu bitirdiğimde eşim hem okulunu hemde askerliği bitirmişti..ondan sonra para biriktirdik ve evlendik..birşeylerden fedakarlık etmek lazım

Keşke herkes sizin gibi olabilse ablam
Keşke çoğu erkek badem gözlün gibi olabilse
Ama herkes sizin yaptığınızı yapamıyor işte. :1closedeyes:
Bravo size alkisalkisalkis

Peki merak ettiğim bişi var ailenle görüşmüyo musun :uhm:

canım samanlık seyran olmaz
ayrıca sen 24 sün sevgilin de 27 daha fazla değil ki yaşlarınız artı aksi mutlaka vardır ama 30 dan önce evlenen erkekler her zaman evliliğin gerektirdiği olgunlukta olamıyor öyle düşün bu geçecek süreyi

benim bir arkadaşım 7 yıl nişanlı kalıp evlendi eşinin okulu bitirmesini bekledi askere onlar evlendikten sonra gitti eşi keşke askerliği de bekleseymişim mahvoldum dedi

başka bir arkadaşım da 11 yıl çıktıktan sonra evlendi üstelik evlendiğinde o 30 eşi 32 idi

demem o ki sık dişini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…