Buda Başımıza kaldı dedi

Böyle düşünmeniz çok yanlış. Ben dahil, çevremde üniversite okurken çalışan çok kişi tanıyorum. Okul ve iş beraber idare edilebilir. Defacto, lcw gibi mağazalra part time girip, haftanın 3 günü çalışsanız, primlerle, yemekle asgari ücretten fazla para alabilirsiniz.
Şuan çalışırsam üniversite hayalimden vazgeçmek zorunda kalırım okumak istiyorum

Lise kpss mülakat ile aliyor atanacaginiz kurumlara mülakatlarda ne kadar torpil olduğunu bilmeyen yoktur sanırım
Benim üniversite okurken lise kpss ye girip atanan arkadaşlarım,benim öğrencilerimden aynı şekilde girip atanan çok kişi oldu.Hepsi güzel puanlar almıştı.Yani evet torpil tabiki var ama gereken puanı alıp de geçmişinde yanlış bir şey olmayan birinin atanmadığını görmedim.

Ne alakası var öğretmenlik veya hemşirelik okumanın hayatını garantiye almakla, Bu bölümleri okuduğunuzda hemen atanabileceğinizi mi sanıyorsunuz yıllarca atanamayan insanlar var. Sonuçta sistem aynı sistem KPSS den (Lise veya Lisans farketmez) iyi bir puan aldığınızda ancak atanabiliyorsunuz. Sizi biraz "kolaycı" olarak görüyorum yanlış anlamayın ama.. Çalışarak okuyun deniyor olmaz diyorsunuz, biryerden başlayın deniyor asgari ücret veriyorlar diyorsunuz, yatılı çalışın deniyor ailem izin vermez diyorsunuz??? Kısacası sizin çalışmakta gönlünüz yok gibi genel olarak, hep rahat edeyim en tepeden gireyim falan istiyorsunuz ama hayat öyle değil. Ben 41 yaşındayım. 17 yaşımdan beri çalışıyorum. 19 yaşımda ailemden ayrıldım (evlenmeden) hem çalıştım hem okudum.26 yaşımda binbir türlü emekle Mali Müşavir oldum. Hayatım kolay değildi ama başardım. İnanın bu şekilde olan milyonlarca insan var. Hayat korkak ve tembel insanlar için acımasız görünebilir ama cesur ve çalışkan insanlar en acımasız koşulları bile günün birinde kendisi için çiçekli bir bahçeye dönüştürebilir.
Hangi bölüm okudunuz ve mali müşavir oldunuz, bu arada azminize hayran kaldım

İpek hanım valla ben belirli bir yaşa kadar sorumluluğunu alacağım diye düşünüyorum.
Bir anne babanın görevi evladına en iyi şekilde eğitim vermek elinden gelen en iyi imkanı sunmak . Bunun sonucunda da çocuk gidecek işine gücüne bakacak . Tabi ki kötü zamanlarda destek olursun da bir insan belirli bir yaştan sonra kimseye muhtaç yaşamamali elin ayağın tutuyorsa çalışmak lazım .
Elbette haklısınız
Ama burfa aile hem okutmamis hem de boşaninca basimiza kaldı demis ee ne yapacaktı ki hem okumasına engel ol hem de böyle de ee ben bari okuyayım deyince de bizden sana fayda yok de o zaman ne yapacak konu sahibi ?
Benim söz ettigim ömür boyu sorumluluklarini almaktan ziyade zor günlerinde yanında olma
Yoksa biz elimizden geleni yaptıktan sonra kendi ayakları üstünde durmak cocuklarimizin gorevi

Elbette haklısınız
Ama burfa aile hem okutmamis hem de boşaninca basimiza kaldı demis ee ne yapacaktı ki hem okumasına engel ol hem de böyle de ee ben bari okuyayım deyince de bizden sana fayda yok de o zaman ne yapacak konu sahibi ?
Benim söz ettigim ömür boyu sorumluluklarini almaktan ziyade zor günlerinde yanında olma
Yoksa biz elimizden geleni yaptıktan sonra kendi ayakları üstünde durmak cocuklarimizin gorevi
Sonunda biri sesim olmuş evliliği de kaçarak yapmadım görücü usulü oldu herkes kaçtığımi düşünmüş ama babamdan kaçmak için ilk gelene evet dedim sadece

Elbette haklısınız
Tamam ama işte üniversite okumak artık bir şeyleri çözmüyor . Adam yük olarak görürken hayır ben dört sene burda okuyacağım calismayacagim çünkü şartlar ağır demek tuhaf geldi bana . Sonra kpss hazırlık gitti mi beş yıl bu adam beş yıl boyunca konu sahibinin yol ,kitap ve yiyecek masrafını karsilamayacak yüzde bir ihtimal memur olmak için . En güzeli bir işe girip uzaktan okumak . Meslek edinmek gerekiyor ve iş hayatı kimseye kolay degil. Bu arada bunu bir mühendis olarak yazıyorum . Gönül ister ki herkes üniversite hayatı yaşasın okusun ama bir gerçek duruyor . Ön muhasebe okusun açıktan sekreter - on muhasebeci olarak küçük firmalarda çalışır mesela

Malesef okumak şart iki ay kadar çalıştım ama 12 saat ağır işlerde çalıştırıp asgari ücret verip mirin kırın ettiler ne cumartesi vardı ne pazar markette çalıştım bir gün izin ertesi gün tam gün çalışmak zorundaydım kasadan eksik çıksa maaşımdan kesildi yol yemek bana aitti okumak istiyorum cunki daha insani şartlarda çalışmak için ama ailem belli 😔 yaşım küçük kendim için okuyup birşeyler yapmayı çok istiyorum okumak benden 16 yaşında ailem tarafından çalındı çok zoruma gidiyor hayallerimi heba etmek
Ya buna da cevap vereceğim . Mühendisim hemde Ankara daki bir üniversitede bitirdim . Endüstriyel cihazlar üreten bir firmada çalışıyordum buz gibi havada o cihazlari tek tek denetliyorduk . Sahada çalışanlar bilir yani eve gelince ayaklarımı zor ısıtiyordum. Hafta sonu acil iş çıkar resmi tatillerde. Düğünümde bir gün önce izin alabildim gelinliğimi son gün düzelttirdim . Balayı iznim iki gündü çünkü acil iş bağlamam gerekiyordu . Okuyunca birden şirket sahibi olmayacaksınız yani .

Babamın sorunlu biri olduğunu anlatmıştım önce ki konuda.. babamın sorumsuz oluşu annemin babamın sorumluluklarını üstlenip çalışması ve annemin de ben küçük yaştan itibaren üzerime çocuk ve ev sorumluluğunu yüklemesinden maddi imkansızlıklar yüzünden okulu bırakıp okula açıktan devam edip babamdan kurtulmak için 18 yaşında yaptığım yanlış bir evlilikten bahsetmiştim çocuğum yok iyi ki de yok baba olamayacak bir babası annesinin sığıntı olduğu evde istenmeyen bir bebek olacaktı cahil aklım ile en mantıklı yaptığım şey çocuk yapmamakti ağırıma giden mesele dün oldu bu şartlar altında benim okumama asla destek olmayan ailem okumadı diye beni eleştirip insanlar ile kıyaslayıp şuan üniversite okuyacağım diyince de hangi parayla beş kuruş bizden para çıkmaz diyen ailem ile yaşıyorum dün bana söyledikleri özellikle de babamın bu da başımıza kaldı evlendi ayrıldı kimse de kabul etmez demesi yıktı beni psikolojik olarak çöktüm 23 yaşında psikolojisi bitmiş biriyim 😔 başımıza kaldı ne demek ailem bunu düşünüyorsa el kim bilir neyi düşünür. Biz boşanan kadınlara neden defolu mal muamelesi yapılıyor
23 yaş çok küçük bir yaş önünüzde kocaman bir hayat var, bu hayatta daha çok şeyler duyarsınız elinizi taşın altına sokmazsanız. ilk olarak okuyun , paranız yoksa çalışın herkesin yaptığı gibi hem çalışın hem okuyun

Gerçekten baban çöp kusura bakma ama.
Onun ne dediğinin önemi yok.
O önce çalışsın evini geçindirsin erkek diye ortalarda gezmesin çünkü değil.

Ya buna da cevap vereceğim . Mühendisim hemde Ankara daki bir üniversitede bitirdim . Endüstriyel cihazlar üreten bir firmada çalışıyordum buz gibi havada o cihazlari tek tek denetliyorduk . Sahada çalışanlar bilir yani eve gelince ayaklarımı zor ısıtiyordum. Hafta sonu acil iş çıkar resmi tatillerde. Düğünümde bir gün önce izin alabildim gelinliğimi son gün düzelttirdim . Balayı iznim iki gündü çünkü acil iş bağlamam gerekiyordu . Okuyunca birden şirket sahibi olmayacaksınız yani .
Katılıyorum. Konu sahibi hemşirelik veya öğretmenlik istiyorum dedi. Hemşirelikte çokk uzun ve yorucu nöbetler var, vatandaşla uğraşmak büyük sabır istiyor. Artık ataması da eski gibi kolay değil yüksek puanlar istiyor. Öğretmenlikte de atanmak çok zor, 90 alıp mülakatlarda elenenler var. Bir de kpss önlisansta iyi puan alamayıp devlet üniversitesinde öğretmenlik/hemşirelik kazanmak pek mümkün değil açıkçası. Konu sahibi işe girip çalışmazsa geleceğini kurtarması zor gibi.

Bunların haricinde özel sektörde üniversite mezunu da olsan çalışma şartları, saatleri çok ağır.

Bak şimdi çoluk yok çocuk yok çöpsüz üzüm tabiri caizse.
Gencecik kızsın. İnsanlar asgari ücretle 3 çocuk okutuyor ha dört dörtlük olamaz ama sen asgari ücretle bir başına Gül gibi geçinirsin. Bul bir iş geç eşyalı aparta. Açıktanda okumaya başla kaldığın yerden devam et. Sakın ha önüne ilk çıkana iki güzel söz söyleyene kanma. Baktın ayakların sağlam bastı onu da düşünürsün 1 milyon kez falan. Eğer ailende rahatsız ederse şikayet et uzaklaştırma al.

Katılıyorum. Konu sahibi hemşirelik veya öğretmenlik istiyorum dedi. Hemşirelikte çokk uzun ve yorucu nöbetler var, vatandaşla uğraşmak büyük sabır istiyor. Artık ataması da eski gibi kolay değil yüksek puanlar istiyor. Öğretmenlikte de atanmak çok zor, 90 alıp mülakatlarda elenenler var. Bir de kpss önlisansta iyi puan alamayıp devlet üniversitesinde öğretmenlik/hemşirelik kazanmak pek mümkün değil açıkçası. Konu sahibi işe girip çalışmazsa geleceğini kurtarması zor gibi.

Bunların haricinde özel sektörde üniversite mezunu da olsan çalışma şartları, saatleri çok ağır.
Hemşirelik adamı yaşlandırır . Ben doğumdan önce iki gün yattım gerçekten Allah yardımcıları olsun . Bir gün gece diğer gün normal . Uyumadan çalışıyorlar . İnsanlar dediğiniz gibi çeşit çeşit . Öğretmenler de burda ne konular açıyor . KPSS yi kaxanmak artık rüya gibi

Benim kimseye bu şekilde yaklasimim yok ama benim gibi ailesi tarafından bile ezilip kötü bir deyim olsa da bu muameleye maruz kalan binlerce kadın var beni yargılamak yerine onları mi elestirseydiniz bize bu etiketi yapıştıran bizeler değiliz cunki
Evlenmek yerine okulu kaçış yolu olarak görseydiniz,başka bir şehirde üniversiteye gitmeye odaklansaydınız o evden kurtulmak icin.
Evlenmek miydi tek çözüm. Burs alırdınız,ek iş yapardınız part time aileniz destek vermese bile bir şekilde uğraşır didinir bitirirdiniz okulu.
Kolaya kaçmışsınız diye düşünüyorum.
Önceki konunuzu hatırlamıyorum bu arada,bu konunuza yorumum bu. Ama aileniz karşı çıkıp evlenme dediyse haklılar kusura bakmayin.
Çalışabilirsiniz hala,bir yandan da hazırlanın sınava,paranızı da biriktirin harcamayın,okul zamanı kullanırsınız,gerekirse okurken yine çalışmaya devam edersiniz,yorucu olacak ama babanızın çenesini ancak bu şekilde kapatabilirsiniz.

Tamam ama işte üniversite okumak artık bir şeyleri çözmüyor . Adam yük olarak görürken hayır ben dört sene burda okuyacağım calismayacagim çünkü şartlar ağır demek tuhaf geldi bana . Sonra kpss hazırlık gitti mi beş yıl bu adam beş yıl boyunca konu sahibinin yol ,kitap ve yiyecek masrafını karsilamayacak yüzde bir ihtimal memur olmak için . En güzeli bir işe girip uzaktan okumak . Meslek edinmek gerekiyor ve iş hayatı kimseye kolay degil. Bu arada bunu bir mühendis olarak yazıyorum . Gönül ister ki herkes üniversite hayatı yaşasın okusun ama bir gerçek duruyor . Ön muhasebe okusun açıktan sekreter - on muhasebeci olarak küçük firmalarda çalışır mesela
Evet haklısınız çözmüyor
Ben de 3. senemde atandım 4 sene okul artı 1 sene formasyon 2008de üniversiteye girdim 2015de atandım 7 yıl az bir süre değil tabii ki
Evet burda nokta atışı bir meslek tercihi olmalı ve çıkınca net iş bulabileceği bir yer olmalı
Okuyup çalışmasına bir sey demiyorum ama zamanında da okutmamislar daha 23 yas hayatı bastan kurabilir bari en azından bizim sana maddi desteğimiz olmaz ama manevi olarak yanındayız diyebilir

Evlenmek yerine okulu kaçış yolu olarak görseydiniz,başka bir şehirde üniversiteye gitmeye odaklansaydınız o evden kurtulmak icin.
Evlenmek miydi tek çözüm. Burs alırdınız,ek iş yapardınız part time aileniz destek vermese bile bir şekilde uğraşır didinir bitirirdiniz okulu.
Kolaya kaçmışsınız diye düşünüyorum.
Önceki konunuzu hatırlamıyorum bu arada,bu konunuza yorumum bu. Ama aileniz karşı çıkıp evlenme dediyse haklılar kusura bakmayin.
Çalışabilirsiniz hala,bir yandan da hazırlanın sınava,paranızı da biriktirin harcamayın,okul zamanı kullanırsınız,gerekirse okurken yine çalışmaya devam edersiniz,yorucu olacak ama babanızın çenesini ancak bu şekilde kapatabilirsiniz.
Ailem yüzünden okulu biraktigimi okumamissınız sanırım

Babamın sorunlu biri olduğunu anlatmıştım önce ki konuda.. babamın sorumsuz oluşu annemin babamın sorumluluklarını üstlenip çalışması ve annemin de ben küçük yaştan itibaren üzerime çocuk ve ev sorumluluğunu yüklemesinden maddi imkansızlıklar yüzünden okulu bırakıp okula açıktan devam edip babamdan kurtulmak için 18 yaşında yaptığım yanlış bir evlilikten bahsetmiştim çocuğum yok iyi ki de yok baba olamayacak bir babası annesinin sığıntı olduğu evde istenmeyen bir bebek olacaktı cahil aklım ile en mantıklı yaptığım şey çocuk yapmamakti ağırıma giden mesele dün oldu bu şartlar altında benim okumama asla destek olmayan ailem okumadı diye beni eleştirip insanlar ile kıyaslayıp şuan üniversite okuyacağım diyince de hangi parayla beş kuruş bizden para çıkmaz diyen ailem ile yaşıyorum dün bana söyledikleri özellikle de babamın bu da başımıza kaldı evlendi ayrıldı kimse de kabul etmez demesi yıktı beni psikolojik olarak çöktüm 23 yaşında psikolojisi bitmiş biriyim 😔 başımıza kaldı ne demek ailem bunu düşünüyorsa el kim bilir neyi düşünür. Biz boşanan kadınlara neden defolu mal muamelesi yapılıyor
Babanın densiz olduğunu biliyorsun yeni ogrendigin bişey değil ki bu.

Back
X