Buda bizim dert:) Evli bayanlar bir bakabilir mi?

Elin seyiyle gerdege girilmez diye bir laf vardir aynen o misal olmus gidene giderler taki takanada takarlar. Dugunden gelecek takinin simdiden hesabina dusmek enteresan Rabbim baska sıkıntı dert vermesin...
Taki mi demis? O ne gii.. konu sahibi elin takacagi altinin hesabini yapmak sana mi dustu birak kuzenin dusunsun..

Çağırılan kişi,gelenlerin maddi durumları ve taktıklarına göre değişkenlik gösteren bir konu.Bunun ortalaması yok.

herkesde farklıdır
mesela anteplıyım ben burda altın sevılır bol altınlı dugun olur ama kayınpederımın aklı durdu heralde davetıyelere dugun takısızdır yazdırdı gelenler de takmasın dıye
kendılerı takmadıkları gıbı..
yınede esımın 1 amcası ve cocukları taktı

bende benım akrabalara takmayın bısey ıllada alcaksanız aıleme verın benı evlendırdıler masraf ettıler dedım kendım ıstemedım

dolayısıyla bol altınlı olan ve altını seven bı memleketde cok zengın bı aıleye gelın gelmeme ragmen dugunde esımın bana hedıye aldıgı set ve sadece 1amcasının taktıgı altınlar dısında bırsey yoktu

hele bı dugunu olsunda...
hıc ummadıgın ınsanlar takar bekledıklerın getırmez buyuzden en guzelı allah saglık sııhhat versın mutluluk versın

Cok garip bir konu. Buna esiyle karar vermesi gerekmez mi? Belki onun baska bir plani vardir?
Simdiden karsi tarafin takacagi altini hesaplayip ona gore mal bakmak enteresan degil mi cidden?

Bunlarla hesap kitap yapmayın erkenden süpriz olsun size.
Burada kim ne dese tutturamaz Allah bilir ancak. Şükredin ki borç yok borç olsa zaten bunu dert etmezdiniz gelen geldiği gibi borca giderdi. Şimdiden mutluluklar kuzeninize arabanın da hayırlısı

Taki mi demis? O ne gii.. konu sahibi elin takacagi altinin hesabini yapmak sana mi dustu birak kuzenin dusunsun..

Canım konuyu kuzenimin isteğiyle açtım zaten.Yoksa dediğiniz gibi beni ilgilendiren bir durum yok.Kendisinin foruma üyeliği olmadığından bahsi geçerken aklına geldi senin forumda sorsana diye birlikte açtık.Bundan dolayı bugün kuzenim yanımda olmadığından gelen bazı sorularada cevap veremiyorum zaten bilgim dışında.

Cok garip bir konu. Buna esiyle karar vermesi gerekmez mi? Belki onun baska bir plani vardir?
Simdiden karsi tarafin takacagi altini hesaplayip ona gore mal bakmak enteresan degil mi cidden?

Canım zaten eşine sorarak aldığı bir karar bu.Nişanlısının evide arabasıda aylık geliride mevcut.Kuzenimde çalışıyor zaten.Fakat borçtan ikiside pek hoşlanmadığından, bir eksikleride olmadığından kuzenim altınlarla kendisine araba alınmasını talep etmiş.Peşinat olarak kullanmam gelen kadarıyla o ölçüde bi araba bakarım olurmu demiş nişanlısıda olur demiş. Yani kendi kendine kafada kurup araştırdığı bir durum değil.Hatta iki tarafın aileside biliyor elde edilen takılarla kuzenime araba alınıcağı.

düğünün hemen ertesi günü gidip alacak değilsiniz ya..takılsın altınlar sonra bütçe yapar gidip alırsınız arabanızı..
evlilik heyecanı yerine araba heyecanına ilk defa şahit oldum ...

Dertsizlikmi diyeyim ne diyeyim:) Biraz fazla bilinçli hareket etti iki tarafta.Yıllardır bir birliktelik var.Karşı tarafta damada ait ev var araba var meslek var.Keza kuzeniminde aynı şekilde mesleği var. İdari Hakim kendisi fakat henüz stajyer hakim. Belki bilirsiniz idare mahkemeleri her ilde yok, bölgesel olarak mevcut.Bu sebeple kuzenimde bari sıfır borçla gelen para kadarıyla araba alayımda adliye yollarında helak olmayayım dedi. Araba fikri böylece ortaya atılmış oldu.Daha sonrada borçtan çekindiklerinden en iyisi gelen kadarıyla alayım peşinat değil direkt bütün fiyatı olarak dedi. Derken derken konu konuyu açtı fikir sahibide olamadığımızdan konu açalım dedik. Pekte bbir araba heyecanı durumu söz konusu değil aslında anlayacağınız:)

Ortalama söylenen fiyat hep 25 oldu. Biz ona bi +6 ekledik kafadan aldık Opel Adam'ı :))))) Biz baya 60-70 filan düşündük "ortalama" yahu resmen cehalet örneğiyiz:)))))))))))

cnm pek cehalet ornegi degilsiniz bence,
simdiki zmnda dugunde kac lira takilir bunla kac liralik araba aliniri hesaplayan kiz bariz profesyoneldir :)
kolay gelsin o vakit.

bilmem belki arıza bende ,ben hep kendim çalışıp kaznıp birşey sahibi olmak derdinde oldum hep.madem kuzenin byle güzel de bir mesleği var ben olsam kendi paramla araba almak niyetinde olurdum..30 yaşımda evlendim,düğün takılarıyla alakalı hiçbir düşüncem olmadı.düğün öncesi aklıma bile gelmedi.1 sene oldu arabamı alalı,çok şükür kredisini de kendim ödüyorum.
evlilikte elbett ortak bütçemiz ancak,yine de benim ev katkımdan ödeniyor olması çok güzel bir duygu..

Haklısınız tabi fakat dediğim gibi borçtan taksitten bankadan çok korkuyorlar.İlk idari hakimlik sınavına girerken kazanırsa araba için ''para biriktirip'' araba almayı düşünüyordu. :)))) Gerçi teyzemde öyledir oda çok korkar borçtan, o sebeple düğün takıları araba için para biriktirme olayını ortadan kaldırmış oldu,oda bekleme derdinden kurtulmuş oldu:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…