Buda bizim dert:) Evli bayanlar bir bakabilir mi?

Kesinlikle bunu önceden kestirmek mümkün değil eşimin almancı dayısı var misal ondan baya yüklü bişey bekliyoken 300 lira taktı
Benim babaannem ise düğünümden hemen hemen 1 sene önce hakkın rahmetine kavuşmuş idi vefat etmeden önce bilezik alıp halama vermiş torunlarımdan hangisi ilk evlenirse ona takın diye vasiyet etmiş rahmetli taktıklarında çok duygulanmıştım.

Altın gramı 75 iken bana takılan tüm altınların toplamı (set hariç) 13 bin etmişti çektiğimiz kredinin ancak yarısını kapattı paralar ile de balayına gittik. Düğünden bir hafta sonra tertemiz 5 kuruşsuz idik yani

Alemsin ya cümle sonundaki ifadeye çok güldüm:)))))))) Ay bizde neler diyoduk ortalama 60-70 olsa filan. Bizim hayaller Pariside aşmış meğerse, kuzenim vefat şuan çözümü "arabayı kocaya aldırayım en iyisi" de buldu:))))))))

sülale ve gelen misafirlerin coklugu ile değişkenlik gösterir. az kişi gelirse az takılır cok gelinip az takılan düğünlerde görülmüştür.
ama deliler gibi takı para takılan düğünlerde var.
cook iyi takı gelirse araba 2. el bile olsa alınır.
az takılanda bir cacık zaten olmaz...
ayrıca kuzenin araba almasın.onları kenra koysun... birde yazmadan edemicem- "erkek dese ki düğünde takılanlar ile araba alacağım kıyamet kopar. "

Nakit 7bin , 66 çeyrek ve 9bin liralık bilezik geldi... bunlar bozdurulacaklar tabi haricen bozdurulmayacak manevi değeri olan takılar da vardı. arkadaşının geliri var ise takıları istediği arabaya peşinat yapıp taksitle alabilir. Biz de takılardan kalanlarla 2.el hundai accent aldık dizel otomatik :) 30 bin tuttu çok memnunuz.

:))) yok kız kopmaz, gerçek anlamda sıfır borçla evleniliceği için, çocuğunda evi ve arabasıda olduğu için kuzenimde "bari benimde arabam olsun ne yapcaz altınları" demiş, çocukta iyi demiş:))) ay zaten altın dediğin gelinindir yahu. Bu koşullarda "o parayla balayına gidip balayında ezelim" deselerdi tabi küçük çaplı kıyamet kopardı:)))))))

Altın aldı başını gitti çok da umutlanmasın bence

Geliri var meslek sahibi de borç diyince ödleri kopuyo bunların karı koca birden:))))) ondan borçsuz olsun diye delirdik:)

Altın aldı başını gitti çok da umutlanmasın bence
Bu arada bende ne salakmışım hiç benim gözüyle bakmadım takılanlara eşim iş için harcadı sadece alyanslarımız kaldı geri kalan hepsini bozdurduk.. sağolsun o da hiçbi şeyimi eksik etmez.. kendinden kısar evladıyla bana harcar hiç acımaz.. o yüzden maddiyat konuları ters geliyo bana

Biz dedik ki oo takilan altinlarla ev aliriz.
Sonra bizim arabanin jantlarina yetmedi para :)
Şaka bi yana bekleneni karsilamiyor. Altinlar ve paralari toplasan 8 bini gecmedi bileziklerin ici hep boş adi incecik.
Ne bekledik ne oldu ama karamsar olmayin 40 binlik sadexe altin toplayan da var

Herkesin farklı çıkar canım bazılarının takısıyla ev bile alınabiliyor vall şahit oldum :)
Ama araba kesin alır
Hatta bence 20 25 bin tl lik araba garanti alır
Ev mi Nasıl ev ???? Yüz milyarı gecıyor o Zaman vay be millet ne kısmetli .

Bana ıkı tarafın taktığı altınlar dahil 21 bin mi neydı bozdurdum ama para cok azdı ya bin ıkı bın mı neydı

hu hu, ben diyorum bu aileler bizi bildiğin yolmuşlar diye.
sanırım bize bu kadar takılmadı, çok da bilmiyorum ucundan koklattılar sadece.

bir de yakın akrabalar vurdu, milletin kardeşi bilezik takar bizimkiler küçümencikleri alıp gelmişler

sanırım kolumdaki bilezikler 12-13 bin civarıydı 5 yıl evvel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…