Buda bizim dert:) Evli bayanlar bir bakabilir mi?

İlk defa boyle birşey duyuyorum ŞAKA GIBİ

yok artık terbiyesizlere bak
sen bunun davetiyeye yazılmasına nasıl müsade edersin anlamıyorum

Yuhh benim kaynanagilden daha görgüsüz aileler de varmış. Nasıl bi zihniyet bu ya

yok artık terbiyesizlere bak
sen bunun davetiyeye yazılmasına nasıl müsade edersin anlamıyorum

bu eşimle benim kafama bir iki yıl sonra geldi..
şimdiki aklımız olsa böyle bi,şey asla yapmazdık dedik. biz o zamanlar çok yorgunduk. iki aile de sıfır destek verdi. hani maddiyi zaten geçtim de manevi destek de yoktu. o yüzden ne halleri varsa görsünler dedik. herşeyi kendimiz yaptık.
şimdi bayanlar konu açıyor aile desteği yok diye ben de yapılmalı aile desteği olmalı dediğimde tepki görüyorum
çünkü benim ve eşimin kafası yıllar sonra aydı. o yüzden tecrübeyle konuşuyorum..
aileler el birliğiyle yardımcı olmalı.. yoksa en güzel günler borçla geçiyor. üstelik balayına falan da gidememiştik borç ödemekten.

Yuhh benim kaynanagilden daha görgüsüz aileler de varmış. Nasıl bi zihniyet bu ya

hatalarını anladılar sanırm. ailede tek okumuş eşim ve okumuş gelin benim onlara göre..
ilk zamanlar beni pek kabullenemediler. oğullarını koparıcam onları küçük görücem sandılar. bunları eşimle konuşarak anladım. ama benim öyle biri olmadığımı anladıklarında iş işten geçmişti.
şimdi hiçbir problemimiz yok ama içimde ukte kaldı bazı şeyler. misal düğün cd mi 4 yıl olmasına rağmen izlemedim.

Ortalama söylenen fiyat hep 25 oldu. Biz ona bi +6 ekledik kafadan aldık Opel Adam'ı :))))) Biz baya 60-70 filan düşündük "ortalama" yahu resmen cehalet örneğiyiz:)))))))))))

Ancak aşiret düğünüyse olur 60-70 bin Hatta ev parası bile çıkar :)
Bize gelen takılar düğün salonu ve aldığımız evin senedine gideceği için hiç ne yapayım derdim olmadı. Yanlış hatırlamıyorsam 20bin civarı toplanmıştı. Ne fukaraymış bizim çevremiz de. Balayından sonra dağıttık gitti :)
Araba fikrimi de söyliyeyim ikinci el de olsa w. polo alırdım ben.

Aslında ailelerle ve çevresiyle alakalı. Bilemez.
Benim kayınpeder ve kayınvalide herkesin düğününe gitmiş herkese altın takmış ve ilk düğünüydü bizimki. Biz düğün istemedik sırf çok altın gelecek diye ısrar ettiler diye yaptık düğünü. Ve bekledikleri kimse gelmedi. Öz kardeşleri bile çeyrek taktı geçti. Şaşırdılar bozuldular. Üç çocuğuna da çeyrek taktıkları adam gelmiş yüz tl takmış kayınpederim öyle sinirlendi ki... Bizim davetlinin üç katı geldi bizimle aynı miktarda altın taktılar.
Bizdeyse annem pek kimse çağırmadı. Sadece en yakınları çağırdı ve şaşırtıcı bir şekilde kendini zorla çağırtıp gelenler oldu. Teyzelerim amcam dayım falan ya bilezik ya cumhuriyet taktı mesela. Annemin kankaları geldi hepsi tam altın taktı ve annem hayret etti. Hani ben uygun değilim diye düğününe gitmedim yine geldiler dedi.
Yani çevresindeki insanların karakterine veya görgüsüne bağlı biraz da ailelerin çevresinde sevilip sevilmemesiyle de alakalı.

Sabah sabah icime dert oldun ben olsam hemen bi elti ayarlar evlendirirdimAbi evlendimi ne takildi.

Bilezikler dahil 40bin civari olmasi lazim net bilemiyorum cunku biz de aile destegi neredeyse hic olmadan evlendigimiz icin gelirimizin olmadigi zamanlarda ceyrekleri yedik bitirdik. Ortalama bi cevremiz var. Ama takan bundan 7 yil oncesiyle para olarak 50 tlden altin olarak ceyrekten asagisini takmamistir. Bunu niye soyluyorum,geçtiğimiz yil kaynim nisanlandi-evlendi. Nisanda taki torenine oyle bi kuyruk oldu ki dedim bunlar evi de alirlar arabayi da:) yok arkadas kiz tarafinda oyle degilmis. Tamam takan sayica cok ama 10 tl 20 tl takiliyor. Cok cok yakinlar takarsa ceyrek takiyor o kadar. Sayidan ziyade nitelik onemli diyorum ben de:)
Mesela babamın yakin iki is arkadasi vardi,7 yil oncesinin parasiyla 200er lira takmislardi.misal yani.

Ortalama söylenen fiyat hep 25 oldu. Biz ona bi +6 ekledik kafadan aldık Opel Adam'ı :))))) Biz baya 60-70 filan düşündük "ortalama" yahu resmen cehalet örneğiyiz:)))))))))))
arabayı sıfır mı alacaksınız

Sonradan anlasalar ne fayda canım sen kırılmışsın bi kere bende sıfır destekle evlendim.( Birde aynı senin gibi okumuş gelindim ben kendi ayaklarımın üstünde duruyordum, arabam vardı vs. çatladılar resmen kendilerini aşağı gördüler hep hala da öyledir.)Kendi ailem yardım etti onun ailesi misafir gibi geldiler düğüne, dekor gibiydiler düğün salonunda. Zaten eşim tarafından takı olmadı, kimseye gitmezmiş kaynana, toplasan 10 çeyrek geldi onlardan onu da vermediler zaten bize. Sadece iki dayısından hediyelik bilezik geldi. Eğri büğrü. bozdursan para etmiyor. Şimdi ağzıyla kuş tutsa eşimin tarafı umrumda değil.

Benimkiyle Audi alınırdı

Çevrenize bağlı, borçsuz evleniyorlarsa ailelerin durumları kötü değildir. 30, 100 arası gelir gibi...

Çevreyle de alakalı ama herkesin geleni takani farklı olur. Ama en az 20.000civari olur o da kötümser düşündüm yani arkadaş 40-50bin arası araçlara baksın tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…