• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün Annesi Annemi Arayacak... korkuyorum

Günaydın.
Bence acele etmesen.
Madem bu kadar tepki verecekler,yaşın da küçük zaten,daha bekleyebilirsiniz.
Gün ola harman ola.
Yerinde olsam evlenmek için değil de çalışmak için bastırırdım.
Abla ev kizi olduğum için gelen goruculere de yok deyince cevrem supheleniyor. Bir kaç kişi sordu beklediği biri mi var diye.
Mesele gerçekten yasim değil.

Ezdirme kendini sen de.Madem seviyosun sevdiğine güveniyosun git peşinden..

Kaç yaşındasınız?
Ne dövmesi?
Size her olayda dayak yiyeceğinizi empoze etmişler. Ne var bunda? Niyeti ciddi olan arar elbette. Aramazsa sinirlensinler. Ayrıca baban olsun annen olsun kimse seni dövemez. Aklım başına geldiğinde annem beni dövmeye kalkmıştı polisi arayıp çağırmıştım bana daha sonra elini bile sürmedi.. Kim olursa olsun buna müsaade etmeyin.. Hayvanlar dövüşür, insanlar konuşur ! (Gerçi hayvanlar bile biz insanlardan daha mehamet sahibi ya....)

bu kızcağız bu yaşına kadar tek başına bakkala ekmek almaya dahi çıkamamış.ailen ne karışırı falan yazmadan önce herkesi kendi yaşadığı durumla değerlendirmek gerekir...herkesin hayatı bizler gibi değil maalesef...
E elmas gzl elmascım hadi hayırlısı olsun,inşallah düşündüğün gibi olmaz ve ailen düzgünce verirler seni sen de sevdiğine kavuşursun..yani öyle ya da böyle iyilikle veya kaçarak sen bu adama gidersin gibi geliyor bana da..beni asıl düşündüren umarım bu adam bu kadar şeye değecek bir adam olsun..şimdiye kadar sana kimsenin göstermediği sevgiyi ilgiyi göstersin özgürlüğünü versin..

pardon!
4 yıldır bu çocukla birlikte değil misiniz
nasıl ailenizin önerdiği ile görüştünüz?
sevgilinizin haberi var mıydı peki.. hiçbişey anlamadım
Evet ama ailem özellikle annem biliyordu. Gizli gizli gorustugumu biliyordu. Ona rağmen beni gorusturduler. Sevgilim biliyor evet ondan saklamam.

bu kızcağız bu yaşına kadar tek başına bakkala ekmek almaya dahi çıkamamış.ailen ne karışırı falan yazmadan önce herkesi kendi yaşadığı durumla değerlendirmek gerekir...herkesin hayatı bizler gibi değil maalesef...
E elmas gzl elmascım hadi hayırlısı olsun,inşallah düşündüğün gibi olmaz ve ailen düzgünce verirler seni sen de sevdiğine kavuşursun..yani öyle ya da böyle iyilikle veya kaçarak sen bu adama gidersin gibi geliyor bana da..beni asıl düşündüren umarım bu adam bu kadar şeye değecek bir adam olsun..şimdiye kadar sana kimsenin göstermediği sevgiyi ilgiyi göstersin özgürlüğünü versin..
Aynen katılıyorum tek başına bakkala bile gitmiyor gidemiyor işe gir çalış diyorlar elmasta ister çalışmayı okumayı ama ailesi bence eski konularına baksa arkadaşlar olur.

q'cum bence de kaçar gibi geliyor.
Ama pek kaçıpta mutlu olanı görmedim ben.
İyi düşünsün yarın birgün eşi olacak adam adam çıkmazsa onu geri kabul edebilecek bir ailesi dahi olmayacak.

Yaşının küçük olduğu hemen anlaışılıyor zaten ne demek babam dövecek, telefonu elimden alacak. bak yarın öbür gün de eşinden yersin bir kazık ondan sonra çok pişman olursun. acele etme. işe gir mutlaka. çalış ve paranı kazan hayatını kendin kur ondan sonra zaman geçsin çık ailenin karşısına ben bu adamla evleneceğim de. o zamana kadar ailen de unutur bunları. Ama her şeyden önce çalışman lazım kendini garantiye alman lazım burda kaç genç kadına söyledik dilimizde tüy bitti yapmayın şu hayati hataları.
Abla calismam im kan siz. Gerçekten imkansiz. Bakkala gidemyorum abla . hani küçük çocuklar yolda giderken kizarsiniz ya bisey olur diye. Ben annemden önce binadan disari cikamiyorum. Annenin önünde yuruyemiyorum. Bu halde benim calismam imkân siz. Onlar da istedikleri ile evlendirmek istiyor.

canım sen yine de mücadeleyi bırakma, sevmediğin bi adamla evlenecek değilsin, ana baba yani bu taş değil ya, ne bileyim hiç mi tv izlemezler kamu spotlarını bile izleseler tavırlarının yanlış olduğunu anlarlar yani... Umarım korktuğun başına gelmez, herşey gönlünce olsun
İnşallah abla çok tesekkur ederim. Umarim tez zamanda burda sevinerek yazarim. Abla onlar severek evlenmeye karsi. Dizilerde falan sarilan kiz erkek görünce hakaret ediyor annem .

q'cum bence de kaçar gibi geliyor.
Ama pek kaçıpta mutlu olanı görmedim ben.
İyi düşünsün yarın birgün eşi olacak adam adam çıkmazsa onu geri kabul edebilecek bir ailesi dahi olmayacak.
valla canım bilemedim inan hangisi daha doğru olur.
bu evde kalsa da sevmediği bir adama verecekler muhtemelen kendi yaşayışlarında olan bir adama..kızcağız 20 yaşına kadar esir gibi yaşamış bundan sonra iyi olsun isterim..bence seviyorsa denemeye değer..yoksa evlendirecekleri adamla olan hayatı şimdikinden farklı olmayacak..

Abla o konu yu hallettik. Ben ona inanıyorum.
Elmas bak canım sırf o evden kurtulmak için bu kadar gözü kara olma derim.
Eger sevgilin gerçek anlamda sana güven veriyorsa evlenmeyi göze al, gözüne batan,içine sinmeyen ve acaba mı dedigin her nokta senin çok önemli olmalı..

Elmas güzel düşün ve bol bol dua et. Belki ailen ilkinde istemeyebilir ama ısrarcı olun mutlaka inatları kırılacaktır. Allahımm ne babalar var kız benim istediğimle evlenmedi diye dövülür mü yaa?
Ha yalnız bir iki konunu hatırlıyorum o adamla evlenmek istediğine emin misin onu da düşün?

Bizide haberdar et olur mu?
Abla bak simdi istesinler de gör nasill dayak yiyorum. Abla o konuda nazi olaylar var di. Ama cozduk. Benlik bi şey yok.
İnşallah burada çok yakin zamanda sevinerek haber ederim

Ben de bu kadar niye acele ediyosun inat ediyosun onu anlamiyorum.
Ailen karsi cikiyor olmaz bu is diyor .
Oyle boyle ailene karsi cikip illa da evlencem diyosan bu evlilik pek hayirli olmaz.
Aileni dinle .ailen karsi cikiyosa bisey var belliki ya az bekleyin.acele etmeyin once ailenin sakinlesmesini bekleseydin.
Simdi annesi arayinca annen muhtemelen ters ters konuscak .
Senin yazdigin mevzulara gircek olmaz bu is.

Abla bak simdi istesinler de gör nasill dayak yiyorum. Abla o konuda nazi olaylar var di. Ama cozduk. Benlik bi şey yok.
Çok iyi düşün dikkatli karar ver olur mu

Babanız bi arasınlar dıyosa bence beklıyordur en azından.. Bekleyın bı bakın gelısmelere.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

Kaç yaşındasınız?
Ne dövmesi?
Size her olayda dayak yiyeceğinizi empoze etmişler. Ne var bunda? Niyeti ciddi olan arar elbette. Aramazsa sinirlensinler. Ayrıca baban olsun annen olsun kimse seni dövemez. Aklım başına geldiğinde annem beni dövmeye kalkmıştı polisi arayıp çağırmıştım bana daha sonra elini bile sürmedi.. Kim olursa olsun buna müsaade etmeyin.. Hayvanlar dövüşür, insanlar konuşur ! (Gerçi hayvanlar bile biz insanlardan daha mehamet sahibi ya....)
Bende öyle diyorum aramazsa deki bu benim kizimla mi oynuyor der. Bunlar da aksine ararlarsa diyorlar susuyorlar. Basima ne geleceğini bile bilmiyorum.

Elmas yine de babana karsı diklenme güzelim.
Sakin ol.
Aslında güzelce konuşabilir ama huyunu bilemiyorum tabi

Ablacim çok teşekkür ederim.inşallah inşallah.
Çok içten diyorum inan. Beni bir gün yalniz koymadi ne sikintim varsa dinledi. Evlenince üni okuyacagim abla. Ayri evim olunca daha rahat olurum inşallah. Yan yana hic sikintim olmadi maşallah

Back
X